" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

"ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ" Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση παραδίδει στην τρόϊκα τη χώρα


Ενώπιον μιας ουσιαστικά, "κατάστασης πολιορκίας" όπως το Σύνταγμα ορίζει την "κατάσταση πολιορκίας", βρίσκεται από χθες η χώρα με την απόφαση της κυβέρνησης "να διαβεί τον Ρουβίκωνα" και να αποκλείσει την Βουλή μέσω των δύο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε με την υπογραφή κρίσιμων νομοθετημάτων διά ... περιφοράς, όπως πρώτο αποκάλυψε χθες το defencenet.gr!
 
 Έτσι, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Τρίτης 20 Νοεμβρίου_ η κυβέρνηση άνοιξε το Εθνικό Τυπογραφείο και δημοδίευσε στο ΦΕΚ τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που επιβάλλουν εξαιρετικά σκληρά μέτρα και φέρνουν την τρόϊκα ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της εληνικής κρατικής μηχανής, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ. Επίσης ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες για απολύσεις, περισσότερους φόρους και νέα μέτρα σε μισθούς και συντάξεις.
Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ανήκουν στην εξαιρετική και όχι τακτική νομοθετική διαδικασία και εκδίδονται σε έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις (άρθρο 44 §1 Συντάγματος), όπως οι καταστάσεις πολιορκίας, ο πόλεμος κλπ.
Από το Μέγαρο Μαξίμου κρίθηκε ότι έτσι θα αποφύγουν την σκόπελο της Βουλής τώρα (θα περάσουν με ένα ναι ή όχι της πλειοψηφίας εν συνεχεία από την Βουλή) "ώστε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας να πάει με περισσότερα όπλα στη συνεδρίαση με τους ομολόγους του της ευρωζώνης", αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι η διαδικασία που επιλέχθηκε: Κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει ότι έστω και αυτή η απλουστευμένη και χρονικά μετατεθειμένη κοινοβουλευτική διαδικασία θα εγκριθεί από την Βουλή ενόσω θα έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων και οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Δηλαδή μπορεί να υποστεί δεινή ήττα με απόρριψη από την Βουλή, αυτής της ιδιότυπης "κατάστασης πολιορκίας".
Πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας δεν έχασε φυσικά αυτή την ευκαιρία (η κίνηση της κυβέρνησης είναι πολύ "βαριά" και όχι μόνο ως προς την μεθόδευση, αλλά και ως προς τον σκοπό που εξυπηρετεί αυτή η μεθόδευση) και σφυροκόπησε την κίνηση αυτή με δηλώσεις του σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε τονίζοντας ότι "Όταν ο πρωθυπουργός έλεγε ότι πρόκειται για τα τελευταία μέτρα, έλεγε τη μισή αλήθεια· εννοούσε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν στη Βουλή, αφού καταργείται η λειτουργία της με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.  Η χώρα μετατρέπεται σε μια αποικία χρέους και οι τροϊκανοί επίτροποι θα κυβερνούν ερήμην των διαδικασιών στο Κοινοβούλιο. Αναρωτιέμαι πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αυτές τις πράξεις", είπε ο A. Τσίπρας και έχει δίκιο.
Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή με την οποία επιτίθεται με βαριές εκφράσεις στην τοποθέτηση επιτρόπων που θα επιβάλλουν απε'ευθείας φόρους και δημοτικά τέλη στους Έλληνες πολίτες: «Η τοποθέτηση επιτρόπων στα ελληνικά υπουργεία είναι η πιο τρανή απόδειξη πως η συγκυβέρνηση του μνημονίου είναι μια μαριονέτα της τρόικα. Η εθνική κυριαρχία έχει ήδη εκχωρηθεί στους διεθνείς τοκογλύφους».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου