" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Παγκόσμια ἐσχατολογική φρενίτις ἡ ὁδὀς πρός τόν Γ΄Π.Π. ; !

 Ὁ κόσμος βυθίζεται σ᾿ ἐσχατολογική φρενίτιδα: Ξετυλίγοντας τίς συνέπειες

ἡ φωτό ἀπό ἐδῶ

Η εσχατολογική θέρμη της Παλαιστινιακής κρίσης φτάνει σε εκκωφαντική κορύφωση. Οι αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο αφήνουν τις μάσκες τους και αποκαλύπτουν ακούσια τη Βιβλική ένταση της σύγκρουσης. 

Σε κάθε ευκαιρία, οι πολιτικές προσωπικότητες γεμίζουν τώρα τις διακηρύξεις τους με βιβλική αναφορά και αλληγορία. Ο κορυφαίος από τους οποίους ήταν ο Νετανιάχου, ο οποίος τώρα επικαλέστηκε μια ποικιλία βιβλικών προφητειών ως «σκυλο-σφυρίχτρες» ( κωδικοποιημένη ή ασαφής γλώσσα )  για να ξεσηκώσει τον λαό του σε εσχατολογική φρενίτιδα.

Όχι μόνο επικαλείται την προφητεία του Ησαΐα, αλλά πλαισιώνει τη σύγκρουση ως αυτή του «φωτός» εναντίον του «σκότους» και του καλού εναντίον του κακού, φωτογραφίζοντας τους Παλαιστίνιους ως τα Παιδιά του Σκότους που θα νικηθούν από τους Εκλεκτούς.


Η προφητεία του Ησαΐα, για την οποία φαίνεται ότι μιλάει, είναι η ακόλουθη: 

Ησαΐας 60:18 - Η βία δεν θα ακουστεί πλέον στη γη σου, η ερήμωση ή η καταστροφή μέσα στα σύνορά σου· και θα ονομάσεις τα τείχη σου Σωτηρία, και τις πύλες σου Δόξα.   

 Αλλά τότε, πιο έντονα, επικαλέστηκε τον Βιβλικό ορκισμένο εχθρό του, τον Αμαλήκ: 


Ο Νετανιάχου συνεχίζει να αναφέρεται σε βιβλικές προφητείες στις συνεντεύξεις του με τους δημοσιογράφους:  

  - " Πρέπει να θυμάστε τι σας έκανε ο Αμαλήκ, λέει η Αγία Γραφή μας, και θυμόμαστε και πολεμάμε. Οι ήρωές μας που πολεμούν στη Γάζα συνεχίζουν μια δυναστεία ηρώων που πηγαίνει πίσω 3000 χρόνια στην ιστορία - από τον Ιησού του Ναυή στους ήρωες του 1948, από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών στον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ και σε όλους τους άλλους πολέμους". 

  ️Τα λόγια για τον Αμαλήκ είναι από το 1ο Βιβλίο του Σαμουήλ ( Βασιλειών  Α΄ ) 15 :2-3  : 

 Τούτο λέει ο Κύριος των δυνάμεων: Θυμήθηκα τι έκανε ο Αμαλήκ στον Ισραήλ, πώς του εναντιώθηκε στο δρόμο όταν έβγαινε από την Αίγυπτο  (15:2).

Ο Κύριος διέταξε τον Βασιλιά Σαούλ να καταστρέψει τον εχθρό και όλο τον λαό του

 "Πηγαίνετε τώρα και νικήστε τον Αμαλήκ και καταστρέψτε όλα όσα έχει· και μην τον λυπηθείτε· αλλά θανατώστε και τον άντρα και τη γυναίκα, από τον νεαρό μέχρι το βρέφος, από το βόδι μέχρι το πρόβατο, από την καμήλα μέχρι το γαϊδούρι" (15:3). 

  Ο Νετανιάχου αισθάνεται τον εαυτό του ως νέο Μεσσία με το θεϊκό δικαίωμα να εξολοθρεύσει όλους τους εχθρούς του εκλεγμένου λαού... Ένας μανιακός γενοκτόνος. Αυτό είναι πράγματι το απειλητικό ύφος με το οποίο πολλοί Άραβες παρατηρητές ερμηνεύουν τα λόγια του:

Το Ισραήλ έχει επιτέλους φτάσει στο αποκορύφωμα της αντίδρασής του, ένα θρησκευτικό κράτος-έθνος με έναν πολεμοχαρή και μεσσιανικό ηγέτη που φέρνει την εκκαθάριση του γκέτο της Γάζας:

  - ...είναι μια δοκιμασία για όλη την ανθρωπότητα, είναι ένας αγώνας μεταξύ των δυνάμεων του κακού... και του άξονα της ελευθερίας και της προόδου. Είμαστε άνθρωποι του φωτός, αυτοί είναι άνθρωποι του σκότους και το φως πρέπει να θριαμβεύσει πάνω στο σκοτάδι. Τώρα ο ρόλος μου είναι να οδηγήσω όλους τους Ισραηλινούς σε μια συντριπτική νίκη... Θα πραγματοποιήσουμε την προφητεία του Ησαΐα... μαζί θα νικήσουμε. 

  ️Η προφητεία του Ησαΐα, στην οποία αναφέρεται ο Νετανιάχου, είναι μια προφητεία της νίκης του Ισραήλ επί των εχθρών του. Το χρησιμοποιούν συχνά οι Ισραηλινοί για να δικαιολογήσουν την κυριαρχία τους πάνω στους Παλαιστίνιους.

 Φυσικά, σε κάποιο βαθμό, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Το Ισραήλ, τελικά, είναι ένα από τα λίγα κράτη στον κόσμο που ιδρύθηκε σχεδόν αποκλειστικά πάνω στο "Βιβλικό Δίκαιο", που σημαίνει ότι είναι φυσικό ότι μεγάλο μέρος της επακόλουθης πολιτικής του, είτε σωστή είτε λάθος, θα έχει τις ρίζες της στη Βιβλική αποφασιστικότητα. Έτσι δεν είναι η καθαρή πράξη της Βιβλικής επίκλησης η ίδια που είναι ανησυχητική, αλλά μάλλον η έννοια ότι ο Νετανιάχου φαίνεται να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μια μεσσιανική φιγούρα που οδηγεί το έθνος του σε μια εσχατολογική εκπλήρωση, ένα είδος Ημέρας της Κρίσης ή Αρπαγής. Φυσικά, είναι απίστευτα επικίνδυνο για ένα έθνος με επικεφαλής έναν αυτοαποκαλούμενο μεσσία του τέλους των καιρών να οδηγεί τον υπόλοιπο υπνοτισμένο κόσμο προς τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

  Και ποιοι είναι αυτοί οι "βιβλικοί υπνοβάτες" ; Οι ίδιες οι προσωπικότητες της Δύσης, ιδιαίτερα των ευαγγελικών στις ΗΠΑ, αν και υπάρχουν ακόμα και κάποιες περίεργες εκπλήξεις. Για παράδειγμα, πολλοί σοκαρίστηκαν όταν είδαν τον Ινδό Βιβέκ Ραμασγουάμι να επαναλαμβάνει με παράξενο και κοροϊδευτικό τρόπο τη Βιβλική υπόθεση των "περιουσίων", διατυπωμένη με την αλαζονεία του "θεϊκού έθνους":


Εξόργισε περαιτέρω τους οπαδούς του με την ξαφνική αλλαγή του πολεμικού τόνου στην τελευταία του ομιλία, κάνοντας τους ανθρώπους να αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τα στελέχη του κατεστημένου που τους οδηγεί πάντα να χειραγωγούνται τόσο εύκολα από το Ισραήλ:

......................

Το γεγονός είναι ότι η αμερικανική πολιτική ελίτ είναι σκληροπυρηνικοί Σιωνιστές επειδή πολλοί από αυτούς προέρχονται από τη Νότια Βαπτιστή και ευαγγελική τάση του Χριστιανισμού που κηρύττει την αφοσίωση στο Ισραήλ λόγω της αντιληπτής Βιβλικής σχέσης.......

......................

Είναι προφανές ότι ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής πολιτικής ελίτ και διανόησης οραματίζεται το Ισραήλ ως το κεντρικό σημείο για το πολυαναμενόμενο, αποκορύφωμα του γεγονότος της "Αρπαγής". Θεωρούν ότι η υποστήριξή τους στον Ισραήλ είναι απολύτως απαραίτητη για την ανάληψή τους και τη σωτηρία των ψυχών τους. Αυτό εγγενώς τους βάζει σε μια υποτακτική θέση στις γεωπολιτικές μηχανορραφίες του Ισραήλ, και επιτρέπει στο Ισραήλ να τους χειραγωγήσει εύκολα και μέσω της λαϊκής ευαγγελικής αιχμαλωσίας και του θρησκευτικού ελέγχου ώστε να υποστηρίξουν όποιες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες, ανεξάρτητα από το πόσο πολεμικές ή επιβλαβείς είναι για τα δικά τους εθνικά συμφέροντα της Αμερικής

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε αυτές τις διαστάσεις στην τελευταία του ομιλία, τονίζοντας την παγκόσμια εσχατολογική ρήξη μεταξύ των ανθρώπων του Σταυρού και των ανθρώπων της Ημισελήνου, ενώ επικαλέστηκε τις Σταυροφορίες:


Το οποίο οδήγησε ακόμη και τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Eli Cohen να ανακοινώσει την άμεση απόσυρση των διπλωματών από την Τουρκία και μια "επαναξιολόγηση" των ισραηλινο-τουρκικών σχέσεων:

Φυσικά, πολλοί δικαιολογημένα υποψιάζονται ότι ο Ερντογάν απλώς επιδίδεται στο παλαιστινιακό ζήτημα για να παρουσιαστεί ως "ισχυρός" και "ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου"

Όπως έχουμε ήδη σημειώσει, ο Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την δυσαρέσκεια για τις ενέργειες του Ισραήλ και να τοποθετηθεί ως ο "προστάτης" όλων των μουσουλμάνων. Δεδομένης της επίδρασης των λόγων του σήμερα, αναμφίβολα θα συγκεντρώσει σημαντική υποστήριξη. Κρίνοντας από την ισχυρή ρητορική και τον ενθουσιασμό του Τούρκου ηγέτη, ο ίδιος οραματίζεται τον εαυτό του ως την μετενσάρκωση του Σουλτάνου Mehmed II, γνωστός ως ο "κατακτητής". Στην ομιλία του, επέκρινε τόσο τη Δύση όσο και τη Ρωσία (η αναφορά στο Καραμπάχ είναι ενδεικτική). Τώρα το ερώτημα είναι πόσο μακριά είναι πρόθυμος να πάει. Θα είναι η ομιλία του απλώς μια προσπάθεια να αυξήσει τη δημοτικότητά του εν μέσω των μαχών στη Λωρίδα της Γάζας, ή θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας, μεγαλύτερης σύγκρουσης;


Η σατιρική αλλά διαπεραστική εικόνα του Ερντογάν που κάθεται σε μια γραμμή φυσικού αερίου, απλώνει ζεστές καρδιές στον Νετανιάχου ενώ το βιτριόλι εκτοξεύεται από το στόμα του ενάντια στη «βαρβαρότητα» του Ισραήλ, αποκαλύπτει την έντονη υποκρισία που χορεύει στην καρδιά του πολιτικού θεατρίνου του Ερντογάν. Οι θορυβώδεις καταδίκες του στο φως της ημέρας φαίνονται να ξεθωριάζουν εύκολα κάτω από τις φεγγαρόλουστες διαπραγματεύσεις για το φυσικό αέριο.

Η γελοιογραφία αποτυπώνει την ουσία της υπεροχής του Ερντογάν - ενός ηγέτη που "διαμαρτύρεται πάρα πολύ" - κυριολεκτικά - στη σκηνή των φιλοπαλαιστινιακών συγκεντρώσεων, μόνο για να υποκύψει στον τόνο των κυνικών συμφερόντων όταν τραβηχτούν οι κουρτίνες. Η γελοία εκδήλωση στοργής προς τον Νετανιάχου, που αντιπαρατίθεται στη φλογερή του ρητορική, υπογραμμίζει μια ξεκάθαρη αφήγηση: η πίστη του Ερντογάν κλίνει προς το δελεαστικό άρωμα του αερίου και όχι προς τις αρχές που τόσο δυνατά διακηρύσσει.

Το ηθικό επίπεδο του Ερντογάν φαινομενικά καταρρέει όταν οι ψίθυροι «οι μπίζνες είναι μπίζνες» αντηχούν στα επιμελητήρια των τουρκο-ισραηλινών συμφωνιών φυσικού αερίου


Η έντονη αντίθεση μεταξύ των ημερήσιων διαδηλώσεων του Ερντογάν κατά της ισραηλινής επιθετικότητας και της παρασκηνιακής αγκαλιάς του με την ισραηλινή ηγεσία για προσοδοφόρες γραμμές φυσικού αερίου είναι γελοία τραγική. Φέρνει στο φως μια συγκαλυμμένη πραγματικότητα, όπου οι κραυγές αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη πνίγονται από την σύγκρουση των οικονομικών συμφωνιών με το Ισραήλ.

Αυτή η έντεχνη απεικόνιση προκαλεί ένα έντονο ερώτημα: Πότε η θεατρική οργή του Ερντογάν θα μεταφραστεί σε γνήσια δράση, αν ποτέ; Ή μήπως η γοητεία του φυσικού αερίου θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τη ζεστή βόμβα των ισραηλινοτουρκικών σχέσεων, ενώ οι κραυγές των Παλαιστινίων χάνονται στις ψυχρές σκιές;

....................

Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα : ΕΔΩ 


Ἡ Πελασγική

13 σχόλια:

 1. Χωρις τις θρησκειες δεν μπορουμε και ταυτοχρονα απο τις θρησκειες καταστρεφομαστε.Οφθαλμοφανως θα ελεγα αν δεν υπηρχαν τοσοι και τοσοι αοματοι. Ενας φαυλος κυκλος σκοταδισμου και αρνησης της λογικης που αυτοσυντηρειται αιωνες και χιλιετηριδες ακομα απο αδυσωπητες, ιδιοτελεις και εκμεταλλευτριες εξουσιες.Τα αδηφαγα ιερατεια και τους παρακαθημενους πολιτικους και οικονομικους ηγετες που επιδιωκουν το υπερτατο ονειρο του καθε τυραννου! Το ευαγωγο ποπολο, το ποιμνιο. Για μενα απλες πατεντες εξουσιασμου ειναι οι θεικες δηθεν αυτες δομες και τιποτα αλλο.Μηχανες εξαπατησης που σκαρφιστηκαν τα πονηρα ιερατεια και οι εξουσιες για να υπνωτιζουν και να χειραγωγουν τον ανθρωπο. Ιδου τα αποτελεσματα στην Παλαιστινη.Μανουλες ειναι οι περιουσιοι στο θρησκευτικο.Τοχουν. Παντρευουν τα δεκαχρονα κοριτσακια με τους γερους-τοπε ο θεος,το εγκρινει ο θεος και τετοια.Ο θεος ως αλλοθι. Τοχουν αυτο στο αιμα τους οι περιουσιοι και οι περιξ και δε θα το παρατησουν ποτε. Αφου τους βγαινει. Πετανε μια ταχαμου θεοπνευστη προφητεια και σηματοδοτουν ετσι που θελουν να παει το πραγμα. Αν χρειαστει φτιαχνουν μια νεα θρησκεια η μια καινουργια αιρεση για να οδευσει πειθηνια το ποιμνιο. Τοπε ο Θεος δια του Ησαια, καθηστε ολοι προσοχη, αυτο ειναι το νοημα. Οποιος ομως τα χαφτει αυτα θα τα υποστει.Αυτο το ξερουν καλα οι τυραννοι απο τις ανα τους αιωνες σχολες της Φραγκφουρτης. Και γιαυτο οποιον δεν χωνευουν τον αρχιζουν στις προφητειες. Τελικα δεν ειμαστε μονο οτι τρωμε(που λενε οι οικολογοι) , ειμαστε και οτι χαφτουμε αμασητο! Ετσι ειναι φτιαγμενο το παιχνιδι και δεν ξερω τι μπορει να βγαλει τον ανθρωπο απο τον φαυλο κυκλο.Και βεβαια οχι μονο οι θρησκειες. Και οι ιδεολογιες το ιδιο κανουν. Χειραγωγουν την σκεψη, διωκουν την ελευθερια και τελικα παραγουν μιλιουνια σκλαβους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἐγώ δέν θά κάτσω νά ὑπερασπιστῶ καμμία θρησκεῖα,ἀκόμη οὔτε καί τήν δική μας,τήν Χριστιανική ἡ ὁποία βασίζεται στήν Ἀγάπη,ἀλλά θά σοῦ κάνω μία ἐρώτησιν.
   Σκέφθηκες ἄρα γε γιατί " ἐφευρέθηκαν" οἱ θρησκεῖες ; Εἶναι μόνον ἡ χειραγώγησις τῆς μάζας,εἶναι ἡ δύναμις τῆς ἐξουσίας καί ὅ,τι ἀπορρέει ἀπό αὐτήν ὡς ἰκανοποίησις τοῦ ἀνθρώπου πού τήν ἐκπροσωπεῖ;
   Ἤ εἶναι κάτι ἄλλο ; Κάτι πού συγκρατεῖ τά ἀνθρώπινα ἔνστικτα,πού ἐνανθρωπίζει διά τοῦ Θείου Λόγου κι᾿ἐν τέλει καθιστᾷ τόν ἄνθρωπο Πνευματικό ὄν ;

   Σκέψου τί θά ἦσαν οἱ ἀνθρώπινες κοινωνίες δίχως τήν Πίστιν στόν Ὑπέρτατον Δημιουργό. Γιά σκέψου σέ συνάρτησιν μέ τό σήμερα καί τήν ἀπομάκρυνσιν ἀπό τόν Θεόν,πού ἤδη ὑφίσταται. Γιά σκέψου...

   https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcvnm4wT1ORkEZfb-HW9lKpCXnkxswEFuCH3r1S2iPnrOQXoJjvp9EJJsIvhqz_Kxe5eAoaEhdnEFY_Zp412b-cTyZHBmZguGfqFDmrTylqNjYhSz32KAM6X45f8Lu75yuc6pklDspKo0KaZ1E66Iqpl6IsiptgpanMEzosq2gaH-gC6zO65eAnj6o0AQ/w640-h640/IMPORTANCE6.jpeg

   Καλό ξημέρωμα Κυριακῆς ἀγαπητέ Θαλῆ !

   Διαγραφή
  2. Καλησπέρα
   Η άποψη μου είναι ότι μόνο η χριστιανική ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία ,
   αλλά αποκάλυψη Θεού και αποκάλυψη του σκοπού του ανθρώπου , που είναι η δια της Χάριτος θέωση .

   Γι αυτό και ο άνθρωπος μπορεί να κατανοεί τι είναι αιωνιότης και να βλέπει μέσα.
   Δείτε για παράδειγμα τι έχει πει ο άγιος Νικόδημος και πόσο καθαρά βλέπει Τότε ,
   τι γίνεται σήμερα:

   Όταν πλησιάση ο καιρός της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα σκοτισθή η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη της σαρκός και θα πληθυνθή σφόδρα η ασέβεια και η ανομία.
   Τότε άρχεται ο κόσμος να γίνεται αγνώριστος, θα μετασχηματίζωνται αι μορφαί των ανθρώπων και δεν θα γνωρίζονται οι άνδρες από τας γυναίκας δια της αναισχύντου ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής.
   Οι τότε άνθρωποι θα αγριέψουν και θα γένουν ωσάν θηρία από την πλάνην του Αντιχρίστου.
   Δεν θα υπάρχει σεβασμός εις τους γονείς και τους γεροντότερους. Η αγάπη θα εκλείψη.
   Οι ποιμένες των Χριστιανών Αρχιερείς και ιερείς θα είναι άνδρες κενόδοξοι, μη γνωρίζοντες παντελώς την δεξιάν οδόν από την αριστεράν, τότε θα αλλάξουν τα ήθη και αι παραδόσεις των Χριστιανών και της Εκκλησίας.
   Η σωφροσύνη θα απολεσθή από τους ανθρώπους και θα βασιλεύσει η ασωτεία.
   Το ψεύδος και η φιλαργυρία θα φθάσουν εις τον μέγιστον βαθμόν και ουαί εις τους θησαυρίζοντας αργύρια.

   Αι πορνείαι, μοιχείαι, αρσενοκοιτίαι, κλοπαί και φόνοι, θα πολιτεύωνται εν τω καιρώ εκείνω και δια την ενέργειαν της μεγίστης αμαρτίας και ασελγίας, οι άνθρωποι θέλουν στερηθή την χάριν του Αγίου Πνεύματος όπου έλαβον εις το Άγιον Βάπτισμα ως και την τύψιν της συνειδήσεως.

   http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/11/blog-post_672.html


   Γεώργιος Γ.

   Διαγραφή
  3. Εὐχαριστοῦμε πολύ τόσο γιά τήν τοποθέτησίν σου ( σωστή ἡ ἐπισήμανσις περί τοῦ Χριστιανισμοῦ) ὅσο καί γιά τήν σημαντική παραπομπή μέ τήν πρόρρησιν τοῦ Ἁγίου Νείλου ( ὄχι Νικοδήμου ὅπως μᾶλλον ἐκ παραδρομῆς ἔγραψες) τοῦ Μυροβλήτου.

   Πολύ σημαντικά ὅσα λέει,ἄν ἀναλογιστῇ κανείς πώς ὁ Ἅγιος ἔζησε κατά τόν 16ο αἰ. !

   Καλησπέρα ἀγαπητέ Γεώργιε !

   Διαγραφή
 2. -Παγκόσμια ἐσχατολογική φρενίτις ἡ ὁδὀς πρός τόν Γ΄Π.Π. ; ! -

  Ουτε το ενα, ουτε το αλλο.
  Θα ελεγα σιγα-σιγα αποκαλυπυτεται το διαβολικο προσωπο του εβραιου, Ο ΙΔΙΟς Ο ΣΑΤΑΝΑΣ, που ως τωρα μας το παιζε ....θυμα των Ναζι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι᾿ὅμως ἡ ἐσχατολογική φρενίτις εἶναι γεγονός. Ὅπως ἀκριβῶς τό θέτει τό ἀνωτέρῳ θέμα. Τό ὅτι τό χρησιμοποιοῦν οἱ ἐν λόγῳ ἀντιλαμβανόμεθα ὅλοι τό γιατί. Ὡς περιούσιοι καί αὐτοχαρακτηριζόμενοι "ἐκλεκτός λαός τοῦ Θεοῦ" ( τοῦ Ἰαχβέ τους) ἔχουν λόγο νά στέκονται στίς Βιβλικές ῥήσεις ἀποκαλύπτοντας ὅμως μέ αὐτό τόν τρόπο καί τό ποιοί πραγματικῶς εἶναι.

   Ἄλλως τε ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός τούς τό εἶχε πεῖ εὐθέως :

   « ...γεννήματα ἐχιδνῶν, πῶς δύνασθε ἀγαθά λαλεῖν πονηροί ὄντες; ἐκ γάρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τό στόμα λαλεῖ.
   ὁ ἀγαθός ἄνθρωπος ἐκ τοῦ ἀγαθοῦ θησαυροῦ ἐκβάλλει ἀγαθά, καί ὁ πονηρός ἄνθρωπος ἐκ τοῦ πονηροῦ θησαυροῦ ἐκβάλλει πονηρά.
   λέγω δέ ὑμῖν ὅτι πᾶν ῥῆμα ἀργόν ὃ ἐάν λαλήσωσιν οἱ ἄνθρωποι, ἀποδώσουσι περί αὐτοῦ λόγον ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως·
   ἐκ γάρ τῶν λόγων σου δικαιωθήσῃ καί ἐκ τῶν λόγων σου καταδικασθήσῃ...»
   ( Κατά Ματθαῖον κεφ.12,ἐδάφ.34-37)

   Καλό ξημέρωμα Κυριακῆς ἀγαπητέ ΕΑΦ !

   Διαγραφή
  2. ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπό τῆς κρίσεως τῆς γεέννης; ( Κατά Ματθαῖον κεφ.23,ἐδαφ.33)

   Φίδια, ὀχιές, πῶς εἶναι δυνατόν ν᾿ ἀποφύγετε τήν δικαίαν καί τρομεράν καταδίκην τῆς γέεννης;

   ( Ὅπου γέενα ἡ κόλασις. )

   Διαβάζουμε :
   Η Γέεννα είναι Βιβλική περιοχή που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη. Πρόκειται για την "κόλαση" όπου θα τιμωρηθούν, μετά θάνατο, οι αμαρτωλοί. Η λέξη προέρχεται εκ του εβραϊκού "Γκε Χιννώμ" ή "Γκε Μπεν Χιννώμ" που σημαίνει "κοιλάδα του γιου του Εννώμ".
   Πρόκειται για βαθύ και στενό φαράγγι που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά τείχη της Ιερουσαλήμ που ενώνεται στα νότια της πόλης με την κοιλάδα του Ιωσάφατ.

   Κατά τους ειδωλολατρικούς χρόνους είχε στηθεί σ΄ αυτό το μέρος το τερατόμορφο χάλκινο άγαλμα του Μολώχ στο οποίο οι Ιουδαίοι πρόσφεραν ως θυσία τα παιδιά τους.

   Ο Ιωσίας καταράστηκε τη τοποθεσία αυτή ονομάζοντάς την Τοφέθ (=φρίκη), ο δε Ιερεμίας προείπε ότι εκεί θα τιμωρηθούν όλοι οι Ισραηλίτες που έχουν ασεβήσει, εξ ου και επεκράτησε η λέξη "γέεννα" ή "γέενα πυρός".
   Εκεί επίσης γίνονταν οι θανατικές εκτελέσεις και ρίπτονταν τα απορρίμματα της Ιερουσαλήμ.
   ( https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%AD%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1)

   ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ !!!


   Διαγραφή
  3. Καλημέρα σας, αγαπητή μας Ευαγγελία κι εκλεκτή μας ομήγυρη..

   Θά 'θελα νά σάς καταστήσω κοινωνούς μιάς απολύτως προσωπικής εμπειρίας, διαρκούσης από τό 1988 που ήμουν «πρωτόμπαρκος» ώς Ναύτης τής Στεριάς (μαζί με όλες τίς άλλες Ναυτικές ειδικότητες) όντας νέος -τότε- Οδηγός Φορτηγών Διεθνών Μεταφορών. Δέν θά μακρυγορήσω.

   Σχεδόν απ'τά πρώτα μου δρομολόγια, διεπίστωσα πως τά κομμουνισμένα Κράτη τά οποία είχαν πληθυσμόν Ορθοδόξου Χριστιανικής Παραδόσεως, ΌΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΈΤΩΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΎΣΑΝ.
   Ακόμη καί τά Ορθόδοξα ομόσπονδα κρατίδια, πχ τά, τής Γιουγκοσλαβίας, ήταν αξιοθρήνητα, έν συγκρίσει με τά παπικά (Σλοβενία -- Κροατία).
   Βουλγαρία, Ρουμανία, Ορθόδοξες περιοχές τής Τσεχοσλοβακίας -όπου δέν τίς μετέτρεψαν, διά τής Βίας, οι «grecocatholic» ουνίτες- ήτανε μέσα στήν εξαθλίωση...
   Όσο γιά Ρωσσία, Μολδαβία καίπεριοχές τής Ουκρανίας, Φτώχεια, Δυστυχία, Πείνα κι Εξαθλίωση.
   Οι Βαλτικές χώρες ήτανε «μέρα μέ τή νύχτα» συγκρινόμενες με τις ανωτέρω..
   Η Πολωνία επίσης. Τό ντ-ντ-έρ, επίσης. Πάντα σέ αλληλοσύγκρισιν μταξύ των.

   Αυτή μου η Εμπειρία καί η, κατά συρροήν και πολλαπλήν επανάληψιν, Διαπίστωσις, εκτός από απολύτως προσωπική καί Οδυνηρή, τολμώ νά υποστηρίξω πως είναι και 100% Αντικειμενική.

   Γιατί άραγε συνέβαινε αυτό;;;;.....
   Καί, ασφαλώς, έχει και Συνέχεια το πράγμα, έως ακόμη καί Σήμερα...

   Ευχαριστώ πολύ.

   Διαγραφή
  4. Σημαντική παρατήρησις πού συνοδεύεται ἀπό μία πολύ οὐσιαστική ἐρώτησιν. Δέν θ᾿ἀπαντήσω θ᾿ἀφήσω νά ἀπαντήσουν οἱ φίλοι μας ἀναγνῶστες,ἐάν βεβαίως θέλουν.

   Κάπου,παραπάνω ἔχει δοθεῖ ΑΚΡΙΒΩΣ τό γιατί ὡς ἀπάντησιν στό ἐρώτημα...

   Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

   Διαγραφή
  5. Πού έχει δοθεί βρ' Ευαγγελία η Ακριβής απάντησις στό εμόν ερώτημα,
   νά τήνε διαβάσω καί 'γώ, μπάς καί ξεστραβωθώ επιτέλους, ό Παλαιοστράβακας;

   Διαγραφή
  6. Ἔγραψε ὁ φίλος μας ἀναγνώστης ( Ανώνυμος5 Νοεμβρίου 2023 στις 12:23 μ.μ. ) :

   « ... η χριστιανική ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία ,αλλά αποκάλυψη Θεού και αποκάλυψη του σκοπού του ανθρώπου , που είναι η δια της Χάριτος θέωση ...»

   Καί συμφωνῶ ἀπολύτως.
   Ἐσύ ;

   Ὁπότε κάπου ἐκεῖ προσδιορίζω τό μῖσος καί τό κυνήγι κατά τῆς Ὀρθοδόξου Χριστιανικῆς Πίστεως καί τῶν πιστῶν αὐτῆς.

   Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

   Διαγραφή
  7. Καλή μας Ευαγγελία, μέ 'ρωτάς άν συμφωνώ;;;;...
   (ξέρω όμως ότι τό πράττεις χάριν τής συζητήσεως καί πολύ καλώς πράττεις καί'γώ απαντώ ομοίως)....

   Λοιπόν, εκτός τού ότι φρονώ πως, εδώ καί τουλάχιστον τριάκοντα συναπτά έτη κι έν πάση περιστάσει, δέν διστάζω νά κάνω Ομολογίαν Πίστεως (εμπιστοσύνης) εις τόν Κύριόν μου, Χριστόν Ιησού, Τόν Εσταυρωμένον κι Αναστάντα έκ Νεκρών καί Σωτήρα καί Λυτρωτή τών Ψυχών καί τών Σωμάτων ημών, είμαι σέ θέσιν πλέον νά γνωρίζω καλώς ότι Αυτό σημαίνει Πόλεμον, προσωπικόν, Διαρκή, Πολυσχιδή κι Εντεινόμενον.

   Ευχαριστώ.

   Διαγραφή
 3. Και για αυτο ακριβως τον λογο ΔΕΝ προκειται να ξεσπασει, οχι ακομα τουλαχιστον. Αυτη η φρενιτιδα δηλωσεων και αρθρων λειτουργει ως βαλβιδα εκτονωσης περισσοτερο παρα ως κατι αλλο. Συμφωνω με ΕΑΦ περι εβραικης ιδιοσυγκρασιας, αν και υπαρχουν και αντιθετες φωνες εντος των.

  ΛΟΚΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή