" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ἡ ἦττα τοῦ Ἐρντογάν θά σημαίνει καί ἀπόλυτη ὑποταγή τῆς Τουρκίας στήν Δύση

Ο Economist χρησιμοποίησε τον τίτλο «Οι σημαντικότερες εκλογές του 2023-Τουρκία και το μέλλον της δημοκρατίας» στο εξώφυλλο υπήρχαν πανό όπως «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει», «Σώστε τη δημοκρατία»... «Οι Τούρκοι θα είναι πιο ελεύθεροι, λιγότερο δειλοί και θα ευημερούν. Η νέα κυβέρνηση θα επιδιορθώσει τις κατεστραμμένες σχέσεις με τη Δύση...»( ἐδῶ)

 Τα δυτικά ΜΜΕ εργάζονται για να κάνουν την Τουρκία «υποταγμένο εταίρο»

Τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν την αντιπολίτευση για γεωπολιτικούς λόγους, δήλωσε στο RT ο εκδότης της Daily Sabah, Μεχμέτ Τσελίκ.

ἐδῶ
Δυτικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν τον υποψήφιο της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επειδή οι πολιτικοί στη Δύση επιδιώκουν να ακρωτηριάσουν την ανεξαρτησία της χώρας και να την καταστήσουν «υποτακτικό εταίρο της Δύσης», δήλωσε ο εκδότης της Daily Sabah Μεχμέτ Τσελίκ στο RT σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή.

Η προεκλογική περίοδος των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στην Τουρκία σημαδεύτηκε από μια σειρά από εκδοτικά άρθρα δυτικών εφημερίδων και εξώφυλλα περιοδικών που ζητούσαν την ήττα του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα εξώφυλλα των περιοδικών The Economist, Der Spiegel και Le Point απεικόνιζαν όλα τον κατεστημένο με αρνητικό περιεχόμενο την περασμένη εβδομάδα, με το εξώφυλλο του Economist να περιέχει τα συνθήματα «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει» και « σώστε την δημοκρατία ». 

«Η δυτική κριτική είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια την τελευταία δεκαετία περίπου», είπε ο Celik στο RT. «Η μόνη διαφορά με αυτές τις εκλογές είναι ότι κυριολεκτικά υποστήριξαν και στήριξαν ξεκάθαρα την αντιπολίτευση».

Αυτή η στάση κατά του Ερντογάν « έχει να κάνει πολύ με το γεγονός ότι η Τουρκία στέκεται πλέον στα πόδια της και παίρνει τις δικές της αποφάσεις με βάση τα συμφέροντα των πολιτών της, αντί να είναι ένας απλός υποτακτικός εταίρος της Δύσης» , συνεχίζεται.

Υπό τον Ερντογάνη Τουρκία έχει «διαφοροποιήσει» την εξωτερική της πολιτική, εξήγησε ο Celik. Αν και η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η Άγκυρα έχει έρθει σε ρήξη με το υπόλοιπο μπλοκ αρνούμενη να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και αυξάνοντας τους ενεργειακούς και εμπορικούς της δεσμούς με τη Ρωσία τον τελευταίο χρόνο, ενώ τοποθετήθηκε ως μεσολαβητής μεταξύ Μόσχα και Κίεβο.

Ο Ερντογάν συμμετείχε επίσης σε μια σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, προσβλέπει στην ένταξη στο οικονομικό μπλοκ υπό την ηγεσία του Πεκίνου.

«Το παγκόσμιο σύστημα αλλάζει», δήλωσε στο RT το Σάββατο ο Τούρκος βουλευτής και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Ακίφ Τσαγκατάι Κιλίτς. «Υπάρχουν ορισμένοι τομείς όπου πρέπει να ενεργείς μόνος, όπου πρέπει να ενεργείς με συμμάχους και όπου πρέπει να ενεργείς με διαφορετικές χώρες, γειτονικές χώρες».

«Δεν αλλάζουμε την στάση μας», πρόσθεσε. «Η πρώτη ευθύνη που έχουμε είναι απέναντι στους ανθρώπους μας, απέναντι στη χώρα μας. Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας».

Εάν εκλεγεί, ο Κιλιτσντάρογλου υποσχέθηκε να ξαναρχίσει αμέσως τις ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ και να εφαρμόσει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τις Βρυξέλλες – κυρίως περιορίζοντας τις εξουσίες του γραφείου του. Ενώ ο Kilicdaroglu είπε ότι θα διατηρήσει οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία, έχει επίσης υποσχεθεί στενότερες σχέσεις με τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ και ο Celik είπε στο RT ότι ορισμένοι από τους πολιτικούς του συμμάχους δήλωσαν ότι «θα επιβληθούν κυρώσεις» στη Μόσχα.

................

Ἀπό : RT

Τί σόϊ "γκρίζοι λύκοι"  εἶναι αὐτοί  τῆς "συμμορίας" τῶν ἕξ ; Αὐτοί μᾶλλον σκυλάκια στόν καναπέ τῆς Δύσης εἶναι παρά ὅ,τι ἄλλο. Σήκω, σήκω Κᾶτσε,κᾱτσε ...Μπράβο πᾶρε τό κοκκαλάκι γιά ἐπιβράβευσιν ...

Θέλω νά ἐλπίζω πώς ὁ Ἐρντογάν θά καταφέρῃ τήν ἐπανεκλογή του τήν ἑπομένη Κυριακή ( πού κι᾿ἐμεῖς ἀπό ἐδῶ ἔχομε ἄλλο τέστ...) ὥστε νά καταστραφοῦν τά σχέδια τῆς παγκόσμιας ἐλίτ. Διότι ξέρετε τί εἶναι νά ἔχῃ ὑποταγμένα στήν θέλησίν της καί τά σχέδιά της ὅλα τά κράτη γύρω ἀπό τήν Ῥωσσία ; Εἰδικῶς στόν χῶρο τῆς Μαύρης Θάλασσας ἴσως νά παίζεται τό πιό σπουδαῖο καί σημαντικό  "χαρτί". Θέλουν νά ἐλέγχουν τά πάντα ! Σιχάματα. 

( διαβάζουμε σχετικῶς ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ,ἐδῶ )

Ὀψόμεθα...


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. Ο Ερντογαν αν νικησει στον 2ο γυρο τον Κιλιντσαρογλου ειναι κατ εμε σχεδον βεβαιο οτι θα την κανει απο το ΝΑΤΟ. Οτι καλυτερο για μας αφου το τελευταιο εστω και λιγο πριν το αναμενομενο τελος του θα μας παρει κατ αναγκη στην πλατη χαρασσοντας τα νεα συνορα σε μας. ..Εστω και για λιγο καλα θα ειναι αφου κερδιζουμε ουσιαστικα χρονο. .... Μετραμε μερες πριν μας χυμηξει η Τουρκια, κατα την γνωμη μου. Ο κινδυνος δεν περασε. Αφου τετοιοι που ειμαστε φανταζουμε για τους απεναντι κατι σαν μεζες...... Οτι εμποδιο γιαυτο το ενδεχομενο καλοδεχουμενο λοιπον. Ουτως η αλλως ως Ελληνες χασαμε στην πορεια (ιδιως τα τελευται 30-40χρονια) τα ισχυρα αισθηματα, φιλοπατριας, εθνικης κυριαρχιας και αντιστασης που ειχαμε σε μεγαλο ποσοστο καποτε. Γεμισαμε ωχαδερφιστες, κρατικοδιαιτους, συνταξιουχους απο τα 45, αδελφες, παραδερφες,τρανς, loatki, Γονεας1-2, κομμουνια, ΤσεΓκεβαρες και ανεγκεφαλους δεξιους του life style. Αναριθμητους απατριδες δηθεν κοσμοπολιτες να κουνουν το δαχτυλο με μεταπτυχιακα και διδακτορικα βεβαια(τι τρελα κι αυτη!)!! Ειμαστε λιγο πριν την διαλυση και την παραδοση μας στον πρωτο ευκαιριακο τυραννο.Ισως κερδισουμε χρονο αν βγει ο Ερντογαν και αν προλαβουμε να ξυπνησουμε απο τον ληθαργο καποια στιγμη.Ισως και αν μας προλαβει καποια σωστικη στρατιωτικη ενοποιηση του Ευρωπαικου χωρου.Εξω απο την Αγγλοσαξονια εννοειται. Ο Κιλιντσαρογλου φαινεται να ακολουθει την πολιτικη των Κεμαλιστων που σημαινει οτι τυχουσα εκλογη του απλα θα επιτεινει και θα διαιωνισει το κεφαλοκλειδωμα των Τουρκων κατα ημων.Στην πραγματικοτητα κεφαλοκλειδωμα των Αγγλοσαξονων κατα ημων με την ευαρεσκη προσμονη της Αγκυρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ μου Θαλῆ εἰλικρινῶς χαίρομαι πού ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ μέ ὅσα ἔγραψες !
      Μά ἀπολύτως,λέμε !!

      Δέν ἔχω νά συμπληρώσω τίποτε. Θά παρακαλοῦσα τούς φίλους ἀναγνώστες μας νά διαβάσουν μέ μεγάλη προσοχή τό σχόλιο τοῦ ἀγαπτοῦ μας Θαλῆ.

      Εὐχαριστῶ πολύ !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή