" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Λένιν : «Δῶσε μου μόνο μία γενιά νέων καί θά μεταμορφώσω ὁλόκληρο τόν κόσμο» !

 Η Ελβετία, γνωστή ως η χώρα του τυριού και της σοκολάτας, κάνει τώρα πλύση εγκεφάλου σε παιδιά σχολικής ηλικίας  για να φάνε ένα ὄχι και τόσο λαχταριστό φαγητό : τα έντομα.

Σε μια αναφορά της 2ας Μαΐου, η Wall Street Journal (WSJ) ναφέρθηκε σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε σε ένα γυμνάσιο στη Ζυρίχη, τη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας. Οι μαθητές του σχολείου συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα τραπέζι φορτωμένο με σνακ από έντομα. Στη συνέχεια μάζεψαν το bug smorgasbord που αποτελείται από καρυκευμένα αλευροσκουλήκια, γρύλους με σκόνη από πάπρικα και κράκερ που περιείχαν αλεύρι γρύλων.

«Δεν έχει γεύση ζωύφιου. Απλώς έχει γεύση όπως αυτό με το οποίο είναι καρυκευμένο», είπε η 13χρονη Ana Munoz, η οποία έτρωγε ένα γρύλο. Το πρόσωπό της αργότερα έκανε ένα μορφασμό αηδίας αφού έτρωγε τους αλευροσκώληκες.

«Σκεπτόμενος τα έντομα, είναι λίγο αηδιαστικό, αλλά δεν ήταν κακό », είπε η 13χρονη Sydney Soldini. Αγόρασε μερικά βρώσιμα έντομα και τα πρόσφερε  σαν ...φάρσα στους φίλους της χωρίς να τους πει τι είχε μέσα.

Ενώ η Munoz και η Soldini δοκίμασαν τα έντομα, ένα 13χρονο παιδί στην εκδήλωση δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένο. «Τρώω ήδη αρκετά έντομα όταν πάω στην Κολομβία, οπότε δεν χρειάζεται να τα φάω εδώ», είπε.


Η εκδήλωση στο γυμνάσιο οργανώθηκε από τον Timothee Olivier της Swiss Insects, μια ένωση εταιρειών πώλησης εντόμων για ανθρώπινη κατανάλωση . Περιοδεύει σε ελβετικά σχολεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, διαφημίζοντας τα οφέλη της εντομοφαγίας και δίνοντας δείγματα βρώσιμων εντόμων για να δοκιμάσουν μαθητές.

Ο Olivier σημείωσε ότι οι μαθητές είναι «νέοι [και] πιο ανοιχτοί στην καινοτομία», καθιστώντας τους τέλειους στόχους για πλύση εγκεφάλου. Και συνέχισε: «Κάποια στιγμή, αν όχι αύριο, αργότερα, θα συμπεριλάβουν τα έντομα στη διατροφή τους».

Η Ελβετία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επέτρεψε την πώληση εντόμων ως ανθρώπινης τροφής το 2017, μετά από εκστρατεία λόμπι από νεοφυείς επιχειρήσεις για βρώσιμα έντομα. Ακολούθησε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) με έγκριση σε ολόκληρη την ήπειρο το 2021. Το μπλοκ ενέκρινε επίσης τη χρήση του αλευριού γρύλου ως συστατικού τροφίμων τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Ένα ρεπορτάζ του ολλανδικού ειδησεογραφικού πρακτορείου RTV Oost εξέταζε μια ξεχωριστή προσπάθεια στην Ολλανδία. Η εκστρατεία εντομοφαγίας ξεκίνησε στο δημοτικό σχολείο Octopus στην πόλη Zwolle, που βρίσκεται στη βορειοανατολική επαρχία Overijssel.

Η εκστρατεία «Εβδομάδα Γεύσης» περιλάμβανε στην καντίνα του σχολείου που σερβίρει αλευροσκώληκες, σκουλήκια λούπινου και άλλα έντομα για να δοκιμάσουν οι μαθητές . Ο Gert Harm ten Bolscher, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της επαρχίας Overijssel, συμμετείχε για να δοκιμάσει τα σκουλήκια.

Η επαρχιακή κυβέρνηση δημιούργησε επίσης 100 πακέτα διδασκαλίας για βρώσιμα έντομα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο & Έρευνα Wageningen και τα διέθεσε σε 100 δημοτικά σχολεία στο Overijsselσυμπεριλαμβανομένου του σχολείου Octopus. Παραμένει άγνωστο εάν οι γονείς συμφώνησαν ή ενημερώθηκαν για αυτά τα αμφισβητήσιμα διατροφικά πειράματα.

ἀπό ἐδῶ

Μετά από αρχικό δισταγμό, οι μαθητές βάζουν προσεκτικά τους αλευροσκώληκες στο στόμα τους. Ωστόσο, μόνο λίγοι βρήκαν τα έντομα νόστιμα.

Αυτή η αηδία προς τα έντομα δεν προκαλεί έκπληξη. Η WSJ ανέφερε: «Οι ρυθμιστικές αρχές τα θεώρησαν ως απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ταξινομεί τα έντομα που δεν είναι σκόπιμα συστατικό ως "βρωμιά" ».

Αλλά οι παγκοσμιοποιητές με επικεφαλής το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εξαπατούν τους ανθρώπους σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη της εντομοφαγίας. Λένε ότι τα έντομα είναι ασφαλή για κατανάλωση και περιέχουν πρωτεΐνες και άλλες βιταμίνες. Επιπλέον, οι παγκοσμιοποιητές ισχυρίζονται ότι η εκτροφή εντόμων για ανθρώπινη κατανάλωση εκπέμπει μόνο ένα κλάσμα των αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από την παραδοσιακή κτηνοτροφία.

Ο Γάλλος γερουσιαστής και αγρότης Λοράν Ντιπλόμπ επέπληξε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επειδή ενέδωσε σε «λόμπι κατά του κρέατος» και υπονόμευσε τόσο τη «γεωργία όσο και τη γαστρονομική κουλτούρα». Οι παρατηρήσεις του ήταν ως η απάντηση στην έγκριση της ΕΕ για το αλεύρι γρύλου.

Έκανε επίσης μια πρόσκληση για όσους προωθούν την κατανάλωση εντόμων: «Καλώ όσους θέλουν να φάνε γρύλους να έρθουν να τους φάνε κατευθείαν στα λιβάδια μου. Θα είναι φυσικά, ολόκληρα, μη αλεσμένα και μη επεξεργασμένα».

Ἀπό : naturalnews.com

Πῶς τό εἶπε ὁ προωθητής τῆς ἐντομοφαγίας ; 

« Εἶναι νέοι καί εἶναι πιό ἀνοιχτοί στήν καινοτομία» . Χμμ...

«Δῶσε μου μόνο μία γενιά νέων καί θά μεταμορφώσω ὁλόκληρο τόν κόσμο»


Ἡ Πελασγική

23 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ
    Δεν μπορεί να δοθεί λογική εξήγηση στην ανωμαλία της ανθρωπότητας εκτός κι αν μελετήσει κανείς το θαύμα της Ιάσεως του δαιμονισμένου από τον Κ.Υ.Ι.Χ. στα Γέργεσα.. Επέλασις λεγεώνων σαρώνουν τον πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Ο Ιησούς τον ρώτησε: «Ποιό είναι το όνομά σου;» Εκείνος απάντησε: «Λεγεών»˙143 γιατί είχαν μπει μέσα του πολλά δαιμόνια. Τα δαιμόνια, λοιπόν, τον παρακαλούσαν να μην τα διατάξει να πάνε στην άβυσσο.
      Εκεί κοντά ήταν ένα κοπάδι από πολλούς χοίρους που έβοσκαν στο βουνό, και τα δαιμόνια παρακαλούσαν τον Ιησού να τους επιτρέψει να μπουν στους χοίρους, και τους το επέτρεψε. Βγήκαν, λοιπόν, από τον άνθρωπο και μπήκαν στους χοίρους...
      http://www.orp.gr/wordpress/?p=8947

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Υπάρχει εμφανές πλέον σχέδιο εξάλειψης των ζώων παγκόσμια. Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση. Κάτι δεν πάει καλά.
    Η σπιτική εκτροφή απαγορεύεται ( ελάχιστα επιτρεπτά ζώα) και η στείρωση είναι υποχρεωτική ( ουσιαστικά γενοκτονία ζώων / αντιλαμβάνομαι το θέμα ελέγχου των πληθυσμών τών αδέσποτων μέχρι ένα σημείο.). Αυτά, ταυτοχρόνως με τα δρακόντεια μέτρα προστασίας των ζώων! Αντιφατικά πράγματα. Το θέμα των εντόμων εξίσου παράξενο.
    sta.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τό βασικό θέμα τους εἶναι ἡ μείωσις τοῦ ἀνθρώπινου πληθυσμοῦ. Ἡ δημιουργία ἑνός νέου κόσμου,ἀπό τήν δομή τῶν κοινωνιῶν μέχρι τίς πόλεις καί τήν ἔκτασίν τους.
      Ὅλα θα εἶναι κάτω ἀπό ἔλεγχο,τά ΠΑΝΤΑ .
      Μέ ἄλλα λόγια ὀνειρεύονται νά δημιουργήσουν ἕναν "κῆπο τῆς ἐδέμ" ὅπου Ἀδάμ καί Εὔα δικαιωματικά θά εἶναι οἱ γνωστοί,ὡς ἀπόγονοί τους καί οἱ μεταφυσικές θεϊκές φωνές, καί ὁ κατηραμένος ὄφις, θά εἶναι ἡ τεχνητή νοημοσύνη.

      Αὐτό ἔχουν κατά νοῦ,ἀλλά τό θέμα Ἀθανασία εἶναι κάπως μπερδεμένο ἤ ἀκόμη ἄλυτο ( ; ) !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ. Για την αθανασία έχουμε απαντήσεις από τον Χριστό. Τά ξέρετε καλύτερα από εμένα. Η αναφορά σας όμως στην αθανασία μου θύμισε ένα άρθρο, όχι απόλυτα κατανοητό από εμένα, αλλά ενδιαφέρον. Το παραθέτω ειδικά για το σημείο που αναφέρει την Σαντορίνη. ( Η δημοσίευση ή μη του σχολίου είναι φυσικά αρμοδιότητά σας και το τελευταίο που θέλω είναι η σύγχυση των συναναγνωστων). Πιστεύω ότι τα λόγια του Ιησού είναι ή μόνη οδός προς την γνώση και αλήθεια.
      https://ergdhmerg.wordpress.com/2020/04/05/αθανασία-σπαρτοί-κλώνοι-χίμαιρες-γ/
      Καλημέρα,
      sta.

      Διαγραφή
    3. Πολλές ἐνστάσεις ἐπί τοῦ θέματος τοῦ ἐργοδότου.Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει ὅλα αὐτά μέ τούς κρυστάλλους, τά γεωμαγνητικά ἤ ἡλεκτρομαγνητικά πεδία κ.λπ. ἱστορίες, εἶναι πολύ μακριά ἀπό ἐμένα κυρίως διότι βασικά μ᾿ἀπασχολεῖ ἡ πραγματικότης. Ἄν δέν λύσουμε τά προβλήματα πού ἔχουμε μπροστά μας καί μᾶς ταλανίζουν,ἄν δέν ἀναπτύξουμε τό Πνεύμα μας ὥστε ν᾿ἀνεβάσουμε τό ἐπίπεδό μας καί ν᾿ἀποκτήσουμε Παιδεία,τί καί πῶς θά μοῦ χρησιμεύσουν οἱ κρύσταλλοι, τά πεδία μέ τίς ἰδιαίτερες ...δυνάμεις καί τά συναφῆ ;
      Ἔχουμε 2-3 οἰκογένειες πού σέ βάρος μας,ἐδῶ κι᾿100 χρόνια ζοῦν κυριολεκτικῶς σάν βασιλιάδες,ἀλλά μᾶς λένε πόσο κακιά εἶναι ἡ βασιλεία καί ὑπεύθυνη γιά ὅλα τά δεινά τῆς χώρας.Κι᾿ὁ λαός αὐτός τούς πιστεύει καί συνεχίζει νά τούς παρέχει τά βασιλικά προνόμια σ᾿ὅλους τούς βρωμερούς πολιτικάντηδες,τά παράσιτα πού ἔχουν κολλήσει πάνω μας καί δέν ξεκολλοῦν μέ τίποτε !

      Τώρα ἄν τά γεωμαγνητοηλεκτρικά πεδία καί οἱ κρύσταλλοι μποροῦν νά βοηθήσουν περισσότερο ἀπό τήν ψήφο μας πού θά τούς στείλει στόν ἀγύριστο,δέν ξέρω...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. Επειδη κάποιος πρέπει να το γράψει....

    Επέλασις λεγεώνων σαρώνουν τον πλανήτη

    Πολύ σωστά
    Η ερώτηση για τις πανελλήνιες είναι:
    '' ποιος άνοιξε την πόρτα στους δαίμονες ωστε να κάνουν παρέλαση;;''

    βγάζω σκονάκι
    Δεν σε παω πολύ πίσω... η κοσμοιστορική πανορθόδοξη του Κολυμπαρίου της Κρήτης καθώς ολες οι τοπικές εκκλησίες ( οι ρώσοι εκαναν εξωτερική πολιτική και δεν κατέβηκαν, αλλά αυτη ειναι αλλη συζήτηση ) με αυτά που υπέγραψαν ακύρωσαν τις 7 οικουμενικές* συνόδους που σημαίνει οτι εχουν στον σβέρκο τους τα αναθέματα αυτων των συνόδων ητοι τελειωμένη κόλαση
    * Αυτες οι αποφάσεις ΔΕΝ αλλάζουν οπως δεν αλλάζει το ευαγγέλιο

    Αναγνώρισαν εκκλησίες του Χριστού με εγκυρα σωτηριολογικά μυστήρια τους προαιώνιους καταδικασμένους αιρετικούς ( απο οικουμενικές συνόδους)
    Δηλαδή Εκαναν την ένωση των εκκλησιών απόδειξη οτι οι μικτοί γάμοι ειναι νόμιμοι ( απο το 60 γινεται αυτό αλλά παμ παρακατω ) χωρίς να βαπτιστεί ο προτεστάντης ο παπικός ο λουθηρανός κοκ και χωρις να αλλάξει τα πιστεύω του μπορεί να μεταλαμβάνει στους ( δήθεν ) ορθοδόξους του πλανήτη και τούμπαλιν.
    Αλλά υπάρχουν και χειρότερα
    Υπέγραψαν οτι το ΠΣΕ ειναι ισότιμο με την ορθόδοξη εκκλησία
    Ξερεις τι σημαίνει αυτό;;;
    Οτι ο Δαλαι Λάμα ειναι ισοτιμος με τον αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας κοκ

    Τελος θυμίζω την καμπάνια...της αμνήστευσης του σοδομισμού κλπ κλπ

    και μετά λεμε γιατι εχει δαιμονιστεί ο κόσμος

    ΥΣ
    Δεν γραφω εκκλησιολογικά σχόλια οπως θα εχετε παρατηρήσει ( συνήθως γραφω για τα σολα του χεντριξ...) διοτι η σελίδα της Πελασγικής ειναι του πολιτικού ρεπορταζ αλλά εδω μιλάμε για τα παιδιά μας και καποιος πρεπει να πει τα πράγματα με το ονομά τους

    Τα παραπάνω προς προβληματισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά ἔκανες καί τά ἔγραψες διότι ἔχουμε μεσάνυχτα γιά τό τί συμβαίνει μέ τόν κλῆρο μας πού στήν οὐσία αὐτός καθορίζει καί τήν Ἐκκλησία μας,συνεπῶς τήν Πίστιν μας.

      Κατά τήν γνώμη μου λίγα εἶπες σχετικῶς μέ τά ὄσα ἀπαράδεκτα μπορεῖ νά ἔχουν υἱοθετηθεῖ ἀπό τόν κλῆρο μας.

      Καί ὅπως ἀκριβῶς γράφεις κλείνοντας : ὅλα αὐτά δημοσιοποιοῦνται γιά νά προβληματιστοῦμε. Ἄν τε νά ᾿δοῦμε ποιός καί σέ τί βαθμό...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή
  4. Συνέχεια απο το προηγούμενο
    η προπαγάνδα σοδομισμού απο την εκκλησία ( οχι του Χριστού) μονο τυχαία δεν ειναι καθότι ειναι στανταράκι η νομιμοποίηση γάμων των πούστηδων και σαφώς για να μην υπάρχει μπέρδεμα με την αγγλικανική εκκλησία οπου ο σοδομισμός δεν ειναι αμαρτία και οι εγγαμοι ψευδοιερείς τους παντρεύονται με αντρες δλδ ο Γουίλυ εχει παπαδιά τον Μήτσο

    Το τι ερχεται δεν περιγράφεται αγαπητοι αναγνώστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστός Ανέστη και καλημέρα σ'όλους.

    Άν μου επιτρέψετε θα πώ πως, ό, τι επικρατεί στην ελλαδική κοινωνική πραγματικότητα, κάτι παρεμφερές κατισχύει καί στην κοινωνία των κληρικών.
    Όσον "ψηλότερα" τόσον βρωμερότερα.
    Όταν είσαι περιπλεκόμενος με τα πίτουρα (κράτος-λοατκι+++) σε τρώνε οι κότες...κι αν δέν σε καταπιούν ώστε να γίνεις κουτσουλιά, σε κατατρυπούν και γίνεσαι αιματηρό, πιτυρούχο φύραμα. Κι εσύ πουλάς φούμαρα για Χριστόν.

    Κοσμικόν φρόνημα. Επαγγελματική ιεροσύνη...

    Επίσης, η πλειονότης των νέων παπάδων, εισέρχεται στον Κλήρο -ήδη- "πιτυρούχος".
    Ήμαρτον Κύριε, ο σκανδαλισμός του Σώματος της Εκκλησίας σου είναι συνεχής και εντεινόμενος.
    Φρονώ όμως, πως είναι η Θεία Σου Βούλησις να περάσουμε όλοι απ' αυτό το φρικώδες Στάδιο.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν σήμερα το 2010 αναρχοκομμουνιστές ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ 4 ψυχές στην Marfin, 3 εργαζόμενους και ένα αγέννητο
    http://lefteria.blogspot.com/2023/05/2010-4-marfin-3.html

    ελλαδικό τραβελοκράτος ΠΑΤΣΑΒΟΎΡΙ ΣΤΡΙΜΜΈΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΈΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστοῦμε πολύ.

      Ἔγινε θέμα,διότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ : Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟΝ

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  7. https://agonasax.blogspot.com/2023/05/o.html#more
    ως αποδειξη των παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητέ Γρηγόριε, οἱ γονεῖς ξέρουν ποῦ στέλνουν τά παιδιά τους! Σέ όλα τά ἰδιωτικά σχολεία τά ἴδια συμβαίνουν...Οἱ μαθητές ἐκεῖ περνοῦν ἀπό σκληρή ἐκπαίδευση κάθε εἷδους...Τά ἔχει πεῖ ὁ Γ.Βιζυηνός στήν ἐκπληκτική νουβέλα του "Μεταξύ Πειραιῶς καί Νεαπόλεως" ἤδη ἀπό τόν 19ο αἰ....

      Διαγραφή
  8. Ἀγαπητή Πελασγική, καλησπέρα! Συγγνώμη, ἀλλά δέν μέ βρίσκει σύμφωνη ἡ ἀντικληρική ρητορική. Θεωρῶ πώς πέρα ἀπό μερικές κραυγαλέες περιπτώσεις, ὁ ἑλληνικός κλῆρος στό σύνολό του ἐπιτελεῖ μέ θεάρεστο τρόπο τή διακονία αὐτή. Ἡ Ἑλλάδα παραμένει τό τελευταῖο προπύργιο τῆς Ὁρθοδοξίας καί εἷναι ἡ μόνη πού διατηρεῖ ζωντανό τό πνεῦμα τοῦ Βυζαντίου. Εἷχα τήν εὐκαιρία πρόσφατα νά διαπιστώσω τό ρόλο τοῦ "ὁρθόδοξου κλήρου" στό Βέλγιο (Γάνδη). Τήν Τρίτη 1 Μαρτίου 2023 προσκληθήκαμε στόν ὁρθόδοξο ναό τῆς πόλεως νά παρακολουθήσουμε ἀλλά καί νά πάρουμε μέρος σέ μιά τελετή γιά τήν ἐαρινή ἰσημερία...Ἡ δράση αὐτή παρέπεμπε εὐθέως σέ παγανιστική-σατανιστική τελετουργία προεξάρχοντος τοῦ ἱερέως ὁ ὀποίος -εἰρήσθω ἐν παρόδῳ - ἧταν ἐνδεδυμένος μέ σχισμένο τζήν καί στρατιωτικό τζάκετ, χώρια πού τέτοιες ἐορτές εἷναι ἐντελῶς ξένες στήν ὁρθόδοξη παράδοση. Ἡ δέ πρεσβυτέρα...ἄκρως ἐκκοσμικευμένη...Στή δε Σερβία, χώρα ὁρθόδοξη, ἡ πίστη ἔχει ἀπογυμνωθεῖ ἀπό τά βυζαντινά χαρακτηριστικά της καί οἱ ὁρθόδοξοι ναοί θυμίζουν περισσότερο ἀντίστοιχους καθολικούς ἤ προτεσταντικούς μέ εἰσαγωγή γλυπτῶν καί παρόμοιων διακοσμητικῶν στοιχείων...Μπασταρδεμένη ὁρθοδοξία παντοῦ! Ἡ ψυχή τοῦ Βυζαντίου βάλλεται βάναυσα καί ἀνελέητα. Τό ἴδιο εἰκάζω ὅτι θά παρατηρεῖται καί στίς ὑπόλοιπες περιοχές. Ἡ Ὁρθοδοξία εἷναι σύμφυτη μόνο μέ τόν ἑλληνισμό. Ἄς μήν παρασυρόμεθα ἀπό τήν τάση τῶν καιρῶν πού καλλιεργοῦν τό ἀντικληρικό μένος. Σᾶς εὐχαριστῶ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητή μου Θεοδώρα, σοῦ θυμίσω,ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ :

      Σάλος στο Ναύπλιο για το «πάρτι βλασφημίας» την παραμονή των Χριστουγέννων ( https://www.protothema.gr/greece/article/958932/salos-sto-nauplio-gia-to-parti-vlasfimias-tin-paramoni-ton-hristougennon/)
      Καί ἡ ἀπάντησις τοῦ Μητροπολίτου μας Νεκταρίου :

      «τον Χριστό δεν τον αγγίζουν αυτά, ξέρει κι από χαστούκια και από φτυσίματα και αγωνιεί για όλους μας και για αυτά τα παιδιά»

      Ἀλλά ὅταν κάποιοι Ἕλληνες ἔκαναν μία ἐκδήλωση κοντά σ᾿ἕνα κέντρο φιλοξενίας κι᾿ἔψηναν σουβλάκια,βγῆκε ἀμέσως νά κρατήσῃ τά μπόσικα στά μουσλίμια :

      «εντελώς αντιχριστιανικό και απαράδεκτο»

      Καί οἱ βεβηλώσεις ναῶν, εἰκόνων,τό κάψιμο τῆς Ἁγίας Τράπεζας καί μύρια ὅσα κάνουν τά ἐν Ἑλλάδι μουσλίμια ; ΜΟΥΓΚΑ ὁ Νεκτάριος.
      https://sxolianews.blogspot.com/2019/12/blog-post_28.html
      Ἄ καί αὐτό :

      Κατά της θρησκευτικής ορκωμοσίας τάχθηκε ο μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο οποίος σε δηλώσεις του την Τετάρτη είπε πως «πολύ καλά έκανε ο Πρωθυπουργός και δεν ορκίστηκε». Ο κ. Νεκτάριος είπε ότι το να ορκιζόμαστε είναι «απαράδεκτο», σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι κατά της θρησκευτικής ορκωμοσίας όχι μόνο στην Βουλή, όχι μόνο στις υπηρεσίες, αλλά και στα δικαστήρια. «Είναι απαράδεκτο να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αργολίδας και τόνισε πως πολύ καλά έκανε ο κ. πρωθυπουργός που δεν ορκίστηκε, ενώ ευχήθηκε «να έρθει η ώρα να σταματήσει ο όρκος». «Ας βρεθεί κάτι άλλο», υπογράμμισε...

      Κατάλαβες ἀγαπητή Θεοδώρα,νά μήν ὑπάρχει κάτι ἱερό πού λειτουργεῖ ὡς τροχοπέδη κατά κάποιο τρόπον σ᾿ὅλους τούς πολιτικάντηδες ἀλλα΄καί σ᾿ὁλόκληρο τόν κρατικό μηχανισμό. ΤΙΠΟΤΑ !
      https://sxolianews.blogspot.com/2015/01/blog-post_271.html

      Ὅπως ὁ Ἄνθιμος Ἀλεξανδρουπόλεως :

      «... ἐμεῖς ἐδῶ, ἔχουμε ἕνα ἄλλο παράδειγμα: οἱ ἑβραῖοι ἀλεξανδρουπολῖτες μαζὶ μὲ τοὺς ρωμηοὺς τότε, μὲ τοὺς ρωμαιοκαθολικούς, τοὺς εὐαγγελικοὺς καὶ τοὺς ἀρμενίους ἔζησαν ἁρμονικὰ καὶ φιλικά. Καλλιέργησαν τὸ κοινὸ πνεῦμα τῆς ἐλπίδος καὶ τὸ ὅραμα γιὰ μιὰ κοινὴ πατρίδα, κοινὴ γιὰ ὅλους ὅσοι τὴν κατοικοῦν καὶ τὴν ποτίζουν μὲ τὸν ἱδρῶτα τους. Κοινὴ γιὰ ὅσους τὴν ἀγαποῦν καὶ τὴν θέλουν ἐλεύθερη καὶ τὸ ἴδιο οἰκεία πρὸς ὅλους»… «Κάποιοι ἦρθαν καὶ μᾶς εἶπαν ὅτι ἀλλοῦ, σ’ἄλλα μέρη, παρόμοια μνημεῖα βεβηλώνονται. Οἱ βεβηλώσεις μνημείων δὲν εἶναι πράξεις ἀνθρώπινες, πολὺ περισσότερο δὲν εἶναι χριστιανικές. Σ’ ἐμᾶς δὲν θὰ συμβεῖ κάτι τέτοιο, ἐπειδὴ ὁ λαός μας γνωρίζει ὅτι τὸ Δεδέ-αγάτς ἔφτασε νὰ γίνει ἡ σημερινὴ Ἀλεξανδρούπολη ἐπειδὴ ἀκριβῶς ἤξερε νὰ ἀπομυζᾶ πολιτισμοὺς καὶ νὰ τρέφεται ἀπὸ τοὺς εὐώδεις χυμούς τους. Καὶ ἔτσι θὰ προχωρήσουμε στὸ αὔριο. Μέχρις ὅτου, ὁ καθένας ποὺ νιώθει διαφορετικὸς ἢ ξένος, παύσει νὰ φοβᾶται πάνω στὴ γῆ»
      https://sxolianews.blogspot.com/2020/07/blog-post_61.html

      Ἔτσι;
      Αὐτοί προβάλλονται,αὐτοί ἀποτελοῦ παραδείγματα. Οἱ ἁπλοί κληρικοί πού τό πιστεύω κι᾿ἐγώ,στήν συντριπτική τους πλειοψηφία ἐπιτελοῦν θεάρεστο ἔργο,μένουν στήν ἀφάνεια.
      Δυστυχῶς...

      Θυμᾶσαι τόν Ἱερώνυμο πού ἔκρυψε τόν σταυρό του ἐπεί δή συναντήθηκε μέ τά μουσλίμια ; Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν !

      Καί στό τέλος τό ἀποτέλεσμα θά εἶναι αὐτό :
      https://sxolianews.blogspot.com/2020/09/blog-post_16.html

      Καλησπέρα ἀγαπητή μου Θεοδώρα !

      Διαγραφή
    2. Ἔβαλα ἄλλη παραπομπή γιά τό Ἄνθιμο. Ἤθελα νά βάλω αὐτό τό ἀπόσπασμα :
      « Ἔχει δίκαιες αἰτίες ( ἡ λαθρομετανάστευση,ἐννοεῖ ) καί μπορεῖ (ἂν ἀξιοποιηθεῖ σωστά) νά φέρει καλά ἀποτελέσματα.
      Οἱ ἄνθρωποι αὐτοί θὰ μείνουν καί θά ριζώσουν ἐδῶ, τά παιδιά τους θά νιώθουν τήν γῆ μας Πατρίδα τους. Θά τούς ἀγκαλιάσουμε, ὅπως ἀγκαλιάσαμε τούς ἀλβανοὺς καί τόσους ἄλλους. Θά πάρουν γιά νύμφες καί γαμπρούς, τά παιδιά μας· θά μᾶς κάνουν ὑπερήφανους ὅταν φέρουν ἔπαθλα καί πρωτειὲς (ὅπως ὁ Ἀντετοκούμπο), θά ἐργάζονται καί μέ τίς εἰσφορές τους στά ἀσφαλιστικά ταμεῖα μας θά ἐξασφαλίζονται οἱ δικές μας συντάξεις.
      Θά μεγαλώσουν οἱ πόλεις μας, θά κατοικηθοῦν τά ἔρημα χωριά μας καί θά γεμίσουν παιδικές φωνές οἱ χορταριασμένες αὐλές τῶν σχολείων μας...»

      Τί θά ἤθελα καί τί θά περίμενα ἀπό τόν κλῆρο μας,τά ἀνώτερα καί ἀνώτατα κλιμάκια ; Ἀντί νά εὐελπιστοῦν στόν κάθε ἀφροασιανό γιά νά γεμίσουν καί πάλι τά σχολεῖα καί νά κατοικηθοῦν τά ἔρημα χωριά μας,νά ξεκινήσουν προγράμματα ἐνισχύσεως τῶν φτωχῶν οἰκογενειῶν,νά δωσουν ἐπιδόματα γιά τίς γεννήσεις παιδιῶν καί νά καθιερώσουν βραβεῖα πού θά ἀναδεικνύουν καί θά βοηθοῦν τίς πολύτεκνες οἰκογένειες.
      Ὄχι νά λένε τό κράτος δέν κάνει τίποτε. Πρῶτη ἡ Ἐκκλησία δίνει τά παραδείγματα.

      Ἐν πᾶσῃ περιπτώσει νομίζω πώς δέν διαφωνοῦμε ἀλλά ἄν θέλουμε νά εἴμαστε εἰλικρινεῖς πέρα γιά πέρα δυστυχῶς θά διαπιστώσουμε πώς καί ὁ ἀνώτερος κλήρος βαδίζει τόν ἴδιο δρόμο μέ τούς πολιτικάντηδες τῆς ἑλλαδικῆς !

      Ἄ καί ἡ φωτό μέ τόν Ἱερώνυμο ΧΩΡΙΣ τόν Σταυρό στήν συνάντησιν μέ τά μουσλίμια :

      https://1.bp.blogspot.com/-MnnNmCdrLkk/X_ydmc8haLI/AAAAAAAAgpw/vDx-K-QTofIHRApoaRIX9VvQYBSueZnkACLcBGAsYHQ/w640-h586/ieronimos.jpg

      Καλησπέρα ἀγαπητή μου Θεοδώρα !

      Διαγραφή
  9. https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/01/blog-post_22.html

    Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος Θεοδώρα
    Αντιαιρετικό και αντιμασονικό μένος εχουμε οχι αντικληρικό γιατι αν ειχαμε αντικληρικο θα ηταν το ιδιο με το αντίχριστο καθοτι ιερευς κι επίσκοπος εις τυπον και τοπον Χριστού

    Ο κληρος ειναι διαβρωμένος μεχρι μυελου των οστών οπως ολη η κοινωνία
    Οι βλασφημίες του Κολυμπαρίου ειναι η απόδειξη και οσα εγραψα παραπάνω ( μην τα ξαναγράφω )

    Ειναι παλια η κολόνια...δεν φτάσαμε στο σήμερα κατά λάθος
    Εχω κι αλλα αρθρα αλλα νομιζω αυτο που εστειλα ειναι ενδεικτικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ἀγαπητή Πελασγική, ἀγαπητέ Γρηγόριε, δέν διαφωνοῦμε! Argumentum a contrario.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀκριβῶς ! Γι᾿αὐτό ἔγραψα :
      ....νομίζω πώς δέν διαφωνοῦμε,ἀλλά ἄν θέλουμε νά εἴμαστε εἰλικρινεῖς πέρα γιά πέρα, δυστυχῶς θά διαπιστώσουμε πώς καί ὁ ἀνώτερος κλήρος βαδίζει τόν ἴδιο δρόμο μέ τούς πολιτικάντηδες τῆς ἑλλαδικῆς !

      Καλησπέρα ἀγαπητή Θεοδώρα !

      Διαγραφή
  11. Η απαγκιστρωση απο την τοσο ατερμονη, αλυσιτελη και εντελει ΑΔΙΕΞΟΔΗ θρησκευτικη διαλεκτικη ειναι ο μονος ασφαλης δρομος για να δραπετευσουμε κατα την αποψη μου απο το κυκλο των μαρτυριων του Σισυφου. Να δραπετευσουμε, να αναταχθουμε απο τις τοσο στημενες αντιθεσεις μεταφυσικου χσρακτηρα που μεταμορφωνονται τοσο υποπτα σε πολιτικες .Τοσο μα τοσο βολικα ,για τους σκευωρους και τους χειραγωγους,τους γνωστους-αγνωστους.Αυτους που ταχουνε στησει ολα αυτα και επιχαιρουν. Η θρησκευτικη διαλεκτικη, θα πω την γνωμη μου , ειναι ενα προπετασμα καπνου, μια επιννοηση για την χειραγωγηση των πολιτικων εξελιξεων. Βουτυρο στο ψωμι για καποιους που δεν εχουν το βαρος αυτων των επιταγων και δεσμευσεων. Επι αιωνες οι θρησκευτικοι πολεμοι ηταν και θα ειναι ακομα αν συνεχισουμε το ιδιο τροπαρι η απολυτη Αντινοηση ιδιως για μας τους Ελληνες.Γιατι θα πρεπει να προσεχουμε και να υποληπτομεθα τι λεει ο καθε Ανθιμος και ο καθε Ιερωνυμος οταν ιδιως η σταση τους ειναι το λιγοτερο μειοδοτικη εως προδοτικη?? Εμεις δεν εχουμε αποψη?? Ας κρατησουμε την θρησκεια ως ενα προσωπικο αθλημα και στοιχημα με τον εαυτο μας. Κανενα προβλημα. Αλλιως λυπαμαι που το λεω γινομαστε κοπαδι, δηλαδη ποιμνιο οπως οι ιδιοι ειρωνικσ το λενε. Ο Ελληνισμος για να επιβιωσει θα πρεπει να κανει μια Γενναια Υπερβαση, να ξεφυγει απο το αδιεξοδο που τον παγιδεψαν και να απογειωθει στηριζομενος και πονταροντας στο ενστικτο του, στις διαχρονικες ηθικες του επιταγες και στην διαρρηξη των βεβαιοτητων που τελικα μας εχουν αλυσσοδεσει. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ κα ον τροπο το εκανε καποτε (αν το εκανε) και δεν φταινε μονο οι κληρικοι που ειναι οι ποιμενες των προβατων(αν ειναι δυνατον). Φταιμε ολοι οσοι δεν εξεγειρομαστε στα τοσο ορατα αδιεξοδα εφευρισκοντας νεους τροπους και νεες μεθοδους ανελιξης του Εθνους. Υπερβαση χρειαζομαστε απο τα δεσμα, αποδραση απο τα τον συνηθισμενο και μονοδρομικο τροπο σκεψης. Πρεπει να παρουμε αναποδες αλλιως παιζει και η εξαφανιση μας.. Οσονουπω. Ετσι το βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Σίσυφος ὑπέπεσε σέ ὕβριν ἀπέναντι στούς θεούς καί γι᾿αὐτό τιμωρήθηκε μέ τό συγκεκριμένο μαρτύριο τῆς ἀενάου προσπαθείας.

      Ἑμεῖς κρίνουμε τούς "ἀντιπροσώπους" τοῦ Θεοῦ στήν γῆ,τούς κληρικούς καί μάλιστα τούς ἀνωτέρους τῶν ὁποίων ὁ λόγος καί οἱ πράξεις ἔχουν τήν μεγαλύτερη βαρύτητα καί ἐπιροοἠ στούς πιστούς.
      Καί σίγουρα ἔχουμε καί ἄποψιν καί κρίσιν γι᾿αὐτό τό κάνουμε.

      « Ας κρατησουμε την θρησκεια ως ενα προσωπικο αθλημα και στοιχημα με τον εαυτο μας. »

      Αὐτό δέν εἶναι καλό πού λές. Ἡ Πίστις ἔχει ἀποδειχθεῖ πώς ἔχει ὀδηγησει λαούς ὁλόκληρους νά κάνουν ἄθλους ! Εἰδικῶς ἐμεῖς στήν Ἱστορία μας ἔχουμε ἀμέτρητα τέτοια παραδείγματα,παλαιόθεν. Τό "ὑπέρ βωμῶν καί ἑστιῶν" εἶναι ἀπόδειξις τρανή ἀποφθέγματος πού ἱσχύει καί φωτίζει τόν λαό μας, τό ἴδιο ἐπί χιλιετίες !

      Ἐπίσης πιστεύω ἀπολύτως πώς ὁ Ἕλλην δέν ἔγινε ποτέ μέλος κοπαδιοῦ προβάτων παρά μόνον στήν σύγχρονη ἐποχή,εἰδικῶς τῶν τελευταίων δεκαετιῶν καί ΟΧΙ ἕνεκα τῆς Πίστεως ἀλλά τῆς κομματικῆς πολιτικῆς καί τῶν ἐκφραστῶν αὐτῆς, πολιτικάντηδων τῆς κακιᾶς καί μαύρης ὥρας.

      Ἀπόδειξις πώς μέσῳ τῆς Πίστεως ἐκτός τῶν κατορθωμάτων πού ἔχουν ἐπιτελεσθεὶ,ἔχουν γραφεῖ ἀριστουργήματα τεραστίας λογοτεχνικῆς ἀξίας. Ἀπεναντίας ἡ πολιτική τό μόνο πού ἐπιτυγχάνει εἶναι νά τόν ὑποβιβάζει [τόν Ἕλληνα] καί νά τόν καθιστᾷ πνευματικῶς ἀνάπηρο, γιά νά ἔχῃ ἐπ᾿αὐτοῦ τόν ἀπόλυτο ἔλεγχο.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή
  12. Η Ορθόδοξη πίστη στον Τριαδικό Θεό δεν είναι Θρησκεία αλλά Θεία Αποκάλυψη και τρόπος Ζωής.Oi Θρησκείες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα και όχι Θεοφάνεια και Aποκάλυψη Tου Δμηιουργού των πάντων.Ο καθένας σύμφωνα με το μέγεθος της πίστης του,κινείται ομιλεί και πράττει,εντός των κοινωνιών, δεν συνεπάγεται ότι λόγω του επίγειου αξιώματός του, δύναται να υποτάσει και να καθοδηγεί όπου αυτός βούλεται, τον λαό του Ουράνιου Βασιλέα, ούτε η παιδεία και η εκπαίδευση αποτελούν αποκλειστικό δικαίωμα και προνόμιο του εκάστοτε επισκόπου. Ας μην ξεχνάμε το "Ερευνάτε τας Γραφάς" ήταν η θεμελιώδης εντολή του Θεανθρώπου και όχι ερευνάτε την Γραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή