" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Τό Ἰσραήλ θά κατασκευάσῃ νέο σύστημα ἐπιτήρησης στήν Πράσινη Γραμμή τῆς Κύπρου


Η Κύπρος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει κάνει συμφωνία με το Ισραήλ για ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης στα σύνορα της χώρας, την Πράσινη Γραμμή. Τα σύνορα χωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία από την κατεχόμενη πλευρά του νησιού, που ονομάζεται «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Η κυβέρνηση μαριονέτα στον κατεχόμενο βορρά δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής στο νησί. Η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία μεταξύ όλων των άλλων εθνών του κόσμου.

Η Κύπρος σχεδιάζει να δαπανήσει 27,5 εκατομμύρια ευρώ για το έργο, το οποίο θα κατασκευαστεί μέσα στην επόμενη τριετία. Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της παράνομης δραστηριότητας στα σύνορα, συμπεριλαμβανομένου του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης.

«Είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης που θα μας παρέχει εικόνες 24 ώρες το 24ωρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου Χρήστος Πιερής.

«Θα εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία στην Πράσινη Γραμμή».


Ο Κύπριος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής δήλωσε στη διάσκεψη του Γραφείου Υποστήριξης της ΕΕ για το Άσυλο ότι η κατάσταση της Κύπρου με τους μετανάστες έχει γίνει ένα αυξανόμενο ζήτημα για τη χώρα και ότι η Κύπρος είναι «υποχρεωμένη να λάβει σημαντικά και δραστικά βήματα» όσον αφορά τα σύνορά της με την κατεχόμενη Κύπρο.

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου αναγνώρισε το σχέδιο της Κύπρου, λέγοντας ότι θα ήταν ανοιχτή στην υποστήριξη της κατασκευής του νέου συστήματος:

«Στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, το νησί της Κύπρου δεν είναι απρόσβλητο στην παράτυπη μετανάστευση. Τόσο η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου όσο και η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου δέχονται παράτυπη μετανάστευση από διάφορες χώρες», αναφέρεται σε δήλωση του «Υπουργείου Εξωτερικών» της ΤΔΒΚ.

«Σε αντίθεση με την ελληνοκυπριακή πλευρά, η χώρα μας στερείται διεθνούς βοήθειας και παλεύει με την παράτυπη μετανάστευση μόνο με την υποστήριξη της μητέρας πατρίδας Τουρκίας».

Η ιστορία της πράσινης γραμμής και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η Κύπρος χωρίστηκε από τους Τουρκοκύπριους και Ελληνοκυπριακούς πληθυσμούς της από τότε που η Τουρκία εισέβαλε στο νησί το 1974.

 Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στο νησί.

Ήταν μόλις πέντε μέρες μετά το ανεξήγητο  πραξικόπημα της χώρας από τις δικτατορικές δυνάμεις της Ελλάδας , το οποίο βοήθησε μόνο να δώσει στους Τούρκους μια αφορμή για να εισβάλουν και να καταλάβουν το βόρειο τμήμα του νησιού.

Περίπου 40.000 Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν στο νησί με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Αττίλα», μια εύστοχη ονομασία για τη βάρβαρη επίθεση κατά αθώων πολιτών, η οποία παραβίαζε ξεκάθαρα τον Χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρόσχημα για την τουρκική εισβολή ήταν η προστασία των Τουρκοκυπρίων, που αποτελούσαν περίπου το 18% του πληθυσμού του νησιού, επιχείρημα που ήταν τόσο αδύναμο τότε όσο και τώρα.

Η εισβολή «Αττίλα» περιελάμβανε βαριά οπλισμένα στρατεύματα που αποβιβάστηκαν λίγο πριν τα ξημερώματα στην Κερύνεια (Girne) στη βόρεια ακτή συναντώντας αντίσταση από τις ελληνοκυπριακές και ελληνοκυπριακές δυνάμεις.

Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπόρεσε να επιτύχει κατάπαυση του πυρός στις 22 Ιουλίου, οι τουρκικές δυνάμεις διοικούσαν ένα στενό μονοπάτι μεταξύ Κερύνειας και Λευκωσίας, το 3% του εδάφους της Κύπρου, το οποίο κατάφεραν να διευρύνουν, παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που ζητήθηκε στο Ψήφισμα 353.

Εκείνη την ημέρα η Τουρκία ξεκίνησε τη «Δεύτερη Ειρηνευτική Επιχείρησή» της, η οποία τελικά κατέληξε στην τουρκική κατοχή του 37% της Κύπρου.

Υπολογίζεται ότι 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εισβολής και 1.619 αναφέρθηκαν αγνοούμενοι, αλλά πολλοί ιστορικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός απολογισμός της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Περίπου 200.000 Κύπριοι εκδιώχθηκαν βίαια από τα σπίτια τους και έγιναν πρόσφυγες στην πατρίδα τους καθώς η Τουρκία χώρισε το νησί στα δύο, καταλαμβάνοντας περίπου το 35% του νησιού.

Ἀπό : greekreporter.com 

Ὅλο καί πιό κοντά οἱ σχέσεις Κύπρου Ἰσραήλ. Πάααρα πολύ κοντά...

ΕΔΩ,ΕΔΩ,ΕΔΩ


Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

  1. Μια φωτο για το αρχειο σου

    https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2021/11/1941.html#comment-form

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. [Τό Ἰσραήλ θά κατασκευάσῃ νέο σύστημα ἐπιτήρησης στήν Πράσινη Γραμμή τῆς Κύπρου.]
    Μαλιστα..........
    Κι οπως λεει ο πανσοφος λαος μας (που ψηφιζει ΠΑΣΟΚ και λοιπο δημοκρατικο τοξο-τρυπησου ή αλλως ψοφα) "ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ εχει η αλεπου στο παζαρι";

    Ωρες-ωρες αναρωτιεμαι ποιο θα ηταν το ποιον της ζωης μας αν ο Χιτλερ ειχε κερδισει τον πολεμο κι αυτοι που διοικουν τον κοσμο σημερα ησαν απομονωμενοι στην Μαδαγκασκαρη ή στο Γκουανταναμο Μπεϊ της Κουβας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δῆλα δή μᾶς λές πώς πιστεύεις ὅτι ὁ Β΄Π.Π. δέν ἦταν καί αὐτός ἕνας κατασκευασμένος πόλεμος πού ἐξυπηρέτησε συγκεκριμένους σκοπούς ὅπως καί ὁ προηγούμενος; Πιστεύεις πώς ὁ Χῖτλερ δέν ἦταν μία μαριονέτα τῶν ἐξουσιαστῶν;

      Πάντως προσωπικῶς ἔχω πεισθεῖ ὅτι ὅλα ἔχουν γίνει καί γίνονται μόνον γιά νά ἐξυπηρετοῦν τά σχέδια τῶν παγκοσμίων ἐξουσιαστῶν.

      Ὅσο γιά τό Ισραἠλ καί τίς σχέσεις του μέ τήν Κύπρο,ὅπως θά ἔχεις καταλάβει,πολλά χρόνια τώρα,εἶναι πολύ στενές.Τόσο στενές μέχρι πού δέν πάει ἄλλο ! Καμμία ἐντύπωσιν λοιπόν...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. Πιστευω οτι εχουμε φαει ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, μα ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ υπο μορφην "ιστοριας" αγαπητη Πελασγικη. Εμεις που ειμαστε μιας καποιας ηλικιας φυσικα.
      Οταν ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, σου επιβαλλουν να πιστευεις' αλλιωτικα εισαι αντισημιτης χανεις τα προς το ζειν και πας φυλακη, οτι ο Χιτλερ εβαλε 6.000.000 εβραιους σε φουρνους αφου τους δολοφονησε πρωτα με αερια σε δωματια του ντους, εκανε σαπουνι με το λιπος τους και φωτιστικα με το δερμα τους, τοτε καποιο λακο εχει η φαβα.
      Οταν ΕΙΔΕΣ με τα ιδια σου τα ματια οτι στην τρομοκρατια της 11ης Σεπ 2001 ειναι μπλεγμενοι εβραιοι του Ισραηλ και των ΗΠΑ μεχρι τα μπουνια, αλλα ο "παγκοσμιος τυπος" σφυριζει αδιαφορα και μας λεει «δειτε τους αραβες τρομοκρατες που σε λιγο θα κανουμε τις χωρες τους σφαγειο κι οσοι γλυτωσουν θα σας κουβαληθουν στην Ευρωπη», οταν γινομαστε μαρτυρες και βλεπουμε με τα ιδια μας τα ματια τα σημερινα τεραστια στρατοπεδα συγκεντρωσεως σαν αυτο ΟΛΗΣ της υποδουλης Παλαιστινης (οχι μονο της Γαζας) που αυτοι οι "καλοι ανθρωποι, τα αιωνια θυματα του Χιτλερ" μπαινουν μεσα δολοφονουν και γεννοκτονουν τους Παλαιστινιους χωρις να δινουν λογαριασμο σε κανεναν, ενω καθημερινα μας φταιει ο Ταγιπ που δεν υπογραφει για τα «δικαιωματα των πουστ....εεεεε των γυναικων» ηθελα να πω, και πιο παλια μας εφταιγαν οι Μιλοσεβιτζ, Κανταφι, Σανταμ των οποιων παρεπιπτοντως διαλυσαμε τις χωρες και εκτελεσαμε αυτους τους «κακους ηγετες» τοτε ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ αγαπητη Πελασγικη.
      ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.
      Για αυτο αναρωτιεμαι ωρες-ωρες.
      Πως θα ‘ταν η ζωη μας ΣΗΜΕΡΑ, αν εκεινος ειχε κερδισει τον πολεμο;


      Καλησπερα σε ολους.

      Διαγραφή
    3. Ἐγώ ἐπιμένω πώς ἦταν μαριονέτα.Ὅ,τι ἤθελαν νά ἐπιτύχουν μέσῳ αὐτοῦ τό βιώνουμε ἀπολύτως ἕως σήμερα.Κυρίως ὅμως τήν παγκόσμια ἀποδοχή πού ἐπί χιλιετίες δέν μποροῦσαν νά ἔχουν.

      Συνεπῶς γιατί νά μπῶ στήν διαδικασία νά σκέπτομαι :ἄν κέρδιζε τόν πόλεμο ὁ Χίτλερ ὅταν ἦταν προδιαγεγραμμένο νά ἔχῃ ΕΝΑ μόνον τέλος αὐτό ὁ ...πόλεμος;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  3. Οι κουμπαροι αν θελουν μπορουν και αυριο να λυσουν το προβλημα τους. Να μετονομαστουν σε δυτ. Ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις τί γνωρίζω ἐγώ; Πώς ἐκεῖ κάτω στήν Κύπρο οἱ ἄνθρωποι περνοῦν πολύ καλά.Μέ τίς σπουδές τους στό ἐξωτερικο,τήν ἐπαγγελματική τους σταδιοδρομία σέ μεγάλες ἑταιρεῖες,παγκοσμίου βεληνεκούς,τίς ἐπαφές μέσῳ τοῦ ἐμπορίου καί γενικῶς μέ μία νοοτροπία κοσμοπολίτικη τήν ἔχουν βολέψει ὑπέρ τό δέον.

      Ἄσε ἀγαπητέ μου,γνωρίζω ἀρκετούς Κυπρίους,τά λέμε καθημερινῶς.Οἱ ἄνθρωποι εἶναι σἐ ἄλλο ἐπίπεδο.Ἐμεῖς; Ἐν τάξει,στόν ἐγωϊστικό μας μικρόκοσμο...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή