" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΟ 2009




Στις 21 Μαρτίου 2012 ο κ. Γ. Αϋφαντής κατέθεσε καταγγελία στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου ( με αριθμ. Πρωτ/λου 2267/21-3-2012 ) με θέμα : Αναστολή λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ –Ν.Δ.  για παράβαση του άρθρου 29, παρ.1, του Συντάγματος, λόγω σωρείας παραβιάσεων ποινικών κανόνων δικαίου, νόμος 159 και 134 Π.Κ.  
 Διότι την 13/8/2009 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «το Βήμα» το πλήρες κείμενο της απόφασης Γερμανικού Δικαστηρίου του Μονάχου που κατεδίκασε τον Μ. Χριστοφοράκο  δ/νοντα σύμβουλο της Siemens Α. Ε.   για δωροδοκία των πολιτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Νέας 
Δημοκρατίας. 


Αν και όπως από το Σύνταγμα απορρέει η καταπάτηση των Νόμων του Ποινικού Κώδικα ( 159 και 134) από  τα αναφερθέντα κόμματα ο χρηματισμός τους, και θα έπρεπε να έχουν ανασταλεί οι λειτουργίες τους, άρα ούτε στις εκλογές να λάβουν μέρος, παρ’όλα αυτά όχι απλώς ΟΥΔΕΝ ΣΥΝΕΒΕΙ, αλλά και ασκούν εξουσία και τα δύο μαζί σήμερα, αλλά και από το 2009 το ΠΑΣΟΚ το οποίο απεφάσισε και μας έβαλε στο ΔΝΤ !!!
Όμως βάσει του Συντάγματος όχι απλά δεν έπρεπε να λάβουν μέρος αλλά και ως εκλεγέντα είναι παράνομα άρα και οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ τους ( Δανεισμός, μνημόνια και μεσοπρόθεσμα) είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!
Όμως άραγε τι είναι αυτό που τους έχει θέσει στο απυρόβλητο και μάλιστα ισχυροποιεί τις αποφάσεις τους των οποίων τα αποτελέσματα βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο σήμερα ΟΛΟΙ ΜΑΣ ; !!!
Η αποσιώπηση των ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος τους, τόσο από το Δικαστικό σώμα της Ελλάδος, όσο και από τα Μέσα ενημέρωσης τα οποία ΟΥΔΕΝ δημοσιοποιούν ήτοι τηρούν σιγή ιχθύος, επειδή σαφώς ΣΥΜΦΕΡΕΙ τους εκφραστές αυτών ( μεγαλοεκδότες, μεγαλοκαναλάρχες κ.λ.π)
Όλο γέλια και χαρούλες !!! Ε, ρε ΚΟΡΟΪΔΙΑ που πέφτει στον Ελληνικό λαό!!!
 Ιδού μερικά από τα σημεία της ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του Γερμανικού Δικαστηρίου  το οποίο βέβαια δημοσιοποίησαν κάποια μέσα αλλά μόνο για να εξυπηρετήσουν την πτώση του Καραμανλή και την άνοδο του ΓΑΠ ούτως ώστε να μας δέσει με τα δάνεια και το Δ.Ν.Τ. Και από εκεί και μετά  μούγκα………

Τον Αύγουστο του 2009 , λοιπόν, το Γερμανικό Δικαστήριο  του Μονάχου εξέδωσε ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για τον Μ. Χριστοφοράκο για χρηματισμό των πολιτικών κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Συγκεκριμένα αναφέρει (ορισμένα αποσπάσματα) :



Ιστορικό Στην Ελλάδα η χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων λειτουργούσε στο παρελθόν κατά τέτοιον τρόπο ώστε ένα σημαντικό μέρος της αποτελούσαν οι πληρωμές από επιχειρήσεις. Από τότε ως και την εισαγωγή της ποινικοποίησης τέτοιου είδους πληρωμών ήταν σύνηθες στην Ελλάδα να δίνονται για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου» χρήματα στα πολιτικά κόμμα.
Για τον υπολογισμό του ύψους των «κομματικών πληρωμών» και για την εξασφάλιση μιας βάσης υπολογισμού επιλέχθηκε για υπολογιστικούς σκοπούς ως παράδειγμα μια τρέχουσα σύμβαση από ένα τρέχον project. Ως ύψος των «κομματικών πληρωμών» καθορίστηκε το 2% του τζίρου αυτής της σύμβασης (σε εναρμόνιση με την κεντρική επιλογή της εταιρείας). Οσον αφορά τη με αυτόν τον τρόπο επιλεγείσα σύμβαση, επρόκειτο για μια σύμβαση με τον ΟΤΕ.
........
Εσείς διοχετεύσατε τα προαναφερθέντα χρήματα (2%) στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠαΣοΚ).
...............
Γι΄ αυτό το έργο την άνοιξη του 2003 συνήφθη η σύμβαση μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας Science Αpplications Ιnternational Corporation (SΑΙC) ως κύριου ανάδοχου και του ελληνικού κράτους, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό. Το ύψος της σύμβασης ανερχόταν σε 255 εκατομμύρια ευρώ.
...............
Το έργο έπρεπε να το παραλάβουν διάφορες κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες ανήκαν σε διάφορα υπουργεία, για παράδειγμα υποδιευθύνσεις του υπουργείου Αμυνας, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Συγκοινωνιών και του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και μη κρατικές οργανώσεις, όπως για παράδειγμα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
............
Συλλάβατε πλέον το σχέδιο να επιταχύνετε τις παραλαβές των επιμέρους τμημάτων του έργου C4Ι με το να επηρεάσετε τους αρμόδιους για την παραλαβή υπαλλήλους, οι οποίοι δεν σας ήταν μεν κατ΄ όνομα γνωστοί αλλά ξέρατε ότι, σύμφωνα με την επικρατούσα στην Ελλάδα δικτύωση των πολιτικών κομμάτων, ανήκαν σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας.

Συμφωνήσατε λοιπόν στις διάφορες συζητήσεις, το αργότερο κατά τα τέλη του 2003, με τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα, τον Κώστα Γείτονα του ΠαΣοΚ, τέως Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματος, όπως και πριν, είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών, και με τον Γιάννη Βαρθολομαίο της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα παρείχατε στα εκπροσωπούμενα κόμματα χρήματα ύψους συνολικά τουλάχιστον διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ.
Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ και από εκεί ενδεχομένως να μοιρασθούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτόν οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσαν ο καθένας επί των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτούς, να χρησιμοποιούν την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής κατά τέτοιον τρόπο ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρείας Siemens, ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους.
Αυτό επετεύχθη στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο κ. Γείτονας και ο Βαρθολομαίος άσκησαν σύμφωνα με την συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την αναλογούσα στο κάθε κόμμα 
Την 05.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από την Τamarind, 
 την 06.08.2004 ένα ποσόν επιρροή. Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στο καθήκον τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδίαζαν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη
...............
Για την εκτέλεση των πληρωμών στα δύο κόμματα χρησιμοποιήσατε την εταιρεία FΑΙRWΑΥS LΤD του κ. Λέτσα, του οποίου η οικογένεια είχε στενές σχέσεις με τη Siemens. Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Σίκατσεκ έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα «μαύρα ταμεία» τα ακόλουθα εμβάσματα στον ελβετικό λογαριασμό της FΑΙRWΑΥS LΤD:

250.000 ευρώ- από την Εlectronic Τechnology, 

την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από τη Weavind, 
 την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από την Εlectronic Τechnology, 
την 07.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από την Εlectronic Τechnology, 
την 16.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από τη Weavind,
και την 07.10.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ- από τη Weavind. Από τα χρήματα αυτά τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν σε σας, σε κάποιο μη εξακριβωμένο χρονικό σημείο μετά τα εμβάσματα αυτά.

Σύμφωνα με τη συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική παραδώσατε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠαΣοΚ.

Ως σήμερα δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή του έργου C4Ι. 

 Συνεπώς κατηγορείστε ότι με δύο ενέργειές σας επιχειρήσατε να επηρεάσετε δημόσιους λειτουργούς άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ώστε μελλοντικά αυτοί να ενεργήσουν ευνοϊκά για εσάς μέσω τρίτων προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν.




Σύνταγμα της Ελλάδος , άρθρο 29 παράγραφος 2. «Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις διαφάνειας ως προς τις εκλογικές δαπάνες και γενικά την οικονομική διαχείριση των κομμάτων, των βουλευτών, των υποψήφιων βουλευτών και των υποψηφίων στην τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών
Και ο σχετικός νόμος που ορίζει κατά τον Ποινικό Κώδικα είναι ο 159 (Π.Κ.), ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ, ΣΤΕΡΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ)  και 134 (Π.Κ.), ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ) όπου :
«1. Όποιος σχετικά με κάποια εκλογή ή ψηφοφορία που διενεργείται από τη Βουλή ή κάποια επιτροπή της ή από νομαρχιακό, δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο τοπικής αυτοδιοίκησης ή επιτροπή κάποιου από αυτά, προτείνει, παρέχει ή υπόσχεται σε βουλευτή ή σε σύμβουλο των παραπάνω συμβουλίων ή σε μέλος των επιτροπών αυτών δώρα ή οποιαδήποτε άλλα ωφελήματα που δεν του οφείλονται ως αντάλλαγμα για να μην λάβουν μέρος στην εκλογή ή στην ψηφοφορία ή για να ψηφίσουν με ορισμένο τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρούνται οι βουλευτές ή οι σύμβουλοι ή τα μέλη επιτροπών που σχετικά με κάποια από τις εκλογές ή ψηφοφορίες της παρ. 1 αυτού του άρθρου δέχονται την παροχή ή υπόσχεση δώρων ή άλλων ωφελημάτων που δεν τους οφείλονται ή απαιτούν τέτοια ως αντάλλαγμα για να μην λάβουν μέρος στην εκλογή ή ψηφοφορία ή για να ψηφίσουν με ορισμένο τρόπο.

3. Επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών στον υπαίτιο των πράξεων των παραγράφων 1 και 2, αν η αξία των δώρων, ωφελημάτων ή ανταλλαγμάτων υπερβαίνει το συνολικό ποσό των εβδομήντα τριών χιλιάδων (73.000) ευρώ

Νόμος 134 Ποινικού Κώδικα , παράγραφος 1 , Β :
«α) να παρεμποδίσει κάποιον απ' αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία»

Κατά τα άλλα ο ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ τους είναι να κυρήξουν παράνομη την Χρυσή Αυγή !!! 

Σημείωση από sxoLIAnews:
Άν δεν φαίνεται στην σελίδα το ιστορικό από τις αναφορές της απόφασης του γερμανικού δικαστηρίου, πατήστε στην επικεφαλίδα να γίνει προβολή του θέματος. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου