" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Οἱ ΗΠΑ προετοιμάζονται γιά τήν μεγαλύτερη στρατιωτική ἀπόβαση στήν Ἑλλάδα


Οι αμερικανικές δυνάμεις προετοιμάζονται γι᾿ αυτό που περιγράφεται ως η μεγαλύτερη στρατιωτική απόβαση στην Ελλάδα, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη.


Ένας μεγάλος αριθμός ελικοπτέρων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), άρματα μάχης και πυροβολικό αναμένεται να φτάσουν στο ελληνικό λιμάνι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία τις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης στρατιωτικής αποστολής που έχει πρωτοφανή κλίμακα.

Η αποστολή, σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, θα είναι μέρος μιας στρατιωτικής άσκησης που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη.

Το ίδιο πολεμικό πλοίο της κλάσης USNS Yuma Spearhead που θα πραγματοποιήσει την αποστολή το έκανε κατά τη διάρκεια παρόμοιας στρατιωτικής άσκησης πέρυσι... Είναι σε θέση να μεταφέρει με τα οχήματά του μονάδες μεγέθους εταιρειών του αμερικανικού στρατού και των αμερικανών πεζοναυτών, ή μπορεί να αναδιαμορφωθεί ώστε να γίνει μεταφορά στρατευμάτων για ένα τάγμα πεζικού.

Μεγάλος αριθμός στρατιωτικών οχημάτων και εξοπλισμού θα παραδοθούν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων τύπου Romeo, Sikorsky και Chinook, καθώς και άρματα μάχης M1 Abrams ως μέρος της αποστολής.

...............

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα φιλοξενήσει τις αμερικανικές δυνάμεις, έχει αναδειχθεί σε στρατηγική σημασία για τις ΗΠΑ. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ για την πολυεθνική άσκηση που ονομάζεται "Defender Europe 21", τον Μάιο.


Ο Τζέφρι Πάιατ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δήλωσε κατά την επίσκεψή του: «Είναι απόδειξη της στρατηγικής μας δέσμευσης στη βόρεια Ελλάδα και του ρόλου της Αλεξανδρούπολης ως στρατιωτικού κόμβου εφοδιαστικής, ενεργειακού κόμβου, περιφερειακού κόμβου πρόσβασης και κόμβου μεταφορών.

«Αυτή ήταν μια περιοχή που, όταν έφτασα στην Ελλάδα το 2016, φαινόταν κάπως ξεχασμένη. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Είμαι πολύ περήφανος για τις συνεργασίες που έχουμε δημιουργήσει, όχι μόνο όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία και ασφάλεια, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά και, για παράδειγμα,  στην ενέργεια, με την FSRU, τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου, τους αγωγούς IGB και TAP ", Είπε ο Pyatt...

( Ἀπό ἐδῶ)


Προχθές ἐξ ἀφορμῆς τῆς πενταετούς Συμφωνίας Ἀμοιβαίας Ἀμυντικῆς Συνεργασίας Ἑλλάδος-ΗΠΑ καί τῆς ἐπιστολῆς τοῦ Μπλίνκεν πρός τόν Μητσοτάκη,εἴχαμε ἀναφερθῇ στό λιμάνι τῆς Ἀλεξανδρουπόλεως καί τό τεράστιο  ἐνδιαφέρον τοῦ Τζέφρυ Πάϊατ ( ὁ ὁποῖος εἶναι ἀκόμη Πρέσβης τῶν ΗΠΑ ἐν Ἑλλάδι),ἕνα ἐνδιαφέρον τό ὁποῖο δέν κρύβει καθόλου μάλιστα,ἀπεναντίας. Τά γράφαμε ἐδῶ καί νομίζω πώς δέν χρειάζεται νά προσθέσουμε τίποτε ἄλλο... 

Καί τώρα,πού ὅλα εἶναι ἕτοιμα,ἔρχεται καί ἡ μεγάλη ἀπόβασις/ἐγκατάστασις...


Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου