" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΠΛΟΙΟ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια περίεργη ιστορία με ιρανικό τάνκερ στο Αιγαίο που εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης, ανοιχτά της Σύρου για ανεφοδιασμό καυσίμων, έκτοτε αναζητείται καθώς ..
απενεργοποίησε το σύστημα αυτόματου εντοπισμού.

Όταν το τελωνείο της Σύρου ζήτησε τα συνοδευτικά έγγραφα για το φορτίο του, διαπιστώθηκε ότι στα πρακτικά δεν αναγραφόταν το όνομα του παραλήπτη.


Τα σενάρια θέλουν να μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο για άγνωστο προς τις αρχές παραλήπτη, είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλη χώρα των Βαλκανίων, παραβιάζοντας το διεθνές εμπάργκο που έχει επιβληθεί στο Ιράν. Όταν ο καπετάνιος του δεξαμενόπλοιου αντελήφθη ότι η κατάσταση θα γινόταν περίπλοκη, σήκωσε άγκυρα και σαλπάρισε το βράδυ της ίδιας ημέρας, ενώ απενεργοποίησε το σύστημα αυτόματου εντοπισμού.


Στις έρευνες μετέχουν το ΣΔΟΕ και το Λιμενικό, ωστόσο, έως αργά χθες, το δεξαμενόπλοιο δεν είχε εντοπιστεί. Το τάνκερ φέρει επωνυμία «Baikal» και ανήκει κατά πληροφορίες στο ιρανικό Δημόσιο, ενώ ναυπηγήθηκε το 2008.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το πλοίο από τις αρχές του 2012 έχει αλλάξει τρεις φορές ονομασία προκειμένου να καθίσταται δυσκολότερος ο εντοπισμός και η ταυτοποίησή του από ξένες διωκτικές αρχές.


http://ysterografa.gr

αναδημοσίευση από : ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ -ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου