" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Μεγαλώνει ὁ "πολεμικός χορός" στήν Μέση Ἀνατολή

 

Οι Χούτι της Υεμένης λένε ότι εκτόξευσαν πυραύλους και drones στο Ισραήλ

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Yahya Saree λέει ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ κατά της Γάζας

Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι της Υεμένης, που κυβερνούν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης, δήλωσε την Τρίτη ότι εκτόξευσαν πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Ισραήλ και προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν έως ότου το Ισραήλ τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα.

Το Ισραήλ είπε ότι ενεργοποίησε το σύστημα αεράμυνας Arrow για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα για να αναχαιτίσει έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την «περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας». Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν επίσης δύο «εχθρικούς στόχους» που πετούσαν πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα και πιστεύεται ότι ήταν drones.

«Όλες οι απειλές αναχαιτίστηκαν έξω από το έδαφος του κράτους του Ισραήλ. Δεν εντοπίστηκε εισβολή στο ισραηλινό έδαφος», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, Γιαχία Σαρί, δήλωσε ότι η επιχείρηση είναι η τρίτη που στοχεύει το Ισραήλ και προειδοποίησε ότι θα γίνουν περισσότερες επιθέσεις «μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα». Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Πεντάγωνο είπε ότι ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα αναχαίτισε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσαν οι Χούτι στην Υεμένη και κατευθύνονταν προς το Ισραήλ.

Οι επιθέσεις των Χούτι και οι απειλές να εξαπολύσουν περισσότερες είναι ένα άλλο σημάδι ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θα μπορούσε να εκραγεί σε μια μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση. Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει τεράστια ποσότητα δύναμης πυρός στην περιοχή στο όνομα της αποτροπής άλλων παραγόντων από την είσοδο στον πόλεμο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με μια πιθανή απάντηση των ΗΠΑ στις επιθέσεις των Χούτι στο Ισραήλ.

Οι Χούτι είναι πολιτικά ευθυγραμμισμένοι με το Ιράν, αλλά δεν είναι σαφές πόση υποστήριξη λαμβάνουν από την Τεχεράνη παρά τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ, καθώς η Υεμένη βρίσκεται υπό αμερικανο-σαουδαραβικό αποκλεισμό από το 2015.

ἀπό : news.antiwar.com

Μπήκαν κι᾿ οἱ Χούτι στόν χορό ...!!! 


Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Ζωγραφίσατε με αυτήν την ανάρτηση ,μου άρεσε όπως δέσατε το άρθρο με το βίντεο και τον πολεμικό χορό των Χούθι που επίσης ήταν υπέροχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἶχα ᾿δεῖ τό βίντεο μία ἠμέρα πρίν καί μοῦ ἄρεσε πολύ ὁ συμβολισμός.
      Ἐπίσης εἶδα βίντεο μέ στρατιωτική παρέλαση τῶν Χούτι ὅπου περνοῦν πάνω ἀπό τίς σημαίες τῶν ΗΠΑ και τοῦ Ἰσραήλ. Προφανῶς συνηθίζουν αὐτοῦ τοῦ εἴδους τόν συμβολισμό.

      https://www.youtube.com/watch?v=UsZ_dCLPr0U

      Εὐχαριστῶ.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Είχα δεί σέ παλαιότερο άρθρο σχόλιο που ανέφερε τον "χορό τών Χούθυ" καί δέν κατάφερα νά βρώ κάτι...καί νά! Κι Όχι μόνο τόν χορό, είδαμε καί τήν παρέλαση!!!
    Καί μόνο που βλέπεις αυτή τήν έμπρακτη Περιφρόνηση πρός τίς "αρχές κι εξουσίες" τών γκέυ πράιντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...έλεγα λοιπόν ότι καί μόνο που αναλογίζομαι τό "chutzpah" αφττονών τών Θεοπάλαβων, τούς βλέπω σάν αδέρφια μου κι άς είναι καί μαχμούτηδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή