" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ξανασκέψου το,Τζό...

Ἑλληνοαμερικανοί βουλευτές ἐπικρίνουν τόν Μπάϊντεν για τήν στάση του στόν EastMed ! 

Οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών Γκας Μπιλιράκης (R-FL) και Νικόλ Μαλλιωτάκη (R-NY) έστειλαν μια αυστηρή επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken αυτή την εβδομάδα, διαφωνώντας έντονα για την πρόσφατη ανατροπή της υποστήριξης του αγωγού EastMed από την κυβέρνηση.

Σε μια αυστηρή επίπληξη για την απόσυρσ
η της υποστήριξης της κυβέρνησης για το κοινό σχέδιο Ισραήλ/Κύπρου/Ελλάδας, που θα έφερνε πετρέλαιο στην Ελλάδα από έναν αγωγό κάτω από τη Μεσόγειο, οι δύο ελληνοαμερικανοί εκπρόσωποι κατηγόρησαν ότι οι ΗΠΑ υπονόμευσαν το έργο.

Καταρρίπτοντας ουσιαστικά τη συμφωνία EastMed, είπαν, η κυβέρνηση Μπάιντεν υπονομεύει τρεις από τους ισχυρότερους συμμάχους της χώρας στην περιοχή, καθώς και τις ελπίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενεργειακή ανεξαρτησία και οικονομική ευημερία.

Το EastMed υποτίθεται ότι θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι το 2025

Σε μια εποχή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών της ενέργειας, υποκινούμενη από πολιτικές, γεωγραφικές δυνάμεις και δυνάμεις της αγοράς, ανέφερε η επιστολή, το φυσικό αέριο που θα προέκυπτε από την κατασκευή του αγωγού θα άλλαζε το παιχνίδι.

«Παρά τις επί δεκαετίες ώθηση της Ευρώπης προς την πράσινη ενέργει και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η άνοδος των τιμών της ενέργειας ειρωνικά οδήγησε στην αυξημένη χρήση άνθρακα για την κάλυψη της ζήτησης», εξήγησε ο Μπιλιράκης στην επιστολή. «Καθώς το φυσικό αέριο είναι μια πιο καθαρή ενεργειακή επιλογή σε σύγκριση με τον άνθρακα, είναι μια κρίσιμη πηγή ενέργειας για τις κυβερνήσεις που επιδιώκουν τη μετάβαση σε πιο πράσινες πηγές ενέργειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει αυτό το γεγονός και έχει ανακηρύξει τον Αγωγό Ανατολικής Μεσογείου «ειδικό έργο».

«Οι ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν σε αυτό το θέμα είναι ιδιαίτερα απαράδεκτες και υποκριτικές υπό το πρίσμα της σιωπηρής έγκρισης του ρωσικού αγωγού Nord Stream, ο οποίος απλώς θα εμβαθύνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από έναν ασταθή αντίπαλο», δήλωσε ο βουλευτής Μπιλιράκης.

«Η διοίκηση πρέπει να συνειδητοποιήσει τις σημαντικές οικονομικές, περιβαλλοντικές και εθνικής ασφάλειας επιπτώσεις που διακυβεύονται σε αυτό το θέμα και να επανεξετάσει την απόφασή της να αποσύρει την υποστήριξη για αυτό το κρίσιμο έργο».

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη, νεόκοπη βουλευτής των ΗΠΑ από τη Νέα Υόρκη, κατηγόρησε στην επιστολή ότι «η απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν να κλείσει τον αγωγό Keystone XL της Αμερικής, τον αγωγό NordStream 2 του Πούτιν και τώρα να αποκηρύξει τον ελληνοκυπριακό-ισραηλινό αγωγό EastMed είναι μια μικρογραφία αυτής της κυβέρνησης». αποτυχημένες ενεργειακές πολιτικές και εξωτερική πολιτική ατζέντα.

Ελληνοαμερικανοί εκπρόσωποι δηλώνουν ότι ο Πούτιν σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία όταν η ζήτηση ενέργειας θα είναι υψηλότερη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο για να αναζητήσει παραχωρήσεις από την Ευρώπη… προετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία στα μέσα του χειμώνα, όταν η ζήτηση ενέργειας θα είναι υψηλότερη», δήλωσαν οι Μαλλιωτάκη και Μπιλιράκης στην επιστολή.

«Αυτός ο Πρόεδρος ( Μπάϊντεν) κοιμάται στο τιμόνι και η λήψη των αποφάσεών του θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και την εθνική ασφάλεια για την Αμερική και τους συμμάχους μας».

( Για να δείτε ολόκληρη την επιστολή των Αντιπροσώπων Μπιλιράκη και Μαλλιωτάκη στην κυβέρνηση Μπάιντεν, κάντε κλικ εδώ.)

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε πρόσφατα τις κυβερνήσεις του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου ότι δεν υποστηρίζει πλέον τον προτεινόμενο αγωγό από το Ισραήλ στην Ευρώπη, αντιστρέφοντας τη θέση του πρώην προέδρου Τραμπ.

Από τότε που ανακοινώθηκαν τα σχέδια για τον γιγαντιαίο υποθαλάσσιο αγωγό το 2016, οι τρεις χώρες έχουν υπογράψει αρκετές συμφωνίες για αυτόν, αν και δεν είχε κανονιστεί χρηματοδότηση για τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ (6,8 δισεκατομμύρια δολάρια).

Την ώρα που η Ελλάδα και τα υπόλοιπα έθνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλώνουν ότι απομακρύνονται από όλα τα ορυκτά καύσιμα, οι ΗΠΑ έριξαν τη στήριξή τους πίσω από ένα άλλο έργο, τη σύνδεση των ενεργειακών δικτύων Κύπρου, Ισραήλ και Ευρώπης.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ δήλωσαν ότι οι Αμερικανοί «παραμένουν προσηλωμένοι στην ενεργειακή ασφάλεια και συνδεσιμότητα της Ανατολικής Μεσογείου».

Η διασύνδεση EuroAsia που συνδέει αυτά τα τρία δίκτυα «επιτρέπει μελλοντικές εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προς όφελος των εθνών της περιοχής», ανέφερε η πρεσβεία, προσθέτοντας ότι «όχι μόνο θα συνδέει ζωτικής σημασίας αγορές ενέργειας αλλά και θα βοηθήσει στην προετοιμασία της περιοχής για την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια».

Η Πρεσβεία παραδέχτηκε ότι, υπό το φως των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων στην Ανατολική Ευρώπη, αυτή είναι «μια στιγμή που η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης είναι – περισσότερο από ποτέ – ζήτημα εθνικής ασφάλειας». Συνεπώς, οι ΗΠΑ «δεσμεύονται να εμβαθύνουν τις περιφερειακές μας σχέσεις και να προωθήσουν τις τεχνολογίες καθαρής ενέργειας».

Μετά την είδηση ​​που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα για την απόσυρση της υποστήριξης για το έργο EastMed, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα εξέδωσε παρόμοια δήλωση, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις συναντήσεις «3+1» που συνεχίζονται τα τελευταία χρόνια σε έναν οικοδεσπότη. ζητημάτων μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ.

Η Τουρκία προτείνει δικό της αγωγό για το φυσικό αέριο του Ισραήλ

Ωστόσο, η Τουρκία έσπευσε να εκφράσει τη γνώμη της μετά την κατάρρευση της συμφωνίας EastMed, δηλώνοντας ότι στο μέλλον, οποιοδήποτε φυσικό αέριο από το Ισραήλ θα πρέπει να περνά πρώτα μέσω της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσφερε μια δική του συμφωνία, λέγοντας «(Εάν το ισραηλινό αέριο) μεταφερόταν στην Ευρώπη, θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω της Τουρκίας. Υπάρχει ελπίδα προς το παρόν; Μπορούμε να καθίσουμε και να μιλήσουμε για τις συνθήκες».

Η Τουρκία είχε ήδη παγώσει τη συμφωνία νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν το κρατικό της τηλεοπτικό κανάλι παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο περιλαμβανόταν ο Ανώτερος Σύμβουλος του State Department για την Ενεργειακή Ασφάλεια, Amos Hochstein, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του στον αγωγό πριν επιλεγεί από αυτή τη θέση. Τότε, είχε δηλώσει ότι ήταν «εξαιρετικά άβολα που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν αυτό το έργο», καθώς θα σήμαινε μια τεράστια επένδυση σε ορυκτά καύσιμα, από τα οποία υποτίθεται ότι απομακρύνεται όλος ο κόσμος.


Ο Hochstein επεσήμανε ότι το έργο θα κοστίσει πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ότι και οι ίδιοι οι διεθνείς δανειστές αποφεύγουν τα ορυκτά καύσιμα. Άλλοι ειδικοί έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι το κόστος των 1.250 χιλιομέτρων (777 μίλια) του αγωγού EastMed θα ήταν δύσκολο να καλυφθεί.

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν τη συμφωνία EastMed το 2020

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία στις αρχές Ιανουαρίου 2020 για την κατασκευή του αγωγού EastMed, που θα ολοκληρωθεί έως το 2025, με εκτιμώμενο κόστος 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ΗΠΑ υποστήριζαν το έργο από την αρχή . Ο Frank Fannon, τότε Βοηθός Γραμματέας για το Γραφείο Ενεργειακών Πόρων (ENR) ήταν παρών σε μια συνάντηση στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2019, όταν συμφωνήθηκε το έργο.

Ο Τσαρλς Έλληνας, Διευθύνων Σύμβουλος της EC Cyprus Natural Hydrocarbons Company Ltd, ο οποίος είναι επίσης μη κάτοικος ανώτερος συνεργάτης του Παγκόσμιου Κέντρου Ενέργειας του Ατλαντικού Συμβουλίου, έχει υιοθετήσει την ίδια γραμμή σκέψης.

Ο Κύπριος ειδικός και συνεργάτης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας μίλησε στην εφημερίδα Έθνος για τον αγωγό, λέγοντας ότι είναι ένα έργο που θα είχε λειτουργήσει πριν από 10 χρόνια, αλλά όχι τώρα.

Είπε ότι το έργο θα διαλυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και τόνισε ότι είναι καιρός να δοθεί προτεραιότητα στα διασυνδεδεμένα καλώδια ρεύματος.

.........

Ο Έλληνας τόνισε ότι ο αγωγός EastMed δεν είναι οικονομικά βιώσιμος και «είναι τεχνικά δύσκολος», προσθέτοντας ότι «η συνεχιζόμενη μετάβαση της Ευρώπης στην καθαρή ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολο».

Στόχος της ΕΕ είναι η χρήση φυσικού αερίου στην Ευρώπη να μειωθεί κατά 25 τοις εκατό έως το 2030 και να εγκαταλειφθεί πλήρως έως το 2050.

Σημειώνεται ότι ακόμη και το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την έρευνα για το φυσικό αέριο και θα επικεντρωθεί στη μεγαλύτερη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το ίδιο κάνει και η Ελλάδα, βάζοντας ως στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 61%.

Ἀπό : Greekreporter.com

Τζό,δέν πᾶς καθόλου καλά,γενικῶς! Θά τό φᾶς τό κεφάλι σου,ὅμως ἐλπίζουμε νά εἶναι μόνον τό δικό σου...

Γιά ξανασκέψου το ...


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Παιδια ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ.
    Αυτο το ραμολιμεντο, ο Μπαϊντεν, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.
    Αυτουνου του δωσαν ενα τραπεζι στον Λευκο Οικο για να φαινεται σαν καποιος, αλλα απο πισω ΑΛΛΟΙ κανουν κουμαντο και παιρνουν αποφασεις που αφορουν ΟΛΗ την Ανθρωπωτητα.
    Αυτοι ειναι οι εβραιοι.
    Λοιπον οτι γινει με την υποθεση ΟΥΚΡΑΝΙΑ, θα ναι αποτελεσμα των ενεργειων που κανουν ή θα κανουν οι εβραιοι υπογειως και απ' τα παρασκηνια και κατα ποσο θα προκαλεσουν τον Πουτιν.
    Ας το χωνεψουμε αυτο.
    Οπως και το 2003 που οι διοικουντες τις ΗΠΑ εβραιοι, παλι εσπρωξαν τον τοτε "προεδρο" Μπους να εισβαλει στην Δυτικη Ασια με το γνωστο σφαγειο ανθρωπων που προκαλεσε και εξακολουθει να βρισκεται εν ενεργεια, και τους ποταμους εξαθλιωμενων ανθρωπων που εστειλαν και συνεχιζουν να στελνουν στην Ευρωπη και που ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΑΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ;
    Οποιος αμφιβαλλει με τα γραφομενα μου ας δει σας παρακαλω τους αξιωματουχους σε θεσεις κλειδια της "κυβερνησης Μπαϊντεν", απο ΠΟΥ προερχονται και ΠΟΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ειναι και θα συμφωνησει μαζι μου.

    ΥΓ
    Ο Μπιλλιρακης δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα πουλημενο φερεφωνο των εβραιων ο οποιος με τις μ@λ@...ες που λεει περι East Med δεν κανει τιποτε αλλο απο το να κοιμιζει τους ομογενεις για να τους κλεβει τις ψηφους τους, ως ....φιλελλην που νοιαζεται για την Ελλαδα και την Κυπρο.
    Ενας καραγκιοζης και μισος δηλαδη.

    Και να το επαναλαβω:
    Ο αγωγος ΘΑ ΓΙΝΕΙ πιθανως με αλλο ονομα, αλλα ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    Θα τον περασουν μεσω των παραλιων της υποδουλης Μικρας Ασιας.
    Ααααα ολα κι ολα!
    Οι εβραιοι δεν θα χασουν λεφτα. Θα φτιαξουν τον αγωγο με τους Τουρκαλαδες και θα αρπαξουν και τα περισσοτερα.
    Θυμηθειτε το αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΓ
    Ο Μπιλλιρακης δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα πουλημενο φερεφωνο των εβραιων ο οποιος με τις μ@λ@...ες που λεει περι East Med δεν κανει τιποτε αλλο απο το να κοιμιζει τους ομογενεις για να τους κλεβει τις ψηφους τους, ως ....φιλελλην που νοιαζεται για την Ελλαδα και την Κυπρο.
    Ενας καραγκιοζης και μισος δηλαδη.

    ΑΚΡΙΒΩΣ!

    Κάποτε ζήτησα τη βοήθεια τού Γκας γιατί βρέθηκα σε μεγάλη ανάγκη.
    Μία από τις Αdministrative Assistants του ανέλαβε την υπόθεσή μου.
    Κοροϊδία ολκής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὤωω! Κι᾿ἐγώ πίστευα πώς οἱ ὁμογενεῖς βουλευτές ἦσαν καλλύτεροι ἀπό τούς ἐγχωρίους μας.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. Ὅσον ἀφορᾷ τόν ἀγωγό East Med,μᾶλλον θά τόν ἀφήσουν ἀφοῦ ἡ Ε.Ε. ἐνέκρινε κονδύλια γιά τό καλώδιο ἡλετρικῆς ἐνέργειας πού θά ἑνώνῃ Ἰσραήλ-Κύπρο-Ἑλλάδα. Λένε πώς εἶναι πραγματικά πρἀσινη ἐνέργεια.

      Ἐγώ νομίζω πώς μᾶς κοροϊδεύουν γιά τά καλά !

      Αλλαγές στον Ενεργειακό Χάρτη μετά την Ηλεκτρική Σύνδεση Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας
      https://greekreporter.com/2022/01/27/energy-israel-cyprus-greece-electricity-link/

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    3. @ Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2022 - 6:44 μ.μ.

      Ποια ηταν η Αdministrative Assistant;
      Η 700 κιλα Liz H.?

      Διαγραφή
    4. Αγαπητη Πελασγικη τα εχω πει και τα εχω ξαναπει.
      Τους εβραιους δεν τους εμπιστευομαι ακομα κι αν η γλωσσα τους ειναι σταμπαρισμενη με σφραγιδα συμβολαιογραφου. Απ' το 2000 τουλαχιστον τα λεω για δαυτους.
      Ειναι σαν να εμπιστευεσαι εναν ....κλαιγοντα αλιγατορα οτι δεν θα σε κατασπαραξει.
      H λεξη "perfidious" αφορα τους εβραιους ΜΟΝΟ σε ολον τον πλανητη.
      ΜΟΝΟ τους εβραιους. Κανεναν αλλο λαο.
      Ακομα και στους Τουρκαλαδες μπορεις να βρεις λιγη "μπεσα". Στους εβραιους ΟΧΙ.
      Αυτοι θα σε προδωσουν ασχετως με οτι ορκο και υποσχεση σου εχουν δωσει.
      Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι αυτοι εβαλαν λογια στο στομα του Μπαϊντεν να μιληση για τον αγωγο East Med (αμφιβαλλω αν ειχε την παραμικρη ιδεα για τον αγωγο ο γεροξεκουτης) γιατι αρχιζουν να κανουν παλι κουβεντουλα με τον Ταγιπ. Χωρια οτι εβραιοι πρακτορες βρισκονται στην ανατολικη Τουρκια απ το 1990, μπορει και απο πιο πριν, ως "συμβουλοι επιχειρησεων" κατασκοπευοντας τους Περσες και τον τοτε Σανταμ.
      Μια καλη γευση για τους εβραιους μπορουμε να παρουμε σε προσφατη αναρτηση του στην σελιδα του φιλου μου του Διηνεκη
      http://esxatianasxesi.blogspot.com/2022/01/blog-post_868.html

      Διαγραφή