" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Ἡ ...διάσημη,πλέον,Ἀλεξανδρούπολις καί ἡ ἀσφάλεια τῆς Εὐρώπης


Το τεράστιο αμερικανικό Roll-on, Roll-off Carrier «ARC Independence», που μετέφερε στρατιωτικό υλικό, έδεσε την Κυριακή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Το πλοίο μεταφέρει ελικόπτερα και στρατιωτικά οχήματα που θα συμμετάσχουν στην επικείμενη άσκηση του ΝΑΤΟ « Atlantic Resolve ».

Ο Πρόεδρος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ καλωσόρισε το πλοίο με μια σειρά από tweets.


Μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία του πρώτου ελικοπτέρου που προσγειώθηκε από το γιγάντιο σκάφος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ελλιμενιστούν στην Αλεξανδρούπολη επιπλέον αμερικανικά μεταφορικά πλοία στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη στρατιωτική άσκηση.

Μεγάλος αριθμός ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), τανκς, κανονιών και πυροβολικού αναμένεται να φτάσει στο ελληνικό λιμάνι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία ως μέρος μιας εκτεταμένης στρατιωτικής αποστολής πρωτοφανούς κλίμακας.

Η επιχείρηση Atlantic Resolve ξεκίνησε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ εκείνη την εποχή έλαβαν αρκετά άμεσα μέτρα για να ενισχύσουν τη στάση αποτροπής κατά μήκος της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αεροπορικής, επίγειας και ναυτικής παρουσίας στην περιοχή και ενισχύοντας προηγουμένως προγραμματισμένες ασκήσεις.

( Σημ. Πελασγ. Κόπτονται γιά τήν ἀσφάλεια τῆς Εὐρώπης,οἱ ἀμερικανοί...


Καί ΕΔΩ 

Αλεξανδρούπολη: Στρατιωτικός κόμβος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει κόμβος αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Ο Τζέφρι Πάιατ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, δήλωσε πρόσφατα ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει λάβει στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ.

«Ήταν μια περιοχή που, όταν έφτασα στην Ελλάδα το 2016, φαινόταν κάπως ξεχασμένη. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Είμαι πολύ περήφανος για τις συνεργασίες που έχουμε δημιουργήσει, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά επίσης, για παράδειγμα,  στην ενέργεια, με την FSRU, τον σταθμό παραγωγής ενέργειας φυσικού αερίου, τους αγωγούς IGB και TAP », είπε ο Πάιατ.

Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί από τότε να επεκτείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στο λιμάνι, όπως προβλέπεται από τη διμερή Συμφωνία Αμοιβαίας Άμυνας και Συνεργασίας που υπογράφηκε πρόσφατα . Λίγα μόλις μίλια μακριά από τα τουρκικά σύνορα, η αναβάθμιση του μέχρι πρότινος ήσυχου αλιευτικού λιμανιού έχει ενοχλήσει την Άγκυρα.

Πρόσφατα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη δυσφορία του για τη μελλοντική ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής της G20 στη Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ερντογάν είπε ότι «θέσαμε το θέμα τόσο στον Μπάιντεν όσο και στον Μακρόν».

«ΕίπαμεΗ δημιουργία βάσης εκεί ενοχλεί εμάς και τους ανθρώπους μας», δήλωσε.

( Ἀπό : GreekReporter.com)

Ἔχουν μεγάλα σχέδια ΗΠΑ καί Ἰσραήλ γιά Ἑλλάδα καί Κύπρο. Πολύ μεγάλα σχέδια !

Οἱ ΗΠΑ προετοιμάζονται γιά τήν μεγαλύτερη στρατιωτική ἀπόβαση στήν Ἑλλάδα

Ἀλεξανδρούπολη – Παρουσία Πάϊατ ἡ μεγαλύτερη «ἀπόβασις» τῶν ΗΠΑ στά Βαλκάνια

Ὁ Pyatt βλέπει μία συναρπαστική σχέση,μέ τήν Ἑλλάδα βεβαίως...

« Ἁλώνισμα» γιά πέντε χρόνια ἀκόμη ἀπό τίς ΗΠΑ,ἐν Ἑλλάδι...

« Θεσσαλονίκη,Ἁλεξανδρούπολις,Καβάλα οἱ στρατηγικές προτεραιότητες τῶν ΗΠΑ»

Ποιός εἶναι ὁ πρόεδρος τοῦ Ὀργανισμοῦ Λιμένος Ἀλεξανδρουπόλεως (Ο.Λ.Α) ,Κωνσταντῖνος Χατζημιχαήλ ; 

Ἀποτελεῖ ἕνα ἀπό τά 100 νέα στελέχη τά ὁποῖα κατά τόν Κυριάκο Μητσοτάκη ἀποτέλεσαν τήν βάση γιά τήν ῥιζική ἀνανέωση τῆς ΝουΔου,τό 2017.

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ Γεννήθηκε  το 1977 στην Αλεξανδρούπολη. Επιχειρηματίας, διευθύνει τις επιχειρήσεις INTERBAGNO. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και μέλος της Διοίκησης της ΕΣΕΕ, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για το project Open Mall . Επίσης αποτελεί  μέλος της Γενικής Διοίκησης του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου.

Καί βεβαίως δικαιώθηκε.Τόν Ὀκτώβριο τοῦ 2019,τρεῖς μῆνες μετά τήν ἀναληψη ἐξουσίας ἀπό τόν Κούλη,ὁ Χατζημιχαήλ ὁρίστηκε Πρόεδρος τοῦ Ο.Λ.Α. 

Ἤ ἀλλιῶς ἀπό τά εἴδη ὑγιεινῆς στήν προεδρία τοῦ Λιμένος Ἀλεξανδρουπόλεως

Σχετικῶς μέ τό project Open Mall :

  Στα Open Malls θα συμμετέχουν πάνω από 1000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Υπενθυμίζεται ότι το πιλοτικό αυτό έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013» και φορείς υλοποίησης του είναι οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι

 Ανάμεσα στις δράσεις που θα αναπτύσσονται στα Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα είναι οι εμπορικές, από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις όπως προσφορές και προωθητικές ενέργειες, αναβάθμιση του δημόσιου χώρου για την αντιμετώπιση θεμάτων σχετικά με την αισθητική και τη λειτουργία του δικτύου πεζοδρόμων, το φωτισμός, την καθαριότητα, τη διαχείριση του πράσινου, τον καλλωπισμό,τη διασφάλιση πρόσβασης για ΑμεΑ και τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους δήμους ή άλλους φορείς...( ἐδῶ)

Ἐπεί δή τό ἐμπόριο εἶναι ἄμεσα συνδεδεμένο μέ τά λιμάνια,προφανῶς καί ὁ Κυριάκος ἤξερε ποιόν τοποθέτησε στήν θέση τοῦ Ο.Λ.Α. Καί οπως βλέπετε ὁ ἄνθρωπος εἶναι πολύ ἀνοικτός στίς νέες ἰδέες. Νά ὑποθέσω καί πολυπολιτισμικός ; Σίγουρα ! 

Καί μιά καί τό ἐμπόριο γιά νά ἀνθῇ καί νά προοδεύῃ χρειάζεται ἀσφάλεια,ἀπό κάθε ἄποψιν,ἀντιλαμβανόμεθα τήν χαρά τοῦ Χατζημιχαήλ μέ τήν ἔλευση τῶν στρατιωτικῶν δυνάμεων τῶν ΗΠΑ στό λιμάνι τῆς πόλεώς του. 

Πῶς τό λένε τά ἀμερικανάκια ; « Οἱ ΗΠΑ δεσμεύονται γιά τήν ἀσφάλεια τῆς Εὑρώπης ». Καί ἡ δέσμευση αὐτή περνᾷ μέσα ἀπό τήν ἐπιχείρηση Atlantic Resolve ἐδῶ καί 7 χρόνια καί ...συνεχίζεται...


Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, μήπως ήταν καλύτερα να είχε κερδίσει τον πόλεμο ο Χίτλερ τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐπεί δή ἔχω πειστεῖ πώς καί ὁ Χίτερ ἦταν μία μαριονέτα,ἄν εἶχε κερδίσει τόν πόλεμο κάποιο ἄλλο μεγάλο κακό θά ὑπῆρχε ὡς ἀποτέλεσμα. Ὁπότε...

      ΚΑλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
    2. Μα και οι αμερικανοι το παραδεχτηκαν οτι στον Β'ΠΠ πολεμησαν με την λαθος πλευρα.
      Ηταν βεβαια κατοπιν εορτης αγαπητε Bill- Kill.
      Ειχαν ηδη απομακρυνθει απ' το.....ταμειο.
      Και οπως γνωριζουμε μετα την απομακρυνση απ το ταμειον ουδεν λαθος αναγνωριζται.

      10 Δεκεμβρίου 1940.
      Η ομιλία Χίτλερ προς τους Εργάτες στο εργοστάσιο της Ραϊμετάλ στο Βερολίνο για την εργασία , τον χρυσό και τους τραπεζίτες

      «…..Ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται για τη διατήρηση του κανόνα του χρυσού ως βάση του νομισματικού συστήματος. Αυτό μπορώ να το πιστέψω, γιατι ο χρυσός είναι στα χέρια τους. Και εμείς είχαμε κάποτε χρυσό, αλλά μας τον έκλεψαν . Όταν ήρθα στην εξουσία, δεν ήταν η κακία που με έκανε να εγκαταλείψω τον κανόνα χρυσού. Η Γερμανία απλά δεν είχε χρυσό. Κατά συνέπεια, η εγκατάλειψη του κανόνα του χρυσού δεν παρουσίαζε δυσκολίες, κι 'αυτό είναι πάντα εύκολο για εκείνον που δεν έχει. Δεν είχαμε καθόλου χρυσό. Δεν είχαμε καθόλου συνάλλαγμα. Όλα είχαν κλαπεί από εμάς κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δεκαπέντε ετών. Όμως, οι συμπατριώτες μου και εγώ δεν μετανιώνουμε, γιατί έχουμε γιατί δημιουργήσαμε το οικονομικό μας σύστημα πάνω σε μια εντελώς διαφορετική βάση. Στα μάτια μας, ο χρυσός δεν έχει αξία από μόνος του . Είναι μόνο ένας παράγοντας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποταγούν και να κατακτηθούν τα έθνη…».

      Η συνεχεια εδω:
      https://deltio11.blogspot.com/2021/12/10-1940.html

      Διαγραφή
    3. Οπότε ισχύει;η ιστορία γράφεται από τους νικητές.

      Διαγραφή