" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

« Συνεχῖστε νά βοηθᾶτε τήν Οὐκρανία ἀλλιῶς πολλοί θά μιμηθοῦν τόν Ποῦτιν ἐντός τῆς Ε.Ε. »

( Zelensky καί Ciolacu. Μία φωτό χωρίς λόγια...

 Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν πρέπει να σταματήσουν την υποστήριξή τους στο Κίεβο, επειδή η ήττα της Ουκρανίας θα μπορούσε να δημιουργήσει μιμητές του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μεταξύ των πολιτικών στην ΕΕ, προειδοποίησε ο Ρουμάνος πρωθυπουργός  Marcel Ciolacu.

Μιλώντας στο Bloomberg τη Δευτέρα, ο  Ciolacu υποσχέθηκε ότι το Βουκουρέστι θα συνεχίσει την «πολυδιάστατη υποστήριξή του» στο Κίεβο, ακόμη και παρά την κούραση της σύγκρουσης και τις πιθανές αρνητικές πολιτικές συνέπειες μιας τέτοιας προσέγγισης.

«Αυτό το πολιτικό κόστος είναι λιγότερο σημαντικό από το προηγούμενο που θα δημιουργούσε μια ρωσική νίκη», τόνισε, δείχνοντας αυτό που αποκάλεσε την αυξανόμενη λαϊκή υποστήριξη για τα δεξιά και λαϊκιστικά κόμματα σε όλη την ήπειρο.

«Μπορείτε να φανταστείτε πόσους μιμητές του Πούτιν θα είχαμε ανάμεσα σε ορισμένους λαϊκιστές Ευρωπαίους πολιτικούς;» ρώτησε.

Εξέφρασε τη λύπη του ότι οι ηγέτες της ΕΕ αγωνίζονται να καταλήξουν σε συναίνεση για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ένωση, δεδομένης της στάσης του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban και του νεοεκλεγμένου Σλοβάκου ομολόγου του Robert Fico

Ο  Ciolacu προειδοποίησε επίσης ότι οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2024 ενδέχεται να φέρουν «περισσότερες εξτρεμιστικές φωνές στη συνέλευση», κάτι που, όπως είπε, «θα δημιουργούσε μεγάλο κενό ασφαλείας » εντός της Ένωσης.

Τους τελευταίους μήνες, η Ουγγαρία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ρωσική ενέργεια, επέκρινε επανειλημμένα την πολιτική της ΕΕ για την Ουκρανία, ενώ αρνήθηκε να προμηθεύσει όπλα στο Κίεβο και κατήγγειλε τις κυρώσεις κατά της Μόσχας ως επιζήμιες για την οικονομία της Ένωσης.

Αυτή την προσέγγιση συμμερίζεται από πολλές απόψεις ο Fico, ο οποίος είχε ένα σύνθημα προεκλογικής εκστρατείας «ούτε έναν γύρο» προς την Ουκρανίαμια υπόσχεση που το κόμμα του κράτησε μετά τη νίκη του στις εκλογές τον περασμένο μήνα. Και οι δύο χώρες έχουν επίσης αντιταχθεί στο πακέτο βοήθειας της ΕΕ προς την Ουκρανία 50 δισεκατομμυρίων ευρώ (53,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ενώ ορισμένα δυτικά συστημικά μέσα ενημέρωσης έχουν χαρακτηρίσει τόσο τον  Orban όσο και τον Fico ως «φιλορώσους», ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov απέρριψε την ιδέα, υποδηλώνοντας ότι η ετικέτα εφαρμόζεται σε εκείνους τους ηγέτες που τείνουν να «σκέφτονται την κυριαρχία του έθνους τους… [και] να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της χώρας τους». 

Ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί έχουν επίσης εκφράσει ανησυχία για την αυξανόμενη κούραση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αυτό το συναίσθημα πήρε διαστάσεις δημοσίως όταν η ακρο-δεξιά Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni παραδέχτηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία ( ἐδῶ κι᾿ἐδῶ ) με το δίδυμο των Ρώσων φαρσέρ Vovan και Lexus νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν « κουραστεί» από τις εχθροπραξίες, προσθέτοντας ότι «είμαστε κοντά στη στιγμή. στην οποία όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειαζόμαστε μια διέξοδο».

ἀπό : swentrsite/news

Στό λαιμό τούς κάθετε ὁ Ποῦτιν. Τί ὡραῖα !!! 


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,ορίστε,μας εκβιάζουν οι γύφτοι από την Ρουμανία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔτσι ἀκριβῶς ! Ὅπως τό ἔγραψες...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
    2. Το σωστο ειναι γιουφτοι κι οβραιοι!
      Αμα προσθεσουμε και τους πουστηδες ηρθε κι εδεσε το γλυκο


      Καλησπερα σας

      Διαγραφή
    3. Τί " γλυκό" θά εἶναι αὐτό ; Μία ΑΗΔΙΑ !!!

      Ἄρα : ἤρθε κι'ἔδεσε ἡ συνταγή τῆς ἀηδίας...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή