" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

« Οἱ διεφθαρμένες ἐλίτ πού κυβερνοῦν τόν κόσμο φτάνουν στό τέλος τους»

Το πολυπολικό μέλλον έφτασε και η Ρωσία είναι εδώ για να μείνει


 Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκφώνησε μια ομιλία στις 5 Οκτωβρίου στην ολομέλεια της 20ης συνάντησης της Διεθνούς Λέσχης Valdai στο Σότσι, δίνοντας έμφαση στις τεκτονικές και μη αναστρέψιμες αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στην παγκόσμια τάξη. Δήλωσε πως είναι εντελώς αντίθετος με τα σχέδια της παγκόσμιας ελίτ για μια Νέα Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Μίλησε για ένα πολυπολικό κόσμο, στον οποίο οι παραδοσιακοί πολιτισμοί θα διατηρούν την κληρονομιά τους εντός των συνόρων τους.

Πριν από δεκαέξι χρόνια, στη Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου το 2007, ο Πούτιν είχε πει στους δυτικούς ηγέτες ότι ο φυσικός τύπος του διεθνούς συστήματος είναι η πολυπολικότητα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η Ρωσία θα ήταν αντίθετη στη μονοπολική κυριαρχία των ΗΠΑ. Ήρθε η στιγμή της αλήθειας και η ηγεμονία των ΗΠΑ ξεθωριάζει μπροστά στα μάτια μας ενώ ένας νέος πολυπολικός κόσμος αναδύεται και σε αυτό θα είναι εγγύηση η Ρωσία.

Ο Πούτιν περιγράφει έξι πολιτισμικές αρχές για τον κόσμο

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Βαλντάι, ο Πούτιν περιέγραψε έξι αρχές στις οποίες θέλει να τηρήσει η Ρωσία και προσφέρει σε άλλα έθνη να ενταχθούν σε αυτήν. Μέσω Sputnik :

«Πρώτον , θέλουμε να ζούμε σε έναν ανοιχτό, διασυνδεδεμένο κόσμο, στον οποίο κανείς δεν θα προσπαθήσει ποτέ να δημιουργήσει τεχνητά εμπόδια στην επικοινωνία των εθνών, στη δημιουργική τους πραγμάτωση και στην ευημερία. Πρέπει να υπάρχει ένα περιβάλλον χωρίς φραγμούς», είπε ο Πούτιν.

Η δεύτερη αρχή είναι η ποικιλομορφία του κόσμου, η οποία όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί, αλλά θα πρέπει επίσης να αποτελεί το θεμέλιο της καθολικής ανάπτυξης.

Η τρίτη αρχή, σύμφωνα με τον αρχηγό του ρωσικού κράτους, είναι η μέγιστη αντιπροσωπευτικότητα: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα ούτε μπορεί να κυβερνά τον κόσμο για άλλους ή για λογαριασμό άλλων. Ο κόσμος του μέλλοντος είναι ένας κόσμος συλλογικών αποφάσεων», τόνισε ο πρόεδρος.

Τέταρτον είναι η παγκόσμια ασφάλεια και η διαρκής ειρήνη που λαμβάνει υπόψη εξίσου τα συμφέροντα των μεγάλων και των μικρών χωρών. Για να επιτευχθεί αυτό, είναι σημαντικό να απελευθερωθούν οι διεθνείς σχέσεις από τη νοοτροπία του μπλοκ και τη σκοτεινή κληρονομιά της εποχής της αποικιοκρατίας και του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με τον Πούτιν.

Η πέμπτη αρχή είναι η δικαιοσύνη για όλους: «Η εποχή της εκμετάλλευσης οποιουδήποτε –το έχω πει ήδη δύο φορές– ανήκει στο παρελθόν. Οι χώρες και οι λαοί έχουν ξεκάθαρα επίγνωση των συμφερόντων και των δυνατοτήτων τους και είναι έτοιμοι να βασιστούν στον εαυτό τους, και αυτό πολλαπλασιάζει τη δύναμή τους. Πρέπει να παρέχεται σε όλους πρόσβαση στα οφέλη της σύγχρονης ανάπτυξης», τόνισε ο Πούτιν.

Η έκτη αρχή είναι η ισότητα: κανείς δεν πρέπει να αναγκάζεται να υπακούει σε αυτούς που είναι πλουσιότεροι ή πιο ισχυροί εις βάρος της δικής τους ανάπτυξης και των εθνικών τους συμφερόντων, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Το «πολιτιστικό μοντέλο» που αναφέρεται στην ομιλία του Πούτιν φαίνεται αγκυροβολημένο σε «αρχές» – όπως οι μη αποικιακές σχέσεις. μη υποστηρικτικές συμπεριφορές· με σεβασμό στη διαφορετικότητα που έχει τις ρίζες του στις διαφορετικές παραδόσεις – αυτό θα απαιτήσει τεράστια δουλειά για τη δημιουργία νέων κοινών διεθνών κανόνων», σύμφωνα με τον Paolo Raffone, στρατηγικό αναλυτή και διευθυντή του Ιδρύματος CIPI στις Βρυξέλλες.

«Η δυτική «φιλελεύθερη διεθνής τάξη βασισμένη σε κανόνες» είναι μονομερής και θα μπορούσε να επιβληθεί σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ιστορίας με μόχλευση στη δύναμη και την εξέχουσα θέση μιας μικρής ομάδας αποικιακών δυνάμεων που μετά το φιλελεύθερο μοντέλο και τον εμφύλιο πόλεμο (1914- 1945) έχει κληρονομηθεί από μια μακρινή αλλά υπερ-ισχυρή χώρα (ΗΠΑ).

Οι διεφθαρμένες ελίτ του κόσμου και τα συμφέροντα ευθύνονται για την κρίση

Ο Πούτιν δεν κατηγορεί τους λαούς της Δύσης ή τις κυβερνήσεις τους για την εκτυλισσόμενη παγκόσμια κρίση, αλλά τις διεφθαρμένες ελίτ και ιδιαίτερα τα διεφθαρμένα συμφέροντα μέσα σε αυτές τις μόνιμες ελίτ, σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Siracusa.

Η αλαζονεία των δυτικών ελίτ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, σύμφωνα με τον μελετητή. Όταν η Ρωσική Ομοσπονδία «ήταν έτοιμη να συμβιβαστεί, να αντιμετωπίσει τη Δύση, η Δύση, ιδιαίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ερμήνευσαν αυτό ως αδυναμία, όχι ως δύναμη» και «άρχισαν να υπαγορεύουν πράγματα», επεσήμανε ο πολιτικός επιστήμονας Siracusa.

Πριν από τριάντα χρόνια, οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους αγκάλιασαν την ηγεμονία , κανείς δεν επρόκειτο να ακούσει τη Ρωσία. Ωστόσο, οι προσπάθειες για την εγκαθίδρυση μιας μονοπολικής τάξης ήταν καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Μόσχα αισθάνεται αρκετά σίγουρη στην παγκόσμια σκηνή παρά τις ζοφερές προγνώσεις του περασμένου έτους στον δυτικό κυρίαρχο τύπο. Η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, η αμυντική βιομηχανία της χώρας έχει επεκταθεί και οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα εκπληρωθούν σύντομα, δήλωσε ο Πούτιν στην ομιλία του.

Ἀπό : ἐδῶ

ΗΓΕΤΗΣ ! 



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου