" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Il-96-400M, ἡ ῥωσσική βιομηχανία ἀναβιώνει ἀπό τίς στάχτες της ὡς φοῖνιξ !


 Το Ilyushin Il-96-400M πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση την 1η Νοεμβρίου, επιδεικνύοντας τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του. Διάσημο για προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το αεροπλάνο ξεπερνά τον προκάτοχό του, το Il-96-300, με την ενισχυμένη ισχύ του κινητήρα και την εκτεταμένη άτρακτο.

Το πρόσφατα αναπτυγμένο επιβατικό αεροσκάφος της Ρωσίας όχι μόνο διατήρησε τα αποτελεσματικά χαρακτηριστικά του Il-96-300M , αλλά απέκτησε και «νέες επιχειρησιακές και μεταφορικές δυνατότητες», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ μετά την εναρκτήρια πτήση του.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το αεροπλάνο Il-96-400M έχει γίνει μια απόδειξη της ικανότητας των ρωσικών γραφείων σχεδιασμού και των εργοστασίων αεροσκαφών που προσπαθούν αδιάκοπα να αναβιώσουν τη ρωσική παραγωγή αεροσκαφών.

Έχοντας εγκαταλείψει την τεχνολογία των σοβιετικών επιβατικών αεροσκαφών, η Ρωσία ξεκίνησε το περιβόητο ταξίδι της αντικατάστασης των εγχώριων αεροπλάνων με ξένα Airbus και Boeing. Έχει περάσει καιρός από τότε που επιβατικά αεροσκάφη εγχώριας κατασκευής διέσχισαν τον ρωσικό ουρανό.

Ωστόσο, «χάρη» στις παράνομες κυρώσεις της Δύσης , η Ρωσία κατάφερε να επιστρέψει στις ρίζες της, ξεπερνώντας σημαντικά εμπόδια και τελικά αναζωογονώντας την παραγωγή αεροσκαφών της.

Έτσι, ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, Sergey Chemezov, με τη σειρά του, συμφώνησε ότι η παρθενική πτήση του Il-96-400M απέδειξε ότι η ρωσική βιομηχανία έχει αναβιώσει από τις στάχτες σαν φοίνικας.

«Θα τονίσω ότι η δημιουργία τέτοιων αεροσκαφών είναι μια μοναδική αρμοδιότητα που θα διασφαλίσει την τεχνολογική κυριαρχία της χώρας», δήλωσε ο Chemezov.

Σύμφωνα με τον Yury Slyusar, γενικό διευθυντή της United Aircraft Corporation, η Ρωσία έχει ήδη το SJ-100 μικρών αποστάσεων και το MS-21 μεσαίων αποστάσεων , επομένως το νέο IL-96-400M μεγάλων αποστάσεων θα εξασφαλίσει ένα δίκτυο δρομολογίων σε εθνικό επίπεδο και αντικατάσταση ξένων τζετ. 

ἀπό : sputnikglobe.com


Καλοτάξιδο ! 


Ἡ Πελασγική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου