" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Βίκτωρ Ὀρμπάν γιά τήν ἐθνικιστική νίκη στήν Ὁλλανδία : Οἱ ἄνεμοι τῆς ἀλλαγῆς εἶναι ἐδῶ

Ο Geert Wilders, ένας Ολλανδός πολιτικός λάβρος κατά της Ε.Ε και κατά των μεταναστών και έχει ζητήσει να σταματήσει η βοήθεια προς την Ουκρανία , φαίνεται να είναι ο τελευταίος δεξιός πολιτικός που οδήγησε στη νίκη το κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας που σαρώνει την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Η υποστήριξη για τα δεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη έχει αυξηθεί σε μια τάση που δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.
 

Τα πάντα, από το αυξανόμενο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας, που προκλήθηκε εν μέρει από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μέχρι την αύξηση των προσφύγων -πιο πρόσφατα από την Ουκρανία ως αποτέλεσμα του πολέμου αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας- έχουν ωθήσει τη στροφή της Ευρώπης προς τα δεξιά.

Ο Geert Wilders, ένας Ολλανδός πολιτικός λάβρος κατά της Ε.Ε και κατά των μεταναστών και έχει ζητήσει να σταματήσει η βοήθεια προς την Ουκρανία , φαίνεται να είναι ο τελευταίος δεξιός πολιτικός που οδήγησε στη νίκη το κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας που σαρώνει την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Ο Βίλντερς άφησε τους κύριους αντιπάλους του πάρα πολύ πίσω, όπως έδειξε ο αρχικός απολογισμός μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία στις 22 Νοεμβρίου. Μετά τις τέσσερις διαδοχικές κυβερνήσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού Mark Rutte , τα exit poll έδειξαν ότι το Κόμμα Ελευθερίας του Wilders (PVV) θα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο επόμενο κοινοβούλιο.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ipsos , το Κόμμα για την Ελευθερία του Wilders κέρδισε τις περισσότερες έδρες  35 , και ακολουθεί η συμμαχία Πράσινων-Εργατικών , με επικεφαλής τον Φρανς Τίμερμανς, με 25 έδρες. Το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD), με επικεφαλής τον Dilan Yesilgöz-Zegerius, έλαβε 24 έδρες, σύμφωνα με το exit poll.

Ο Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε την παραίτησή του αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός απέτυχε να συμφωνήσει σε μέτρα για τον περιορισμό της εισροής αιτούντων άσυλο μετά από μακρά σειρά διαβουλεύσεων. Αργότερα, η Ολλανδική Ραδιοφωνική Εταιρεία (NOS) ανέφερε ότι ο Ρούτε υπέβαλε στον βασιλιά αίτηση παραίτησης της κυβέρνησής του. Το Εκλογικό Συμβούλιο της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι νέες βουλευτικές εκλογές στη χώρα ενδέχεται να διεξαχθούν στα μέσα Νοεμβρίου.

Καθώς ο Geert Wilders απευθυνόταν σε υποστηρικτές του που ζητωκραύγαζαν, χαιρετώντας την νίκη του κόμματος, ο ηγέτης του PVV είπε: « Κανένα κόμμα δεν μπορεί να μας αγνοεί πλέον αφού έχουμε 35 έδρες ».

Και πρόσθεσε:

Ὁ " Ὁλλανδός Τράμπ"  φωτό

«Η ελπίδα του ολλανδικού λαού είναι ότι θα πάρουν πίσω τη χώρα τους».

Εξέχουσες προσωπικότητες σε όλη την Ευρώπη όπως ο  Ούγγρος Βίκτορ Όρμπαν έσπευσαν να συγχαρούν τον Βίλντερς................

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν αντέδρασε την Τετάρτη επίσης στην προβλεπόμενη νίκη του Γκέερτ Βίλντερς. Οι δεσμοί μεταξύ Βουδαπέστης και Βρυξελλών ήταν τεταμένες τον τελευταίο καιρό, με την Ουγγαρία να εκφράζει επανειλημμένα τη διαμαρτυρία της ως λευκές επιταγές της ΕΕ για το Κίεβο. Ο Όρμπαν συνέχισε στο "X" για να δημοσιεύσει ότι, " Οι άνεμοι της αλλαγής είναι εδώ ."


Ένα μέρος της Ευρώπης που σίγουρα δεν θα είναι χαρούμενο για τη νίκη του Wilders είναι το Κίεβο. Εν μέσω της αυξανόμενης «κούρασης της Ουκρανίας» σε ολόκληρη τη Δύση λόγω του βάρους υποστήριξης του καθεστώτος με όπλα και οικονομικά, ο Βίλντερς έχει επανειλημμένα ζητήσει να τερματιστεί η βοήθεια προς το Κίεβο και λέγοντας ότι τα όπλα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την άμυνα της χώρας του

Ο Βίλντερς έχει επίσης διαδηλώσει στο παρελθόν ενάντια σε αυτό που κατήγγειλε ως « υστερική ρωσοφοβία » που διαπερνά την Ευρώπη. Ο Geert Wilders ταξίδεψε στη Μόσχα το 2017 και συνάντησε ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους στη Δούμα, φορώντας στο πέτο του μια καρφίτσα φιλίας Ολλανδίας-Ρωσίας. Είπε ότι η Ρωσία και η Ολλανδία μοιράζονται πολλά κοινά συμφέροντα και καταδίκασε ορισμένους πολιτικούς, τους οποίους δεν κατονόμασε, που διέδιδαν « ψευδείς εικόνες εχθρών ».

ἀπό ἐδῶ

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπό τον Mark Rutte, η Ολλανδία δεσμεύτηκε να στείλει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία το 2024 και ηγείται της ευρωπαϊκής προσπάθειας εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων.

Ο 60χρονος πολιτικός ασπάζεται μια στάση για τη μετανάστευση που αποτελεί βασικό ζήτημα για αυτόν εδώ και δεκαετίες. Ο Γκέερτ Βίλντερς παρουσίασε δυναμικά τις τελευταίες εκλογικές συζητήσεις του, εστιάζοντας στα αυξανόμενα οικονομικά δεινά, δεσμευόμενος για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, την επίλυση της στεγαστικής κρίσης και κάλεσε την Ολλανδία να αποσυρθεί από τις διεθνείς της υποχρεώσεις για το κλίμα.

Μερικά από τα προτεινόμενα μέτρα του περιλαμβάνουν την αποκατάσταση του ολλανδικού συνοριακού ελέγχου, τη διασφάλιση της κράτησης και απέλασης των παράνομων μεταναστών και την επανεισαγωγή αδειών εργασίας για εργαζομένους εντός της ΕΕ. Σύμφωνα με το μανιφέστο του κόμματός του, η Ολλανδία « έχει αποδυναμωθεί σοβαρά λόγω του συνεχιζόμενου τσουνάμι για άσυλο και της μαζικής μετανάστευσης ». Μια άλλη υπογεγραμμένη πρόταση του Wilders είναι η διεξαγωγή δεσμευτικού δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η στροφή της Ευρώπης προς τα δεξιά

Κάποιος μπορεί να φανταστεί τίτλους που προφέρουν τη νίκη του Wilders ως «σοκ» ή «αναστάτωση». Αλλά αν κοιτάξετε πώς ψηφίζουν οι άνθρωποι σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο τα τελευταία χρόνια, η επιτυχία του δεξιού πολιτικού κόμματος στην Ολλανδία ταιριάζει με την τάση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Στη Γαλλία, το κόμμα της Μαρίν Λεπέν βρέθηκε πρόσφατα στην κορυφή μιας δημοσκόπησης του IFOP για τις ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου έτους, εξασφαλίζοντας, προς το παρόν, ένα άνετο προβάδισμα έναντι της Αναγέννησης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν . Η υποστήριξη του Γάλλου ηγέτη στην Ουκρανία, που τροφοδοτεί τον πόλεμο πληρεξουσίων του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, έχει κατηγορηθεί σταθερά από τους δεξιούς πολιτικούς της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Λεπέν, ως κλιμακωτή, με προειδοποιήσεις για πιθανή άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία .

Στην Ιταλία πέρυσι, η Giorgia Meloni κέρδισε την εξουσία για το δεξιό κόμμα της Brothers of Italy, με τη νέα ιταλική κυβέρνηση να ορκίζεται στις 22 Οκτωβρίου. Επίσης,  από μια μεταναστευτική κρίση, η Ιταλία θα λάβει «έκτακτα μέτρα » για να αντιμετωπίσει μια εισροή αφίξεων που έχει γίνει αφόρητη για τη χώρα φέτος, είπε η πρωθυπουργός. Η Μελόνι εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι η Ιταλία « έχει αφεθεί μόνη » για να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση .

Στη Γερμανία , η δεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία υπερηφανεύεται πώς κερδίζει την περισσότερη υποστήριξη από οποιοδήποτε από τα κόμματα του πολιορκημένου συνασπισμού του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς . Στις πολιτειακές εκλογές της Γερμανίας στη νότια Βαυαρία και τη δυτική Έσση τον Οκτώβριο, το αντιμεταναστευτικό AfD σημείωσε κέρδη, δείχνοντας την αυξανόμενη απήχησή του που ξεπερνά τα παραδοσιακά προπύργια.

" Η Έσση και η Βαυαρία είναι ένα σημάδι ότι το AfD μπορεί να οικοδομήσει σε στέρεο έδαφος στη Δύση όπως έχει κάνει στην Ανατολή. Ο λόγος για αυτό είναι η εκτεταμένη κούραση από την πολιτική μετανάστευσης", έγραψε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Επιπλέον, η οικονομία της Γερμανίας βρίσκεται σε δεινή κατάσταση , αντιμετωπίζει περαιτέρω οικονομική παρακμή και αποβιομηχάνιση και αναμένεται να είναι η χειρότερη μεταξύ των χωρών της G7 φέτος. Η βαριά βιομηχανοποιημένη Γερμανία έχει πληγεί περισσότερο από άλλα μέλη της ΕΕ από τις κυρώσεις στις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, πετρελαίου και άνθρακα που επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, καθώς και από το σαμποτάζ των αγωγών Nord Stream 1 και 2. Επιπλέον, δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί που μετακόμισαν στη Γερμανία μετά την κλιμάκωση της σύγκρουσης έχουν "στραγγίσει" τα δημόσια οικονομικά του Βερολίνου, δήλωσε νωρίτερα ο Γκούναρ Μπεκ, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Μόνο μια σχετικά μικρή μερίδα από αυτούς βρήκε δουλειά στη νέα χώρα υποδοχής τους, με πολλούς Ουκρανούς μετανάστες να φαίνονται ικανοποιημένοι απλώς να εισπράττουν τα χρήματα της κρατικής πρόνοιας.

Ακόμη και η Σλοβακία ταιριάζει με την τάση που επιδεικνύουν τα δεξιά κόμματα και οι πολιτικοί. Η νέα κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του αντιευρωπαϊκού πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίκο, κέρδισε υποχρεωτική ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο την Τρίτη. Ο Φίκο, ο οποίος ανέλαβε πρωθυπουργός μετά τη νίκη του αριστερού κόμματός του Smer , ή Direction , στις βουλευτικές εκλογές της Σλοβακίας στις 30 Σεπτεμβρίου, έχει επίσης δεσμευτεί να τερματίσει τη στρατιωτική βοήθεια της χώρας προς την Ουκρανία και να μειώσει τη μετανάστευση.

"Υποστηρίζουμε την ανθρωπιστική και πολιτική βοήθεια στην Ουκρανία — αυτή θα είναι η επίσημη πολιτική του υπουργικού συμβουλίου μου. Δεν θα προμηθεύσουμε στην Ουκρανία κανένα όπλο", είπε ο Φίκο κατά τη διάρκεια συνάντησης με βουλευτές τον περασμένο μήνα.

ἀπό : sputnikglobe.com


Ἡ Πελασγική

16 σχόλια:

  1. Ενώ εδώμερια, στήν Μπουζούκολαντ κι αφττό ανέκαθεν, όποιος πάει νά σηκώσει κεφάλι λίγο πιό πάνω απ'τό κοπάδι, αμολύονται τά μαντρόσκυλα καί τά πάσης φύσεως -όσκυλα, μήν καί τυχόν αλλάξει κάν'να βαρομετρικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅπως πάντα στό ἴδιο μοτίβο...
      Πῶς τό εἶπες ; "Μπουζούκολαντ" !!!
      Καλόο !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. ....μήν καί τυχόν αλλάξει κάν'να βαρομετρικό....
      ---------
      ....καί βρέξει τίποτε ΣΦΑΛΙΑΡΟΚΟΥΤΟΥΛΟΚΛΩΤΣΟΜΠΟΥΝΊΔΙΑ ,
      ήθελα νά πώ.

      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Καί μάλιστα ἐπί 24ώρου βάσεως,θά συμπλήρωνα ...

      Διαγραφή
  2. Τ' εμέτερον τό ανωτέρω σχόλιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξ' άλλου, «η αριστεία είναι χολέρα» ή κάπως έτσι...αφού τό'πε κι ο γκαρανίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐκεῖνος ὁ τύπος πού μεταξύ ψησίματος στά κάρβουνα τῶν συριζοπανηγυριῶν καί τό μπάφα μπούφα,συμβούλευε τό Ἀλιέξι ; Ἔ, γιά νά τό εἶπε αὐτός θά ἔχῃ ἀξία ...σουβλακίου !

      Τί μᾶς τούς θυμίζεις τούς βρωμιάρηδες ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
    2. Ζητώ συγγνώμην διά τήν ενθύμησιν τών Βρωμιάρηδων.

      Διαγραφή
    3. Τί λές καλέ, ξεχνιοῦνται αὐτοί ; Τέσσερα χρόνια, ἴσως ὅ,τι χειρότερο ἔχει ζήσει ποτέ ἡ χωρα,μέ ἀποκορύφωμα τήν προδοσία τῆς Μακεδονίας !
      Ὅλα τά πατσαβούρια, τά παρτάλια ἀρσενικά καί θηλυκά ( τέλος πάντων,ἄς ποῦμε...) θέλαμε δέν θέλαμε τά εἴχαμε πρώτη θέσιν !
      Ἦταν μία δοκιμασία γερή,γιά ὅλους μας !

      Υ.Γ. Ἐπεί δή μπορεῖ κανείς νά μέ παρεξηγήσῃ,σέ σχέσιν μέ τά ὑπόλοιπα ὄντα πού μᾶς κυβερνοῦν,νά σημειώσω λοιπόν ὅτι τά συριζόμουτρα εἶναι κορυφή στήν κατηγορία.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  4. Κι επειδή, αναποδράστως, τά γκάζια όσο πάει και πέφτουνε τά 'βλοημένα, άς πάμε καμιά τσάρκα κι εμείς, όσο μάς παίρνει κι όσο προφταίνουμε, πρίν έρθει ή ώρα νά παρκάρουμε άπαξ διά παντός, αγαπητή μας Ευαγγελία :
    https://www.youtube.com/watch?v=baHFI7Nk_co

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ ὄμορφα ! Ὑπέροχη διαδρομή μέ μηχανή,ὑπέροχο τοπίο και ὑπό τόν ἤχο ἑνός πανέμορφου ῥόκ μουσικοῦ κομματιοῦ ! " I Heard It Through the Grapevine " ( Τὄμαθα μέσῳ ἑνός κοτσομπολιοῦ)

      Στό συγκεκριμένο βίντεο ἀκούγεται, ὅπως διαβάζουμε, μία ἡχογράφισις :
      ἀπό τούς Creedence Clearwater Revival , που έκαναν μια ενδεκάλεπτη ερμηνεία για το άλμπουμ τους του 1970, Cosmo's Factory .( https://en.wikipedia.org/wiki/I_Heard_It_Through_the_Grapevine)

      Εὐχαριστοῦμε !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ600 !

      Διαγραφή
  5. Λόγω της Αμερικλανο-Αριστεράτζας, στο Ραγιαδιστάν τίποτα δεν θα αλλάξει.
    Όλη η Ευρώπη να ψηφίσει Εθνικιστικά-Πατριωτικά κόμματα, εδώ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακομα και αν ως υποθεση εργασιας δεχθουμε οτι καποιοι ηγετες τυπου, Wilders, Meloni,fico, Salvini, lepen, κλπ ειναι εγκαθετοι της ΝΤΠ οπως ορισμενα στοιχεια δειχνουν για μερικους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.Ουτε πρεπει να υποτιμουμε πεσιμιστικα την ΝΙΚΗ τους αφου αυτο που μετρα ειναι η υγιης κατευθυνση του λαου προς τον εθνοκεντρισμο και τον πατριωτισμο. Αλλωστε ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ λεγανε οι αρχαιοι μας. Δεν ξερουμε ποτε πως μπορει να λειτουργησει ενας ηγετης ακομα και αν ειναι εισοδιστης και εγκαθετος (που μπορει και να μην ειναι) . Υπαρχουν αρκετα αρνητικα για τον Wilders οπως υπαρχουν και ουκ ολιγα θετικα. Γενικοτερα διαπιστωνουμε οτι σιγα-σιγα δημιουργειται ενα δικτυο πατριωτικης εκπροσωπησης στην ΕΕ. Ενα δικτυο που μπορει να παρει φωτια και να γιγαντωθει σε χρονο dt κατω απο τα χαοτικα και απροβλεπτα γεγονοτα που παρακολουθουμε. Τοχω ξαναπει, τα Ευρωπαικα κρατη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ασχετα αν φαινονται ετσι λογω των αχυρανθρωπων που τα κυβερνουν. Οι λαοι ειναι υγιεστεροι ηθικα και πολιτικα απο τις ηγεσιες τους. ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ διαισθανομαι μολις ιδιως πιεστουν οικονομικα . Και το πληρωμα του χρονου ειναι AΝTE PORTAS. Η Γερμανια με το πατριωτικο κομα ΑfD ειναι νομιζω το επομενο στοιχημα αυτης της αφυπνισης των Ευρωπαικων λαων και επεται συνεχεια. H Ουγγαρια σημερα σηματοδοτει την πιο ολοκληρωμενη αντιληψη υγιους γεωπολιτικης για την Ευρωπη. Και οι Πολωνοι αν εξαιρεσουμε την ιστορικη αντιπαλοτητα - ψυχωση που εχουν με τους Ρωσους ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ νομιζω ειναι στη σωστη πλευρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. « Γενικοτερα διαπιστωνουμε οτι σιγα-σιγα δημιουργειται ενα δικτυο πατριωτικης εκπροσωπησης στην ΕΕ. Ενα δικτυο που μπορει να παρει φωτια και να γιγαντωθει σε χρονο dt κατω απο τα χαοτικα και απροβλεπτα γεγονοτα που παρακολουθουμε.»

      Αὐτή εἶναι ἡ ΟΥΣΙΑ.
      Τό σχόλιό σου εἶναι πάρα πολύ σωστό !
      Εὖγε Θαλῆ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή