" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

SYRIZA + USA = LOVE… Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Γ. ΑΫΦΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Είδε τον Βρετανό Πρέσβη ο Τσίπρας

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα Ντέιβιντ Λάντσμαν μετά από αίτημα του τελευταίου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν η πολιτική Σύμβουλος της Βρετανικής Πρεσβείας, κ. Μπρούκερ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ρένα Δούρου αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Κώστας Ήσυχος, επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικής & Αμυντικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και ο Γιώργος Αϋφαντής, Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-EKM».
Πλήθος ερωτημάτων προκύπτουν απ’ αυτήν τη συνάντηση, όπως και τις άλλες συναντήσεις του Τσίπρα τις προηγούμενες ημέρες, με τους πρεσβευτές της Γαλλίας και της Γερμανίας, και μάλιστα κατόπιν αιτήματός τους.  
Το βασικότερο: Τι συζήτησε άραγε με τους πρεσβευτές ο Τσίπρας και γιατί δεν το ανακοινώνει στον ελληνικό λαό. Είναι… μυστικό; Τι παιχνίδια παίζει πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού ο φερόμενος ως μέλλων πρωθυπουργός του;
Πάμε παρακάτω. 

Ποιος είναι άραγε ο Γ. Αϋφαντής, «Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ»; 
Το περασμένο Σάββατο, η εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε ένα εκτενές αφιέρωμα στον «σύντροφο» Αϋφαντή, υπό τον τίτλο «Ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών του Τσίπρα»
Ιδού το ρεζουμέ: «Ο διπλωμάτης καριέρας Γ. Αϋφαντής κλείνει τα διεθνή ραντεβού στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η σκιά του Α. Τσίπρα στα διπλωματικά θέματα. Πρόκειται για τον αφανή ενορχηστρωτή όλων των τελευταίων διεθνών επαφών του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον υπεύθυνο για την προετοιμασία βασικών ταξιδιών του ηγέτη της αριστεράς στις ΗΠΑ. Όσοι τον γνωρίζουν θεωρούν πως σίγουρα θα είναι ένας από τους βασικούς υποψηφίους για το υπουργείο Εξωτερικών σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος για τον Γιώργο Αϋφαντή. Τον πρώην στενό σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου, που ξεκίνησε την πορεία του ως αγαπημένο παιδί του Ανδρέα…» Δε χρειάζονται άλλα, καταλάβαμε. Τα «διαπιστευτήρια» του ανδρός είναι σαφή…

Με θητεία στο διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος και τον βοήθησε σημαντικά στην καριέρα του αφού υπήρξε ένα δικό του παιδί, σύντομα «κληροδοτήθηκε» στον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο. «Πάρε τον. Είναι καλό παιδί και δικός μου» φέρεται να είχε πει ο Ανδρέας στον γιο του, ο οποίος αμέσως ενέταξε τον χρήσιμο «Γιώργο» στη στενή του ομάδα. 
Με αφοσίωση και πνεύμα ευγνωμοσύνης για όσα το ΠΑΣΟΚ και η οικογένεια Παπανδρέου του έδωσαν, επί σειρά ετών ο διπλωμάτης αποτέλεσε έναν αφανή (όπως εξάλλου πάντοτε του αρέσει) άνθρωπο του πυρήνα ΓΑΠ. Ήταν άνθρωπος με ευνοϊκές μεταθέσεις όπως για παράδειγμα στο προξενείο του Βανκούβερ, και με γρήγορη ανέλιξη. Ε δεν ήταν και μικρό πράγμα να είσαι δίπλα στους .Κένεντι της Ελλάδας. Τόσο καλή υπήρξε η σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου που σύντομα βρέθηκε και στην ομάδα χάραξης της εξωτερικής πολιτικής του αντιπολιτευόμενου τον Κώστα Καραμανλή ΠΑΣΟΚ... ( ἀπό ἐδῶ)

Βρίσκουμε άλλο ένα δημοσίευμα, υπό τον τίτλο «Ο Αλέξης στις ΗΠΑ μέσω… Γιάννας».
 Ιδού το ρεζουμέ:
«Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για νέα “απόβαση” στην Ελλάδα. Το… αεροπλανοφόρο επί του οποίου φέρονται να έχουν επιβιβαστεί, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, δεν είναι άλλο από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο φαίνεται να καλοβλέπει ο αμερικανικός παράγων… Είναι μάλιστα κοινό μυστικό ότι ο βασικός σύνδεσμος και η αιτία αυτής της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Άνθρωποί της (και λόγω της συμπάθειας του υιού Αγγελόπουλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ) καταβάλλουν προσπάθειες, πάντα διακριτικά, για τη στήριξη και προβολή του Α. Τσίπρα στις ΗΠΑ».
Μα, θα πείτε, δεν είναι περίεργο οι Αμερικανοί να προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι κοινά έχουν; Πάμπολλα!  
Ιδού τι γράφει ο «Αντίοχος» στην «Χρυσή Αυγή» που κυκλοφορεί και τα συμπεράσματα δικά σας:
Πλήρης ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-Αμερικανοσιωνιστών στα εθνικά μας θέματα…
Μπορεί όλα τούτα να φαίνονται εξωφρενικά στον μέσο Έλληνα, που βλέπει στον Τσίπρα (εσωτερικού) κάτι μεταξύ Τσάβες και… Τσε Γκεβάρα, αλλά σ’ εμάς δεν προκαλεί καμιά έκπληξη το νταραβέρι με τους Αμερικανοσιωνιστές. Αν πάρουμε μία προς μία τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά μας θέματα, θα παρατηρήσουμε πως υπάρχει πλήρης ταύτιση με τις πάγιες αμερικανικές θέσεις.  
Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Κύπρο; Υπέρ του επαίσχυντου σχεδίου Ανάν. Και των Αμερικανοσιωνιστών επίσης! 
Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Β. Ήπειρο; Ποια Β. Ήπειρος; Δεν υπάρχει καμιά Β. Ήπειρος, παρά μόνον Νότια Αλβανία. Και οι Αμερικανοσιωνιστές τα ίδια λένε! 
Δε μας ενδιαφέρει το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, ας ονομάζονται όπως γουστάρουν, και Μακεδονία, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι διαφορετικό προωθούν οι Αμερικανοσιωνιστές; 
Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τους τουρκόφρονες της Θράκης; Υπέρ των «δικαιωμάτων των μειονοτήτων». Η χαρά των Αμερικανοσιωνιστών! 
Ποια η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το Αιγαίο και τις ελληνο-τουρκικές διαφορές; Διάλογος, όχι «κόκκινες γραμμές», ειρήνη πάση θυσία και ελληνο-τουρκική «φιλία» πάνω απ’ όλα. Ε, τι άλλο μπορούν να ζητήσουν οι Αμερικανοσιωνιστές;
Ομοίως και σε ενεργειακό, ΑΟΖ, μεταναστευτικό!

Και δεν είναι μόνο τα εθνικά μας θέματα. Απόλυτη ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-Αμερικανοσιωνιστών υπάρχει και στο ενεργειακό και την ΑΟΖ. Μην ξεχνάτε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το μόνο κόμμα της βουλής που ψήφισε στα ίσα «όχι» στη βουλή για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, για λόγους προστασίας του… θαλάσσιου περιβάλλοντος (το ΚΚΕ ψήφισε «παρών», το ΠΑΣΟΚ και μια μεγάλη πτέρυγα της ΝΔ ψήφισαν «ναι» για να μην εκτεθούν, αλλά μετά άρχισαν την υπονόμευση). 
Και ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την οριοθέτηση-ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ; Αν έχει ακούσει κανείς κάτι σχετικό να μας το πει κι εμάς. Άχνα δε βγάζουν τα συντρόφια για την ΑΟΖ, τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο κ.τ.λ. 
Μακάρι να ’ταν όλοι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, θα λένε από μέσα τους οι Αμερικανοσιωνιστές!  

Και να έρθουμε τώρα στο μέγα θέμα της λαθρομετανάστευσης
«Ανοιχτά σύνορα για όλους», «άμεση νομιμοποίηση», «εύκολη παροχή υπηκοότητας» κ.α. λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια θέλουμε, φέρτε μας δέκα ΣΥΡΙΖΑ, φωνάζουν οι Αμερικανοσιωνιστές νεοταξίτες!  
Μετά απ’ όλα αυτά έχετε καμιά αμφιβολία ότι οι Αμερικανοσιωνιστές θα κάνουν πάρτι με τους αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία;


 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου