" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Ούτε Θεοί, ούτε αφέντες» (ούτε «περιττά» μωρά)


Όλοι έχετε δει το «ευφυές» σύνθημα που λέει «ούτε θεοί, ούτε αφέντες» και το Α της αναρχίας από κάτω. Η φράση αυτή δεν γεννήθηκε μέσα σε κανένα εγχώριο αναρχικό μυαλό, αλλά έχει μακρά ιστορία. Η φράση “No Gods, No Masters” εμφανίζεται στο επίσημο περιοδικό “The Woman Rebel” που πρωτοκυκλοφόρησε το 1914, από την «ιέρεια» της ευγονικής και «είδωλο» του φεμινισμού Αμερικάνα μαρξίστρια και αθεΐστριαMargaret Sanger (1879 – 1966).

Η φράση βέβαια, πιθανόν να είναι η μετάφραση του γαλλικού «NiDieu ni Maître», που ήταν ο τίτλος μιας γαλλικής σοσιαλιστικής εφημερίδας του 1880, που ιδρύθηκε από τον Γάλλο σοσιαλιστήAuguste Blanqui.
Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, αυτή η γυναίκα, η Margaret Sanger, συνδέει κατά ένα «παράξενο» τρόπο, αναρχικούς - αριστερούς – Εβραίους – φεμινίστριες – ‘προοδευτικούς’ - ευγονιστές – αποκρυφιστές - αντι-Εβραίους – ρατσιστές έως και την Κου Κλουξ Κλαν! * 


Margaret Sanger
  Ποια ήταν η Margaret Sanger

Η Margaret Sanger ήταν η γυναίκα που προώθησε την ευγονική στις Ηνωμένες Πολιτείες και ίδρυσε το 1916 την οργάνωση που εξελίχθηκε στη σημερινή «Planned Parenthood», υπεύθυνη για τον θάνατο εκατομμυρίων βρεφών. ( Η αγαπημένη του Ομπάμα και όλων των ποροοδευτικών στις ΗΠΑ Planned Parenthood εκτελεί περίπου 330.000 αμβλώσεις το χρόνο!) Πολλοί ονομάζουν την Sanger «Μητέρα του Αμερικανικού Ολοκαυτώματος».
Η Sanger ήταν στην πραγματικότητα μια μαρξίστρια, άθεη και ρατσίστρια με λατρεία για την ευγονική. Ως ένα παράδειγμα, που - όπως και πολλοί ευγονιστές της εποχής της – έβλεπε τουςΑβοριγίνες της Αυστραλίας, ως μη εξελιγμένα όντα με μικρή αξία, που θα μπορούσαν να μελετηθούν για την απόκτηση καλύτερης γνώσης της εξέλιξης. Πίστευε ότι και άλλοι μαύροι λαοί δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να εισέλθουν στο χώρο των λευκών γονιδίων. 

Λέγεται ότι θαυμαστής της Sanger, υπήρξε ο Αδόλφος Χίτλερ. Υπήρξε αλληλογραφία ενός μέλους του Δ.Σ. της Σάνγκερ, του Καρόλου Ντάϊτ και του Αδόλφου Χίτλερ.
«Πράξη ελέους» να σκοτώσεις βρέφη
Στο βιβλίο της, “Women and the New Race” («Οι Γυναίκες και η Νέα Φυλή»), η Sanger λέει ότι είναι «πράξη ελέους» να σκοτώσεις βρέφη. Λέει ότι, «το πιο ελεήμον πράγμα που μια μεγάλη οικογένεια κάνει σε ένα από τα βρέφη της είναι να το σκοτώσει».

Emma Goldman
  Η Sanger ξεκίνησε την καριέρα της ως νοσοκόμα και «πολιτική επαναστάτισσα», έχοντας σχέση με την οργάνωση ‘International Workers of the World’ (Διεθνείς Εργάτες του Κόσμου - IWW), μια οργάνωση που ίδρυσαν σοσιαλιστές και αναρχικοί το 1905 στο Σικάγο και με την Emma Goldman, (φωτο) την Εβραία αναρχική και ιδρύτρια του Αμερικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. (Η Goldmanυπήρξε ο μέντορας και του Roger Baldwin, ιδρυτή της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών - ACLU)
Το 1923, την προσπάθεια της Sanger χρηματοδότησε η οικογένεια Rockefeller.
Στην πρώτη εφημερίδα της ‘The Woman Rebel’ γράφει: «Ο Έλεγχος των γεννήσεων έχει υπολογιστεί για να υπονομεύσει την εξουσία των Χριστιανικών Εκκλησιών. Ανυπομονώ να δω την ανθρωπότητα κάποια ημέρα ελεύθερη από την τυραννία του Χριστιανισμού όπως και του καπιταλισμού».
Σύμφωνα με ένα βιβλίο που γράφτηκε από κάποιον θαυμαστή της η Sanger «είχε προσπαθήσει να ξεπεράσει την κατάθλιψή της με το σεξ, τα ταξίδια, τους Ροδόσταυρους, την αριθμολογία, και τώρα δοκιμάζει μια νέα πανάκεια, την αστρολογία».
Η Σάνγκερ ήταν οπαδός του επιπόλαιου σεξ. Σύναψε μια βαθύτατη σχέση με τον Χάβελοκ Έλλις, ένα σύγχρονο ψευδοπροφήτη ο οποίος συνηγορούσε υπέρ μιας ποικιλίας εκκεντρικών σεξουαλικών πρακτικών, με την πεποίθηση πως αποτελούσαν κλειδιά «πνευματικής φώτισης» και δύναμης. Για την Σάνγκερ και τον (σχεδόν θρησκευτικά) μαχητικό ακόλαστο τρόπο ζωής της, η έκτρωση έγινε απαραίτητη εφεδρεία, για τις ανάγκες των αποτυχημένων περιπτώσεων αντισύλληψης.
Η Sanger πίστευε ότι οι φτωχοί πρέπει να αποστειρώνονται σεξουαλικά, και ενέκρινε την ευθανασία. Πίστευε στην εκλεκτική αναπαραγωγή της ανθρώπινης φυλής για την παραγωγή "τέλειων" ατόμων.

  Η Sanger ήλπιζε να χρησιμοποιηθεί ο έλεγχος των γεννήσεων για να εξοντωθούν οι "γενετικά κατώτερες φυλές". Έγραψε ένα άρθρο το 1921 με τον τίτλο "Έλεγχος Γεννήσεων για την Δημιουργία μιας φυλής Καθαρόαιμων» (“Birth Control to Create a Race ofThoroughbreds”).
Το 1922, Sanger - η οποία παντρεύτηκε Εβραίο και μετά χώρισε - δήλωσε ότι οι Εβραίοι, οι ισπανόφωνοι και οι μαύροι ήταν «ανθρώπινα ζιζάνια» που μέσω της αναπαραγωγής, "φέρουν ένα τεράστιο βάρος ανθρώπινων αποβλήτων στον κόσμο". Τον Απρίλιο του 1932, η Sanger περιέγραψε ένα«σχέδιο για την ειρήνη» για την εξάλειψη αυτών των ομάδων. Το άρθρο, επίσης, υποστήριξε να κλείσουν οι πόρτες της μετανάστευσης σε ορισμένους αλλοδαπούς και να δημιουργηθούν ομάδες αποστειρωμένων και διαχωρισμένων, ατόμων που θεωρείται ότι έχουν "κακά γονίδια".
H Sanger ήταν αθεΐστρια. Οι άθεοι των ΗΠΑ, οι λεγόμενοι «Ουμανιστές ή Ανθρωπιστές» την ονόμασαν “ουμανίστρια της χρονιάς” το 1957.

 
Margaret Sanger, η «ηρωίδα» της Hillary
 

Όταν η Χίλαρι Κλίντον εκπροσωπούσε τη Νέα Υόρκη στην Αμερικάνικη Γερουσία, προκειμένου να εξευμενίσει τις μεγάλες καθολικές και ορθόδοξες εβραϊκές εκλογικές περιφέρειες της, κάλεσε τους Δημοκρατικούς να είναι πιο «ανεκτικοί στις πεποιθήσεις εκείνων που αντιτίθενται στην άμβλωση». Μόλις όμως έγινε Υπουργός αποκάλυψε τις γνήσια εξτρεμιστικές θέσεις της για το θέμα. 

Στο ετήσιο gala της ‘Planned Parenthood’ στο Χιούστον, η Κλίντον, δεχόμενη την υψηλότερη τιμή, το «Βραβείο Margaret Sanger», δήλωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τα αναπαραγωγικά δικαιώματα. . .θα είναι το κλειδί για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης αυτής. "
Και η Κλίντον συνέχισε, «Θαυμάζω την Margaret Sanger πάρα πολύ, το θάρρος της, την επιμονή της, το όραμά της», και «το έργο της Margaret Sanger δεν έχει γίνει ακόμη».
Η πεποίθηση ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου γένους μπορεί να βελτιωθεί με τα προγράμματα αναπαραγωγής που προωθούν πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά από ό, τι μπορεί η φύση μόνη της, ονομάζεται ευγονική ή θετική ευγονική. Η αρνητική ευγονική (επίσης γνωστή ως dysgenics ή cacogenics) θα "καθαρίσει" την "γονιδιακή πισίνα" αποκλείοντας από την αναπαραγωγή ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά ή με τον παροπλισμό ανεπιθύμητων ανθρώπων: άτομα, εθνοτικές ομάδες ή ολόκληρες φυλές.
"Η Ευγονική", δήλωσε η Sanger το 1921, "προτείνεται ως η πιο κατάλληλη και εμπεριστατωμένη λεωφόρος για τη λύση των φυλετικών, πολιτικών και κοινωνικών προβλημάτων. Οι πιο τολμηροί καθηγητές και επιστήμονες έχουν δώσει την υποστήριξή τους σε αυτή τη μεγάλη βιολογική ερμηνεία της ανθρώπινης φυλής. Η Sanger υπερασπίστηκε το «περισσότερα παιδιά για τακτοποίηση, λιγότερα παιδιά ακατάλληλα, αυτό είναι το κεφαλαιώδες ζήτημα του ελέγχου των γεννήσεων». 


Χρηματοδότης από τους Rockefeller

Το 1923 ίδρυσε το Clinical Research Bureau (CRB). Το CRB ήταν η πρώτη νόμιμη κλινική ελέγχου των γεννήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ήταν στελεχωμένο αποκλειστικά από γυναίκες γιατρούς και κοινωνικούς λειτουργούς. Η κλινική αυτή έλαβε ένα μεγάλο ποσό χρηματοδότησης από τον John D. Rockefeller Jr. και την οικογένειά του, η οποία συνέχισε να κάνει μεγάλες δωρεές για το «σκοπό» της Sanger τις επόμενες δεκαετίες, αλλά γενικά τις έκανε ανώνυμα για να αποφευχθεί η δημόσια έκθεση του ονόματος της οικογένειας, και για να προστατευθεί η πολιτική σταδιοδρομία του μέλους της οικογένειας Nelson Rockefeller καθώς εάν υποστήριζε ανοιχτά τον έλεγχο των γεννήσεων θα έχανε ψήφους από τους Καθολικούς.
Γεννημένη στο Corning της Νέας Υόρκης σε οικογένεια Ιρλανδών καθολικών που είχε έντεκα παιδιά, η Sanger απέρριψε την χριστιανική διδασκαλία για την τεκνοποίηση, θεώρησε ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει να είναι «σκλάβες» με τα σώματά τους και πρότεινε έναν κώδικα για να σταματήσει η υπερπαραγωγή των παιδιών με βάση την κοινή λογική, ο οποίος έλεγε ότι καμία γυναίκα "δεν έχει ένα νομικό δικαίωμα να φέρει παιδιά, και κανένας άντρας δεν έχει το δικαίωμα να γίνει πατέρας χωρίς να έχει άδεια για πατρότητα. "
Το 1902 παντρεύτηκε τον William Sanger, ένα Γερμανό-Εβραίοκαι φανατικό αριστερό. Ήταν αυτός που την εισήγαγε στον μαχητικό σοσιαλισμό και τον αθεϊσμό. Πήγαν να ζήσουν στο Greenwich Village, περιβαλλόμενοι από τους φανατικούς αριστερούς της εποχής.

 
"Δέκα χρόνια μετά το γάμο της η Margaret Sanger άρχισε να γράφει μια στήλη στη ‘NewYork Call’ με το τίτλο «Αυτό που Κάθε Κορίτσι Πρέπει να Ξέρει». Μοίραζε επίσης ένα φυλλάδιο, με τίτλο «Περιορισμός Οικογένειας», στις έγγαμες γυναίκες. Η Sanger επανειλημμένα είχε προκαλέσει οργή και διακινδύνευσε να μπει φυλακή για παράβαση του νόμου Comstock του 1873, που είχε θέσει εκτός νόμου τη διάδοση πληροφοριών και συσκευών για την αντισύλληψη.
Κατά την Sanger για να περιοριστεί η αναπαραγωγή, τοπικές κυβερνητικές κλινικές ελέγχου γεννήσεων θα εξουσιοδοτούνται να εκδίδουν έναν περιορισμένο αριθμό αδειών γέννησης για να εξασφαλιστεί ο έλεγχος της αύξησης του πληθυσμού. Μόνο εκείνοι με τα κατάλληλα γενετικά διαπιστευτήρια και τα οικονομικά μέσα για να στηρίξουν μια οικογένεια θα λαμβάνουν άδεια για να γίνουν γονείς και αυτό θα ισχύει για μία γέννηση. Όσοι βρεθούν βιολογικά ακατάλληλοι, οι «αδύναμοιπνευματικά»,θα πρέπει να αποστειρώνονται.
Συγκλονισμένη από την εισροή μεταναστών από τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη που αποβιβάστηκαν στις ακτές των ΗΠΑ στις αρχές του εικοστού αιώνα, η Sanger άνοιξε την πρώτη κλινική ελέγχου γεννήσεων στο Brownsville του Brooklyn, μια γειτονιά που κατοικείτο από αυτούς που θεωρούσε «ανεύθυνους κτηνοτρόφους» - Σλάβους, Λατίνους και Εβραίους . 


Το 1926, η Sanger έδωσε μια διάλεξη για τον έλεγχο των γεννήσεων στο τμήμα γυναικών της Κου Κλουξ Κλαν στη Silver Lake του Νιού Τζέρσεϊ.
Η Sanger καταδίκασε τους Ιταλούς Καθολικούς μετανάστες που ακολουθούν τη διδασκαλία της Εκκλησίας και πολλαπλασιάζουν τα"νοητικά καθυστερημένα" παιδιά. Σύμφωνα με την Sanger, ο πληθυσμός τους είχε εκφυλιστεί σε «πολύ κατώτερη φυλετική υγεία» λόγω της αγαμίας των ευφυών Ιταλών ιερέων και μοναχών. 

Στο βιβλίο “Killer Angel:A Short Biography of Planned Parenthood's Founder, Margaret Sanger”, ο χριστιανός συγγραφέας, George Grant, γράφει: «Η θεωρούμενη ‘πρωταθλήτρια του ελέγχου των γεννήσεων’ και ‘προστάτης του φεμινισμού’ δεν ήταν λιγότερο τρομακτική στους καταφρονημένους και άμοιρους από ό, τι ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Μουσολίνι και ο Μάο. Η μόνη διαφορά είναι ότι όλοι αυτοί έχουν δεόντως απαξιωθεί, ενώ αυτή «τιμάται» από τους ‘προοδευτικούς’.
 

* (βρείτε κάπου τον «κοινό εχθρό»..) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου