" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

Ἱστορικό τῶν τελευταίων ὡρῶν, τῆς πολεμικῆς συγκρούσεως Χαμάς - Ἰσραήλ

 


πριν από 29 λεπτά

Ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε εγκαταστάσεις της Χαμάς σε περιοχές δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις δήλωσαν την Κυριακή ότι έπληξαν εγκαταστάσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στις περιοχές που γειτνιάζουν με τον φράκτη ασφαλείας στην πόλη Μπέιτ Χανούν εν μέσω της κλιμάκωσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.

πριν 35 λεπτά

Ο Λαβρόφ και ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Gheit θα επικεντρώσουν τις συνομιλίες τους στη σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών (φωτό)

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Ahmed Aboul Gheit θα δώσουν προτεραιότητα στη συζήτηση για την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους τη Δευτέρα, δήλωσε στο Sputnik την Κυριακή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Αραβικός Σύνδεσμος είπε ότι ο Αμπούλ Γκέιτ έφυγε για τη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Λαβρόφ

( περισσότερα γιά τό  θέμα, ἐδῶ

πριν 2 ώρες

Η ισραηλινή κυβέρνηση κηρύσσει τη χώρα επίσημα σε κατάσταση πολέμου

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή ότι επικαλέστηκε το Άρθρο 40 του Νόμου του Συντάγματος, που σημαίνει ότι η χώρα έχει εισέλθει επίσημα σε κατάσταση πολέμου.

"Χθες το βράδυ, το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε την πολεμική κατάσταση και, για το σκοπό αυτό, τη λήψη σημαντικών στρατιωτικών βημάτων, σύμφωνα με το άρθρο 40 του Βασικού Νόμου: Η Κυβέρνηση. Ο πόλεμος που εξαναγκάστηκε στο κράτος του Ισραήλ σε μια δολοφονική τρομοκρατική επίθεση από τη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε στις 06:00 χθες (Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023)», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

πριν 2 ώρες

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ αυξάνεται στους 600 καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση 

Τουλάχιστον 600 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν καθώς κλιμακώνεται η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, ανέφερε την Κυριακή η ισραηλινή εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η τύχη όσων συνελήφθησαν από μαχητές της Χαμάς παραμένει άγνωστη.

πριν 2 ώρες

Οι IDF βομβάρδισαν οικισμούς του Λιβάνου με πυροβολικό, προκάλεσαν τραυματισμούς 

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα ισραηλινά στρατεύματα βομβάρδισαν έναν αριθμό οικισμών στο νότιο τμήμα της χώρας με άρματα μάχης και πυροβολικό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι.

πριν 2 ώρες

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ αυξήθηκε στους 400, περισσότεροι από 2.000 τραυματίστηκαν σε κλιμάκωση των συγκρούσεων 

Περισσότεροι από 400 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 2.048 τραυματίστηκαν καθώς κλιμακώνεται η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, με 330 τραυματίες σοβαρά και 20 σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε την Κυριακή η τοπική εφημερίδα, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της χώρας.

3 ώρες πριν

Οι IDF έπληξαν 3 Στρατιωτικά Αρχηγεία στη Λωρίδα της Γάζας

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έπληξαν τρία στρατιωτικά στρατηγεία στη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη ώρα, ανακοίνωσε την Κυριακή το IDF.

3 ώρες πριν

Ο πόλεμος του Ισραήλ κατά των παλαιστινιακών ομάδων θα είναι δύσκολος

Ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον των παλαιστινιακών ομάδων θα είναι δύσκολος, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) Ντάνιελ Χαγκάρι σε ενημέρωση την Κυριακή, προσθέτοντας ότι ο Ισραηλινός Στρατός είναι ισχυρός και θα χρησιμοποιήσει ό,τι μπορεί.

"Ο πόλεμος είναι δύσκολος και περιμένουν δύσκολες μέρες. Ο Ισραηλινός Στρατός είναι ισχυρός και θα χρησιμοποιήσει κάθε κομμάτι της ισχύος του και της δύναμικής του", είπε ο Χάγκαρι.

3 ώρες πριν

Ένα επιθετικό ελικόπτερο «Viper» εκτοξεύει έναν πύραυλο προς έναν σημειωμένο στόχο - Sputnik International, 1920, 08.10.2023

Η IDF ανακοινώνει την έναρξη της εκκένωσης των Ισραηλινών από τους οικισμούς που συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας 

Οι κοινότητες που γειτνιάζουν με τον φράκτη ασφαλείας (Urim, Be'eri, Nahal Oz, Netiv HaAsara, Zikim) εκκενώνονται αυτήν τη στιγμή και σύμφωνα με την επιχειρησιακή εκτίμηση της κατάστασης, ζητήθηκε από τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Η εκκένωση θα συνεχιστεί σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης», ανέφερε η IDF στο Telegram... ( περισσότερα ἐδῶ) 

3 ώρες πριν

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ θέτει σε κατάσταση υψηλού συναγερμού όλες τις διπλωματικές αποστολές 

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έχει θέσει όλες τις ισραηλινές διπλωματικές αποστολές σε όλο τον κόσμο σε κατάσταση συναγερμού και διέταξε τους διπλωμάτες να καταφύγουν στα σπίτια τους εκτός εάν δοθεί ειδική άδεια από αξιωματούχους ασφαλείας, ανέφερε ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος την Κυριακή, επικαλούμενος το υπουργείο.

4 ώρες πριν

Μαχητές της Χαμάς διεισδύουν στο Μάγκεν του Ισραήλ, ξεσπούν οι μάχες 

Μαχητές της Χαμάς έχουν διεισδύσει στη νότια ισραηλινή κοινότητα Magen, πυροδοτώντας σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των παλαιστινιακών δυνάμεων και του ισραηλινού στρατού, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο την Κυριακή.


4 ώρες πριν

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί 426 αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χαμάς στη Γάζα 

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει 426 αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων 10 πύργων που χρησιμοποιούνται από μαχητικά, από την έναρξη της συνεχιζόμενης κρίσης, μετέδωσε ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός την Κυριακή, επικαλούμενος τον εκπρόσωπο του IDF Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο Χαγκάρι είπε επίσης ότι δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί στρατιώτες συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά των παλαιστινιακών δυνάμεων, σύμφωνα με την έκθεση.

4 ώρες πριν

Αιγύπτιος αστυνομικός σκότωσε 2 Ισραηλινούς τουρίστες στην Αλεξάνδρεια 

Ένας Αιγύπτιος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε δύο Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Αιγύπτιο στην πόλη Αλεξάνδρεια της βόρειας Αιγύπτου, μετέδωσε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός την Κυριακή, επικαλούμενος πηγή ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμη Αιγύπτιος τραυματίστηκε. Ο αστυνομικός συνελήφθη, είπε η πηγή.

4 ώρες πριν

Η Παλαιστίνη καλεί σε επείγουσα συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου

Η Παλαιστίνη ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών εν μέσω κλιμάκωσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων την Κυριακή, επικαλούμενο τον Μοχάναντ Ακλούκ, μόνιμο εκπρόσωπο της Παλαιστίνης στον Αραβικό Σύνδεσμο.

Έξι ρουκέτες έπληξαν το Sderot του Ισραήλ, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται σε 4

Έξι απευθείας χτυπήματα από ρουκέτες της Χαμάς στην ισραηλινή πόλη Sderot καταγράφηκαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των τραυματιών σε τέσσερις, ανακοίνωσε την Κυριακή η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ Magen David Adom (MDA).

Νωρίτερα την ίδια μέρα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά από πύραυλο που έπληξε τον Sderot.

«Μετά την πρόσφατη επίθεση με πυραύλους στην περιοχή Sderot, οι ομάδες του Magen David Adom περιθάλπουν και μεταφέρουν 4 τραυματίες στο νοσοκομείο Barzilai», ανέφερε η MDA σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Το κίνημα της Χεζμπολάχ συμμετέχει στη σύγκρουση

τό βίντεο ἐδῶ

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις σκοτώνουν πάνω από 400 μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) εξάλειψαν περισσότερους από 400 μαχητές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και συνέλαβαν δεκάδες μαχητές από την κλιμάκωση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σε ενημέρωση την Κυριακή.

ἀπό sputnikglobe.com μέ συνεχή ζωντανή ἐνημέρωσι. 


Ἡ Πελασγική

13 σχόλια:

  1. Παραθέτω ώς σχόλιο κάτι πού διάβασα εδώ>>>https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02QD2dxVgogackNXhbPUmjPUDBWoinD4xLoBkDpdLRJ65KGLG3XqAc6oK6PfWXiXdLl&id=100070639226887
    Με αφορμή την απόφαση του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ να στηρίξει το κράτος του Ισραήλ θέλω να μοιραστώ μερικές σκέψεις μαζί σας,απαντώντας και σε κάποια μηνύματα που ρωτούν και "τώρα με ποιους είμαστε";
    Διαχρονικά ο μεγαλύτερος εχθρός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας είναι ο Σιωνισμός και ο εβραϊσμός.
    Οι σημερινοί Εβραΐοι είναι ίδιοι και απαράλακτοι με τους σταυρωτές του Χριστού μας,μη χάνοντας ευκαιρία να χλευάζουν τα ιερά πρόσωπα της ορθοδοξίας σε κάθε ευκαιρία.
    Πίσω από τους "τελευταίους πειρασμούς" τους "κώδικες Ντα Βίτσι"βρίσκονται οι Εβραίοι όπου με εβραϊκά κεφάλαια επιχορηγούν κάθε ταινία ή εκδήλωση που προσβάλει την πίστη μας.
    Δεν θα ξεχάσω τα πλακάτ που κρατούσαν Εβραίοι στην Αμερική όταν παίχθηκε η ταινία του Εβραίου Σκορτσέζε "ο τελευταίος πειρασμός" βασισμένη στο βιβλίο δηλητήριο του μασόνου Καζατζάκη,ντρέπομαι να αναφέρω τι έγραφαν.
    Να μην αναφέρουμε την μασονία και το πως μέσω αυτής οι Εβραίοι ελέγχουν την επίσημη εκκλησία και τα πατριαρχεία,με αποτελέσμα να βλέπουμε ρασοφόρους να ενεργούν μέσω του οικουμενισμού για την πανθρησκεία και την έλευση του Αντιχρίστου που αποτελεί εθνικό όραμα για τους Εβραίους.
    Κανένας πραγματικός Έλληνας Ορθόδοξος δεν θα υποστηρίξει ποτέ τους αμετανόητους σταυρωτές του Κυρίου μας και κάτω από καμία πολιτική σκοπιμότητα.
    Όσο αφορά τους Παλαιστινίους πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι σημερινοί Παλαιστίνιοι ειδικά στην Γάζα δεν έχουν καμία σχέση με τους Παλαιστινίους της PLO και του Γιάσερ Αραφάτ οι οποίοι έπιναν νερό στο όνομα της Ελλάδας.
    Οι σημερινοί Παλαιστίνιοι είναι ριζοσπάστες του ψευτοπροφήτη Μωάμεθ,με σαφή φιλοτουρκική πολιτική κατεύθυνση,χωρίς ενδοιασμούς στο όνομα του ψευτοπροφήτη να πράξουν και εναντίον μας ότι τους διατάξουν οι Τούρκοι.
    Ας κοιτάξουμε να ενισχύσουμε την εθνική μας άμυνα,τις ένοπλες δυνάμεις ειδικά στα νησιά του Αιγαίου,ας αφήσουμε στην άκρη τις θανατηφόρες και επιζήμιες για το έθνος ψευτοθεωρίες του κατευνασμού και της αποστρατικοποίησης,ας επιστρέψουμε πίσω στον Χριστό μας και τις παραδόσεις μας γιατί την κρίσιμη ώρα κανείς δεν θα μας συνδράμει παρά μόνο εμείς ότι κάνουμε μόνοι μας.
    Όσο αφορά την σύγκρουση στην Παλαιστίνη,δεν με αφορά,δεν λαμβάνω θέση υπέρ κανενός,κάνω μια απλή καταγραφή ειδήσεων,λυπάμαι για τους νεκρούς αμάχους που πέφτουν νεκροί κατά δεκάδες,η τρέλα όμως ανάμεσα σε Τορά και Κοράνι είναι δικό τους πρόβλημα όχι δικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά μία λογική φωνἠ.

      Τό ἔκανα θέμα :

      Ἄλλοι τρώγονται μεταξύ τους,ὄχι ἐμεῖς...
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html

      Εὐχαριστῶ.

      Καλησπέρα ἀγαπητή Σοφία !

      Διαγραφή
  2. Επιτρέψτε μου ει δυνατόν να αναφέρω ένα βiντεο από το sputnik όπου δείχνει 2τάνκς να περνάνε το ένα φέρει πίσω 2 μικρά λ και το δευτέρο μπροστά και δίπλα ένα Λ...απλά μου έκανε εντύπωση, χωρίς της προεκτάσεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δέν μᾶς ἔβαλες τήν δ/νσιν νά τά ᾿δοῦμε ;
      Ἄν ἔχῃς τήν καλοσύνη,δώσε τήν δ/νσιν, ἐπεί δή μέ μία πρόχειρη ματιά πού ἔριξα δέν βρῆκα κάτι σχετικό.

      Καί ποῦ ἀνῆκουν τά ἄρματα αὐτά ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Στον ίδιο το σύνδεσμο που έχετε στην ανάρτηση δηλαδή το live του πολέμου από το sputnik με τίτλο:The Israeli Army is Moving Tanks Armed vehicles to the North.

      Διαγραφή
    3. Τό ἔκανα θέμα καί ὅπως γράφω :

      Δέν ξέρω τί μπορεῖ νά συμβολίζῃ τό ἑλληνικό αὐτό γράμμα τῆς Ἀλφαβήτου ( μικρό καί κεφαλαῖο -λ, Λ ) ,πάνω στά ἰσραηλινά τάνκς,ἀλλά εἶναι ἀξιοσημείωτον διότι πρὄκειται γιά ἕνα δύσκολο γράμμα καί μέ σημασία πού δέν τολμῶ νά τήν φανταστῶ γιά τούς Ἰσραηλινούς !
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html

      Εὐχαριστῶ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα.
    Κάπου άκουσα το χαρακτηρισμό της κατάστασης ως Περλ Χάρμπορ του Ισραήλ...
    (Δηλαδή την εσκεμμένη θυσία προκείμενου η κοινή γνώμη να στηρίξει την πλήρη είσοδο των ΗΠΑ στο β' ΠΠ.)
    Μου φαίνεται πολύ περίεργο που η Μοσάντ πιάστηκε (;) στον ύπνο...
    Αν τα γεγονότα σταθούν αφορμή για την κατεδάφιση του Αλ-Άκσα, στο οικόπεδο μπορεί να οικοδομηθεί ο 3ος ναός.
    Κρίμα τον αναλώσιμο κοσμάκη, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὅλα μπορεῖ νά εἶναι πιθανά. Ὅλα !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Ετσι ακριβως Σιγα μην σκευτουν τ'αθωα δικα τους θυματα Εδω στησανε 2 παγκοσμιους πολεμους για να κυριαρχισουν αυτη ειναι διαχρονικα η μεθοδολογια των σιωνιστων

      Διαγραφή
  4. Grenadieros: Οσον αφορα το Λ δεν ειναι για το Ελληνικο γραμμα (αν ειναι δυνατον να μας αγαπησαν) ,επειδη το εχω δει παλαιοτερα σε αμερικανικα τανκ ως και σε ΤΟΜΠ εβραικα το εψαξα λιγο παραπανω:
    https://www.quora.com/What-is-the-significance-of-the-inverted-V-on-the-side-corners-of-US-tanks
    What is the Lambda symbol on a tank?
    NATO armed forces use the "Λ" chevron as insignia to represent the alliance between different armies, during peacekeeping missions. The US-led coalition that took part in Operation Desert Storm used a black "Λ" chevron in a similar manner as NATO forces use it on their ground vehicles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει ὑποστηρίζονται κάποια πράγματα. Μπορεῖ καί νά εἶναι ἔτσι μπορεῖ καί κάτι ἀκόμη ὅπως λ.χ. ἕνα ἀμερικανικό σῶμα στρατοῦ τό ὁποῖο ἔχει ὡς σὐμβολο τήν σπαρτιατική ἀσπίδα μέ τό "Λ". Εἴχαμε γράψει παλαιότερα περί αὐτοῦ ἀλλά δέν τό βρίσκω.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  5. Grenadieros: Οι αμερικανοι στην ''Σχολη Ευελπιδων'' τους το West Point που βγαζει αξιωματικους εχουν το αρχαιοελληνικο Κορινθιακο κρανος και το ξιφος στο σημα της σχολης (εμβλημα)
    https://s3.amazonaws.com/usma-media/default_images/logos/logo_crest_only_best.png
    Η 300 σειρα των US Navy Seals (ΟΥΚ που τους λεμε εδω) ειχαν την Λακωνικη ασπιδα και το Μολων Λαβε, επισης εχουν το Μολων Λαβε σε εμβλημα πιστολιων τους,
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSIhRZf8bvcnrY3L9bVORCnYZxWS-DvYKfxu4rel2wrkw&s
    https://files.osgnetworks.tv/12/files/sig-sauer-m1911-spartan-review/sig-sauer-m1911-spartan_003.jpg
    το Spartans σε σημα ανεπισημο σε μοναδες στο Αφγανισταν κλπ, εδω ως και οι ουκρανοι το εχουν σαν σημα μιας μοναδος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά θυμόμουν τό θέμα πού εἴχαμε δημοσιεύσει ἀλλά δέν μποροῦσα νά τό βρῶ διότι δέν θυμόμουν ποιά μονάδα τοῦ στρατοῦ τῶν ΗΠΑ ἦταν.

      Ἐδῶ :
      https://sxolianews.blogspot.com/2018/02/us-navy-seals-300.html

      Καί ὅπως ἔγραφα :

      « Ἕνα εἶναι τό σύμβολον τῆς ὑπερηφάνιας ,ἐνός πολεμιστή γενναίου,τῶν 300 τοῦ Σπαρτιάτου Βασιλέως Λεωνίδου ! »

      Τώρα γιά τό Κορινθιακό κράνος καί ξίφος, τί νά πῶ ; Γιά ἄλλα ἔχουν μείνει στήν ἱστορία οἱ Κορίνθιοι παρά γιά τήν πολεμική τους.
      Ἔτσι διαβάζω σχετικῶς :
      Το Κορινθιακό κράνος εμφανίζεται για πρώτη φορά στα τέλη του 8ου αι. π.Χ. και είναι γνωστό μέχρι σήμερα ως το κατεξοχήν αρχαίο ελληνικό πολεμικό κράνος. Γνώρισε μεγάλη διάδοση και πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα της αρχαίας Ελλάδας.
      Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι το κράνος αυτό έχει την καταγωγή του από την Κόρινθο, αν και ήταν διαδεδομένο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αναφέρεται επίσης σε λατρευτικό δρώμενο όπου νεαρά κορίτσια σκοτώνονταν σε κάποιο αγώνισμα . Όσες πέθαναν τις στόλιζαν με κορινθιακό κράνος και ελληνική πανοπλία...
      (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C_%CE%BA%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82)

      Γνωστό ὡς " κατεξοχήν αρχαίο ελληνικό πολεμικό κράνος", ναί ἔτσι ἔχει ἐξήγησιν.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ κι᾿εὐχαριστῶ πολύ !

      Διαγραφή