" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !


Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ποιός εἶναι ὁ καλεσμένος Ἕλληνας Ὀδυσσεύς Κυριακόπουλος στήν Λέσχην Bilderberg; Ἤ πῶς ἀπό τούς ἐμπόρους ναρκωτικῶν στήθηκε ἡ ἑταιρεία Ἐκμεταλλεύσεως Ἀργυρομεταλλευμάτων καί Βαρυτίνης




Σήμερα ξεκινά τις συνεδριάσεις της, στην Αγγλία για εφέτος ( στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Γκρόουβ (Grove Hotel) στο Watford ), η περίφημη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Ανάμεσα στους έλληνες καλεσμένους εκτός του κ. Παπαχελά ( δημοσιογράφου) που είναι για 4η (!!!) φορά καλεσμένος, διακρίνουμε και τον κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο τον  πρόεδρο και διευθύνοντα  σύμβουλο του Ομίλου "S&B" Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. 

Ποιος είναι αλήθεια ο κ. Κυριακόπουλος (διαβάστε σχετικά με τις τελευταίες του δραστηριότητες ΕΔΩ ) τον οποίο για δεύτερη φορά καλεί η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ;  
Ο Οδυσσέας είναι γιός του Πάρη Κυριακόπουλου από τον γάμο του με την Καίτη Ηλιοπούλου της γνωστής οικογενείας Ηλιοπούλου που ίδρυσαν την Ανώνυμο Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης. 

 Η οποία εταιρία ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1934 από τον Ευριπίδη  Μαυρομμάτη και τους  Ηλία και Γεώργιο Ηλιόπουλος αρχικά, ενώ πέντε χρόνια αργότερα συμμετέχει και ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος (ο τρίτος αδελφός), οι οποίοι συγκροτούν την Ανώνυμο Εταιρεία Μεταλλείων Βωξίται Παρνασσού. Έξι  χρόνια πριν από τη δημιουργία της εταιρείας, το 1927, ο Ε. Μαυρομμάτης ανακαλύπτει μετά από τριών χρόνων έρευνα στην περιοχή Παρνασσού - Γκιώνας - Οίτης την ύπαρξη «πτωχού σιδηρομεταλλεύματος», που όμως είναι βωξίτης. Το φθινόπωρο του 1933 εκχωρούνται στη νεοσύστατη εταιρεία τα πρώτα μεταλλευτικά δικαιώματα. Το 1934 δημιουργείται η Ανώνυμος Εταιρεία Εκμεταλλεύσεως Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης. Ετσι, οι δύο προαναφερόμενες εταιρείες αποτελούν τον βασικό κορμό του νεογέννητου ­ εκείνη την εποχή ­ μεταλλευτικού συγκροτήματος. ( Διαβάστε όλο το ιστορικό της δημιουργίας της πανίσχυρης σήμερα εταιρίας: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=118585)


Ποιοι είναι όμως οι αδερφοί Ηλιόπουλοι;


Διαβάζουμε λοιπόν γι’ αυτούς στον ιστότοπο Δελφικό Μέλλον :


Αδελφοί Ηλίας, Γεώργιος και Αθανάσιος Ηλιόπουλος ,ιδρυτές της S&Β



Τα στοιχεία προέκυψαν από το διαδίκτυο και για αποφυγή παρανοήσεων στο τέλος της παραγράφου αναφέρονται κάποιες από τις «διευθύνσεις» όπου υπάρχουν κείμενα με αναφορές σε αυτούς τους  εγκληματίες .

Ακολουθούν ιδιωτικές μεταφράσεις τμημάτων που αφορούν τους Αδερφούς Ηλιόπουλους.


Α) Περιοδικό LIFE, 19 Ιουλίου 1943



ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.  Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΕΘΙΣΜΟ.


Από τον GERARD PIEL



 «ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Οι συμβάσεις χάραξαν την  πρώτη καθαρή διαχωριστική γραμμή μεταξύ της νόμιμης και της παράνομης διακίνησης. Τα ναρκωτικά για την ευχαρίστηση δεν είχαν με κανένα τρόπο παγκόσμια θεωρηθεί ως έγκλημα. Στήριζαν μια τεράστια παγκόσμια βιομηχανία. Το 1929, ακόμη και οι αξιόπιστοι επεξεργαστές της μορφίνης, που υπέβαλαν έκθεση στην Κοινωνία των Εθνών, παρήγαν δύο φορές τις παγκόσμιες νόμιμες ανάγκες του κόσμου. Έναντι συνολικών ιατρικών απαιτήσεων  400 τόνων οπίου ενός έτος, τα παγκόσμια αποθέματα και η παραγωγή τη χρονιά αυτή ανήλθαν σε 10.000 τόνους. Η Βρετανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία στις αποικίες τους στην Άπω Ανατολή και η Γαλλία στη Βόρεια Αφρική πωλούσαν όπιο και χασίς στο πλαίσιο κρατικών μονοπωλίων σε αναγνώριση των βαθιά ριζωμένων συνηθειών των  ιθαγενών πληθυσμών. 

Οι ιθύνοντες νόες  για την ιστορία της παγκόσμιας παράνομης διακίνησης είναι τρεις Έλληνες έμποροι, οι αδελφοί Ηλίας, Γεώργιος και Αθανάσιος Ηλιόπουλος των οποίων η απολογία υπό μορφή πλήρους ομολογίας δημοσιεύθηκε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση το 1932. Ήταν οι πρώτοι άρχοντες του εμπορίου. Το 1917, ψάχνοντας  για ένα καινούριο πεδίο για τα επενδυτικά κεφάλαια της επιχείρησής τους, εντυπωσιάστηκαν από τις προσπάθειες της ΚΤΕ να τεθούν τα ναρκωτικά υπό έλεγχο. Μετά από ταξίδια για να συνομιλήσουν με επιχειρηματίες στο Παρίσι και στο Tientsin, αποφάσισαν ότι η επιχείρηση ναρκωτικών είχε σταθερό μέλλον με  εντυπωσιακή προοπτική κέρδους.

Με την έδρα στο Παρίσι, το σπίτι των Ηλιόπουλων λειτούργησε ως κεντρική τράπεζα και γραφείο συμψηφισμού επιταγών για το μεγαλύτερο μερίδιο του παγκόσμιου παράνομου εμπορίου στο όπιο, τη μορφίνη και την ηρωίνη, που οργανώθηκε ποτέ σε ένα σύστημα. Πορεύτηκαν κερδοφόρα μέχρι το 1930, όταν μια σκλήρυνση του γαλλικού νόμου τους εξανάγκασε στη μεταφορά τους στην Τουρκία. ( διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Ακόμη μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το βιβλίο στο οποίο αναφέρονται και τα ιστορικά της "S&B" Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε και των ιδρυτών της όπως και άλλων γνωστών και μη εξαιρεταίων " ευεργετών" που σχετίζονται με τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας : Ορυκτός πλούτος και εξαθλιωμένες τοπικές κοινωνίες από τον ιστότοπο Δελφικό Μέλλον

Σημείωση 1 : Η κ. Καίτη Ηλιοπούλου ( μητέρα του Οδυσσέα Κυριακόπουλου και κόρη ενός εκ των αδελφών Ηλιόπουλου που έκαναν εμπόριο ναρκωτικών) είναι  επίτιμος πρόεδρος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά βραβεύτηκε με το Αριστείο του ΙΟΒΕ( ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος τυγχάνει να είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) όπου επί σειράν ετών ήταν γενικός διευθυντής το πρόσωπο που ευθύνεται για το «ακριβό χρηματοπιστωτικό κόστος» και την «υψηλή φορολόγηση», ο εκφραστής του «συστήματος Σημίτη» κ. Γιάννης Στουρνάρας!), σε ειδική εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση» τον Δεκέμβριο του 2010. Το Αριστείο απονέμεται ( όπως λένε)σε πρόσωπα που με τη συνολική τους δράση έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην ελληνική οικονομία.Να και τι είπε η κ. Ηλιοπούλου:
«την επιχειρηματική ηθική την θεωρώ απαραίτητη, αλλά και συγκριτικό πλεονέκτημα για μία επιχείρηση. Για μένα, η επιχείρηση, πέρα από οικονομική μηχανή, είναι και κοινωνικός θεσμός, εμποτισμένος με αξίες» (πληροφορίες από ΕΔΩ) επίσης γι΄αυτόν τον "κοινωνικό θεσμό τον εμποτισμένο με αξίες" διαβάστε σχετικά δημοσίευματα : ΕΔΩ και ΕΔΩ)


 Σημείωση 2 : Ο πατέρας του Οδυσσέα, Πάρης Κυριακόπουλος και λίγα πράγματα γι' αυτόν : 
 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1921. Με σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών, άρχισε παράλληλα να ασχολείται με την επεξεργασία και το εμπόριο των καπνών από το 1940.
Το 1950 παντρεύτηκε την Καίτη Ηλιοπούλου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Οδυσσέα και την Φλωρίκα ( παρέα του ΓΑΠ, του Σαμαρά και της Λούκας Κατσέλη στις ΗΠΑ η κ. Φλωρίκα Κυριακοπούλου. Τα "ανήσυχα νιάτα"  κάποτε στην Αμερική ...διαβάστε ΕΔΩ)
Το 1954 ίδρυσε με τον πατέρα του την εταιρία καπνών «Οδυσσεύς Κυριακόπουλος Α.Ε.» την οποία και διηύθυνε έως το 1979, με δραστηριότητα στην Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και τη Βηρυτό. Η εταιρία εξήγαγε ελληνικά καπνά, κυρίως στην Πορτογαλία, Η.Π.Α., Σοβιετική Ένωση και Ιταλία.
Το 1977 ίδρυσε στο Ναύπλιο την ΠΑΜΟΝΑ Α.Ε., εταιρία τυποποίησης και εξαγωγής εσπεριδοειδών και σταφυλιών, της οποίας ήταν Πρόεδρος.
Στη μακρόχρονη σταδιοδρομία του διατέλεσε μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και Ε.Π.Ε., Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Αντιπρόεδρος της Αδελφοί Ηλιόπουλοι Α.Ε. και Επίτιμος Πρόξενος της Πορτογαλίας στη Θεσσαλονίκη.
Με γνώση και πλούσια εμπειρία στον χώρο της επικοινωνίας και των εξαγωγών, ο Πάρις Κυριακόπουλος εκπροσώπησε για πολλά χρόνια την Ελλάδα στη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και υπήρξε Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Επιμελητηρίων. Σημαντικός ήταν ο ρόλος του στην σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδος με τη Ρωσία και τις Βαλκανικές χώρες. (πληροφορίες από ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου