" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Ποῦτιν : « Οἱ παγκοσμιοποιητικές ἐλίτ προκαλοῦν αἱματηρές συγκρούσεις καί πραξικοπήματα»

( Ὁ Ποῦτιν στήν ἐκδήλωσιν για τήν « Ἡμέρα τῆς Νίκης», φωτό)

Ο Ρώσος ηγέτης κατηγόρησε τις δυτικές δυνάμεις ότι προσπαθούν να οικοδομήσουν ένα σύστημα «ληστείας, βίας και καταπίεσης».

οι Παγκοσμιοποιητικές ελίτ που προκαλούν αιματηρές συγκρούσεις και πραξικοπήματα – Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκφωνεί ομιλία στη στρατιωτική παρέλαση της Ημέρας της Νίκης, η οποία σηματοδοτεί την 78η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Μόσχα.

Οι δυτικές ελίτ έχουν ξεχάσει τις συνέπειες των «παράφρων φιλοδοξιών» των Ναζί, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία πιστεύει ότι «οποιαδήποτε ιδεολογία ανωτερότητας είναι από τη φύση της αποκρουστική, εγκληματική και θανατηφόρα», επεσήμανε ο πρόεδρος.

«Οι παγκοσμιοποιητικές ελίτ συνεχίζουν να επιμένουν στην μοναδικότητά τους. φέρνουν τους ανθρώπους τον έναν εναντίον του άλλου, διχάζουν κοινωνίες, προκαλούν αιματηρές συγκρούσεις και πραξικοπήματα, σπέρνουν μίσος, ρωσοφοβία και προκλητικό εθνικισμό, καταστρέφουν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες που κάνουν τον άνθρωπο Άνθρωπο», είπε ο Πούτιν.


Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, όλα αυτά γίνονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους προκειμένου να «υπαγορεύσουν περαιτέρω τη βούλησή τους, τα δικαιώματά τους και τους κανόνες τους» και να εφαρμόσουν αυτό που είναι βασικά «ένα σύστημα ληστείας, βίας και καταπίεσης» στη διεθνή σκηνή.

«Φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει σε τι οδήγησαν οι τρελές φιλοδοξίες των Ναζί. Ξέχασαν ποιος νίκησε αυτό το τερατώδες, ολοκληρωτικό κακό», τόνισε.

Πολλοί ξένοι ηγέτες παρευρέθησαν στην Παρέλαση της Νίκης στη Μόσχα

Αναφερόμενος στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Πούτιν είπε ότι «ένας πραγματικός πόλεμος έχει εξαπολυθεί εναντίον της πατρίδας. Αλλά αντισταθήκαμε στη διεθνή τρομοκρατία. Θα υπερασπιστούμε επίσης τους κατοίκους του Ντονμπάς και θα σιγουρέψουμε την ασφάλειά μας ».

Στόχος της Δύσης είναι «να επιτύχει τη διάλυση και την καταστροφή της χώρας μας, να ακυρώσει τα αποτελέσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, να καταρρίψει πλήρως το σύστημα παγκόσμιας ασφάλειας και διεθνούς δικαίου και να στραγγαλίσει οποιαδήποτε κυρίαρχα κέντρα ανάπτυξης», επέμεινε.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ευθύνονται για το ξέσπασμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

«Οι υπέρμετρες φιλοδοξίες, η αλαζονεία και η ανεκτικότητα οδηγούν αναπόφευκτα σε τραγωδίες. Αυτός είναι ο λόγος για την καταστροφή που βιώνει σήμερα ο ουκρανικός λαός», επεσήμανε.

Οι Ουκρανοί έγιναν «όμηροι» του πραξικοπήματος που έλαβε χώρα στη χώρα το 2014 και μετατράπηκαν σε «διαπραγματευτικό χαρτί» από τη Δύση, η οποία χρησιμοποιεί τη χώρα για να εφαρμόσει τα «σκληρά εγωιστικά της σχέδια»... ( ἀπό ἐδῶ)


Ναί, Ποῦτιν ὅπως τά λές. Γι᾿αὐτό μία φορά ἀκόμη : σ᾿ἀγαποῦμε !!! 


Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. Σαν σήμερα το 1956: Όταν η κυβέρνηση του "Εθνάρχη" Καραμανλή πυροβολούσε αυτούς που διαδήλωναν για Ένωση Ελλάδος – Κύπρου
    http://lefteria.blogspot.com/2023/05/1956.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαρσιτῶ πολύ !

      https://sxolianews.blogspot.com/2023/05/blog-post_10.html

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα.
    Κάποτε, είχε και η τότε ΕΛΛΑΣ τέτοια μεγαλεία, όταν είχε 0.5% εξωτερικό χρέος.3η οικονομική υπερδύναμη μετά την Ιαπωνία. Αλλά η "πρόοδος" της τεχνολογίας δεν μπορούσε να σταματήσει, έπρεπε να ακολουθήσει την "εξέλιξη" κι από ΕΛΛΑΣ έγινε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΡΝΟΚΡΑΤΙΑ. O Βλαδίμηρος "κόλλησε" στο Παρελθόν, οπισθοδρομικός άνθρωπος, αφού δεν θέλει να καταστρέψει την Χώρα του και τον λαό του. Τουλάχιστον έπρεπε να έχει παράδειγμα την πνευματική μάνα, που ξανάνιωσε κι έπιασε πιάτσα στο Ευρωπαϊκό πλέον "πεζοδρόμιο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἡ Ἑλλάς κυρίως ἔχει Ἕλληνες ! Καί οἱ Ἕλληνες τό ἔχουν στό dna τους νά τρώγονται μέχρις ἐσχάτων !
      Γιά τότε πού κάνεις λόγο,βρίζανε ἀπό τό πρωΐ μέχρι τό βράδυ τόν ἐπικεφαλής ἐκείνης τῆς Κυβερνήσεως. Γράφονταν τραγούδια μέ ὑπονοούμενα κατά τῆς ἐξουσίας καί τά τραγουδοῦσαν οἱ ἑλληναράδες μέ καμάρι πώς καί καλά ἔκαναν ἀντίστασιν. Στήν συντριπτική τους πλειοψηφία.

      Μετά,πού ἦρθε ἡ δημοκρατία κι᾿ὁ Ἐθνάρχης καί "σωθήκανε" ἄρχισαν νά θυμοῦνται τίς ὄμορφες ἀναμνήσεις. Κι᾿ὅσο πιό πολύ ἑδραιωνόταν ἡ δημοκρατία μέ τά " καλά" της τόσο περισσότερο οἱ μνῆμες ξυπνοῦσαν ὄχι τά τραγουδάκια πού σατίριζαν ἀλλά ἐκεῖνα πού ἐξυμνοῦσαν. Καί τα τραγουδοῦσαν καί τά τραγουδοῦν, μέ καμάρι μέχρι σήμερα ἀναφωνοῦντες : Ποῦ εἶσαι ;

      Σᾶς χαιρέτισε, δέν τό καταλάβατε ;

      Αὐτός εἶναι ὁ Ἕλλην καί τό ἀποδεικνύει κάθε 4 χρόνια μπροστά στήν κάλπη. Φῦγε ἐσύ ἔλα ἐσύ,ξαναφύγε ἐσύ κι᾿ἔλα πάλι ἐσύ,ὄχι φῦγε πάλι ἐσύ κι᾿ἔλα ἐσύ...
      Καί πάντα,ἐδῶ καί 50 χρόνια ἀνάμεσα σέ 2 ἐπιλογές ἀποκλειστικῶς !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ.
    ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΡΑΝΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ (ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΠΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ), ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ. ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΝΑΖΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ (ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ). ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΙΤΛΕΡ. ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ. ΤΕΣΠΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟ (ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟ) ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ (ΕΚΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΨΑΧΝΩ) ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀκόμη ψάχνεις τόν Ποῦτιν, ἔτσι ; Ἐνῷ γιά τόν Χῖτλερ ἔχεις κατασταλάξει "ἡγέτης" !

      Μάλιστα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  4. Κρατῶ τίς σελίδες καί τόν ἱστότοπο χωρίς νά δημοσιεύσω τά σχόλιά σου,ἐπεί δή θέλω νά ἀναρτήσω κάποια ἀπό τά θέματα πού φαίνονται ΑΚΡΩΣ ἐνδιαφέροντα.

    Σ᾿εὐχαριστῶ πάρα πολύ !

    Καλησπέρα ἀγαπητέ ΙVAN !

    ΑπάντησηΔιαγραφή