" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Τά ὅπλα τῶν ΗΠΑ σκοτώνουν τούς Ἰσραηλινούς !

Γράφει ὁ Scott Ritter


Σε όλη την πρόσφατη ιστορία, το θεωρούμενο ως όπλο επιλογής για έναν τρομοκράτημαχητή ελευθερίας, ανάλογα με την οπτική γωνία του καθενός) ήταν ένα τυφέκιο AK-47. Σήμερα, στον απόηχο του λεγόμενου «παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας» μετά την 11η Σεπτεμβρίου , δεν είναι ασυνήθιστο να δούμε τέτοια μαχητικά με πιστόλι Glock 9 mm ή καραμπίνα Colt M4.

Πρόκειται για όπλα που πληρώνονται από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ και φαινομενικά παρέχονται σε δυνάμεις που εντάχθηκαν για να νικήσουν τρομοκράτες ή/και αγωνιστές ελευθερίας (και πάλι, ανάλογα με τις πολιτικές πεποιθήσεις του παρατηρητή), αλλά που καταλήγουν στα χέρια του τελευταίου αντι του πρώτου. Προφανώς, αυτό δεν είναι ποτέ το αποτέλεσμα που σκοπεύει η Ουάσιγκτον. Και όμως, κατά κάποιο τρόπο, αυτά τα όπλα καταλήγουν να εξοπλίζουν τις ίδιες τις δυνάμεις που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να νικήσουν.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτού του φαινομένου φαίνεται να συμπεριλαμβάνει τη Χαμάς και τις επιθέσεις που διέπραξαν μαχητές που συνδέονται με αυτήν την οργάνωση σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους στο νότιο Ισραήλ. Ένα βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμη επαληθευτεί, φέρεται να δείχνει έναν μαχητή της Χαμάς να ευχαριστεί την Ουκρανία για την παροχή φορητών όπλων, πυρομαχικών και χειροβομβίδων. Περισσότερα βίντεο, που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των πραγματικών επιθέσεων, δείχνουν τους μαχητές της Χαμάς οπλισμένους με μια πληθώρα αμερικανικών όπλων.

Αυτά τα βίντεο έχουν θορυβήσει ορισμένους αμερικανούς νομοθέτες, όπως η εκπρόσωπος Marjorie Taylor Greene, Ρεπουμπλικανός από την 14η Περιφέρεια της Γεωργίας, η οποία αμέσως μετά την επίθεση της Χαμάς έγραψε στο Twitter:

 «Πρέπει να συνεργαστούμε με το Ισραήλ για να παρακολουθούμε τους σειριακούς αριθμούς σε οποιαδήποτε όπλα από ΗΠΑ, που χρησιμοποίησε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ. Ήρθαν από το Αφγανιστάν; », ρωτά η βουλευτής. « Ήρθαν από την Ουκρανία; Πολύ πιθανό η απάντηση είναι και τα δύο


Οποιαδήποτε απόπειρα απάντησης στις ερωτήσεις της Marjorie Taylor Greene θα εμφανίσει περισσότερο από πιθανό πληροφορίες που θα πρέπει να κάνουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αισθανθεί πολύ άβολα. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έλεγε από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ότι τα αμερικανικά αντιαρματικά όπλα που προορίζονταν για την Ουκρανία εμφανίζονταν στα ισραηλινά σύνορα. Αν δεν ειπώθηκε από τον Νετανιάχου ήταν το πώς έγινε αυτό – η διαφθορά είναι ανεξέλεγκτη στην Ουκρανία και ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Seymour Hersh ανέφερε ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια βοήθειας διοχετεύθηκαν στα χέρια κομμάτων για τα οποία δεν προοριζόταν αρχικά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου που βασίζονται σε συνομιλίες με πολυάριθμες ενημερωμένες πηγές, το ποσό που εκτρέπεται θα μπορούσε να φτάσει τα έξι στα δέκα δολάρια βοήθειας που αποστέλλεται στην Ουκρανία. Είναι άλλο πράγμα αν αυτό περιλαμβάνει χρήματα. είναι άλλο πράγμα εντελώς αν αυτό περιλαμβάνει όπλα.

Η ευρεία διαθεσιμότητα αμερικανικών όπλων στην παγκόσμια μαύρη αγορά που χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες/μαχητές της ελευθερίας για να οπλιστούν αντικατοπτρίζει τη χαλαρή προσέγγιση που ακολουθούν οι ΗΠΑ όσον αφορά την παροχή στρατιωτικής βοήθειας σε μέρη που συμμετέχουν σε ενεργό μάχη. Οι ΗΠΑ φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ενίσχυση των πολιτικών μηνυμάτων που συνδέονται με τέτοιες παραδόσεις – ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ενεργά τους φίλους που έχουν ανάγκη. Ωστόσο, οι πραγματικές πτυχές αυτής της προσπάθειας που σχετίζονται με την ασφάλεια φαίνεται να ξεφεύγουν από τους περισσότερους ανώτερους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ.

Αυτό έγινε φανερό τον Μάιο του 2022, όταν ο Ραντ Πολ, Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Κεντάκι, πρότεινε να δημιουργηθεί μια θέση για έναν γενικό επιθεωρητή για να παρακολουθεί και να αντιπροσωπεύει περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία που ζήτησε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Η πρόταση του γερουσιαστή Paul απορρίφθηκε συντριπτικά από ένα Κογκρέσο το οποίο φάνηκε με χαρά να κρατά μια στάση του «Δέν ακούω για κανένα κακό, δεν βλέπω κανένα κακό, δέν μιλώ για κανένα κακό » όταν επρόκειτο για το θέμα της Ουκρανίας και της διαφθοράς.

(φωτό ἀριστερά) 

Το ζήτημα των αμερικανικών όπλων να πέσουν στα χέρια προσώπων όχι μόνο για τα οποία δεν προορίζονταν τα όπλα, αλλά –πιο κρίσιμα– στα χέρια ανθρώπων εναντίον των οποίων τα όπλα είχαν σκοπό να πολεμήσουν, οι οποίοι στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν εναντίον Αμερικανών συμμάχων, δεν είναι καινούργιο. Το 2007, η τουρκική αστυνομία άρχισε να ανακτά όπλα από σκοτωμένους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ή PKK) εντός της Τουρκίας που περιείχαν σειριακούς αριθμούς που συνδέονται με αποστολές όπλων που πραγματοποιούσαν οι ΗΠΑ στις ιρακινές δυνάμεις. Το PKK έχει καταχωρηθεί ως τρομοκρατική οργάνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Τα αμερικανικά όπλα που παρέχονται στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με σκοπό την καταπολέμηση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης κατασχέθηκαν από τους Χούθι στο πεδίο της μάχης και στρέφονταν εναντίον των αρχικών ιδιοκτητών. Επιπλέον, ορισμένα από αυτά τα όπλα βρήκαν τον δρόμο τους στα χέρια των μαχητών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Όπλα που παρείχαν οι ΗΠΑ στον πρώην αφγανικό στρατό βρέθηκαν στο Κασμίρ, ανασύρθηκαν από πτώματα φιλοπακιστανών ισλαμιστών τρομοκρατών/μαχητών της ελευθερίας που πριν σκοτωθούν στο Κασμίρ, είχαν πολεμήσει μαζί με τους Αφγανούς Ταλιμπάν εναντίον των ΗΠΑ και των Αφγανών συμμάχων τους . Άλλα αμερικανικά όπλα από την Ουκρανία άρχισαν να εμφανίζονται στην Αφρική, στην περιοχή της λίμνης Τσαντ, στα χέρια των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ που πολεμούν εναντίον στρατιωτών ένοπλων από τις ΗΠΑ από το Τσαντ, τον Νίγηρα και τη Νιγηρία.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν γίνει μια από τις κύριες πηγές όπλων για τρομοκράτες/μαχητές της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Ενώ η Marjorie Taylor Greene έχει δίκιο να ζητά απαντήσεις όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας του Ισραήλ, ενός μακροχρόνιου συμμάχου των ΗΠΑ, οι ίδιες ερωτήσεις μπορούν να τεθούν για σχεδόν κάθε πρόγραμμα βοήθειας για την ασφάλεια που θεσπίστηκε από τις ΗΠΑ μετά την  9/11 εποχή. Φαίνεται ότι η προσέγγιση της Αμερικής για την καταπολέμηση του παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας έχει καταλήξει να κάνει αυτούς τους οποίους αποκαλεί τρομοκράτες πιο ικανούς να πραγματοποιήσουν τις πράξεις βίας που η πολιτική των ΗΠΑ προοιωνίζεται ότι προσπαθεί να σταματήσει. Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι η Αμερική, στη βιασύνη της να εξοπλίσει τον κόσμο, καταλήγει από πολλές απόψεις να είναι ο χειρότερος εχθρός των φίλων της.

*   Ο Σκοτ ​​Ρίτερ είναι πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και συγγραφέας του «Αφοπλισμός στην εποχή της περεστρόικα: Έλεγχος των όπλων και το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης». Υπηρέτησε στη Σοβιετική Ένωση ως επιθεωρητής εφαρμόζοντας τη Συνθήκη INF, στο επιτελείο του Στρατηγού Schwarzkopf κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου και από το 1991-1998 ως επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ. 

 "Χ" @RealScottRitter, Telegram @ScottRitter

ἀπό : swentr.site/news


Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. Εδω αγαπητη Π., μηδιω ελαφρως γιατι θυμαμαι οτι προσφατα ειχα γραψει και ειχες συμφωνησει, οτι οι εβραιοι που κλαινε και ουρλιαζουν για κυρωσεις, "εμπαργκα" και λοιπα κουαρφεξαλα ειναι οι ΠΡΩΤΟΙ που σπανε τις κυρωσεις και αναταλλασουν οτιδηποτε προϊον για σεκελς και δολλαρια!
    Ακομα και με τους Ιρανους που τους θεωρουν τοσο εχθρους τους!

    Οποτε δεν εκπλησομαι αν οι ιδιοι οι εβραιοι εχουν πουλησει οπλα στους απελευθερωτες της Παλαιστινης. Οι εβραιοι αποδεδειγμενα πια, ειναι ο "μοντερνος τσοπανης" του Αισωπου, που οταν μπει ο λυκος στο μαντρι τους δεν θα κλαψει ουδεις.

    Καλησπερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅτι τά ὅπλα εἶναι ἀπό ΗΠΑ,δέν χωρᾷ ἀμφιβολία. Τώρα ὅπως ἐπεσήμανε καί ἡ ρεπουμπλικανή γερουσιαστήν Γκρήν," ἔχασαν" τόν δρόμο τους εἴτε ἀπό Ἀφγανιστάν εἴτε ἀπό Οὐκρανία ἤ καί ἀπό τά δύο !

      Γιά τό πρῶτο μέρος τοῦ σχολίου συνεχίζω νά συμφωνῶ.

      Διαγραφή
  2. Έβραϊκη ηθική.
    Ένας πυροβολισμός σκοτώνει δύο.
    https://substackcdn.com/image/fetch/w_1456/https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F8d3775fb-bf43-4211-b07f-da2213ddfbb6_370x278.jpeg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εἶναι τό τελευταῖο πού βάζω διότι μοῦ προκάλεσε ἀποτροπιασμό χωρίς βεβαίως νά ἐκπλήσσομαι διότι ἔτσι λειτουργοῦν τά μουσλίμια :

    https://www.youtube.com/watch?v=O-LFGTACfKM

    Οὔτε πού μποροῦσε νά περάσῃ κάτι τέτοιο ἀπό τό μυαλό μου !!!

    Υ.Γ. Τελευταῖο διότι ὅπως ἔγραψα :
    Ἄλλοι τρώγονται μεταξύ τους,ὄχι ἐμεῖς...

    Καλησπέρα καί σ᾿ἐσένα ἀγαπητέ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φωτογραφία που έστειλα δείχνει μια έγκυο μουσουλμάνα/παλαιστίνια/Χριστιανή με το στόχο στην φουσκομένη κοιλιά της και η επιγραφή γράφει στα εβραϊκά και στα αγγλικά. "Μια σφαίρα σκοτώνει δύο" και την φορούν οι στρατιώτες του ισραηλινού στρατού.
      Δεν ξέρουμε αν τα παιδάκια αυτά στο σχόλιό σου είναι πράγματι κλεισμένα σε κοτέτσι ή αν είναι κάποια εφεύρεση/δημόσιες σχέσεις/ προπάγανδα του Χόλλυγουντ όπως θυμάμαι την "νοσοκόμα Ναΰρα" που μας κλαψούριζε ότι οι 'Ιρακινοί στο Κουβεϊτ πέταγαν τα μωρά απ' τις θερμοκοιτίδες να πεθάνουν στο πάτωμα και τις έστελναν στο Ιράκ. Απεδείχθει οτι η "νοσοκόμα Ναϋρα" δεν ήταν νοσοκόμα αλλά πριγκίπισσα, κόρη του πρέσβη του Κουβέϊτ στις 'Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
      Ακούστε το απ' την εβραία 'Εϊμυ Γκούντμαν.
      'Εμπνευστής αυτής της έγκληματικής ενέργειας; 'Ο εβραίος Τόμας Λάντος, τώρα έχει αποδημήσει είς διάβολον, ο οποίος αν και κόγκρεσμαν της Αμερικής ήταν υποστηρικτής των εγκλημάτων του 'Ισραήλ.
      https://www.youtube.com/watch?v=WkRylMGLPMU

      Αυτό που είναι όμως γεγονός στην συγκεκριμένη φωτογραφία σου είναι ότι τα μωρά είναι ζωντανά.
      Τα παλαιστινάκια όμως τα δολοφονούν οι εβραίοι απ' το 1945. Αυτά και τους γονείς τους.
      Δεν ασχολείται όμως η κυρία Κοσιώνη μ' αυτά! Ούτε η κυρία Αντωνοπούλου!
      Οι άραβες είναι υπάνθρωποι, τους έχουν πεί.

      Διαγραφή
    2. Ὁ πολύχρονος ἐφιάλτης τῆς Συρίας ξυπνᾷ :

      https://www.pronews.gr/wp-content/uploads/2023/10/10/000_1M94PG.jpg

      Oι πρωτοφανείς αγριότητες της Χαμάς: Πυροβολούν πολίτες σε καταφύγιο και τους ρίχνουν χειροβομβίδα (βίντεο)
      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/oi-protofaneis-agriotites-tis-xamas-pyrovoloun-polites-se-katafygio-kai-tous-rixnoun-xeirovomvida/

      Συνεχίζεται η ισοπέδωση της Γάζας

      Δέν ξέρω, μπορεῖ τελικῶς ὁ φόβος πού ἐξέφρασε ὁ ΕΑΦ, γιά "στημένο παιχνίδι " ἀπό τούς σιωνιστές, νά εἶναι πραγματικότητα. Διότι μήν ξεχνᾶμε ποιός στήν οὐσία εἶχε δημιουργήσει καί τήν Ἄλ Κάϊντα καί μετά τόν ΙΣΙΣ.

      Ἄς περιμένουμε νά ᾿δοῦμε πώς θά ἐξελιχθεῖ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα,Ο Κυρίαρχος του παιχνιδιού,τα τελευταία λεπτά του Ν.Κεητζ στην αίθουσα ανάκρισης που εξηγεί στον Ι.Χοκ ποια είναι η πραγματικότητα,και φυσικά η αγορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί καί μάλιστα εἶναι ἕνα σημεῖο ὅπου μπορεῖ κανείς νά διακρίνῃ καί ἕνα εἴδος ἀπογοήτευσης στό πρόσωπο τοῦ ἤρωα πέραν τῆς "ἰκανοποιήσεως" πού νοιώθει ὡς μεγαλέμπορος ὅπλων. Εἶναι ἕνα κάποιο ἴχνος ἀνθρωπιᾶς ( ; ) πού θέλει νά περάσῃ τό ἔργο ἔτσι χάριν τῆς ...Ἐλπίδος...!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  5. Κατσε μη βρεθουν και τιποτα ελληνικα οπλα απο αυτα που στειλαμε ουκρανια και τοτε δεν τους ξεπλενει ουτε ο τιγρης&ο ευφρατης μαζι 😂😂😂😂😂

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά καθόλου ἀπίθανο !

      Μή γελᾶς διότι ἔχει ἀγριέψει τό πρᾶγμα. Ὅπως εἶχα γράψει ἀπό τό Σάββατο τό βράδυ, πολύ πιθανό νά γίνουμε καί πάλι παρατηρητές τῶν ἰσλαμικῶν ἀγριοτήτων καί θηριωδιῶν πού βλέπαμε στήν Συρία μέ τούς μαρτυρικούς θανάτους τῶν Χριστιανῶν ἀπό τήν χατζάρα τῶν ἰσλαμοφασιστῶν... !

      Χαμάς σε Ισραήλ: «Σταματήστε τον βομβαρδισμό στη Γάζα αλλιώς θα ξεκινήσουμε να εκτελούμε τους αιχμαλώτους»!
      Υποστηρίζουν ότι θα δημοσιεύουν βίντεο με τις εκτελέσεις στο διαδίκτυο

      Μετανάστες στις δομές των νησιών, υπέρ της Χαμάς!
      Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που συνεργάζεται με την Τουρκία, φαίνεται πως έχει ουκ ολίγους υποστηρικτές στους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών… https://www.newsbreak.gr/ellada/515244/metanastes-stis-domes-ton-nision-yper-tis-chamas/

      Τά ἄλλα ὄντα τοῦ ΠΑΜΕ καί τά ἄπλυτα τοῦ ιντιμέντια κάνουν συγκεντώσεις ( σήμερα μία ΑΘΗΝΑ καί αὔριο στήν Σαλονίκη ).

      Δέν πάει τίποτε καλά ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή