" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Ἡ ἐξουσιαστική ἐλίτ καί ὁ « ἐγρήγορος»

Επί σοβιετικού καθεστώτος είχαν ισοπεδωθεί χιλιάδες εκκλησίες, αλλά γλίτωσαν οι συναγωγές. Εάν οι κομμουνιστές θεωρούσαν τη θρησκεία «το όπιο των μαζών», γιατί δεν συμπεριέλαβαν τον Ιουδαϊσμό;

Οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι λατρεύουν τον ίδιο Θεό; Υπάρχει συγγένεια μεταξύ κομμουνισμού και ιουδαϊσμού; Ίσως η εβραϊκή ελίτ έχει διαφορετικό Θεό.

Ένας αναγνώστης, ο «Τζορτζ», γνώριζε τη κληρονόμο μιας πλούσιας εβραϊκής τραπεζικής οικογένειας «όχι τους Ρότσιλντ, αν και η οικογένειά της ζούσε σε ένα παλάτι γειτονικό με τους Ρότσιλντ».

"Η Leah ήταν μια από τις συμμαθήτριές μου στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης (Ελβετία) όπου σπούδαζα ψυχολογία ...Ήταν μια ελκυστική γαλανομάτη ξανθιά δεσποινίδα. ...Καθώς φορούσε ένα αστέρι του Δαβίδ, ρώτησα αν ήταν Πιστή. Απάντησε "ναι και όχι" και πρόσθεσε ότι πίστευε σε έναν θεό των Εβραίων που υπηρετούσε τους Εβραίους παρά να υπηρετείτε από αυτούς. Ρώτησα αμέσως αν μιλούσε με θράσος...Η μόνη της απάντηση ήταν "ναι " και διέκοψε αυτή τη συζήτηση. Ποτέ ξανά δεν αναφερθήκαμε στο θέμα."

Το Egregore (από τα αρχαία ελληνικά ἐγρήγορος, egrēgoros  «ξύπνιος») είναι μια αποκρυφιστική έννοια που αντιπροσωπεύει μια μη φυσική οντότητα που προκύπτει από τις συλλογικές σκέψεις μιας ξεχωριστής ομάδας ανθρώπων. Ιστορικά, η έννοια αναφερόταν σε αγγελικά όντα, ή παρατηρητές , και στις συγκεκριμένες τελετουργίες και πρακτικές που συνδέονται με αυτά, δηλαδή στις Ενοχιανές παραδόσεις (ἐνοχιανή μαγεία ).Σε πιο πρόσφατους χρόνους, η έννοια αναφέρεται σε μια ψυχική εκδήλωση ή μια μορφή σκέψης , η οποία εμφανίζεται όταν οποιαδήποτε ομάδα μοιράζεται ένα κοινό κίνητρο αποτελείται από και επηρεάζει τις σκέψεις της ομάδας...( ἐδῶ -φωτό-)

Σύμφωνα με τη Wikipedia, το "egregore" είναι μια απόκρυφη έννοια που αντιπροσωπεύει μια "μορφή σκέψης" ή "συλλογικό ομαδικό μυαλό", μια αυτόνομη ψυχική οντότητα που αποτελείται από και επηρεάζει τις σκέψεις μιας ομάδας ανθρώπων. Η συμβιωτική σχέση μεταξύ ενός egregore και της ομάδας του έχει συγκριθεί με τις πιο πρόσφατες, μη απόκρυφες έννοιες της εταιρείας (ως νομική οντότητα) και του μιμιδίου. 

Ὁ Τζώρτζ υποστηρίζει πως : « Οι  "εκλεκτοί ιουδαίοι"  δημιούργησαν τον ἰουδαϊκό θεό ως  όργανο δηλαδή της συλλογικής τους βούλησης, δηλαδή την επιθυμία τους να νικήσουν τους αλλοθρήσκους και να κυριαρχήσουν στον υπέρτατο βαθμό..

"Μπορεί οι αρχαίοι Λευίτες ιερείς να βρήκαν έναν τρόπο να δημιουργήσουν μια υπερφυσική οντότητα από το συλλογικό μυαλό της φυλής του Ιούδα; Μια οντότητα που γεννήθηκε από ένα συλλογικό μυαλό οι Λευίτες διαμορφώνονταν σε αυτοαπομονωτισμό και διαχωρισμό, γνωστό και ως ακραίο εθνο- κεντρισμό; ...Μια οντότητα που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τον "εκλεκτό λαό" να καταστρέψει τα "ξένα" έθνη και να του παράσχει υλικές ανταμοιβές; Μια οντότητα που προέκυψε από τη μαύρη μαγεία των λευιτών ιερέων που, ως οι πρώτοι κατηχημένοι άθεοι, αρνούνταν τον οικουμενικός Θεό του Μωυσή επειδή δεν ήθελαν να υποταχθούν σε έναν «Κύριο και Δάσκαλο», αλλά μάλλον να γίνουν οι ίδιοι «Κύριοι και Δάσκαλοι » μέσω του τυραννικού «εγρήγορου» θεού τους;»

Αυτό το "egregore" είναι ο Lucifer,της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Οι ελίτ Εβραίοι είναι η « Κομμουνιστική Καπιταλιστική Διεθνής», οι μεικτές γερμανοεβραϊκές τραπεζικές οικογένειες που, σύμφωνα με τον Κρίστιαν Ρακόφσκι, περιλαμβάνουν τους Ρότσιλντ, τους Βάρμπουργκ, τους Σιφ και πολλούς άλλους. 

Έχουν επίσης συνάψει γάμους  με τις διεφθαρμένες διεθνείς ελίτ της Ευρώπης και της Αμερικής, πολλοί από τους οποίους νομίζουν ότι είναι Εβραίοι.

ΤΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Δεδομένου ότι το εβραϊκό egregore βρίσκεται επίσης πίσω από τη Νέα Παγκόσμια Τάξη, μόνο οι «πιστοί» είναι άνθρωποι. Όλοι οι άλλοι είναι ζώα προς εκμετάλλευση ή/και σφαγή.

Ο Nicholas Lysson, στο έξοχο άρθρο του για το Ολοκαύτωμα της Ουκρανίας, παρέχει παραδείγματα αυτής της σκέψης «εμείς- εναντίον τους» στο Ταλμούδ και την Παλαιά Διαθήκη. Για παράδειγμα: (Ησαΐας 60:12 ) τὰ γὰρ ἔθνη καὶ οἱ βασιλεῖς, οἵτινες οὐ δουλεύσουσί σοι, ἀπολοῦνται καὶ τὰ ἔθνη ἐρημίᾳ ἐρημωθήσεται.  

(άπόδοση στήν καθομιλουμένη)  Διότι οι εθνικοί λαοί και οι βασιλείς των, οι οποίοι δεν θα σε υπηρετήσουν, θα καταστραφούν. Και τα έθνη που δεν θα πιστεύσουν, αλλά θα μείνουν εις την εχθρότητά των, θα ερημωθούν δια φοβεράς καταστροφής.

(Ησαΐας 61,5 ) καὶ ἥξουσι ἀλλογενεῖς ποιμαίνοντες τὰ πρόβατά σου, καὶ ἀλλόφυλοι ἀροτῆρες καὶ ἀμπελουργοί.

(άπόδοση στήν καθομιλουμένη)   Θα έλθουν ξένοι να ποιμάνουν τα πρόβατά σου, ω Ιερουσαλήμ, και αλλόφυλοι ως γεωργοί και αμπελουργοί.

(Ησαΐας  61,6 ) ὑμεῖς δὲ ἱερεῖς Κυρίου κληθήσεσθε, λειτουργοὶ Θεοῦ· ἰσχὺν ἐθνῶν κατέδεσθε καὶ ἐν τῷ πλούτῳ αὐτῶν θαυμασθήσεσθε. [ἀντὶ τῆς αἰσχύνης ὑμῶν τῆς διπλῆς καὶ ἀντὶ τῆς ἐντροπῆς ἀγαλλιάσεται ἡ μερὶς αὐτῶν].

 (άπόδοση στήν καθομιλουμένη)   Σεις δε, θα γίνετε και θα ονομασθήτε ιερείς Κυρίου, λειτουργοί του Θεού. Θα συντηρήσθε από τας πλουσίας εισφοράς των εθνών και θα γίνετε αξιοθαύμαστοι με τον πλούτον εκείνων.

Ο Lysson συνεχίζει:

φωτό
"Τό μίσος των Εβραίων για τα Έθνη - που σχολιάζεται ενδελεχώς από τους λαούς που τους έχουν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια των χιλιετιών - μπορεί να εντοπιστεί τελικά στην προέλευση του Ιουδαϊσμού όπως εκτίθεται στην Τορά, π.χ. Γένεση 9:25 ("και είπε· “κατηραμένος θα είναι ο Χαμ και οι απόγονοί του. Υπηρέτης και δούλος θα είναι στους αδελφούς του”.»· Έξοδος 17:14-16 

Ο Κυριος είπε προς τον Μωϋσήν· “γράψε αυτό το γεγονός εις βιβλίον, δια να μένη πάντοτε εις ανάμνησιν και ειπέ στον Ιησούν του Ναυή να το ακούση καλά ότι οπωσδήποτε θα εξαλείψω την μνήμην των Αμαληκιτών από όλην την γην, την υπό τον ουρανόν”....Διότι ο Κυριος αοράτως και μυστικώς με το παντοδύναμο χέρι του πολεμεί τους Αμαληκίτας από γενεών εις γενεάς.

και 34:12-13· Αριθμοί 24:8Ο Θεός ωδήγησε τον λαόν αυτόν από την Αίγυπτον, και η δύναμίς του είναι ωσάν την δύναμιν του ρινοκέρου. Θα καταβροχθίση τα εχθρικά προς αυτόν έθνη, θα σπάση τα κόκκαλά των και θα απομυζήση το μεδούλι των, με τα βέλη του θα κατατοξεύση και θα εξοντώση τους εχθρούς του »), 25:6-13 (όπου ο Θεός επαινεί τον Φινέα ο οποίος « εισήλθεν εις την σκηνήν οπίσω από τον Ισραηλίτην αυτόν στον κοιτώνα του, διεπέρασε με την λόγχην και τους δύο, τον Ισραηλίτην και την γυναίκα δια της μήτρας της. Αμέσως δε έπαυσεν η εκ μέρους του Θεού τιμωρία των Ισραηλιτών. Ο αριθμός εκείνων, οι οποίοι εφονεύθησαν κατά την πληγήν αυτήν, έφθασε τας είκοσι τέσσαρας χιλιάδας), 31:7-19 και 33 :50-56· και Δευτερονόμιο 2:33-35 («[κατόπιν εντολής του Θεού  και ημείς εκτυπήσαμεν μέχρις αφανισμού αυτόν και τους υιούς του και όλον τον λαόν του. Κατελάβομεν και εκρατήσαμεν υπό την εξουσίαν μας όλας τας πόλεις αυτού, κατεστρέψαμεν κάθε πόλιν την μίαν μετά την άλλην, εθανατώσαμεν τας γυναίκας και τα τέκνα αυτών, δεν αφήσαμεν αιχμαλώτους ζωντανούς.  Μονον τα ζώα των κρατήσαμεν δια τον εαυτόν μας και τα λάφυρα των πόλεων επήραμεν»), 3 :3-7, 7:1-5 (".    Κύριος ο Θεός ημών παρέδωκεν εις τα χέρια μας και αυτόν τον ίδιον τον Ωγ, βασιλέα της Βασάν, και όλον τον λαόν του και εξωντώσαμεν αυτόν και όλους, ώστε να μη μείνη πλέον απόγονος από αυτούς..... Τοτε δε και κατελάβαμεν όλας τας πόλεις των και δεν υπήρξε πόλις, που να μη την έχωμεν κυριεύσει· εξήντα πόλεις, μαζή με όλην την περιοχήν Αργόβ εις Βασάν, όπου βασιλεύς ήτο ο Ωγ ... »), 7:14-26 («Από όλας τας ασθενείας της Αιγύπτου, τας βαρείας και σκληράς που είδες και εγνώρισες, καμμίαν δεν θα σου στείλη ο Θεός. Θα τας επιρρίψη όμως εις εκείνους, οι οποίοι σε μισούν.  Πρόσεξε όμως· δεν θα λυπηθή το μάτι σου αυτούς και δεν θα λατρεύσης τους θεούς των, διότι άλλως, θα αποβή αυτό πρόσκομμα και συμφορά εις σέ.»), 20:10-17 («δεν θα σώσεις ζωντανό τίποτα που αναπνέει») 

Εάν δε πλησιάσετε προς μίαν πόλιν δια να πολεμήσετε αυτήν και να καταλάβετε τους κατοίκους της, πρέπει προηγουμένως να καλέσετε αυτούς εις ειρήνην.Εάν δε οι κάτοικοι ανταποκριθούν εις τας ειρηνικάς σας προτάσεις, ανοίξουν τας πύλας και παραδοθούν εις σας, θα είναι όλοι αυτοί που κατοικούν εις την πόλιν υπήκοοί σας και φόρου υποτελείς. Εάν όμως δεν δεχθούν τας ειρηνικάς σας προτάσεις και θελήσουν να κάμουν πόλεμον εναντίον σας, θα πολιορκήσετε την πόλιν,μέχρις ότου Κυριος ο Θεός σας παραδώση αυτήν εις τα χέρια σας, οπότε σεις θα περάσετε εν στόματι μαχαίρας πάντα αρσενικόν της πόλεως.Τας γυναίκας όμως και τα παιδιά και τα κτήνη και όλα όσα υπάρχουν εις την πόλιν και όλην την περιουσίαν αυτής θα την πάρετε δια τον εαυτόν σας ως λείαν πολέμου, θα φάγετε και θα απολαύσετε τα τρόφιμα και τα λάφυρα των εχθρών σας, τα οποία ο Κυριος σας δίδει. Ετσι θα πράξετε εναντίον όλων των πόλεων, αι οποίαι ευρίσκονται πολύ μακράν από σας...ο Θεός σας έδωκεν εις σας ως κληρονομίαν.Ιδού όμως πως θα συμπεριφερθήτε προς τας πόλεις των λαών τούτων, των οποίων τας χώρας έδωσε Κυριος ο Θεός σας εις σας ως κληρονομίαν· δεν θα αφήσετε εις την ζωήν και δεν θα συλλάβετε ζωντανόν ως αιχμάλωτον κανένα, που αναπνέει,αλλά θα αναθεματίσετε και θα φονεύσετε όλους αυτούς·...όπως σας έχει διατάξει Κυριος ο Θεός σας·

"ΑΝΤΙ ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ"

Οι όροι arenda, arendar, arrendator παραμένουν απροσδιόριστοι στα περισσότερα αγγλικά λεξικά, συμπεριλαμβανομένου του Webster's Unabridged.Ένας ορισμός (από την Encyclopedia Polska , Kluszczynski publ., Κρακοβία, 1996 - μετάφραση info-poland].Arenda (λατ. arrendare ) - μίσθωση κτημάτων, γεωργικών εκτάσεων, μύλων, κυνηγιού ή αλιευτικών δικαιωμάτων κ.λπ. Κατά καιρούς αυτός ο όρος χρησιμοποιήθηκε για τα δικαιώματα είσπραξης φόρων και τελών. Τα συμβόλαια Arenda ήταν συνήθως για τρία χρόνια.... Κατά τον 16ο-18ο αιώνα αναφερόταν κυρίως στην ενοικίαση ολόκληρων κτημάτων ή συγκροτημάτων κτημάτων. Με τον καιρό ο όρος arendar περιορίστηκε στην κοινή γλώσσα σε Εβραίους που ενοικίαζαν πανδοχεία. Arendar ή Arrendator Το άτομο που μισθώνει το ακίνητο. Arenda : Το arenda ορίστηκε από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια στο μάθημά του για τον Ευρωπαϊκό Εβραϊσμό ως ένα σύστημα μίσθωσης ακινήτων στην πρώιμη σύγχρονη Πολωνία, στο οποίο σε αντάλλαγμα για ένα προκαθορισμένο ενοίκιο ο εκμισθωτής συμφώνησε να μεταβιβάσει στον μισθωτή τον έλεγχο της ιδιοκτησίας ή των δικαιωμάτων. Έτσι, δίνοντας τη δυνατότητα στον μισθωτή να εισπράξει οποιοδήποτε εισόδημα που παράγεται από το μισθωμένο ακίνητο ή δικαιώματα. Η Arenda παρείχε τα προς το ζην για ένα σημαντικό ποσοστό Πολωνοεβραϊκών οικογενειών. Arendars : Ένα arendar, ή μερικές φορές ονομάζεται arendator, ήταν ο μισθωτής σε ένα συμβόλαιο arendaΣτην πράξη, η Arenda ήταν ένα είδος μίσθωσης χωρίς δεσμεύσεις για τρία έως πέντε χρόνια γαιώνμύλωνκτημάτωνπανδοχείωνολόκληρων χωριών, κωμοπόλεων ή ακόμα και ομάδων πόλεων. Αν και το θέμα δεν σχολιάζεται σχεδόν καθόλου στην ιστορία της Πολωνίας, κατά τη διάρκεια της εποχής της από τον 16ο έως τον 18ο αιώνα, το σύστημα της Arenda πιθανότατα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της εβραϊκής και της πολωνικής ή της ουκρανικής κοινότητας. ..  ( ἐδῶ) - φωτό- Θυμηθεῖτε : Ἰουδαιοπολωνία ἐδῶ  ,ἐδῶ κι᾿ἐδῶ

Δεν χρειάζεται ιδιοφυΐα για να αναγνωρίσουμε ότι αυτό το "εγρήγορο" είναι η αιτία του αντισημιτισμού. Οι Εβραίοι ηγέτες χρησιμοποιούν τον αντισημιτισμό για να χειραγωγήσουν τους Εβραίους που διδάσκονται ότι υβρίζονται χωρίς λόγο. Οι πραγματικοί λόγοι για τον αντισημιτισμό είναι κρυμμένοι. Όπως επισημαίνει ο Nicholas Lysson, τα πιο καταδικαστικά αποσπάσματα του Ταλμούδ παρουσιάζονται ήπια ή δεν μεταφράζονται. Οι πληροφορίες σχετικά με το σύστημα "Arendar" αποκρύπτονται. Αυτό το σύστημα προκάλεσε τη σφαγή ίσως 250.000 Εβραίων από τον Ουκρανό Κοζάκο Bohdan Khmelnytsky το 1648-1654:

«Οι Εβραίοι την εποχή των σφαγών υπηρετούσαν την πολωνική szlachta (τάξις εὐγενῶν στήν Πολωνία) και τον ρωμαιοκαθολικό κλήρο στα ουκρανικά λατιφούντια τους ( μεγάλες γεωργικές ἐκτάσεις) ως Arendars--φοροεισπράκτορες ( γράψαμε παραπάνω σχετικῶς μέ τό σύστημα Arenda-) εκτελεστές υποχρεώσεων, δικαιούχοι φεουδαρχικών μονοπωλίων (π.χ. , για τραπεζικές εργασίες, φρεζάρισμα, αποθήκευση,απόσταξη και πώληση αλκοόλ), και ως αντιχριστιανικές μάστιγες που μάζευαν ακόμη και φόρο δεκάτης στις πόρτες των ελληνορθόδοξων εκκλησιών των αγροτών και απαιτούσαν τέλη για να ανοίξουν αυτές τις πόρτες για γάμους, βαφτίσεις και κηδείες. Είχαν εξουσίες ζωής και θανάτου επί του τοπικού πληθυσμού (η τυπική μορφή εκτέλεσης ήταν ο ανασκολοπισμός ) και ήσαν υπεράνω κάθε νόμου στον οποίο είχε καταφύγει ο τοπικός πληθυσμός... οι arendars μίσθωναν κτήματα για δύο ή τρία χρόνια μόνο και είχαν κάθε κίνητρο για να στύψουν ανελέητα τους αγρότες, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι μακροπρόθεσμες συνέπειες."

Οι Εβραίοι εξακολουθούν να λένε ότι αυτά τα πογκρόμ οφείλονταν σε άδικο μίσος. Έτσι, η δυναμική του "egregore" διαιωνίζεται καθώς οι απλοί Εβραίοι υποστηρίζουν τις σιωνιστικές πολιτικές. Για παράδειγμα, ασκούν πιέσεις για πόλεμο με το Ιράν, ανεξάρτητα από τις καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.

(Για αυτή τη μορφή χειραγώγησης, που χρησιμοποιείται επίσης για τον έλεγχο των Αμερικανών, βλέπε "The Sionist Roots of the War on Terror"  και " The Sionist Protection Racket ") 

Στο προαναφερθέν δοκίμιο, ο Nicholas Lysson συζητά πώς η εβραϊκή ηγεσία προκαλεί ενεργά τον αντισημιτισμό γιατί είναι απαραίτητο για την εβραϊκή συνοχή και επιβίωση. Λένε ότι, χωρίς το "eregore" του, δηλαδή την ληστρική του ατζέντα, οι Εβραίοι δεν θα είχαν εταιρικό λόγο ύπαρξης; Φυσικά αυτό το μυστικό κρατιέται από την τάξη, όπως στον Ελευθεροτεκτονισμό για τον οποίο ο Rakowsky είπε ότι έχει σχεδιαστεί για να επιφέρει «τον θρίαμβο του κομμουνισμού».

ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ EGREGORE

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη στον Βόρειο Καύκασο και την Ουκρανία, είδα κάτι από τη μάχη που συμβαίνει μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών…. Από τη μία πλευρά, εκατομμύρια λιμοκτονούντες αγρότες, το σώμα τους συχνά πρήζεται από έλλειψη τροφής από την άλλη, στρατιώτες μέλη της GPU που εκτελούν τις οδηγίες της δικτατορίας του προλεταριάτου. Είχαν περάσει από τη χώρα σαν ένα σμήνος από ακρίδες και είχαν πάρει όλα τα βρώσιμα. είχαν πυροβολήσει ή εξορίσει χιλιάδες αγρότες, μερικές φορές ολόκληρα χωριά. είχαν μεταμορφώσει μερικά από τα πιο εύφορα εδάφη στον κόσμο σε μια μελαγχολική έρημο.Στο αποκορύφωμα του λιμού, 25.000 άνθρωποι την ημέρα πέθαιναν. Καθώς ο χειμώνας πέρασε, η Ουκρανία έγινε «πανόραμα» τρόμου. Οι άκρες του δρόμου ήταν γεμάτες με πτώματα εκείνων που πέθαναν αναζητώντας φαγητό. Τα πτώματα, πολλά από τα οποία έκρυβαν το χιόνι μέχρι το λιώσιμό του την άνοιξη, πετάγονταν,όπως-όπως,σε μαζικούς τάφους,από τους κομμουνιστές... Malcolm Muggeridge,Βρετανός δημοσιογράφος ( Γολοντομόρ : Τό Μυστικό Ὁλοκαύτωμα στήν Οὐκρανία)

Η μεγαλύτερη μαζική σφαγή στην ιστορία δεν ήταν το εβραϊκό ολοκαύτωμα αλλά το ουκρανικό Holodomor. Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου του Στάλιν, δέκα εκατομμύρια Ουκρανοί πέθαναν, κυρίως στα χέρια των Μπολσεβίκων Εβραίων.

Η αφήγηση του Lysson υποδηλώνει ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας διαμάχης αιώνων κατά την οποία οι Εβραίοι απέτυχαν να αποδεχτούν πως ήσαν το ίδιο άνθρωποι και οι μη εβραίοι. Αυτό συνεχίζεται καθώς το δολοφονικό αρχείο του 20ου αιώνα επισκιάζεται από τις εβραϊκές απώλειες, σαν να ήταν μόνο οι Εβραίοι άνθρωποι.

Το Χολοντόμορ έγινε επειδή οι Μπολσεβίκοι κατέσχεσαν όλα τα σιτηρά. Ο Lysson γράφει: "Το ένα τέταρτο του αγροτικού πληθυσμού, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, βρισκόταν νεκρός ή πέθαινε σε μια μεγάλη έκταση με περίπου σαράντα εκατομμύρια κατοίκους, όπως ένα τεράστιο Belsen. Οι υπόλοιποι, σε διάφορα στάδια εξάντλησης, δεν είχαν δύναμη να θάψουν τις οικογένειές τους ή τους γείτονές τους. [Όπως και στο Μπέλσεν] καλοφτιαγμένες ομάδες αστυνομικών ή κομματικών αξιωματούχων επέβλεπαν τα θύματα».

Η εξόντωση των Ουκρανών Κουλάκων κατευθύνθηκε από το Κρεμλίνο όπου η ηγεσία των Μπολσεβίκων ζούσε σε οικογενειακά διαμερίσματα και διατηρούσε μια αδερφική ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από τον κολεκτιβιστικό ιδεαλισμό, δηλ. την απελπισία τους. Έτσι ο ιστορικός Simon Sebag Montefiore, γόνος μιας βρετανικής ελίτ, εβραϊκής καταγωγής οικογένεια, περιγράφει τη σκηνή κατά τη διάρκεια του Holomodor. Φυσικά δεν αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους βασικούς συντελεστές του ήταν Εβραίοι.

"Το Κόμμα ήταν σχεδόν μια οικογενειακή επιχείρηση. Ολόκληρες φατρίες ήταν μέλη της ηγεσίας... Αυτή η αδυσώπητη αδελφότητα ζούσε σε έναν άγρυπνο παροξυσμό ενθουσιασμού και δραστηριότητας, οδηγούμενος από την αδρεναλίνη και την πεποίθηση. Θεωρώντας τους εαυτούς τους ως Θεούς κατά την πρώτη μέρα της δημιουργίας, δημιουργούσαν ένα νέο κόσμος σε μια κατακόκκινη φρενίτιδα... » ( Στάλιν: Η Αυλή του Κόκκινου Τσάρου, Π. 40, 45, η έμφαση δική μου)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οι Σοβιετικοί δεν ισοπέδωσαν τις συναγωγές επειδή ο κομμουνισμός ήταν μια έκφραση του εβραϊκού «εγρήγορου». Χριστιανοί και Εβραίοι προφανώς δεν λατρεύουν τον ίδιο Θεό. Ο Χριστιανικός Θεός που αντιπροσωπεύεται από τον Ιησού είναι η παγκόσμια αγάπη και αδελφοσύνη. Ο εβραϊκός Θεός έχει αντικατασταθεί από μια καβαλιστική φανταστική οντότητα ( ἐγρἠγορος) που «εξυπηρετεί» την ελίτ των εβραίων. Αντιπροσωπεύει την αδίστακτη κοινωνιοπαθητική τους παρόρμηση για παγκόσμια κυριαρχία.  Το ίδιο εγρήγορο - η επιθυμία να υποκατασταθεί ο Θεός - ζωντανεύει στη Νέα Παγκόσμια Τάξη................

ἀπό : henrymakow.com

Ἐπίσης διαβαζουμε καί παλαιότερο θέμα σχετικά μέ τούς "Παρατηρητές" καί τόν "Ἐγρήγορο", ΕΔΩ .


Ἡ Πελασγική

27 σχόλια:

  1. Η κατάσταση τoυ Ισραήλ ...τω καιρώ εκείνω
    Η κατάσταση της Ελλάδας σήμερα


    ΗΣΑΙΑΣ
    Ὅλο τό κεφάλι (τοῦ ἔθνους) πονάει
    καί ὅλη ἡ καρδιά του εἶναι καχεκτική.
    6Ἀπό τά πόδια μέχρι τό κεφάλι
    δέν εἶναι τίποτε τό γερό·
    (τό σῶμα τοῦ ἔθνους) δέν ἔχει (ἐδῶ) τραύματα,
    (ἐκεῖ) πληγές ἤ (ἐκεῖ) κτυπήματα μέ πύον.
    (Ὅλο τό σῶμα εἶναι μιά ὁλόκληρη πληγή).
    Δέν εἶναι, λοιπόν, δυνατόν νά (τοῦ) βάλουμε κατάπλασμα, λάδι καί ἐπίδεσμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά κατάσταση τοῦ Ἰσραήλ τότε ; Αὐτά ἦσαν πάντα τά προκαταρκτικά γιά τόν " φόβο τῶν Ἰουδαίων" πού λένε,ὥστε νά ἀκολουθήσουν πιστά τίς ὀδηγίες καί προσταγές τοῦ "μεγάλου νόα " Γιαχβέ !
      Μετά ἔρχεται ἡ ἀποθέωσις !
      Γιά τό βιβλίο τοῦ Ἠσαΐα κάνω λόγο,ὅπου ἀκριβῶς ὅπως καί στά λοιπά τῆς Π.Δ. ἀκολουθεῖται ἡ ἴδια γραμμή.

      Ἠσαΐας 60, 4 - 22

      Νέα αγία Σιών, ύψωσε ολόγυρα τα μάτια σου και ιδέ συγκεντρωμένα τα τέκνα σου. Ιδού, έχουν έλθει όλοι οι υιοί σου από τας μακρυνάς χώρας, αι δε θυγατέρες σου θα φέρωνται επάνω στους ώμους.
      Τοτε θα ίδης, θα σε καταλάβη δέος, θα καταπλαγής εν τη καρδία σου, διότι όλος ο πλούτος της Μεσογείου θαλάσσης, τα πλούτη εθνών και λαών θα μετατοπισθούν και θα μεταφερθούν εις σέ.
      ... Ολοι θα έλθουν από την χώραν Σαβά φέροντες χρυσίον και λίβανον. Θα φέρουν προς σε πολύτιμους λίθους και θα αναγγείλουν την χαρμόσυνον είδησιν της σωτηρίας εκ μέρους του Κυρίου.
      ... Ιδού, πλοία από την Θαρσίς προπορεύονται, δια να φέρουν τα τέκνα σου από μακρυνάς χώρας με τα πλούτη των, με τον άργυρον και τον χρυσόν των, δια να αφιερώσουν αυτά στο άγιον όνομα του Κυρίου, διότι ο άγιος Θεός του Ισραήλ είναι ένδοξος.
      Αλλοεθνείς θα ανοικοδομήσουν τα τείχη σου, ω νέα Ιερουσαλήμ, και οι βασιλείς θα συμπαρασταθούν εις σέ.
      ... Διότι οι εθνικοί λαοί και οι βασιλείς των, οι οποίοι δεν θα σε υπηρετήσουν, θα καταστραφούν. Και τα έθνη που δεν θα πιστεύσουν, αλλά θα μείνουν εις την εχθρότητά των, θα ερημωθούν δια φοβεράς καταστροφής.
      ... Εν φόβω και τρόμω θα έλθουν προς σε οι απόγονοι των ανθρώπων εκείνων, οι οποίοι σε εταπείνωσαν, σε εξώργισαν και σε επίκραναν, και θα οναμασθής πόλις του Κυρίου, Σιών του αγίου Θεού του Ισραήλ.
      ... Ως άλλο γάλα θα θηλάσης τα αγαθά των εθνών. Θα φάγης τα πλούτη των βασιλέων και εξ αυτών των πραγμάτων πλέον θα διδαχθής και θα μάθης, ότι εγώ είμαι ο Κυριος, ο οποίος σε σώζω. Εγώ ο Θεός του Ισραήλ, ο οποίος σε λυτρώνω.

      Σταματῶ διότι ὅσο διαβάζει κανείς τό "θεϊκόν" ἔργο τοῦ Γιαχβέ τους καί τά σχέδιά του γιά τούς ἐκλεκτούς του μόνον εὐγενής δέν μπορεῖ νά παραμείνῃ...Μήν ξεφύγω λοιπόν.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή
    2. Οι Εβραίοι ειχαν γινει ειδωλολάτρες, εξου οι σφαγές απο τους Περσες
      ΟΙ Φιλισταίοι ειχαν παρει λάφυρο την κιβωτό!!! για κάνα χρόνο κλπ κλπ

      Αλλο Γιαχβε και αλλο Ιεχωβας
      Οπως αλλο η Μια αγια καθολική εκκλησία ( δλδ παγκοσμίως οι ορθοδοξοι) και αλλο οι καθολικοί παπικοί κ.ο.κ.

      https://el.orthodoxwiki.org/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B2%CE%AD

      Οσο για τους εκλεκτούς εβραίους το πράμα ηρθε κωλοτούμπα
      οι εκλεκτοί εγιναν οι Ελληνες και οι αφορισμένοι οι εβραίοι
      Οπως ισχυει η καινούργια διαθήκη στα συμβόλαια ετσι κι εδω ΚΔ

      Σημερα εμεις δεν ζητάμε την βοηθεια του Θεου για να σφαξουμε Τουρκους Αλβανους Γερμανους Πακιστανους;; κοκ

      Διαγραφή
    3. Ἐμεῖς τήν σήμερον,ζητοῦμε τήν Θεϊκή βοήθεια γιά νά σφάξουμε λαούς ;
      Δέν εἴμαστε καλά,ἄλλο πάλι καί τοῦτο !!!

      Ἐμεῖς πού κανακεύουμε τά μωρά τῶν λαθρό ; Πού πληρώνουμε ἀπό τήν τσέπη μας γιά τήν ὁλοκληρωμένη βίωσίν τους ; Πού χαρίσαμε στούς γυφτοσκοπιανούς τήν Ἱστορική μας Κληρονομιά μέ μελλοντική παρακαταθήκη καί μέρος τῆς ἐδαφικῆς κυριαρχίας ;
      Ἐμεῖς πού ἔχομε ἀφήσει ἀνοικτά ὅλα τά σενάρια πρός μοιρασιά τοῦ Αἰγαίου μας ;

      Κάπου ἔχεις μπλέξει τά πράγματα...

      Ὄχι, Γιαχβέ καί Ἰαχβέ ( Ἰεχωβᾶς) εἶναι ἀπολύτως τό ἴδιο. Καί πές ὅ,τι θέλεις ὅ,τι σ'ἀρέσει. Μήν τρελαθοῦμε κι᾿ὅλας.

      « ...Το όνομα «Ιεχωβά» αποτελεί ελληνική μεταφορά του εβραϊκού Βιβλικού όρου יְהֹוָה‎, ο οποίος μεταγράφεται επακριβώς ως Γι.εΧ.οΒ.άΧ. Ο φωνηεντισμός «Ιεχωβά» αποτελεί απόδοση του λεγόμενου
      «Τετραγράμματου» και αποτελεί το κύριο προσωπικό όνομα του Θεού της Αγίας Γραφής...»

      https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF#cite_note-15

      Γράφεις :
      Οσο για τους εκλεκτούς εβραίους το πράμα ηρθε κωλοτούμπα
      οι εκλεκτοί εγιναν οι Ελληνες και οι αφορισμένοι οι εβραίοι

      Οἱ Ἕλληνες δέν διεκδίκησαν ποτέ "περιούσια προνόμια " ἡ ἀξία τους ἔχει καταγραφεῖ ἱστορικῶς καί καταγράφεται μέχρι σήμερα. Ἄλλοι αὐτοπροσδιορίζονται... Ἀλί τους !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή


    4. *Eξήγησα τι εννοώ
      οι Ιεχωβάδες
      καπηλεύονται το όνομα Γιαχβέ οπως οι παπικοι το καθολικός κοκ

      * Για την βοηθεια του Θεου Δεν μιλαω για το σήμερα αλλά για το παρελθον
      Βυζάντιο
      1821
      1940

      Για το σημερα εχω γραψει πολλες φορες την γνωμη μου (βλ αρχικο σχολιο)
      ενας βοθρος εκκλησιαστικός ( το πολιτικος ειναι δεδομενο)
      ασε τι ερχεται με την νομιμοποιηση του σοδομισμου κλπ κλπ

      Ερχεται ( ηρθε ) Οργη Θεου

      Διαγραφή
    5. Η σύγχυση έγκειται στο εβραικο Ταλμουδ μ.χ. σατανικο βιβλιο

      Διαγραφή
    6. Τό ξαναλέω :
      Ἐμεῖς δέν προσευχηθἠκαμε ΠΟΤΕ,ἱστορικῶς, γιά τήν θεϊκή βοήθεια ὥστε νἀ πᾶμε νά σφάξουμε ἄλλους λαούς.
      Οἱ ἀγῶνες καί οἱ μἀχες μας ἦσαν πρός ὑπεράσπισιν τῆς Ἐλευθερίας μας, τῶν Βωμῶν καί Ἑστιῶν. ΠΑΝΤΑ !

      Μήν μπερδεύεις πράγματα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή
    7. "Ερχεται ( ηρθε ) Οργη Θεου"

      Στά κεφάλια τους νά πέσῃ ! Αὐτῶν πού ἐπιζητοῦσαν κι᾿ἐπιζητοῦν ΠΑΝΤΑ τό κακό τῆς Ἀνθρωπότητος.

      Ἐπάνω τους !

      Διαγραφή
  2. Γεωργιος Οιτιευς31 Μαΐου 2023 στις 6:37 π.μ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ !

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ ΕΘΕΩΘΗ, ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ...!
    Α..ΤΟΝ ΚΑΥΜΕΝΟ , ΑΠΟ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Schwartz ( Μαῦρος) ἤ Soros ; Ὤ ναί !
      Τί νά σοῦ πῶ,μιλᾶμε γιά ἀνώτερο ὄν ! Τόσο ἀνώτερο πού τό νά καταδίδῃ τούς ὁμοεθνεῖς του ἐπί ἀμοιβῇ,ἀποτελοῦσε πρᾶξιν μεγαλειώδη πού μόνον ἕνας ἀνώτερος νοῦς μπορεῖ νά πράξῃ !
      https://sxolianews.blogspot.com/2019/09/blog-post_27.html

      Ἀλλά ποῦ εἶναι ἠ οὐσία τοῦ θέματος ; Στό ὅτι αὐτοί μᾶς "δουλεύουν" καί λαμβάνουν ἀπό ἐμᾶς αὐτό πού τούς ὠφελεῖ καί τούς ὁδηγεῖ ὅλο καί πιό κοντά στόν τελικό τους σκοπό.
      Ἐμεῖς ; Ἄν ὑποθέσουμε πώς θέλουμε ν᾿ἀποδείξουμε ὅτι δέν χειραγωγούμεθα ἀπό τέτοια,πραγματικῶς κακά ὄντα,θά πρέπῃ νά τό κάνουμε ἐμπράκτως.
      Πρός τό παρόν στόν τόπο αὐτόν ψάχνουμε νά βροῦμε πόσοι εἶναι πραγματικά ταγμένοι ἀπέναντι στόν ἀγῶνα ἑναντίον αὐτῆς τῆς δυσωδίας ...!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γεώργιε !

      Διαγραφή
  3. Ένα πολύ-πολύ-πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
    https://www.unz.com/article/weaponizing-anti-semitism-from-victim-to-predator/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία ἀκόμη ἐπιβεβαίωσις τοῦ ποιοί ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ εἶναι.

      Εὐχαριστῶ ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Σημαντικές αποκαλύψεις. https://protoselidaefimeridon.gr/efimerides/230531/mmakelio.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐλλείψει πολιτικοῦ λόγου,ὀ κάθε πικραμένος βρίσκει διεξόδους σέ μικρότητες γιά νά μήν ἐκφραστῶ στήν γλῶσσα τους διότι δέν μοῦ τό ἐπιτρέπει τό ἐπίπεδό μου.

      Ἀλλά,θά σοῦ θέσω ἕνα ἐρώτημα γιά νά σέ βάλλω σέ σκέψεις : Ὅταν μία ἐφημερίδα ( τέλος πάντων ) δημοσιεύει τέτοια θέματα ὅπου προσβάλλονται ἀνθρώπινες ὑπολήψεις καί μάλιστα προσώπων πού βρίσκονται σέ ὑψηλές θέσεις,ἀλλά δέν ἐπεμβαίνει κανένας εἰσαγγελεύς ἤ δέν διώκεται δικαστικῶς τί ἀκριβῶς σημαίνει αὐτό ;

      Πρόσεξε,εἶναι ἡ δεύτερη περίπτωσις πού συμβαίνει αὐτό. Ἡ πρώτη ἦταν μέ τήν πατσαβούρα, κιτρινοφυλλάδα τῶν Κουρῆ,τήν "Αὐριανή".

      Σκέψου καί μοῦ ἀπαντᾶς,ἄν θέλῃς βεβαίως...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Ἴσως ἔτσι καταλάβεις τί σημαίνει ἡ κληρονομιά τοῦ " ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ"

      Ἐλπίζω...

      Διαγραφή
    3. Να σου πώ. Αυτή είναι μια δημόσια καταγγελία-αποκάλυψη για καθαρώτατην αιμομιξία.
      Στον βρωμερό καθημερινό βούρκο που μας έχουν επιβάλλει οι άρχοντες μας να ζούμε όλα είναι ύπό αμφισβήτηση και όλα ύπό έρευνα.
      Στη υπόθεση της εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό ανάμεσα στα βαρύγδουπα και μη ονόματα ανεφέρθει και το όνομα κάποιου που ανήκει στο στενό επιτελείο του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Κι από εκεί μούγγα στην στρούγκα.
      Να υποσημειώσω οτι στό ταλμούδ η αιμομιξία δεν είναι αμάρτημα καθώς επίσης οτι πριν 2-3 χρόνια είχαμε και μια εν ψυχρώ απόπειρα δολοφονίας εναντίον του εν λόγω δημοσιογράφου μετά την άρνηση του να χρηματιστεί από δικηγόρο ενός ολιγάρχη.
      Αυτό όμως που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι ότι ενώ τα εγχώρια ΜΜΕ που βγάζουν κι απ την μύγα ξύγκι (ΚΑΙ ευρώ) απ' το τίποτα και σου στέλνουν τον εισαγγελέα σπίτι σου αν πείς ότι το ολοκαύτωμα είναι μύθος τηρούν σιγήν ιχθύος σε όλην την επικράτειαν γι αυτό το θέμα.
      Επί τέλους η ο δημοσιογράφος θα πρέπει να κατηγορηθεί για συκοφαντία η η εν λόγω οικογένεια πρέπει να υποβληθεί σε μια εξέταση με την μέθοδο DNA ώστε να πάψουν οι τέτοιου είδους καταγγελίες.
      Το σε "αγνοώ γιατί έχω άλλες ασχολίες" δεν ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις.

      Συνοπτικά:
      Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος διότι δεν υπάρχουν πολιτικοί Άνδρες.
      Οι εγκληματικές οργανώσεις των Καραμανλήδων των Μητσοτάκηδων και των Παπανδρέηδων είναι αυτές που έχουν σπρώξει την ελληνική κοινωνία στον βούρκο της ανομίας και της ακολασίας οπότε ΟΛΑ στο φώς μαζί με τους συνοδοιπόρους τους τους οποίους θαυμάσαμε πρόσφατα βλεποντάς τους να προσέρχονται στην βουλή με τις τουαλέτες τους για να "ορκιστούν" πίστη στο Σύνταγμα τους Νόμους (ποιό σύνταγμα και ποιούς νόμους;) και στον Θεό αν και οι περισσότεροι είναι δηλωμένοι άθεοι κι σεσημασμένοι εγκληματίες που πουλάνε την μάνα τους για τριάκοντα αργύρια η για 15 δεύτερα ηδονής και ακολασίας.

      Διαγραφή
    4. Ἐσύ ἔγραψες ὅλο αὐτό τό κατεβατό γιά νά ὑποστηρίξῃς κάποιον πού θέλει νά λέγεται δημοσιογράφος ; Πού τά πρωτοσέλιδα τῆς φυλλάδας του εἶναι ἕνας ὀχετός ;
      Κι᾿ἐν τέλει ἄν γιά σένα καί ὅλους τούς ἄλλους πού συμφωνοῦν πρώτιστο θέμα ὑψιστης σημασίας εἶναι νά κάνῃ ἐξέτασι dna ὁ Μητσοτάκης δέν ξέρω κι᾿ἐγώ μέ ποιόν ( !!!) γιά νά ἀποδειχθῇ τί ; Ἄν αὐτά πού λέει ἡ Κατίνα τῆς γειτονιᾶς ἔχουν βάσιν ἤ ὄχι ;
      Αὐτός εἶναι ὁ καημός καί ἡ ἀγωνία σου ; Ὅπως καί τῆς ἐν λόγῳ πατσαβουροφυλλάδας;

      Δέν εἶδα ὅμως,ἀπό τήν ἡμέρα πού μπήκαμε σέ προεκλογική περίοδον,ἕνα πρωτοσέλιδο γιά τήν ΠΡΟΔΟΣΙΑ τῆς Μακεδονίας. Πού θά ἔπρεπε νά τό ἔχῃ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ σέ σημεῖο εὐανἀγνωστον. Ἀλλά φαίνεται πώς ξαναγυρισε στό "ψηφῆστε τούς πατριῶτες τοῦ συριζα" !!!

      Καί τέλος μία καί ἀναφέρεις τήν " παρ᾿ὁλίγον" δολοφονία του. Νά σοῦ κάνω μία ἐρώτησιν ; Δέν μοῦ λές,ἄν ἤθελαν νά τόν βγάλουν από τήν μέση θά ἀποτὐγχαναν ; Ἄς μήν μᾶς κοροϊδεύεις κι᾿ἐσύ τώρα ...

      Καί ἀκόμη μία ἐρώτησιν: Θυμᾶσαι τίς λίστες μέ τούς ἐν Ἑλλάδι μασσώνους πού ἔκανε ΜΙΑ μόνον δημοσίευσιν ( γιατί λέει ἀπειλήθηκε καί τό σταμάτησε) τί περιεῖχε ἐκείνη ἡ δημοσίευσις ; Μήπως θυμᾶσαι ;
      Ἕνα ὄνομα ἀνάμεσα στά ἄλλα μέ ἰδιαίτερη βαρύτητα...Γιά νά ᾿δῶ θά θυμηθῇς ;

      Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει,μέ τέτοιου ἐπίιπέδου "δημοσιογραφία" δέν μπορῶ νά ἀσχολοὺμαι.

      Γιά τήν τελευταία παράγραφο θά συμφωνήσω,διότι σωστά τά γράφεις,ὅμως τά χαλᾶς ὅλα ὑποστηρίζοντας κάποιον ὅπως τόν ἐν λόγῳ ἐκδότη τῆς πατσαβουροφυλλάδας...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  5. Ὅλα παίζουν ρόλο κυρία συντονίστρια. Ποιός κοιμᾶται μὲ ποιόν, μὲ ποιάν, τί τρῶνε, μὲ ποιούς συναντιοῦνται, τί καταθέσεις ἔχουν, τί φάρμακα παίρνουν, ὅλα. Γιατί κυβερνᾶνε ἐσᾶς, ἐμένα, τὰ παιδιά, τὰ ἐγγόνια, τὶς μέλλουσες γενιές. Δὲν εἶναι ὁ μπακάλης τῆς γειτονιᾶς σας ποὺ κάνει ὅτι θέλει στὴν προσωπική του ζωή. Μιλᾶμε γιὰ τὸν ἐκάστοτε ΠΘ, ΠΔ ποὺ πρέπει νὰ μᾶς ποῦνε ὁρισμένα πραγματάκια. Ἐφόσον λένε ψέματα στὰ προσωπικά τους θέλετε νὰ λένε τὴν ἀλήθεια γιὰ τῆς χώρας τὰ σοβαρὰ ζητήματα; Ὅσο γιὰ τὸν Χίο συμφωνῶ, παίζει τὸ δικό του παιχνίδι. Τὸ θέμα ὅμως δὲν τὸ ἀνέδειξε ὁ Χίος ἀλλὰ ὁ Χατζάρας. Γνωρίζω ὅτι δὲν συμπαθεῖτε τὸν Χατζάρα, ὁ καθένας ἔχει τὶς προτιμήσεις του. Ἐσεῖς εἴσασταν ΝΔ, ὁ Χατζάρας ΠΑΣΟΚ τὶς καλὲς μαῦρες ἐποχές, ἀπότοκος τῶν ὅσων ζοῦμε σήμερα καὶ καταστρέφεται τὸ ἔθνος, τὰ περισσότερα ἀρχίσαν μετὰ τὸ μαῦρο 1974, μὲ τὸ φύτεμα τῶν δύο μακελάρηδων ἀπὸ τὸ Deep State, Καραμανλὴ καὶ Παπανδρέου, ποὺ περάσαν στὸ DNA τῶν Ἑλλήνων καὶ πολλοὶ ἔχουν μείνει ἀκόμα στὸ 1980, κακὸ τοῦ κεφαλιοῦ τους καὶ τῆς οἰκογένειάς του. Δὲν σᾶς ἀρέσει ὅπως ἐκφράζεται ὁ Χατζάρας, πάλι δικαίωμά σας, ἀλλὰ θὰ πρέπῃ νὰ ἐξετάσουμε ἂν αὐτὰ ποὺ λέει εἶναι σωστὰ ἢ ὄχι. Κατʼ ἐμὲ σωστότατα, ἦταν ὁ πρῶτος ποὺ μᾶς ἄνοιξε τὰ μάτια γιὰ τὴν δολοφονία Καποδίστρια, ἐγὼ τοὔλάχιστον δὲν εἶχα ἀκούσει κανέναν νὰ μιλάῃ γιὰ αὐτὸ τὸ θέμα πιὸ μπροστά. Ἡ οἰκογένεια Τσιπρὰ ἀπὸ ποῦ κρατάει ἡ σκούφια της; Ποιός τὸ ἀνέδειξε πρῶτος; Καὶ κάτι τελευταῖο, ἐπειδὴ δὲν συμπαθῶ τὴν ἐβραϊκὴ φυλή, ὀφείλω νὰ παραδεχτῷ ὅμως ὅτι συμφωνῶ μὲ τὰ ἄρθρα τοῦ Henry Mackow, τὰ ἀνεβάζετε καὶ ἐσεῖς. Εἴπαμε ἄλλο οἱ προσωπικὲς διαφορὲς καὶ ἄλλο ἡ ἀλήθεια. Ὅλοι κάποτες κάπου ἀνῆκαν, κανένας δὲν διαμορφώθηκε ἀπὸ παρθενογέννηση. Κοιτᾶμε τὰ ἐγκλήματα τῶν πολιτικῶν ἀπὸ τὸ 1974 καὶ ὁ στόχος πρέπει νὰ εἶναι φυλακὴ γιὰ αυτοὺς καὶ ἀπαγόρευση τῶν κομμάτων, δηλαδὴ κλείσιμο τοῦ ἐκμαυλιστικοῦ μορφώματος ποὺ ἀκούει στὸ ὄνομα Βουλή, ὅπως ἔκανε ὁ Καποδίστριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν σᾶς παρεξηγῶ διότι ὡς φαίνεται τυχαίως περάσατε ἀπό τόν ἱστότοπό μας. Ἀλλιῶς πῶς νά ἐξηγηθῇ τό :
      " ... Γνωρίζω ὅτι δὲν συμπαθεῖτε τὸν Χατζάρα, ὁ καθένας ἔχει τὶς προτιμήσεις του. Ἐσεῖς εἴσασταν ΝΔ, ὁ Χατζάρας ΠΑΣΟΚ τὶς καλὲς μαῦρες ἐποχές,..."

      Προφανῶς δέν γνωρίζετε τίποτε ἤ δέν ἔχετε καταλάβει τίποτε ! Ὁπότε ὅντως ἔχω δίκαιο ὅταν σέ κάποιες στιγμές γράφω : "φωνή βοώντος ἐν τῇ ἐρήμῳ"...

      Τόν κ. Χατζάρα οὔτε πού τόν γνώριζα οὔτε πού τόν γνωρίζω,σέ ἐπίπεδο διαπροσωπικῶν σχέσεων. Γνωρίζω ὅμως πώς ἦταν διορισμένος ΚΑΙ αὐτός ἀπό τήν πασοκική ἀκρίδα πού ἔπεσε μέ μανία πάνω στήν χώρα μας πρό 40ετίας.
      Τόν θυμᾶμαι στήν τηλεόραση καί θυμᾶμαι πολύ καλά πώς μᾶς προκαλοῦσε ἐμετό ἡ πρασινίλα πού ἐξέπεμπε ...!
      Καί οὔτε σέ καμμία νουδου ἀνήκαμε ποτέ,οίκογενειακῶς,ἔχω γράψει παλαιότερα τίς προτιμήσεις τοῦ πατέρα μου πού λογικό ἦταν νά μέ εἶχαν ἐπηρρεάσει.ΕΥΤΥΧΩΣ !
      Ἀπό τίς ἀρχές τῆς δεκαετίας ᾿90 πού γνωρίσαμε τόν Σοφιανόπουλο εἴμαστε μέ τό Κόμμα Ἑλληνισμοῦ. Ξανά ΕΥΤΥΧΩΣ !
      Συνεπῶς δέν ψηφίζαμε καί δέν ἀνήκαμε ΠΟΤΕ σέ κόμματα ἐξουσίας,εἴχαμε μάθει νά ζοῦμε ἀπό τήν ἐργασία μας καί δέν βασιζόμαστε σέ κανενός πολιτικάντη Καλοχαιρέτα τά ..." ἐτελείωσεν"...

      Ὅσο γιά τίς "ἀποκαλύψεις " Χατζάρα,ἀναρωτιέμαι γιατί μέχρι ἐχθές ἦταν "υἱός Τέρυ Χρυσοῦ" καί αἴφνης ἀνεκαλύφθη ἡ " αἱμομυξία" ;
      Πόσο γελοῖα εἶναι ὅλα αὐτά ! Τόσο γελοῖα ὅπως τό " αὐτοκόλλητος φίλος του Ἀνδρέα" πού γράφει ὁ μακελάρης. Ἔτσι εἶναι οἱ "αὐτοκόλλητοι φίλοι" ; Μια φωτό τυχαία μέ τό ματσούκι στό χέρι μπροστά στήν πασοκική κουστωδία, σέ κάνει " αὐτοκόλλητο" ; Γιά φαντάσου !!!
      ( Ξέρεις πόσες φωτό ἔχω μέ δεκάδες πολιτικάντηδες, ἀπό τά χρόνια τῆς δημοσιογραφίας μου ; Ἤμαρτον ἄν μέ ἔκαναν "αὐτοκόλλητη" μέ 'δαύτους ! Νά δαγκώσω τήν γλώσσα μου. Ἄκου " αὐτοκόλλητη μέ ᾿δαὐτους " !!! )
      Καί πόσο κρῖμα πού ὑπάρχουν τόσο ἀφελεῖς ἄνθρωποι πού ἄγονται καί φέρονται ἀπό κάτι κατάλοιπα τοῦ "πασοκικοῦ διαφωτισμοῦ" !

      Τώρα ἄν ἐσύ ἦρθες ἐδῶ νά κάνῃς τόν συνήγορο τοῦ κ. Χατζάρα πρόβλημά σου ἀλλά εἰλικρινῶς ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ καθόλου τί πιστεύεις καί τί νομίζεις ἐσύ γιά τίς "ἐπιτυχίες" τοῦ κ. Χατζάρα,ὅπως ἡ ἀποκάλυψις τῆς δολοφονίας τοῦ Καποδίστρια.
      Εἶναι δικό σου θέμα καί πρόβλημα, ἄν δέν ἔχουν πέσει στήν ἀντίληψίν σου βιβλία ὅπως τοῦ Κοκκινάκη,"ΠΟΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΑΙΟΙ - ΔΕΝ " ΚΤΥΠΗΣΑΝ " ΑΥΤΟΙ" ἤ τό :
      « Ιστορία του Ιονίου Κράτους από της συστάσεως αυτού μέχρι ενώσεως (έτη 1815-1864) / υπό Παναγιώτου Χιώτη, ἔκδοσις 1980, ὅπου ὁ ἱστορικός ἐπιβεβαιώνει τήν συνεργασία καί τίς δολοπλοκίες τῶν Ἀγγλο-γάλλων μετά τῶν "ἀντικαποδιστριακῶν" συνωμοτῶν....

      Καί ἄλλα φυσικά πού ἄν κάποιος ἐνδιαφέρεται μπορεῖ νά βρῇ πληθώρα πληροφοριῶν.

      Ὁ Σοφιανόπουλος μᾶς ἔλεγε,διότι μᾶς ἔβλεπε σάν παιδιά του, « δέν φτάνει μία ζωή νά μελετᾶτε τούς ἀρχαίους συγγραφεῖς ( ἐπεί δή ἔβλεπε πώς εἴχαμε ἕνα "κόλλημα " μέ τήν κλασσική βιβλιογραφία) ἕνα πρᾶγμα πρέπει νά κάνετε, νά μάθετε καλά,πολύ καλά τήν Ἱστορία τῶν τελευταίων 150 χρόνων. »


      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Ἀπάντησιν γιά τήν " λίστα τῶν ἐν Ἑλλάδι μασσώνων " δέν πῆρα...

      Καί βεβαίως "μούγκα στήν στρούγκα", γιά τό θέμα ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

      Υ.Γ. Τό πρόβλημα πού ὐφίσταται στόν λεγόμενο «πατριωτικό χῶρο» ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ, τό ἔχετε καταλάβει ἤ τό βλέπετε ὡς "οἱ πατριώτες πού μᾶς ξεστραβώνουν" γιά νά μᾶς ...ΣΩΣΟΥΝ !!! Ἀλί μας !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  6. 3 μετάστησον ἀπ᾿ ἐμοῦ ἦχον ᾠδῶν σου, καὶ ψαλμὸν ὀργάνων σου οὐκ ἀκούσομαι· 24 καὶ κυλισθήσεται ὡς ὕδωρ κρίμα καὶ δικαιοσύνη ὡς χειμάρρους ἄβατος. 25 μὴ σφάγια καὶ θυσίας προσηνέγκατέ μοι, οἶκος Ἰσραήλ, τεσσαράκοντα ἔτη ἐν τῇ ἐρήμῳ; 26 καὶ ἀνελάβετε τὴν σκηνὴν τοῦ Μολὸχ καὶ τὸ ἄστρον τοῦ θεοῦ ὑμῶν Ραιφάν, τοὺς τύπους αὐτῶν, οὓς ἐποιήσατε ἑαυτοῖς. 27 καὶ μετοικιῶ ὑμᾶς ἐπέκεινα Δαμασκοῦ, λέγει Κύριος, ὁ Θεὸς ὁ παντοκράτωρ ὄνομα αὐτῷ.
    Προφ. Αμώς 23:5
    Ουδέποτε λάτρευαν τον Αληθινό Θεό, αλλά τον Ραιφάν το έμβλημα του οποίου έχουν και στη σημαία τους. Πουθενά στην παλαιά Διαθήκη δεν αναφέρεται το όνομα Ιεχωβάς ή Γιαχβέχ όπως ισχυρίζονται, αλλά ως Κύριος των Δυνάμεων. Το όνομα Γιαχβέχ το πρόσθεσαν οι ίδιοι στην στήλη του Σαλμανασάρ του Γ΄ η οποία φυλάσσεται στο Βρετανικό μουσείο, ξύνοντας ένα σημείο της. Όπως το ίδιο έκαναν και με την στήλη του Φαραώ Μερνεπτά γιού του Ραμσή του 2ου προκειμένου να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους ως έθνος Ισραήλ, γύρο στο τέλος του 1200 π.χ. Πέραν τούτων τα περισσότερα βιβλία της παλαιάς διαθήκης δεν υπήρχαν έως το έτος 150 π,Χ. όπου εμφανίστηκε το βιβλίο 'Εσδρας (Ιερεύς και γραμματεύς),το οποίο η εκκλησία κατατάσσει στα ιστορικά βιβλία ή Δευτεροκανονικά. Σε ένα νόμισμα 1/4 του σεκέλ που βρέθηκε στην Βαβυλώνα κατά κατά την διάρκεια της "υποτιθέμενης αιχμαλωσίας" απεικονίζεται ο Ζεύς επάνω σε πτερωτό άρμα κρατώντας ένα αετό και έχει την επιγραφή YHWH" Ως επιβεβαίωση του συμπεράσματος του παρόντος άρθρου, ας ανατρέξουμε στον 4ο στίχο του 109ου Ψαλμού: «ὤμοσεν Κύριος καὶ οὐ μεταμεληθήσεται σὺ εἶ ἱερεὺς εἰς τὸν αἰῶνα κατὰ τὴν τάξιν Μελχισεδέκ» Γιατί άραγε κατά την Τάξιν του Μελχισεδέκ και όχι κατά την τάξιν Ααρών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ρωσία δια νόμου απαγορεύει στους γιατρούς να κάνουν εγχειρήσεις αλλαγής φύλου και στα δημοτολόγια να τροποποιούν την ταυτότητα φύλου με βάση ιατρικές βεβαιώσεις..

    Στην Ελλάδα ψηφίστηκε νόμος για αλλαγή φύλλου στα 15,
    και το εκκλησιαστικό κωλοχανείο εύχεται στους πούστηδες να ειναι πάντα ερωτευμένοι και παράδειγμα στα υιοθετημένα παιδιά τους, τα οποία βάπτισαν αναγνωρίζοντάς τους ετσι ως οικογένεια ενώπιον του Θεού.
    Και τι εγινε;; Στα παπάρια τους ολοι.
    Και μετά μας φταίνε οι λαθροπακιστανοί.
    Οργη Θεου θα ξεσπάσει αν και οτι ζουμε οργη Θεου ειναι αλλα να δεις τι ερχεται..


    https://dimpenews.com/2023/05/31/%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήν ἐξάπτεσαι. Ἠρέμησε.
      Ὅπως ἔχομε ξαναπεῖ ἡ Ἑλλάς,δυστυχῶς, ἔχει παραδοθεῖ ὁλοκληρωτικά στήν ΝΤΠ. Ἄν μποροῦμε νά περισώσουμε κάτι ;Μέ συγχωρεῖς καλέ μου Γρηγόριε ἀλλά πιστεύω πώς δέν γίνεται τίποτε ἀπολύτως !

      Εἶδες πῶς " ἑνώθηκαν" οἱ "πατριῶτες" ; Ὤ ναί ! Ἕνας στόχος τούς ἕνωσε ὅλους. Νά μήν μπῇ στήν Βουλή τό κόμμα τοῦ κ. Νατσιοῦ ! Γιατί ἀλήθεια τέτοιο κυνήγι ; Γιατί τόσο μῖσος ; Γιατί τετοιο μένος ἑναντίον ἑνός Ἕλληνα καί μάλιστα ἐκπαιδευτικοῦ μέ ἀναγνωρισμένους πολύχρονους ἀγῶνες ;

      Δέν ξέρω,εἰλικρινῶς μένω ἐνεή μπροστά σ᾿ὅλο αὐτό πού συμβαίνει !
      Καί ἀναρωτιέμαι ποιός ἐξυπηρετεῖ,οὐσιαστικῶς τήν ΝΤΠ,στεκόμενος ὡς ἐμπόδιο στήν εἴσοδο ἑνός ἐθνικοῦ κόμματος στήν Βουλή ; Ἔλα ντέ ...!

      Οἱ τῆς ἐξουσιαστικῆς ἐλίτ,κάτι σάν τόν " Θεό" Σβάρτζ ἤ Σόρος, παίζει καλά τά χαρτιά της. Τῆς ξέφυγε Ὁ Ἐρντογάν καί λυσσᾶ τώρα μέ τήν Ἑλλάδα. Θέλει κυρίαρχο τόν Μητσοτάκη γιατί ἔχει γαλουχηθεῖ στά νάματα τοῦ μαρξισμοῦ ( κατά δική του ὁμολογία) καί ἀκολουθεῖ τά βήματα τῆς ΝΤΠ κατά πώς τόν προστάζουν.

      Στόχος τῆς καμπαλιστικῆς διεφθαρμένης ἐλίτ,τό τελευταῖο ἀνάχωμα τῆς Χριστιανικῆς Πολιτιστικῆς Παραδόσεως : ἡ Ῥωσσία !

      Θέλω νά εὐχηθῶ,ἀκόμη μία φορά,στίς ἐπικείμενες ἐκλογές νά μποῦν καί τά δύο κόμματα : ΝΙΚΗ,ΠΛΕΥΣΗ...
      Ἀλλά ὅσο πιό πολλά κόμματα μποῦν στήν Βουλή τόσο περισσότερο θά ἀποδυναμωθοῦν τά ἐξουσιαστικά κόμματα.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε καί δέν χρειάζεται νά νευριάζῃς...!

      Διαγραφή
  8. Tι σχέση έχει το εγρήγορο με Τον Αληθινό Θεό και τον Ιησού Χριστό???
    https://www.jewworldorder.org/ancient-satanic-torah-found-in-turkey/
    Περί Αμαλέκ και Δυτικού Πολιτισμού
    https://www.youtube.com/watch?v=JyvSuan0840
    Αρκετά με τις "σεμνότυφες" και τω δόξα το λαό σου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί τό ἔχω δεῖ αὐτό.

      Νομίζω πώς ὅλο αὐτό εἶναι ἀπό τούς μαγίστρους- ῥαββίνους πού πέρασαν στήν Εὑρώπη καί θέλοντας νά ἐπιτύχουν αὐτά πού τούς προστάζει ὁ Γιαχβέ τους πρός κατάληψιν τῶν λαῶν τῆς Εὑρώπης,δημιούργησαν τά διάφορα ῥεύματα ὅπως οἱ Φρανκιστές-Σαββατιανοί ἀλλά καί παλαιότερα μέ τόν Μαϊμονίδη.

      https://sxolianews.blogspot.com/2020/12/blog-post_16.html

      https://sxolianews.blogspot.com/2021/02/blog-post_41.html

      Κι᾿ἐδῶ : https://sxolianews.blogspot.com/2023/02/blog-post_70.html

      Ὅ,τι καί νά γράψῃ κανείς σχετικῶς,λίγο εἶναι ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  9. Μαθηση, κατανοηση, γνωση, παιδεια, επιγνωση, ενστιγκτο,διαισθηση, ενοραση(BERGSON) !!!!!!Οι εννοιες αυτες υπαρχουν ως σταδια μιας επιπονης και περιπλοκης νοητικης πορειας του ανθρωπου με μεγαλες προκλησεις και διαισθανομαι με ανεξιχνιαστα για το πληθος μυστικα!!! Τα περισσοτερα απ αυτα ισως να εχουν σχεσει με τις τεχνικες τις μεθοδους και τις διαδικασιες προσκτησης της πληροφοριας (που ειναι η πρωτη υλη της γνωσης) και οι μεθοδοι αυτοι ισως να ειναι κτημα καποιων διαχρονικων ΕΛΙΤ.Εν ειδη τακτικου οπλου!!!Ισως αυτες οι πληροφοριες να ειναι καταγγεγραμμενες καπου(ακασικα πεδια) και μονο οι μυστες και οι μαγοι να μπορουν να τις προσκτησουν! Εξηγουμαι:1)Στα θρησκευτικα κειμενα της Χριστιανοσυνης καπου γραφει:"Ειδον ρηματα αλλαλα" , δηλαδη εννοιες και κατανοησεις αρρητες και απροσπελαστες δια του προφορικου λογου........ 2)Ο Φρουντ αρχικα αλλα και αλλοι νευροψυχιατροι εχουν γραψει οτι σε καταστασεις επιστημονικης υπνωσης χωριατοπουλες και εργατριες εν ειδη ντελιριου μιλησαν ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ που στην συνειδητη τους ζωη ουτε κατα διανοια θα μπορουσαν να ομιλησουν!!....3)Οι Αποστολοι απεκτησαν δια του Αγιου Πνευματος το χαρισμα της Γλωσσολαλιας οπως μαθαινουμε απο τα ευαγγελια..... 4)Πριν απο 30-40 χρονια τουλαχιστον αλλα ιδιως τα τελευταια χρονια εχει γεμισει το ΙΝΤΕΡΝΕΤ με διαφημισεις εκμαθησης γλωσσων σε βδομαδες και μηνες ακομα και μερες!!!Κατι ως υπνοπαιδεια- υπνοεκμαθηση λενε!!! Δεν γνωριζω αν ειναι μουφα παντως εχω παρατηρησει οτι οξυδερκεστατοι επιστημονες δια του παραδοσιακου τροπου χρειαζονται κατι χρονια για να μαθουν εστω μια γλωσσα!!! Και αν!! ................ Απ ολα τα παραπανω διαισθανομαι οτι ενδεχομενως αντικειμενικοι(κατα το δυνατον) ερευνητες νευρογλωσσολογοι και νευροψυχιατροι να μπορουσαν να εξηγησουν αν υπαρχει καποιος μηχανισμος στην επιστημη που να εξηγει το φαινομενο αυτο.Ισως οι ψυχοτροπες ουσιες η οι ψυχοτροπες καταστασεις που αναφερει ο Καρλος Καστανεντα!!!Παρεπιμπτοντως οι εκδικητικες οντοτητες Βολαδορες του τελευταιου θυμιζουν τοσο πολυ τα εγρηγορα του αρθρου.Πεπλο σιωπης σκεπαζει μεγαλα κομματια των επιστημων συμπεριφορας.Η σχολη της Φραγκφουρτης θα εθαψε τα οερισσοτερα ευρηματα οιστευω. Οχι τυχαια υποθετω.Κανενας δεν ψαχνει ολοκληρωμενα ας πουμε την φυσιολογια των φαινομενων προορασης της μαντειας και της προφητειας που ειναι υπαρκτα!! Το ζητουμενο νομιζω ειναι να ιχνηλατηθουν οι μεθοδοι και τα κλειδια της ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΩ Η ΚΑΙ ΑΚΑΡΙΑΙΑΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ εξω απο τα στερεοτυπα που ξερουμε. Μεθοδοι και κλειδια που πιθανοτατα πυροδοτουν πολλαπλασιαστικα και εκθετικα την γνωση και την επιγνωση. Αρχης γενομενης απο το τοσο περιεργο οσο και πεζο φαινομενο εκμαθησης ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ. ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. ΟΧΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΚΤΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΩΝ ΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΡΑΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.Ισως καποιοι να εχουν το κλειδι αυτης της επιγνωσης!!!! Γιατι δεν εξηγειται μονο δια του χαρισματος οτι ο M. VENTRIS ας πουμε μιλουσε στα 8 του ενα καρο γλωσσες και μαλιστα αρχαιες και ξεχασμενες!!!!!! Οπως και πολλοι αλλοι και σημερα!!!!! Μπορει και να κανω λαθος αλλα η απιστευτη αυτη δεινοτητα κατανοησης δεν εχει καμμια σχεση με αυτα που ξερουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω νά ξεκινήσω ἀπό τήν περίπτωσιν τῆς ίδιοφυΐας Βέντρις , ὁ ὁποῖος στά 13 χρόνια του γίνεται ἀποδέκτης μίας ὑποτροφίας τοῦ Stowe School.Διαβάζουμε γιά τό Στόου : Στόχος του ήταν να επικεντρωθεί στο μεμονωμένο παιδί και να το μυήσει στην ομορφιά και τη μάθηση. ήθελε ένα πολιτισμένο σχολείο βασισμένο στις χριστιανικές αξίες.
      ( φωτό τοῦ Σχολείου : https://en.wikipedia.org/wiki/Stowe_School#/media/File:Stowe_House_04.jpg)
      Νά μεταφράσουμε τά παραπάνω ; Λοιπόν : Στόχος του ἦταν νά ἐπικεντρωθῇ σέ κάθε παιδί,μεμονωμένα,καί νά τό μυήσῃ συμφώνως πρός τίς ἰδιαίτερες ἰκανότητες καθενός ἀπό αὐτά.

      Αὐτό λοιπόν συμβαίνει μ᾿ὅλους αὐτούς πού θέλουν νά λέγονται ἐξουσιαστική ἐλίτ. Δέν εἶναι τυχαῖον πώς ἔχουν σπαρθεῖ μέσῳ ἐκπαιδευτικῶς ἱδρυμάτων,σ᾿ὁλόκληρο τόν κόσμο καί ἐπισταμμένως ἐρευνοῦν,μέσῳ τῶν ὑποτροφιῶν,πρός ἀνακάλυψιν ἰδιοφυῶν.

      Ἄρα ὅλα τά ὑπόλοιπα τά παρακάμπτομε κι᾿ἐρχόμαστε στήν οὐσία : τόν κύκλο τῶν ξεχωριστῶν,τῶν ἰδιαιτέρων νοῶν καί τήν χρησιμοποίησίν τους ἀναλόγως τῶν στόχων. Ἡ δέ συμμετοχή των σέ συλλογικό επίπεδο σαφῶς καί θά ἔχῃ μία ἀνάλογον δυναμικήν. Δέν γνωρίζουμε,ὑποθέτομε πώς μ᾿αὐτό τόν τρόπο προφανῶς ἔχουν ἀνακαλυφθεῖ κάποια πράγματα,ὅπως καί ἡ ἀναφερομένη στό θέμα ὀντότης [ἐγρήγορο] .
      Τούς "νόες" αὐτῆς τῆς "συνωμοσίας" τῶν ἐλίτ,δέν εἶναι δύσκολο νά φανταστοῦμε,ὅπως στό παραπάνω σχόλιο ἀναφέρθηκε : " Φρανκιστές-Σαββατιανοί ἀλλά καί παλαιότερα μέ τόν Μαϊμονίδη."
      ( θυμηθεῖτε καί τό Γκόλεμ τῆς Πράγας... https://sxolianews.blogspot.com/2022/01/gregore.html καί κυρίως ἐδῶ : https://sxolianews.blogspot.com/2022/11/blog-post_17.html )

      Ὅταν ἐπιτύχουμε ν᾿ἀνακαλύψουμε τό πῶς ἐπέτυχαν αὐτοί ( ξέρετε) νά κλέψουν κι᾿ἐν συνεχείᾳ νά ἐπιφέρουν πνευματική στειρότητα στόν Ἕλληνα,ἴσως κατανοήσουμε καί τό ποιοί εἴμαστε καί γιά τί ἀκριβῶς προοριζόμαστε κάτι πού καθόλου,μά καθόλου δέν θά ἤθελαν οἱ "περιούσιοι νόες" ...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή