![]() |
| φωτό |
Q: Έχετε δει ποτέ στρατόπεδο συγκέντρωσης;
Gudrun: «Ναι, το 1941 ο πατέρας μου μού ζήτησε να πάω μαζί του για να δούμε πώς τα πήγαιναν οι κρατούμενοι στο μεγαλύτερο και παλαιότερο στρατόπεδο της Γερμανίας. Φτάσαμε και μας υποδέχτηκαν οι κρατούμενοι και ο διοικητής του στρατοπέδου. Με εντυπωσίασε το πόσο χαρούμενοι ήταν οι κρατούμενοι. Περπατήσαμε μέσα στο στρατόπεδο χωρίς φρουρούς και αφήσαμε τους κρατούμενους να μας δείξουν τι έκαναν κάθε μέρα.
• Είδα τους κήπους, τα δέντρα, το νοσοκομείο, τα λουτρά, τους χώρους διαβίωσης και τις αίθουσες του θεάτρου.
Ο διοικητής γέλασε που οι κρατούμενοι ζούσαν καλύτερα από τον ίδιο. Οι κρατούμενοι ήταν πολύ φιλικοί, ρώτησε έναν άνδρα που ήταν κομμουνιστής πώς του άρεσε το στρατόπεδο. Είπε, φυσικά, ότι θα προτιμούσε να είναι στο σπίτι του, αλλά η ζωή εδώ δεν ήταν τρομερή. Αυτό ήταν το 1941, όταν υποτίθεται ότι θα τους σκοτώναμε όλους.
• Είδα το νοσοκομείο όπου οι κρατούμενοι χρησιμοποιούσαν βότανα που καλλιεργούνταν στο σπίτι για να θεραπεύσουν ασθένειες και παθήσεις. Τους ενθάρρυναν να ασκούνται, να τρώνε υγιεινά και να εργάζονται για την απελευθέρωσή τους. Είδα έναν κρατούμενο να αποφυλακίζεται εκείνη την ημέρα και ο πατέρας μου τον παρακολούθησε να υπογράφει τα έντυπα. Έδωσε Η συμβουλή του ήταν: «Μπορεί να μην πιστέψατε σε εμάς ή να μην πολεμήσατε για εμάς, αλλά εμείς πιστέψαμε σε εσάς και πολεμήσαμε για εσάς, πηγαίνετε με τιμή και αγαπήστε τη χώρα σας». Ο κρατούμενος ευχαρίστησε όλους και χαιρέτησε τον οδηγό καθώς έφευγε.
Εντυπωσιάστηκα από το πόσο καθαρό και τακτοποιημένο ήταν το συγκρότημα του στρατοπέδου. Υπήρχαν χιλιάδες κρατούμενοι, αλλά καθόλου σκουπίδια, καμία άσχημη μυρωδιά και όλοι φαίνονταν χαρούμενοι και υγιείς. Υπήρχαν μερικά εργοστάσια κοντά, ώστε οι κρατούμενοι να μπορούν να βρουν δουλειά και να κερδίζουν μισθούς για να στέλνουν σπίτι ή να χρησιμοποιούν στα καταστήματα του στρατοπέδου. Εξεπλάγην από το πόσο λίγοι φρουροί υπήρχαν για τον μεγάλο αριθμό κρατουμένων.
• Άκουγα συχνά τον πατέρα μου να μιλάει για τα στρατόπεδα και ήταν πολύ περήφανος για την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα με την οποία χρησιμοποιήθηκε το εργατικό δυναμικό για τα πάντα, από ρούχα μέχρι καλλιέργειες και πολεμικά εφόδια για να καλυφθούν οι ελλείψεις που προκλήθηκαν από τον πόλεμο. Μίλησε επίσης για την Ανατολή και τους ανθρώπους που συνάντησε στα στρατόπεδα. Υπάρχει μια φωτογραφία του να μιλάει με ένα μικρό αγόρι από την Ρωσσία που τον ευχαριστεί που απελευθέρωσε την περιοχή του από τους Σοβιετικούς. Είπε ότι ήταν ορφανός επειδή η οικογένειά του σκοτώθηκε από τους υποχωρούντες Σοβιετικούς και ότι ήθελε να έρθει στη Γερμανία. Ο πατέρας μου ήταν σίγουρος ότι μπήκε στο Ράιχ και τελικά υιοθετήθηκε από μια γερμανική οικογένεια που είχε χάσει τον γιο της στην Πολωνία.
Q: Υπάρχουν άνθρωποι που διαφωνούν και λένε ότι ο Ναζισμός ήταν μισητός, ρατσιστικός, διχαστικός και απόλυτο κακό. Δεν νομίζετε ότι αυτή είναι η αλήθεια;
Gudrun : « Ούτε μια στο εκατομμύριο. Αυτό δείχνει πόσο ισχυρή είναι η προπαγάνδα. Υπάρχει ένα βιβλίο που μου έδειξε ένας Αμερικανός με τίτλο «Ο Πόλεμος που Κέρδισε ο Χίτλερ» και προσπαθεί να δείξει πόσο αποτελεσματική ήταν η «ναζιστική προπαγάνδα» στο να κάνει τις μάζες να κάνουν κακά πράγματα. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Ήταν οι Σύμμαχοι, οι μάστορες της προπαγάνδας, που έπεισαν εκατομμύρια ότι ένα έθνος και ο λαός του πρέπει να πεθάνουν και να υποφέρουν επειδή αποτελούσαν απειλή για την «ελευθερία».
• Ο Εθνικοσοσιαλισμός γεννήθηκε επειδή ένας λαός λεηλατήθηκε και εκμεταλλεύτηκε και δεν είχε τη θέληση να ζήσει για να αγωνιστεί για το μέλλον του. Ο ηγέτης και οι γύρω του είδαν τα προβλήματα, αναγνώρισαν τις αιτίες και υπέδειξαν τη λύση στα προβλήματα.
• Η ιδέα ενός λαού που στέκεται στα δικά του πόδια και παίρνει τα ηνία του μέλλοντός του είναι προσβλητική για όσους θέλουν να λεηλατήσουν και να αποκομίσουν τεράστια κέρδη από έναν λαό που καταστρέφουν αργά. Αγαπούσαμε τον λαό μας, το έθνος μας και τον Δημιουργό μας. Δεν θέλαμε να βλάψουν κανέναν άλλο λαό, αλλά απαιτήσαμε να μας αφήσουν ήσυχους. Αγαπούσαμε την Ευρώπη των προγόνων μας και θέλαμε να διατηρήσουμε τον ανεκτίμητο πολιτισμό που έφερε όλα τα καλά πράγματα στον κόσμο που γνωρίζει σήμερα.
• Επειδή αγαπούσαμε τον λαό μας, το έθνος μας και τους ηγέτες μας, μήπως μας χαρακτηρίζουν ρατσιστές και μισητούς;
Ζούμε πραγματικά σε έναν κόσμο που έχει αναστατωθεί. Αγωνιστήκαμε για να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Επιμείναμε να δοθεί στη Γερμανία ο έλεγχος του πεπρωμένου της. Η Γερμανία αναγκάστηκε να καταλαμβάνει έθνη, ώστε να μπορούμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας σε περιόδους πολέμου, και οι ηγέτες μας δεν είχαν καμία επιθυμία να επιβάλουν τις πεποιθήσεις μας σε αυτά τα έθνη.
Q: Ο πατέρας σας κατηγορείται ότι διέταξε τις δολοφονίες εκατομμυρίων ανθρώπων, ότι έστειλε εκατομμύρια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ότι διηύθυνε ένα αστυνομικό κράτος που τρομοκρατούσε όποιον δεν υπάκουε. Μπορείτε να το σχολιάσετε αυτό;
Gudrun : «Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος απίστευτης τιμής, αγάπης και αφοσίωσης. Πιθανότατα αναφέρεστε στους Εβραίους. Καμία συζήτηση για τον Ναζισμό δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς να μιλήσουμε για τους Εβραίους και τα εγκλήματα των οποίων λέγεται ότι υπήρξαν θύματα. Ήμουν συχνά με τον πατέρα μου, ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου, και αν υπήρχε κάποιο κυβερνητικό σχέδιο για τη δολοφονία των Εβραίων, θα το είχα ακούσει, έστω και τυχαία. Άκουσα τον πατέρα μου να δίνει την εντολή να γίνει η ζωή στα στρατόπεδα μεταγωγής και φυλακών όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και υποφερτή για τους κρατούμενους.
• Τον άκουσα να μιλάει για τους Εβραίους που απελευθερώθηκαν μετά τον πόλεμο και μεταφέρθηκαν είτε στην Παλαιστίνη, στη Μαδαγασκάρη είτε στο εσωτερικό της Ρωσίας, από όπου είχαν έρθει στην Ευρώπη πριν από αρκετές εκατοντάδες χρόνια. Η κατανόηση του ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι είναι το κλειδί για την επίλυση των προβλημάτων ενός έθνους. Έχουν ξεχωριστά φυλετικά χαρακτηριστικά, όπως σκούρα μαλλιά, γαμψές μύτες, μεγάλα αυτιά και μάτια σαν χάντρες, και ενώ μπορεί να φαίνονται Ευρωπαίοι σε κάποιο βαθμό, εργάζονται για να καταστρέψουν ό,τι οι Ευρωπαίοι έχουν χτίσει θρησκευτικά και πολιτιστικά.
• Ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός, είχε ισχυρή αίσθηση του σωστού και του λάθους και περίμενε από τους άντρες του να ακολουθούν τον νόμο με συνεπή τρόπο. Σε μια ομιλία του που παρακολούθησε, τον άκουσα τυχαία να επιπλήττει τους αξιωματικούς του για την κακή αστυνόμευση. Όλοι είχαν φίλους και όλοι είχαν τον «καλό» Εβραίο, δίσταζαν να επιβάλουν την απέλαση σε γκέτο και στρατόπεδα εργασίας. Τους είπε ότι η SD είχε αποκαλύψει τόση κατασκοπεία και παράνομη δραστηριότητα ακόμη και μεταξύ των «καλών» Εβραίων, που όλοι έπρεπε να μετακινηθούν σε περιοχές όπου θα μπορούσαν να παρακολουθούνται καλύτερα.
•Επομένως, η Γερμανία, όπως και πολλές άλλες χώρες, έφερε ξένους που θεωρούνταν απειλή για την πολεμική προσπάθεια σε περιοχές όπου μπορούσαν να συγκεντρωθούν και να παρακολουθούνται. Δεν υπάρχει τίποτα δυσοίωνο, κακό ή λάθος στο να προστατεύεις τον λαό και το έθνος σου σε καιρό πολέμου.
Αναμφίβολα θα αναφέρετε στη συνέχεια τις φωτογραφίες που σχετίζονται με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Πολλοί κρατούμενοι πέθαναν σε αυτά τα στρατόπεδα, αλλά όχι λόγω πολιτικής δολοφονίας ή παραμέλησης. Ένα πράγμα που φάνηκε να ενοχλεί τον πατέρα μου ήταν ότι οι Σύμμαχοι βομβάρδιζαν μερικά από τα στρατόπεδα, σκοτώνοντας κρατούμενους. Λόγω του βομβαρδισμού της Ευρώπης, ειδικά τους τελευταίους μήνες του πολέμου, τα αγαθά που χρειάζονταν στα στρατόπεδα δεν μπορούσαν να μεταφερθούν. Πολλοί κρατούμενοι που έρχονταν ήταν άρρωστοι και ορισμένα στρατόπεδα στα οποία μεταφέρθηκαν αυτοί οι κρατούμενοι υπέστησαν φρικτές επιθέσεις, με το Belsen να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Gudrun: «Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά ότι δεν υπήρχε πολιτική δολοφονίας αθώων ανθρώπων βασισμένη αποκλειστικά σε «φυλετικές πεποιθήσεις». Υπήρχαν πολλοί αντάρτες και εγκληματίες που σκοτώθηκαν, κάποιοι στα στρατόπεδα και κάποιοι μετά τη σύλληψη, αλλά αυτό δεν είχε καμία σχέση με τη φυλετική εξόντωση. Ο πατέρας μου μισούσε να βλέπει τον θάνατο σε περιόδους πολέμου, αλλά ήταν αστυνομικός που γνώριζε το καθήκον του και ήξερε ότι αυτό που ζητούσε από τους αξιωματικούς του ήταν ένα σκληρό καθήκον, αλλά όταν οι άνθρωποι παραβιάζουν τους νόμους του πολέμου και σκοτώνουν αθώους, πρέπει επίσης να λογοδοτήσουν και όσοι τους βοηθούν».
Q : Επιτρέψτε μου λοιπόν να θέσω μια συγκεκριμένη ερώτηση: Αν ο Εθνικοσοσιαλισμός ήταν τόσο καλός και ειρηνικός, γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι ήταν κατά της γερμανικής κυριαρχίας; Η Τσεχοσλοβακία και η Γαλλία είναι καλά παραδείγματα λαού που στάθηκαν όρθιοι και αντιστάθηκαν
Gudrun: «Να είσαι ακριβής σε αυτά που λες. Υπάρχει διαφορά μεταξύ του Ναζισμού και της γερμανικής κυριαρχίας.
( φωτό ἀριστερά -Reinhard Heydrich)
Όταν λες Τσεχοσλοβακία, πιθανώς εννοείς τον καλό φίλο του πατέρα μου, τον Reinhard Heydrich. Δολοφονήθηκε επειδή ήταν τόσο καλός με τους ανθρώπους. Υπάρχει μια καλή μελέτη για το πώς οι Σύμμαχοι διαστρέβλωσαν την ιστορία κατά βούληση τους και χρησιμοποίησαν τους Τσέχους ως πιόνια. Κυβερνούνταν από τη Γερμανία και ήταν υπό κατοχή, κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τον Ναζισμό. Ο Heydrich μύησε τον λαό στις ναζιστικές ιδέες και άρχισε να βελτιώνει σημαντικά τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός πολέμου στον οποίο όλοι έπρεπε να κάνουν θυσίες.• Ανέλαβε τη διακυβέρνηση ενός κατεχόμενου λαού, αλλά επειδή θέσπισε καλύτερα πρότυπα για τους αγρότες και τους εργάτες, ο λαός ήταν πολύ δεκτικός στην ηγεσία του. Έγινε πολύ δημοφιλής και σεβαστός και ο πατέρας μου ήθελε να υιοθετήσει το στυλ του για όλα τα κατεχόμενα εδάφη για να φέρει τους ανθρώπους στο πλευρό μας. Οι Άγγλοι ισχυρίζονται ότι ήταν τόσο κακός και διαβολικός, ένας «δήμιος» που έστειλε χιλιάδες στον θάνατο. Ήταν τόσο δυσάρεστο που έπρεπε να εκπαιδεύσουν μια ομάδα δολοφονίας για να σκοτώσουν τον δολοφόνο. Το πρόβλημα με αυτή την ιστορία είναι ότι οι Σύμμαχοι θα την είχαν λατρέψει αν ήταν τόσο θυμωμένος με τον λαό, γιατί τότε ο πληθυσμός θα ήταν πρόθυμος να βοηθήσει τους Συμμάχους με όποιον τρόπο μπορούσαν.
• Μόνο Τσέχοι με πολιτικά κίνητρα, κυρίως κομμουνιστές και Εβραίοι, σχημάτισαν την «αντίσταση». Στην κηδεία του Heydrich, χιλιάδες χιλιάδων Τσέχοι ήρθαν να τον αποχαιρετήσουν. Ο πραγματικός λόγος που σκοτώθηκε ήταν ότι ήταν τόσο καλός. Οι Άγγλοι στη συνέχεια διέδωσαν την παραπληροφόρηση ότι «ήταν Τσέχοι αντάρτες που ξεσηκώθηκαν με τη βοήθεια του λαού». Οι υπεύθυνοι ασπάστηκαν αυτόν τον ισχυρισμό και κατέστειλαν τους ανθρώπους, ακόμα κι αν «ήταν απλώς φήμες, κάτι που δεν θα άρεσε στον Heydrich, αφού ήθελε αδιάσειστα στοιχεία.
• Το ίδιο συνέβαινε και στη Γαλλία. Ο λαός φερόταν πολύ καλά, μόνο οι φανατικοί κομμουνιστές σχημάτισαν μια αντίσταση με την οποία ο μέσος Γάλλος δεν ήθελε να έχει καμία σχέση. Ο πατέρας μου ήταν περήφανος για τους Γάλλους, οι οποίοι έστελναν πολλούς ανθρώπους να μας βοηθήσουν, είτε στα εργοστάσια είτε στο μέτωπο.
Έτσι, σίγουρα υπήρχαν άνθρωποι που ήταν κατά της γερμανικής κυριαρχίας, αλλά πολλοί άλλοι ήταν δεκτικοί τις ιδέες του Εθνικοσοσιαλισμού και έβλεπαν ένα πολύ καλό μέλλον για όλους τους Ευρωπαίους. Είναι κρίμα που δεν είχαν την πολυτέλεια να απολύσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους παραδώσουν σε πραγματικούς Ναζί ηγέτες. Ο πόλεμος κατέστησε την κατοχή απαραίτητη για την προστασία των συνόρων μας από την εχθρική εισβολή.
Q : Ποια ήταν η στάση του πατέρα σας απέναντι στη θρησκεία και τον Χριστιανισμό; Η ιστορία μας λέει ότι ήταν αποκρυφιστής και εργάστηκε για να καταστρέψει την Εκκλησία και να διώξει τους Χριστιανούς.
Gudrun: «Ουάου, πρέπει να έχεις διαβάσει αρκετά από την εκδοχή του νικητή της ιστορίας μας. Είναι λίγο δύσκολο να το εξηγήσω σε κάποιον που δεν είναι Γερμανός, αλλά θα προσπαθήσω.
• Ο πατέρας μου είχε ένα όραμα για έναν λαό που επέστρεφε στον Δημιουργό του, ο οποίος μας έδωσε όλα όσα γνωρίζουμε. Ο λαός μας, οι Ευρωπαίοι, δημιούργησαν όλους τους μεγάλους πολιτισμούς, εισήλθαν σε κάθε ήπειρο και έφεραν πολλά καλά σε όλο τον κόσμο. Είμαστε μίλια μπροστά από όλους τους άλλους λαούς, συμπεριλαμβανομένων των προοδευτικών Ανατολιτών. Ο πατέρας μου έκανε τις ερωτήσεις γιατί, πού και πώς. Ανέθεσε μελέτες της ιστορίας μας για να εντοπίσει τα βήματα των προγόνων μας, από πού προέρχονταν και γιατί ήταν τόσο έξυπνοι και προηγμένοι, ενώ άλλες φυλές παρέμειναν οι ίδιες.
• Η Γερμανία είχε μερικούς από τους πιο προοδευτικούς ανθρωπολόγους, γενετιστές, ιστορικούς και συνεργάτες για να βοηθήσουν στην εύρεση απαντήσεων στο γιατί υπάρχουμε και πώς προέκυψαν όλα. Ο πατέρας μου ήταν θρησκευόμενος και μας μεγάλωσε με αυτόν τον τρόπο. Ένα Ον είναι υπεύθυνο για τη ζωή που είναι πολύ εύκολο να αναγνωριστεί επειδή είναι η φύση και η ομορφιά της γης. Η φύση το γνωρίζει αυτό. Το πρόβλημα ή η ερώτηση είναι: Ποιος είναι Αυτός; Κάθε φυλή έχει βρει έναν τρόπο να λατρεύει τον δημιουργό της. Οι Ευρωπαίοι βρήκαν έναν Θεό που έχει εργαστεί καλά για εμάς εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια.
• Η ανησυχία του πατέρα μου ήταν ότι μόνο τα τελευταία 200 χρόνια, οι Εβραίοι έχουν παρέμβει στη θρησκεία μας, ακόμη και στο σημείο να εργάζονται για τη μετάφραση τμημάτων της Βίβλου για να ταιριάζουν στις ανάγκες τους.
• Στη συνέχεια, κατάφεραν να πείσουν τους υπεύθυνους ότι η Βίβλος αφορούσε πραγματικά τους Εβραίους και όχι τους Ευρωπαίους. Είμαστε δευτερεύοντες, μαζί με όλους τους άλλους «εθνικούς». Δεν είχε νόημα για τον πατέρα μου επειδή οι Εβραίοι δεν έχουν τα χαρακτηριστικά ενός δημιουργικού, εργατικού λαού. Έχω γνωρίσει ανθρώπους στη χώρα σας που πιστεύουν ότι οι Εβραίοι δεν μπορούν να είναι ο λαός της Βίβλου ή ότι η Βίβλος είναι μόνο για τους Εβραίους που αρνούνται και μισούν τον Χριστό. Εμείς οι Ευρωπαίοι έχουμε υιοθετήσει το Όνομά Του. Επομένως, κάθε ευρωπαϊκό έθνος είναι χριστιανικό έθνος. Ο πατέρας μου δεν μισούσε την Εκκλησία ούτε την καταδίωκε. Δεν ενέκρινε την εβραϊκή επιρροή στην εκκλησία. Στη Γερμανία υπήρχαν κάποιες αιρέσεις που λάτρευαν τους Εβραίους ως τους μόνους ανθρώπους κοντά στον Θεό.
• Η ιδέα των SS ήταν να φέρουν τον λαό μας πίσω στις ρίζες του και να τον απομακρύνουν από τη σύγχρονη Εβραϊκή Εκκλησία, η οποία θεωρούνταν καταστροφικός Δούρειος Ίππος για να αποδυναμώσει τους ανθρώπους και να τους απομακρύνει από τον Θεό τους. Οι Γερμανοί Χριστιανοί ήταν μια καλή αρχή και ο πατέρας μου παρακολουθούσε πολλές λειτουργίες που διευθύνονταν από πάστορες που καταλάβαιναν ότι η εβραϊκή επιρροή στη χριστιανική θρησκεία δεν ήταν καλή και οδηγούσε σε ψευδείς διδασκαλίες. Γι' αυτό ο πατέρας μου σεβόταν την εκκλησία. Πολλοί αξιωματικοί των SS ήταν Καθολικοί και δεν ήθελε να αναστατώσει τους Χριστιανούς.
• Ωστόσο, ήθελε οι άνθρωποι να δουν μια άλλη πλευρά της εκκλησίας που δεν ήταν υγιής για τους ανθρώπους. Έγινε τεμπέλα, βουτηγμένη στη φιλελεύθερη σκέψη, προτείνοντας μάλιστα ότι οι ομοφυλόφιλοι θα έπρεπε να επιτρέπονται στην κοινωνία και ότι η φυλή δεν έχει σημασία για τον Δημιουργό που δημιούργησε τις φυλές. Εμείς οι Γερμανοί πάντα σεβόμασταν την ιστορία μας. στους πολύ παλιούς καθεδρικούς μας ναούς βλέπετε εικόνες από το γερμανικό παρελθόν μας, τους θεούς στους οποίους προσεύχονταν οι πρόγονοί μας, και όλα αυτά είναι ενσωματωμένα στη σύγχρονη θρησκευτική μας κοσμοθεωρία. Λατρεύουμε τον Θεό ευχαριστώντας Τον για την ιστορία μας και τιμώντας τους προγόνους μας που μας έφεραν στο σήμερα.»
Q : Τι γνωρίζατε για την Ahnenerbe, την Wewelsburg και την Lebensborn?; Θεωρούνται όλα δυσοίωνα και παραδείγματα Άριων υπερανθρώπων που κυβερνούν τον κόσμο.
Gudrun: «Ήμουν με πολλούς, αν όχι όλους, τους υψηλόβαθμους ηγέτες των SS, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι γνωρίζω περισσότερα για την οργάνωση που ίδρυσε ο πατέρας μου από τον οποιοδήποτε. Δεν υπήρχε τίποτα δυσοίωνο σε καμία από αυτές τις οργανώσεις.
Θα ήθελα να ξεκινήσω με το Lebensborn επειδή είναι ίσως το λιγότερο γνωστό και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πόσο φροντιστικές και φιλάνθρωποι ήταν οι SS. Αυτά ήταν σπίτια για τις συζύγους ανδρών των SS, στα οποία μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί σε ένα περιβάλλον που έμοιαζε με σπα. Αυτά τα σπίτια ήταν επίσης ανοιχτά σε γυναίκες που έμεναν έγκυες αλλά δεν ήταν παντρεμένες και των οποίων οι οικογένειες μπορεί να το αποδοκίμαζαν.
• Προς το τέλος του πολέμου, τα σπίτια ήταν ανοιχτά σε όλες τις γυναίκες σε όλη την Ευρώπη που είχαν μείνει έγκυες από Γερμανό στρατιώτη και χρειάζονταν βοήθεια. Υπήρχαν άνθρωποι στις κατεχόμενες χώρες που σκότωναν ακόμη και μητέρα και παιδί μόνο και μόνο επειδή υπήρχε Γερμανός πατέρας. Αυτά τα σπίτια παρείχαν στις γυναίκες ένα ασφαλές μέρος για να προετοιμαστούν για τον τοκετό και να μείνουν μετά τον τοκετό. Ο πατέρας μου ήταν πολύ περήφανος για αυτά τα σπίτια. Δείχνουν την αγάπη των Εθνικοσοσιαλιστών για τη ζωή και για τη φιλανθρωπία.
• Το Wewelsburg δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κέντρο καταφυγίου και έρευνας για τους άνδρες των SS. Επρόκειτο να αποτελέσουν τη νέα πρωτοπορία μιας γενετικής ανασύνθεσης του πληθυσμού της Γερμανίας για την αναπλήρωση των απωλειών του πρώτου πολέμου και των συνεπειών του. Οι Εβραίοι προώθησαν ένα γενετικό σύστημα αποχέτευσης στο οποίο όλοι ενθαρρύνονταν να αναπαράγονται ανεξάρτητα από το αν είχαν κάποιο ελάττωμα ή όχι, αλλά οι υγιείς γυναίκες ενθαρρύνονταν επίσης να κάνουν έκτρωση στα υγιή μωρά τους. Με αυτόν τον τρόπο, σκόπευαν να αποδυναμώσουν τη γενετική δεξαμενή ενός λαού και να εξοντώσουν τους καλύτερους των καλύτερων για να διευκολύνουν την κατάκτηση.
• Η έννοια του αίματος και του εδάφους ήταν μια επιστροφή στις ρίζες της ιδέας των προγόνων μας. Αυτό θα έπρεπε να αποκαταστήσει τη γενετική μας δεξαμενή. Το Wewelsburg ιδρύθηκε έτσι ώστε ένα μέλος των SS να μπορεί να μελετήσει όλα όσα αφορούν την ιστορία και την κληρονομιά μας και πώς να τη διατηρήσουμε. Θα έπρεπε να είναι ένας τόπος τιμής για τους υψηλούς ηγέτες των SS, ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να εκτιμήσουν τις θυσίες που έκαναν για να μας φέρουν έναν καλύτερο κόσμο μέσω του Ναζισμού.
• Η Ahnenerbe δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα αρχαιολογικό ερευνητικό ίδρυμα που διοικούνταν από τα SS. Ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο ερευνώντας την ιστορία των Ευρωπαίων και αναζητώντας στοιχεία για τους τρόπους των φυλών που ήρθαν στην Ευρώπη. Βρήκαν στοιχεία Ευρωπαίων, οι περισσότεροι από τους οποίους μπορούν επίσης να περιγραφούν ως Άριοι· μούμιες στο Θιβέτ και την Κίνα, στο Ιράν και παντού που ονομάζουμε Περσία ή Μέση Ανατολή. Έλεγξαν τις αιγυπτιακές θεωρίες και διαπίστωσαν ότι οι περισσότερες δυναστείες ήταν ευρωπαϊκής και όχι αφρικανικής καταγωγής. Κάποιοι ταξίδεψαν στη Νότια Αμερική, αναζητώντας στοιχεία Ευρωπαίων εκεί, καθώς και στην Αμερική. Πίστευαν ότι ο Κολόμβος δεν ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που αποβιβάστηκε στην ήπειρο, και οι Βίκινγκς μπορεί να μην ήταν οι πρώτοι. Έχουν βρεθεί στοιχεία ότι φυλές Ευρωπαίων έζησαν εκεί πριν από χιλιάδες χρόνια.
• Η Ahnenerbe εξέτασε όλες τις πτυχές και τις θεωρίες της δημιουργίας και της εξέλιξης, την προέλευση των φυλών και εντόπισε τους τρόπους των πρώτων Αρίων από τους οποίους αναπτύχθηκαν οι δώδεκα κύριες φυλές των ευρωπαϊκών εθνών. Είχαν συμπατριώτες σε όλο τον κόσμο, σε κάθε έθνος. Γνώρισα μερικούς από τη Σκωτία και την Αμερική που ασχολήθηκαν πολύ με το θέμα. Ο Δρ Τζόρνταν ενδιαφέρθηκε. Δεν υπάρχει τίποτα το δυσοίωνο στο να κοιτάμε στο παρελθόν για να βελτιώσουμε το μέλλον.
Q : Δεν πιστεύετε ότι ο πατέρας σας αυτοκτόνησε ενώ βρισκόταν υπό βρετανική κράτηση;
Gudrun: « Όχι, έχω ακούσει αρκετά στοιχεία μιλώντας με τους φίλους του πατέρα μου και με όσους τον ακολούθησαν μέχρι το τέλος. Είχε τόσες πολλές γνώσεις για τον πόλεμο, τι τον ξεκίνησε, πώς διεξήχθη, βρισιές για αρχηγούς κρατών και, το πιο σημαντικό, για τη συνεργασία με τους Εβραίους για να βγάλουν τους κρατούμενους από τα υπερπλήρη στρατόπεδα. Αυτό δεν ταιριάζει με την εκδοχή των Συμμάχων για την «εξόντωση των Εβραίων». Επειδή γνώριζε τόσα πολλά και μπορούσε να αντικρούσει όλους τους ισχυρισμούς των Συμμάχων κατά της Γερμανίας και του Φύρερ, πιστεύω ότι σκοτώθηκε κατόπιν εντολής του Τσόρτσιλ για να μην μιλήσει. Ο πατέρας μου δεν ήταν σαν τον φίλο του τον Δρ. Goebbels. Πίστευε ότι μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τους Συμμάχους για να πολεμήσουμε τον κομμουνισμό μετά τον πόλεμο και να μην έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Συμβούλεψε τη μητέρα μου να μείνει σπίτι μαζί μας και να πει σε κάθε στρατιώτη των Συμμάχων ότι ήμασταν η οικογένεια του Reichsfuhrer-SS Heinrich Himmler και ότι ήμασταν ασφαλείς.
• Ο Δρ. Goebbels σκότωσε την οικογένειά του επειδή πίστευε ότι θα κατέληγαν σαν τον Μουσολίνι και ότι τα παιδιά του θα βιάζονταν και θα κακοποιούνταν από Σοβιετικούς στρατιώτες και Εβραίους. Ο πατέρας μου δεν είχε τέτοιες ανησυχίες για εμάς. Πίστευε ότι οι Δυτικοί Σύμμαχοι ήταν καλοί και ότι πρόκειται να καταλάβουν για τον κίνδυνο στην ανατολή. Έκανε λάθος και οι κατακτητές μας, μας κακομεταχειρίστηκαν.
• Μας αρνήθηκαν φαγητό, νερό και είδη προσωπικής υγιεινής, κακοποίησαν τη μητέρα μου και την απείλησαν να την βιάσουν και είπαν ότι θα την στείλουν στη Ρωσία. Έχω ζητήσει από τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με τους άνδρες που ισχυρίζονται ότι έθαψαν τον πατέρα μου για να δουν αν μπορούν να μας οδηγήσουν στον τάφο του. Είναι τυπικοί Άγγλοι που τον θεωρούν εχθρό τους και πολύ κακό άνθρωπο και δεν θέλουν να βοηθήσουν, κάτι που δείχνει πόσο ισχυρή είναι η προπαγάνδα. Γίνονται άκαρδοι πιστεύοντας ότι θα σώσουν τον κόσμο από το κακό. Δεν έχουν ιδέα ότι είναι οι κακοί που διεξάγουν έναν άσχημο πόλεμο εναντίον ενός αθώου έθνους και του λαού του.
Q : Έχετε εργαστεί για την Stille Hilfe. Μπορείτε να μου πείτε τι είναι αυτό; Το βιβλίο The Odessa File ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ένα δίκτυο κατασκοπείας που προστατεύει εγκληματίες πολέμου και δολοφόνους.
Gudrun: « Πρέπει να γελάσω με αυτό, το βιβλίο είναι καθαρό παραμύθι. Με απλά λόγια, η Stille Hilfe ήταν μια οργάνωση που ιδρύθηκε για να αγωνιστεί για τις συντάξεις πρώην ανδρών των SS που είχαν υπηρετήσει τη χώρα τους σε καιρό πολέμου. Συνεργαστήκαμε επίσης με τον Otto Skorzeny για να βγάλουμε τους ανθρώπους από τα κατεχόμενα από τους Συμμάχους εδάφη από το να δικαστούν σε ένα δικαστήριο-καγκουρώ ( Πελασγ. δικαστικές διαδικασίες που έχουν λίγη ή καθόλου νομική αξία) . Οι Σύμμαχοι ισχυρίζονται ότι ολόκληρο το SS ήταν μια εγκληματική οργάνωση που σκότωνε Εβραίους, παραδίδοντας στρατιώτες, πολίτες και οποιαδήποτε άλλη ομάδα.
• Πολλοί αθώοι άνδρες των SS δολοφονήθηκαν στο τέλος του πολέμου και οι οικογένειές τους εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα. Προσπαθήσαμε να τους προστατεύσουμε και αγωνιστήκαμε για να τους εξασφαλίσουμε χρήματα. Έχουμε σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο να εξασφαλίσουμε δωρεές για να στηρίξουμε τις οικογένειές τους.
• Δεν υπήρχε τίποτα κακό σε αυτό. Βοηθήσαμε και προστατεύσαμε μόνο οικογένειες που είχαν ψευδώς χαρακτηριστεί ως εγκληματίες και κατηγορήθηκαν για ψευδή εγκλήματα. Ο Αμερικανός Έρνεστ Χέμινγουεϊ μάλιστα καυχιέται ότι σκότωσε έναν νεαρό στρατιώτη των SS που παραδόθηκε.
• Είμαι ακόμα με αυτήν την οργάνωση και χάρηκα που ο Πρόεδρός σας Reagan επισκέφθηκε το Bitburg όπου αναπαύονται πολλοί άνδρες των SS για να καταθέσει στεφάνι. Πέθαναν πολεμώντας για έναν καλύτερο κόσμο όπου ένας άνθρωπος είναι κρίνεται από το πώς νοιάζεται για τον λαό του και το μέλλον του σε αυτή τη γη.
![]() |
| φωτό |
Q : Είχατε γνωρίσει ποτέ τον Χίτλερ και ποια ήταν η εντύπωσή σας για αυτόν;
Gudrun: « Είχα συναντήσει τον Φύρερ πολλές φορές.
• Για μένα ήταν σαν μέλος της οικογένειας. Πάντα σχολίαζε τα ρούχα και τα μαλλιά μου. Έλεγε ότι θα συμπεριφερόταν όπως πρέπει σε μια Γερμανίδα, θα ήταν πάντα σωστή και ευγενική. Κάθε φορά που τον έβλεπα, έπαιρνα πάντα ένα δώρο, είτε ήταν φαγητό είτε ένα βιβλίο. Ήταν πάντα τόσο ευγενικός και μου μιλούσε σαν όλα όσα του έλεγε να σήμαιναν πολλά γι' αυτόν. Κάναμε πολλές μικρές συζητήσεις για το σχολείο και τις προηγούμενες στιγμές μου. Ο Φύρερ ήταν ένα πραγματικό δώρο για τον γερμανικό λαό, ανοίγοντάς τους τα μάτια σε έναν νέο και καλύτερο κόσμο που μια μέρα θα αναστηθεί σαν φοίνικας από τις στάχτες του. Ο ναζισμός είχε μια δύσκολη γέννηση και πέθανε με έναν πύρινο θάνατο, αλλά έπρεπε να έρθει για να αφυπνίσει περισσότερους από τους αδελφούς μας από φυλές από ό,τι μπορούσε η Γερμανία.»
Q : Τι πιστεύετε για εκείνους που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Χίτλερ;
Gudrun: «Είναι απλοί και αγνοί προδότες. Οι Σύμμαχοι έκρυψαν την εμπλοκή τους και προσπάθησαν να κάνουν να φαίνεται ότι οι ευγενείς Γερμανοί εξεγέρθηκαν ενάντια στο κακό, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι Άγγλοι προσπάθησαν αρκετές φορές να χρησιμοποιήσουν υψηλόβαθμα άτομα για να σκοτώσουν τον Φύρερ. Η βόμβα που χρησιμοποίησε ο Stauffenberg προερχόταν από τους Άγγλους. Ο πατέρας μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αστυνομία του να εντοπίσει τους Γερμανούς που εργάζονταν για τους Συμμάχους και χρειάστηκε η απόπειρα δολοφονίας της 20ής Ιουλίου για να τους βρει όλους. Και μέχρι τότε είχαν ήδη κάνει πολλές επαφές. Δεν πίστευε ότι ο Στρατάρχης Rommel είχε καμία σχέση με τους προδότες, αλλά δυστυχώς κάποιοι είχαν διεισδύσει στο σώμα των αξιωματικών .
• Τα ψέματα των Συμμάχων θα αποκαλυφθούν μια μέρα και ο κόσμος θα μάθει ότι η Γερμανία είχε δίκιο που διεξήγαγε τον πόλεμο. Όπως έλεγε ο πατέρας μου, πολεμήσαμε το κακό με το φως, καθοδηγούμενοι από το πνεύμα των προγόνων μας και των ηρώων του παρελθόντος.
• Χάσαμε επειδή ήμασταν λιγότεροι και εξουθενωμένοι. Ακόμα και οι καλύτεροι μαχητές στον κόσμο δεν μπορούσαν να το σταματήσουν. Ο πατέρας μου είπε κάποτε: Αν είχαν χρησιμοποιηθεί στρατηγοί των SS όπως ο Sepp Dietrich και ο Paul Hausser , τότε ο πόλεμος μπορεί να είχε τελειώσει διαφορετικά, επειδή ήταν της άποψης ότι πολλοί αξιωματικοί δεν είχαν την ακλόνητη πεποίθηση ότι μπορούσαν να νικήσουν ενάντια σε τόσο ανώτερες δυνάμεις. Φοβόντουσαν τη μοίρα, ενώ οι άνδρες των SS ήταν ατρόμητοι και αντιμετώπιζαν τη μοίρα.
Gudrun Burwitz (metapedia)
Εἴδαμε τό θέμα : ΕΔΩ , μέ πηγή ἀπό : ΕΔΩ
Γιά τήν Ἱστορία ...
Ἡ Πελασγική


.webp)






https://proskynitis.blogspot.com/2025/10/blog-post_2.html.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ ἐνδιαφέρον θέμα. Θά τό ἀναδημοσιεύσω αὔριο, ἄν ἔχω καί τήν ἄδειά σου.
ΔιαγραφήΣ᾿εὐχαριστῶ,
Καλησπέρα ἀγαπητέ kyrios !
Ανοιγοντας τον συνδεσμο βλεπουμε:
ΔιαγραφήΛυπούμαστε, αλλά η σελίδα που αναζητάτε στο ιστολόγιο αυτό δεν υπάρχει.
Ἦταν ἕνα θέμα σχετικῶς μέ τά σκλαβοπάζαρα τῶν Ὀθωμανῶν. Εἶχε δημοσιεύσει ἡ σελίδα ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ, πού ὅπως θυμᾶμαι κάποτε εἶχα ᾿δεῖ πώς ἀνῆκε στό ἀνωτέρῶ σχολιαστή, ἕνα μέρος καί παρέπεμπε στήν δ/νσιν ὅπου ἦταν ὁλόκληρο τό θέμα.
ΔιαγραφήΠροφανῶς τώρα ὁ kyrios, τό μετάνοιωσε καί τό κατέβασε ὥστε μήν μπορῶ νά τό πάρω. Σιγά τό πρᾶγμα ἀμέσως μπορῶ νά τό βρῶ. Ἄνετα !
( Ἄν καί εἶμαι λίγο ἀδιάθετη σήμερα, πάντως θά τό κυττάξω. )
Ἀναρωτιέμαι τί φοβήθηκε ; Μήπως τόν χαρακτηρίσουν "φίλο "μας καί μαγαριστεῖ ;
Ἄς πᾶνε μέ τούς δημοκραταραίους γιά νά εἶναι στήν σωστή πλευρά τῆς παγκόσμιας τάξεως...
Καλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !
Καί ἐννοεῖται πώς τό βρῆκα. Αὐτό ἦταν :
ΔιαγραφήἈπό τήν σελίδα στό φ/β ἐδῶ : https://www.facebook.com/groups/417459678383812/posts/24288867894149656/
Μέ πηγή ἐδῶ ( στήν ἀγγλική ) : https://x.com/HomerPavlos/status/1972207404302385631?t=ULBcNxAuhbFRaE5dMXIicw&s=19&fbclid=IwY2xjawNMheJleHRuA2FlbQIxMABicmlkETA5YW1WREVZb1liZkJ2QWs5AR5a44ITq6mJTnHf5gXxlCjhQ2C6WJ2HPKXhu56hwpAYmSaoLyORsypJFOCV6w_aem_Q0pSmuOulkiwmhu9Ns7HCA
Ἀπ᾿ὅπου παραλείπουν νά μεταφράσουν,προφανῶς ὡς μήν πολιτικῶς ὀρθόν, τόν ἐπίλογο τοῦ ἀρθρογράφου πού λέει :
« ....Οι αμόρφωτοι μαρξιστές δεν θα το συζητήσουν αυτό. Κατηγορούν για τα πάντα τους Ευρωπαίους και τους "λευκούς" ενώ τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράχθηκαν από τους μουσουλμάνους και τους Άραβες. Οι κομμουνιστές αριστεροί, είναι απασχολημένοι με την καταστροφή της Δύσης υπέρ του Ισλάμ. »
Ἄ, ἐπίσης ἡ σελίδα πού τό ἀναδημοσίευσε ἔκανε καί μία διευκρίνισιν γιά νά μήν τόν παρεξηγήσουν οἱ ἱστορικοί καί μελετητές τῶν παγκοσμιοποιητῶν. Ἔγραψε :
*τα ακριβή σύνολα συζητούνται και δεν είναι καλά τεκμηριωμένα. Ο αριθμός του 1 εκατομμυρίου εμφανίζεται ως προσέγγιση σε ορισμένες συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει σταθερή επιστημονική συναίνεση.
Καί ὁ νοῶν νοείτω...
Το σκλαβοπαζαρο των Οθωμανων μπροστα στα σκλαβοπαζαρα των εβραιων ησαν μαθητουδια.
ΔιαγραφήΔεν τον γνωριζω τον κυριο ....kyrios.
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ !!!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα ἀγαπητέ μου ΕΑΦ !
Σχετικά με τον σύνδεσμο,
Διαγραφήτον ανοίγει.
Ἐν τέλει ἔχεις δίκαιο. Τόν ἀνοίγει.
ΔιαγραφήΒρῆκα ποιό ἦταν τό λάθος καί δέν τόν ἄνοιγε. Μαζί μέ τήν δ/νσιν, παίρναμε καί τήν τελεία.
Λάθος δικό μας.
Συγγνώμη.
Καλησπέρα ἀγαπητέ kyrios !
Υπάρχει πολύ βρωμιά στην ιστορία του Β Παγκοσμίου πολέμου,
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά οι θηριωδίες των οπαδών του εθνικού σοσιαλισμού "ναζισμού"και του υπαρκτού σοσιαλισμού "κουμουνισμού"στην χώρα μας , μας έχει αφήσει άσχημες αναμνήσεις και μίσος.
Οἱ σφαγές τῶν κομμουνιῶν καί μάλιστα ὑποτιθεμένων "συνελλήνων" ἐναντίον ἀκόμη καί ἀδελφῶν καί γονιῶν τους, δέν ἔχουν ταίρι ἀγαπητέ μου.
ΔιαγραφήΤί ἔλεγε ὁ Κλάρας ἤ Βελουχιώτης ἤ Μιζέριας ἤ Σουλτάνα ; « 7 ἑκατομ. εἶναι, 3 νά μείνουν καί πολύ τους εἶναι...»
Δέν συγκρίνονται ! Ἀκόμη ὅμως νά προσθέσουμε πώς τά θύματα πού ἄφησαν στήν χώρα μας οἱ γερμανοί τοῦ Γ΄'Ράϊχ, τίς περισσότερες ἄν ὄχι ὅλες ἴσως, φορές ἦσαν ἀντίποινα ἀπό τίς δολοφονίες γερμανῶν ἐκμέρους και ΠΑΛΙ τῶν κομμουνιστῶν συμμοριτῶν. Μήν μποῦμε στήν ἴδια διαδικασία νά ἀναφερόμαστε στό πῶς καί τό γιατί.
Κῦττα δέν θέλω κανέναν ν᾿ἀπαλλάξω τῶν εὐθυνῶν του ἀλλά κάποια πράγματα, κάποιες κρυμμένες ἤ διαστρεβλωμένες ἀλήθειες, εἰδικῶς γιά τόν Β΄Π.Π., πρέπει νά τίς ποῦμε ἐπιτέλους.
Καλησπέρα ἀγαπητέ kyrios !
Η ΑΛΗΘΕΙΑ θα μας βρει καποια στιγμη οπου κι αν ειμαστε.
ΔιαγραφήΚι᾿ἔχω τήν ἐντύπωσιν πώς εἶναι πολύ κοντά :
Διαγραφήhttps://sxolianews.blogspot.com/2025/10/blog-post_67.html