" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Τό ψέμα ὡς ἑβραϊκή παράδοσις

 
Γράφει ὁ  
Chris Hedges

 — Το Ισραήλ ιδρύθηκε πάνω στο ψέμα. Το ψέμα ότι η παλαιστινιακή γη ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτη. Το ψέμα ότι 750.000 Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα χωριά τους κατά τη διάρκεια της εθνοκάθαρσής τους από σιωνιστικές πολιτοφυλακές το 1948 επειδή πήραν εντολή να το κάνουν από Άραβες ηγέτες. Το ψέμα ότι ήταν αραβικοί στρατοί που ξεκίνησαν τον πόλεμο του 1948 που είδε το Ισραήλ να καταλαμβάνει το 78 τοις εκατό της ιστορικής Παλαιστίνης. Το ψέμα ότι το Ισραήλ αντιμετώπισε τον αφανισμό το 1967, αναγκάζοντάς το να εισβάλει και να καταλάβει το υπόλοιπο 22 τοις εκατό της Παλαιστίνης, καθώς και εδάφη που ανήκαν στην Αίγυπτο και τη Συρία.

Το Ισραήλ συντηρείται με ψέματα. Το ψέμα ότι το Ισραήλ θέλει μια δίκαιη και έντιμη ειρήνη και θα στηρίξει ένα παλαιστινιακό κράτος. Το ψέμα ότι το Ισραήλ είναι η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή. Το ψέμα ότι το Ισραήλ είναι ένα «φυλάκιο του δυτικού πολιτισμού σε μια θάλασσα βαρβαρότητας». Το ψέμα ότι το Ισραήλ σέβεται το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι θηριωδίες του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων χαιρετίζονται πάντα με ψέματα. Τους άκουσα. Τα κατέγραψα. Τα δημοσίευσα στα άρθρα μου, για τους New York Times όταν ήμουν επικεφαλής του Γραφείου Μέσης Ανατολής της εφημερίδας.

Κάλυψα τον πόλεμο για δύο δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων επτά ετών στη Μέση Ανατολή. Έμαθα αρκετά για το μέγεθος και τη φονικότητα των εκρηκτικών μηχανισμών. Δεν υπάρχει τίποτα στο οπλοστάσιο της Χαμάς ή της Ισλαμικής Τζιχάντ που θα μπορούσε να αναπαράγει την τεράστια εκρηκτική δύναμη του πυραύλου που σκότωσε περίπου 500 πολίτες στο αραβικό χριστιανικό νοσοκομείο al-Ahli στη Γάζα. Τίποτα. Εάν η Χαμάς ή η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) διέθετε τέτοιου είδους πυραύλους, τεράστια κτίρια στο Ισραήλ θα ήταν ερείπια με εκατοντάδες νεκρούς. Δεν το κάνουν.

Ο ήχος του σφυρίσματος , που ακούγεται στο βίντεο λίγες στιγμές πριν από την έκρηξη, φαίνεται να προέρχεται από την υψηλή ταχύτητα ενός πυραύλου. Αυτός ο ήχος το προδίδει. Κανένας παλαιστινιακός πύραυλος δεν κάνει αυτόν τον θόρυβο. Και μετά υπάρχει η ταχύτητα του βλήματος. Οι παλαιστινιακές ρουκέτες είναι αργές και άτσαλες, σαφώς ορατές καθώς  σχηματίζουν τόξο στον ουρανό και μετά πέφτουν σε ελεύθερη πτώση προς τους στόχους τους. Δεν χτυπούν με ακρίβεια ούτε ταξιδεύουν με ταχύτητα κοντά στην υπερηχητική ταχύτητα. Είναι ανίκανοι να σκοτώσουν εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο ισραηλινός στρατός έριξε ρουκέτες «χτυπήματα στέγης» χωρίς κεφαλές, στο νοσοκομείο τις ημέρες πριν από το χτύπημα της 17ης Οκτωβρίου, η γνωστή προειδοποίηση που δόθηκε από το Ισραήλ για εκκένωση κτιρίων, σύμφωνα με αξιωματούχους του νοσοκομείου al-Ahli. Αξιωματούχοι του νοσοκομείου δήλωσαν επίσης ότι έλαβαν κλήσεις από το Ισραήλ λέγοντας «σας προειδοποιήσαμε να εκκενώσετε δύο φορές». Το Ισραήλ ζήτησε να εκκενωθούν όλα τα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα .

Μετά το χτύπημα στο νοσοκομείο, η Hananya Naftali, «ψηφιακή βοηθός» του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, ανάρτησε στο X, πρώην Twitter: «Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε μια τρομοκρατική βάση της Χαμάς μέσα σε ένα νοσοκομείο στη Γάζα». Η ανάρτηση διαγράφηκε γρήγορα.

Από την εισβολή παλαιστινιακών αντιστασιακών στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες άφησε νεκρούς περίπου 1.300 Ισραηλινούς, πολλοί από τους οποίους ήταν άμαχοι, και είδε περίπου 200 απαγωγές, ως ομήρους και μεταφέρθηκαν στη Γάζα, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 51 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα. έχουν σκοτώσει 15 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τραυμάτισαν 27, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Από τα 35 νοσοκομεία στη Γάζα, τέσσερα δεν λειτουργούν λόγω σοβαρών ζημιών και στόχευσης. Μόνο οκτώ από τα 22 κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της UNRWA είναι «μερικώς λειτουργικά», λέει ο ΠΟΥ.

Η θρασύτητα των ισραηλινών ψεμάτων κατέπληξε όσους από εμάς κάναμε τις ανταποκρίσεις από τη Γάζα. Δεν είχε σημασία αν είχαμε δει την ισραηλινή επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του πυροβολισμού άοπλων Παλαιστινίων. Δεν είχε σημασία πόσους μάρτυρες κάναμε για την συνέντευξη. Δεν είχε σημασία ποια φωτογραφικά και ιατροδικαστικά στοιχεία αποκτήσαμε. Το Ισραήλ είπε ψέματα. Μικρά ψέματα. Μεγάλα ψέματα. Τεράστια ψέματα. Αυτά τα ψέματα προήλθαν αντανακλαστικά και αμέσως από τον ισραηλινό στρατό, τους ισραηλινούς πολιτικούς και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η προπαγανδιστική μηχανή του Ισραήλ τις εντείνει και τις επαναλαμβάνει με αδιάλλακτη ειλικρίνεια στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Το Ισραήλ εμπλέκεται σε αυτά τα ψέματα που χαρακτηρίζουν τα δεσποτικά καθεστώτα. Δεν παραμορφώνει την αλήθεια, την αναστρέφει. Κατασκευάζει μια εικόνα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την πραγματικότητα. Όσοι από εμάς έχουμε καλύψει τα κατεχόμενα εδάφη έχουμε συναντήσει τις αφηγήσεις της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων του Ισραήλ, που βάσει του καθήκοντός μας εισάγουμε στις ιστορίες μας  - που απαιτούνται από τους κανόνες της αμερικανικής δημοσιογραφίας- αν και γνωρίζουμε ότι είναι αναληθής

Το Ισραήλ έχει εφεύρει ένα οργουελικό λεξικό. Παιδιά που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς γίνονται παιδιά που πιάνονται σε διασταυρούμενα πυρά. Ο βομβαρδισμός κατοικημένων συνοικιών, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, γίνεται χειρουργικό χτύπημα σε εργοστάσιο κατασκευής βομβών. Η καταστροφή των παλαιστινιακών σπιτιών γίνεται κατεδάφιση των σπιτιών των τρομοκρατών.

Το Μεγάλο ΨέμαGroße Lügeτροφοδοτεί τις δύο αντιδράσεις που επιδιώκει να προκαλέσει το Ισραήλ — τον ρατσισμό μεταξύ των υποστηρικτών του και τον τρόμο μεταξύ των θυμάτων του. Το Big Lies καλλιεργεί τον μύθο μιας σύγκρουσης πολιτισμών, ενός πολέμου μεταξύ της δημοκρατίας, της ευπρέπειας και της τιμής από τη μια πλευρά και της ισλαμικής τρομοκρατίας, της βαρβαρότητας και του μεσαιωνισμού από την άλλη.

Ο Τζορτζ Όργουελ στο μυθιστόρημά του «1984» αποκάλεσε το Μεγάλο Ψέμα «διπλή σκέψη». Το Doublethink χρησιμοποιεί τη «λογική ενάντια στη λογική» και «απορρίπτει την ηθική ενώ διεκδικεί αυτήν». Το Μεγάλο Ψέμα καταργεί αποχρώσεις, ασάφειες και αντιφάσεις που μπορεί να ταλανίζουν τη συνείδηση. Έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί γνωστική ασυμφωνία. Δεν επιτρέπει γκρίζες ζώνες. Ο κόσμος είναι μαύρος και άσπρος, καλός και κακός, δίκαιος και άδικος. Το Μεγάλο Ψέμα επιτρέπει στους πιστούς να παρηγορηθούν - μια παρηγοριά που αναζητούν απεγνωσμένα - στη δική τους ηθική ανωτερότητα, ακόμη και όταν καταργούν κάθε ηθική. Τροφοδοτεί, αυτό που ονόμασε ο Έντουαρντ Μπερνέις, το «βάση της δογματικής προσκόλλησης που προστατεύεται από τη λογική». Όλη η αποτελεσματική προπαγάνδα, γράφει ο Bernays, στοχεύει και βασίζεται σε αυτές τις παράλογες «ψυχολογικές συνήθειες».

Οι Ισραηλινοί υποστηρικτές διψούν για αυτά τα ψέματα. Δεν θέλουν να μάθουν την αλήθεια. Η αλήθεια θα τους ανάγκαζε να εξετάσουν τον ρατσισμό, την αυταπάτη και τη συνενοχή τους στην καταπίεση, τη δολοφονία και τη γενοκτονία.

Το πιο σημαντικό, το Μεγάλο Ψέμα στέλνει ένα δυσοίωνο μήνυμα στους Παλαιστίνιους. Το Μεγάλο Ψέμα δηλώνει ότι το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει μια εκστρατεία μαζικής τρομοκρατίας και γενοκτονίας και ποτέ δεν θα αναλάβει την ευθύνη για τα εγκλήματά του. Το Μεγάλο Ψέμα εξαφανίζει την αλήθεια. Καταργεί την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης σκέψης και της ανθρώπινης δράσης. Καταργεί γεγονότα. Καταργεί την ιστορία. Εξουδετερώνει την κατανόηση. Εξουδετερώνει την ελπίδα. Μειώνει κάθε επικοινωνία στη γλώσσα της βίας. Όταν οι καταπιεστές μιλούν στους καταπιεσμένους αποκλειστικά με αδιάκριτη βία, οι καταπιεσμένοι απαντούν με αδιάκριτη βία.

Ο σκιτσογράφος Joe Sacco και εγώ παρακολουθήσαμε Ισραηλινούς στρατιώτες να κοροϊδεύουν και να πυροβολούν μικρά αγόρια στον προσφυγικό καταυλισμό Khan Younis στη Γάζα. Πήραμε συνεντεύξεις από τα αγόρια και τους γονείς τους στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Σε λίγες περιπτώσεις παρευρεθήκαμε στις κηδείες τους. Είχαμε τα ονόματά τους. Είχαμε τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες των γυρισμάτων.

Η απάντηση του Ισραήλ ήταν να πει ότι δεν ήμασταν στη Γάζα. Το είχαμε επινοήσει.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών, υπουργός Άμυνας και εκπρόσωπος της Ισραηλινής Άμυνας (IDF) κατηγόρησαν αμέσως τους Παλαιστίνιους ένοπλους για τη δολοφονία της δημοσιογράφου του Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, το 2022. Το Ισραήλ διέδωσε πλάνα από έναν Παλαιστίνιο μαχητή που είπε ότι πυροβόλησε και σκότωσε την δημοσιογράφο, η οποία φορούσε τζάκετ και κράνος με την ένδειξη «PRESS».

Ο Μπένι Γκαντζ, ο οποίος ήταν τότε υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι «κανένας [ισραηλινός] πυροβολισμός δεν στράφηκε στην δημοσιογράφο» και ότι ο ισραηλινός στρατός «είχε δει πλάνα αδιάκριτων πυροβολισμών από Παλαιστίνιους τρομοκράτες».

Αυτό το ψέμα διαδόθηκε μέχρις ότου το βίντεο που εξέτασε το B'Tselem, το Ισραηλινό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Κατεχόμενα Εδάφη, εντόπισε την τοποθεσία του Παλαιστίνιου ένοπλου που απεικονίζεται στο βίντεο. Το βίντεο, όπως διαπίστωσε η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τραβήχτηκε σε διαφορετική τοποθεσία από εκεί που σκοτώθηκε η Shireen.

Όταν το Ισραήλ πιάνεται να λέει ψέματα, όπως συνέβη με τη δολοφονία της Shireen, υπόσχεται έρευνα. Αλλά αυτές οι έρευνες είναι απάτη. Σπάνια διεξάγονται αμερόληπτες έρευνες για τις εκατοντάδες δολοφονίες Παλαιστινίων από στρατιώτες και Εβραίους εποίκους. Οι δράστες σχεδόν ποτέ δεν οδηγούνται σε δίκη ούτε λογοδοτούν. Το μοτίβο της ισραηλινής συσκότισης είναι προβλέψιμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τη συμπαιγνία σχεδόν όλων των εταιρικών μέσων ενημέρωσης μαζί με Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς πολιτικούς. Οι πολιτικοί των ΗΠΑ κατήγγειλαν τη δολοφονία της Shireen και επανέλαβαν με υπευθυνότητα τον καθιερωμένο κανόνα, ζητώντας μια «ενδελεχή έρευνα» από τον στρατό που διέπραξε το έγκλημα.

Λίγους μήνες αργότερα, το Ισραήλ παραδέχτηκε ότι υπήρχε «μεγάλη πιθανότητα» ένας Ισραηλινός στρατιώτης να σκότωσε τη δημοσιογράφο κατά λάθος, αλλά μέχρι τότε η έκρηξη των διαδηλώσεων στους δρόμους και η οργή για τη δολοφονία της δημοσιογράφου είχε τελειώσει και η δολοφονία της είχε ξεχαστεί σε μεγάλο βαθμό.

Μέχρι να βγει η οριστική απόδειξη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, θα είναι επίσης μια μακρινή ανάμνηση.

Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ

« Große Lüge» 

Έμεινε όμως στους Εβραίους, με την απεριόριστη ικανότητά τους να ψεύδονται, και στους μάχιμους συντρόφους τους, τους μαρξιστές, να καταλογίσουν την ευθύνη για την πτώση ακριβώς στον άνθρωπο που μόνος του είχε δείξει υπεράνθρωπη θέληση και ενέργεια στην προσπάθειά του να αποτρέψει την καταστροφή που είχε προβλέψει και να σώσει το έθνος από εκείνη την ώρα της πλήρους ανατροπής και της ντροπής. Επιθέτοντας την ευθύνη για την απώλεια του παγκόσμιου πολέμου στους ώμους του Λούντεντορφ αφαίρεσαν το όπλο του ηθικού δικαιώματος από τον μόνο αντίπαλο που ήταν αρκετά επικίνδυνος ώστε να καταφέρει να φέρει τους προδότες της Πατρίδας στη δικαιοσύνη.

Όλα αυτά εμπνεύστηκαν από την αρχή –η οποία είναι απόλυτα αληθινή από μόνη της– ότι στο μεγάλο ψέμα υπάρχει πάντα μια ορισμένη δύναμη αξιοπιστίας. επειδή οι πλατιές μάζες ενός έθνους διαφθείρονται πάντα πιο εύκολα στα βαθύτερα στρώματα της συναισθηματικής τους φύσης παρά συνειδητά ή εκούσια. και έτσι με την πρωτόγονη απλότητα του μυαλού τους πέφτουν πιο εύκολα θύματα του μεγάλου ψεύδους παρά του μικρού ψεύδους, αφού οι ίδιοι συχνά λένε μικρά ψέματα σε μικρά ζητήματα, αλλά θα ντρεπόσουν να καταφύγουν σε μεγάλης κλίμακας ψέματα.

Δεν θα τους ερχόταν ποτέ στο μυαλό να κατασκευάσουν κολοσσιαίες αναλήθειες και δεν θα πίστευαν ότι άλλοι θα μπορούσαν να έχουν την αναίδεια να διαστρεβλώσουν την αλήθεια τόσο επαίσχυντα. Ακόμα κι αν τα γεγονότα που το αποδεικνύουν αυτό μπορούν να έρθουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους, θα εξακολουθούν να αμφιβάλλουν και να αμφιταλαντεύονται και θα συνεχίσουν να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση. Διότι το χονδροειδώς αναιδές ψέμα αφήνει πάντα ίχνη πίσω του, ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του, γεγονός που είναι γνωστό σε όλους τους ειδικούς ψεύτες αυτού του κόσμου και σε όλους όσοι συνωμοτούν στην τέχνη του ψέματος.

—  Αδόλφος Χίτλερ, Mein Kampf , τόμ. Ι, κεφ. X .   ( ἀπό ΕΔΩ)


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. 16 Οὐαὶ ὑμῖν, ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ λέγοντες ὃς ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ ναῷ, οὐδέν ἐστιν, ὃς δ᾿ ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ χρυσῷ τοῦ ναοῦ, ὀφείλει.
    16 Αλλοίμονό σας, οδηγοί τυφλοί, που λέγετε· Αν τυχόν ορκισθή κανείς στον ναόν, δεν είναι τίποτε, όποιος όμως ορκισθή στο χρυσάφι του ναού, οφείλει να τηρήση τον όρκον του.
    ----------
    17 μωροὶ καὶ τυφλοί! τίς γὰρ μείζων ἐστίν, ὁ χρυσός ἢ ὁ ναὸς ὁ ἁγιάζων τὸν χρυσόν;17 Είσθε μωροί και τυφλοί! Διότι ποιός είναι μεγαλυτέρας τιμής άξιος και σεβασμού ο χρυσός η ο ναός που αγιάζει τον χρυσόν;
    -----------
    18 καί· ὃς ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ, οὐδέν ἐστιν, ὃς δ᾿ ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ δώρῳ τῷ ἐπάνω αὐτοῦ, ὀφείλει.
    18 Και πάλιν λέγετε· όποιος τυχόν ορκισθή στο θυσιαστήριον, είναι σαν να μη έχη κάμει όρκον, όποιος όμως ορκισθή στο δώρον, που έχει προσφερθή επάνω στο θυσιαστήριον, οφείλει να τηρήση τον όρκον του,
    ----------
    19 μωροὶ καὶ τυφλοί! τί γὰρ μεῖζον, τὸ δῶρον ἢ τὸ θυσιαστήριον τὸ ἁγιάζον τὸ δῶρον;
    19 Μωροί και τυφλοί! Τι είναι ανώτερον και ιερώτερον, το δώρον η το θυσιαστήριον που αγιάζει το δώρον;
    --------
    20 ὁ οὖν ὀμόσας ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ ὀμνύει ἐν αὐτῷ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ἐπάνω αὐτοῦ·
    20 Μαθετε λοιπόν, ότι εκείνος που ορκίζεται στο θυσιαστήριον, ορκίζεται εις αυτό και εις όλα όσα υπάρχουν επάνω εις αυτό.
    ----------
    21 καὶ ὁ ὀμόσας ἐν τῷ ναῷ ὀμνύει ἐν αὐτῷ καὶ ἐν τῷ κατοικήσαντι αὐτόν·
    21 Και εκείνος που ορκίζεται στον ναόν, ορκίζεται όχι μόνον εις αυτόν, αλλά και στον Θεόν που τον έχει κάμει κατοικίαν του.
    ----------
    22 καὶ ὁ ὀμόσας ἐν τῷ οὐρανῷ ὀμνύει ἐν τῷ θρόνῳ τοῦ Θεοῦ καὶ ἐν τῷ καθημένῳ ἐπάνω αὐτοῦ.
    22 Και εκείνος που ορκίζεται στον ουρανόν, ορκίζεται συγχρόνως στον θρόνον του Θεού και στον Θεόν, που κάθεται επάνω εις αυτόν.
    ---------

    Γιαχουδική θρησκευτική λύτρωση τού Ψεύδους τής Χρονιάς
    Άντε και τού χρόνου Ψεύσται Αδελφοί εις ανώτερα καί περισσότερα Ψεύδη καί
    ού δέ μίαν αμαρτίαν έχετε!
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kol_Nidre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλαιστίνια μάνα: "Φοράω μαύρα γιατί θρηνώ όχι τους νεκρούς αλλά την συνείδηση του κόσμου"
    https://www.youtube.com/watch?v=d2Dss488xDs&t=2222s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://sxolianews.blogspot.com/2023/10/blog-post_22.html

      Καλημέρα ἀγαπητέ ΤΤ !

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα καλή μας Ε!υαγγελία !
      Τό εξαιρετικά σημαντικό κι αφυπνιστικό αυτό βίντεο δέν τό 'στειλα 'γώ, άν καί δέν έχει καμμιά σημασία.

      Δραττόμενος τής ευκαιρίας κι άν επιτρέπεται, νά πώ καί 'γώ κάτι που, φρονώ, πρέπει νά επισημανθεί Ανεξίτηλα μέσα μας;
      ---------
      Ότι καί νά λέμε 'μείς φιλτάτη μας οικοκυρά, βρέ δέ μπά' νά χτυπιόμαστε σάν μπιέλλες που «αρπάξανε» καί νά χαλιόμαστε καί νά χαλάμε τό γκόσμο γιά τό «τίς πταίει», τό ΠΡΟΑΙΏΝΙΟΝ ΔΊΚΑΙΟΝ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ καί δέν απαιτεί καί πολύ υψηλόν συναισθηματικόν άϊκιού γιά νά τό ψυχανεμιστεί κανείς...

      Έννοώ, καί μέ τόν ορισμόν-ταυτοποίησιν τού Πταίοντος αλλάζει κάτι;
      Θά 'χουμε τό δίκιο μέ ττά μάς; θά γυρίσουν οί νεκροί πίσω;
      Θά αποκατασταθούν οί καταστροφές;
      Έν ολίγοις, μήπως θά αποδοθεί η παντοιοτρόπως βιαζομένη ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ;;;
      Δυστυχώς, ότι γίνεται, δέν ξε-γίνεται...
      Ο Εχθρός παίζει μέ τίς Ψυχές μας κι εμείς πετάμε καρκατσούλα...

      Κυρίως, αγαπητή μου, μ' όλ' αφτά που ζούμε κι όλα όσα έχουν στριμωχτεί μέσα μας, παρεισφρύει η «λογική» , ό αταυτοποίητος Λογισμός δηλαδή κι έτσι αλλοιώνουμε άθελα τήν ημετέραν Συνείδησιν παίζοντας τόν ρόλο που μάς ανατίθεται ανά πάσα στιγμή απ'τόν πιό ταλαντούχον Καραγκιοζοπαίχτη, συμμετέχοντας τοιουτοτρόπως στήν σκιο-θεατρικήν μπουλουκοπαράστασιν,
      φορτώνοντας ασυνειδήτως καί τό πόϊντ σύστεμ τής Ύπουλα διωκομένης Ψυχούλας ημών.

      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Προαιώνιον δίκαιον ; !

      Ἐδῶ δέν μπορεῖ κανείς νά ᾿βρῆ τό σύγχρονον,λογικότατον,καταφανές δίκαιον τό προαιώνιον θά ψάξουμε ;

      Αὐτοί τά σχέδιά τους κι᾿ἐμεῖς,ὅσο καί ὅπου μποροῦμε νά τούς στεκόμαστε ἐμπόδια μέ τό δίκαιον βεβαίως,ὀδηγό. Ὅσο μποροῦμε. Ὅπου μποροῦμε.
      Καί νομίζω πώς μποροῦμε πολλά περισσότερα ἀπ᾿ὅσα φανταζόμεθα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΤΤ !

      Διαγραφή
    4. Έτσι έχουν τά πράγματα...νά αιτούμεθα Διάκρισιν καί ταπεινόν φρόνημα,
      ώστε άν μάς τή χαρίζει νά 'μαστε άξιοι νά τήν κρατούμε γερά καί εί δυνατόν,
      χωρίς «συναινέσεις» στόν «φωτισμό» (πυροτέχνημα) που φέρει ό εκάστοτε λογισμός μας. Όχι άνευ δεκαπλού φιλτραρίσματος. Καί πάντα μέ «χαμηλά τή μπάλα».

      Διαγραφή