" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ " ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ"
Για τα «Τάγματα Εφόδου» της Χρυσής Αυγής αρέσκεται να μιλάει πολύ συχνά ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά (αυτού που θα μας… έσωζε από την αριστερά…), υποσχόμενος (σε ποιους άραγε;) ότι θα τα… πατάξει. Άλλα «Τάγματα Εφόδου», που τρομοκρατούν, καίνε, καταστρέφουν και σκοτώνουν συνεχώς από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν έχει υπόψη του ο κ. υπουργός του Α. Σαμαρά. Μόνο προεκλογικά τα είχε υπόψη του ο αρχηγός του, και υποσχόταν πως θα «τους βγάλω τις κουκούλες», αλλά μετεκλογικά το… ξέχασε.
Κι όμως υπάρχουν! Και οργανώνονται περαιτέρω. Μάλιστα, τώρα οργανώνουν και «αντιφασιστικές πολιτοφυλακές». Κι όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ο όρος «πολιτοφυλακή». Επειδή, λοιπόν, αυτός δεν… ξέρει, δεν… ακούει και δεν… βλέπει, ας του ανοίξουμε εμείς τα μάτια και τα αφτιά. Το παρακάτω κάλεσμα, λοιπόν, που προαναγγέλλει συγκέντρωση για τη δημιουργία «πολιτοφυλακών» μέσα στο Πολυτεχνείο (να υποθέσουμε βεβαίως πως έχει δοθεί και η σχετική άδεια των πρυτανικών αρχών…), υπάρχει στη γνωστή παρακρατική τρομο-ιστοσελίδα indymedia (το κλείσιμο της οποίας είχε υποσχεθεί ο Α. Σαμαράς, αλλά κι αυτό το… ξέχασε), της οποίας ο server, όπως έχουν καταγγείλει (στο παρελθόν βεβαίως…) ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές, βρίσκεται μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Σας παραθέτουμε το δημόσιο κάλεσμα των τρομοκρατών κι εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας:
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι διανύουμε μια περίοδο πρωτόγνωρων καταστάσεων, ανατρεπτικών αλλαγών και γεγονότων που μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζαν αδιανόητα. Το μόνο σίγουρο για την εποχή που ζούμε, είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Πολλές αναλύσεις μπορούν να γίνουν, και δεκάδες σημαντικά θέματα μας καλούν να πράξουμε τα δέοντα για την αντιμετώπισή τους. Εμείς επικεντρωνόμαστε ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ σε ένα από αυτά, το οποίο θεωρούμε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν. Και αυτό είναι η άνοδος του φασισμού. Ανεξαρτήτως των διαφορετικών αναλύσεων και προσεγγίσεων που μπορεί κάποιος να έχει για το θέμα, επί του πρακτέου, κρίνουμε ότι υπάρχει η απόλυτη αναγκαιότητα οι φασίστες να αντιμετωπιστούν σε δυο επίπεδα:
-Προπαγάνδας, για να σταματήσει η εξάπλωση και διάχυσή τους στο κοινωνικό σώμα.
-Άμυνας και περιφρούρησης, για να προστατεύσουμε τις γειτονιές μας από τη δολοφονική τους δράση. Και όλα αυτά να γίνουν σε τρία επίπεδα:
-Μαζικά. Δεν είναι υπόθεση μόνο των αναρχικών-αντιεξουσιαστών. Χρειάζεται η συμμετοχή όλων των αντιφασιστών.
-Συντονισμένα. Να υπάρχει επικοινωνία και αλληλοβοήθεια-αλληλοκάλυψη μεταξύ των αντιφασιστικών δυνάμεων.
-Οργανωμένα. Δημιουργία σταθερών δομών που δεν θα είναι ούτε ευάλωτες, ούτε διάτρητες απέναντι στο κράτος και τους φασίστες.
Συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση να σας καταθέσουμε. Η κάθε συλλογικότητα-ομάδα-στέκι, μπορεί να χρησιμοποιήσει την πρόταση όπως αρμόζει στην περιοχή δράσης της. Οι ανένταχτοι-ανοργάνωτοι σύντροφοι-ισσες μπορούν είτε να ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα σχήματα, είτε να δημιουργήσουν καινούρια. Όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους αντιφασίστες… Όσοι θεωρούν άμεση ανάγκη την αντιμετώπιση του φασισμού… Όσοι πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να γίνει με περισσότερη οργάνωση… Σας καλούμε σε συζήτηση την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, στις 18.00, στο Πολυτεχνείο-κτίριο Γκίνη. Η στιγμή είναι καθοριστική. Είτε θα την καθορίσουμε εμείς, είτε θα την αφήσουμε να μας καθορίσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου