" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΔ-ΔΗΜΑΡ αθωώνουν ΠΑΣΟΚ: "Εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο; Ποια Εξεταστική;"

ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «αν θα καταλογιστούν ποτέ αυτές οι ευθύνες», ο κ. Σαμαράς ΕΊΧΕ ΠΕΙ : 
«Ασφαλώς θα καταλογιστούν. Πριν από δύο χρόνια, περίπου, σε ανύποπτο χρόνο, όταν ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτεια, όλη αυτή η τραγωδία, εγώ είπα ότι θα κάνουμε ως Νέα Δημοκρατία μόνο μια Εξεταστική Επιτροπή. Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, ποιοι ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα της χώρας; Μην κάνετε λάθος, δεν θέλω να εκδικηθώ κανέναν, αλλά ο λαός έχει δικαίωμα να μάθει την αλήθεια και εμείς έχουμε την υποχρέωση να του την πούμε την αλήθεια. Για αυτό το λόγο θα γίνει μια Εξεταστική Επιτροπή, η οποία πλήρως θα εξετάσει αυτή την κατάσταση. Αυτό το έχω υποσχεθεί στον κόσμο, αυτό θα γίνει και θα καταλογιστούν οι ευθύνες, όπου αυτές ανήκουν».


Άλλα έλεγε η ΝΔ προεκλογικά και άλλα πράττει και το κορυφαίο από πλευράς ηθικής σημασίας θέμα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Θα αρνηθεί λοιπόν το κυβερνητικό κόμμα της σύσταση εξεταστικής ςπιτροπής που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο θα πράξει και η ΔΗΜΑΡ (για το ΠΑΣΟΚ είναι αυτονότητο: Ποιος δολοφόνος επιθυμεί την σύλληψή του;).
Με την άρνηση της τρικομματικής πλειοψηφίας να δεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος διαγραφής των ποινικών. ευθυνών Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου και όσων άλλων προκάλεσαν το ανοσιούργημα σε βάρος της χώρας.
Η εξέλιξη είχε προβλεφθεί από το defencenet.gr, το οποίο επανειλημμένα είχε θέσει ζήτημα "ξένης προστασίας" στους δύο και βέβαια για μια ακόμα φορά δικαιωνόμαστε και η κυβέρνηση επιδεικνύει για άλλη μια φορά την ελαστική και επιλεκτική πολιτική ηθική της.
Στη ΝΔ φοβούνται ότι θα έρθει σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ και μπορεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Έτσι η τρίτη κυβέρνηση του Μνημονίου γίνεται ουσιαστικά η κολυμβήθρα του Σιλωάμ της πρώτης και ... όλα καλά! 
Μάλιστα για να υποβαθμίσει τη συζήτηση η Ν.Δ. δεν θα είναι καν ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στην συζήτηση. Αυτός, που έβγαζε πύρηνους λόγους από τα μπαλκόνια ότι "Θα λογοδοτήσουν στην εξεταστική αυτοί που έφεραν την χώρα σε αυτό το σημείο"!
Πάντως στη ΝΔ να μην θεωρούν δεδομένη και συμπαγή την θέση της ΚΟ του κόμματος γιατί θα απογοητευθούν. Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα βουλευτές που για λόγους αρχής ή θα υπερψηφίσουν την πρόταση ή  δεν θα παραστούν στην ψηφοφορία. Τουλάχιστον αυτό προτίθενται να κάνουν την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου