" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ προτείνει μαζική διαγραφή του Ελληνικού χρέουςΤην Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρβιντ Βιρμάνι ο οποίος μόλις αποχώρησε από τη θέση του ως εκπροσώπου της Ινδίας στο ΔΝΤ, δήλωσε ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να συναινέσουν το ταχύτερο σε μια "μαζική" διαγραφή του χρέους για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της χώρας.
 "Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να είναι βιώσιμο χωρίς μια μαζική διαγραφή του χρέους, που προσδιορίζουμε ευγενικά με τον όρο αναδιάρθρωση, όποιες και αν είναι οι μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει", σημείωσε ο Βιρμάνι.
"Εντός της ζώνης του ευρώ, τα ισχυρότερα κράτη έχουν αρνηθεί να αναγνωρίσουν αυτή την πραγματικότητα, ακόμη και αφότου το ΔΝΤ άρχισε, ίσως και λίγο καθυστερημένα, να το παραδέχεται", σημείωσε ο κ. Βιρμάνι, ο οποίος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 2009 έως και τον Οκτώβριο του 2012.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εναπόκειται στις ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εγκατέλειψαν επειγόντως την Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους να διασφαλίσουν "το μεγαλύτερο μέρος" της εν λόγω διαγραφής.
"Όσο περισσότερο καθυστερεί η απόφαση, τόσο το κόστος θα είναι μεγάλο για τους πιστωτές και τον ελληνικό λαό", εξηγεί ο κ. Βιρμάνι σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, τα νέα κεφάλαια που δίδονται στην χώρα χρησιμοποιούνται κυρίως για την αποπληρωμή απερίσκεπτων δανειστών (και των χωρών που ενδεχομένως να πληγούν από μια μετάδοση της κρίσης)", δήλωσε χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου