" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Λοβέρδος : «Ἐγώ εἶμαι πασοκ μέχρι κόκκαλο»


 Οι Λοβέρδοι ή Λουέρδοι ήταν ονομαστή οικογένεια της Κεφαλληνίας. Η οικογένεια και το όνομά της αναφέρεται ότι προέρχεται: είτε από κάποιον γραμματέα ονόματι Aluardo του τελευταίου Λατίνου Αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης Βαλδουίνου Β΄, είτε από κάποιον Λομβαρδό, ο οποίος υπηρέτησε τους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες ή είχε καταφύγει στην Κεφαλληνία, όπου νυμφεύθηκε και έγινε γενάρχης των Λοβέρδων.

Η οικογένεια Λοβέρδου εμφανίσθηκε στην Κεφαλληνία μεταξύ του 1265 και του 1450, ενώ εγγράφηκε στη Χρυσή Βίβλο (Λίμπρο ντ' Όρο) του νησιού ανάμεσα στο 1593 και στο 1604, λαμβάνοντας τον τίτλο του κόμη. Σήμερα πολλά επώνυμα του νησιού διεκδικούν την προέλευσή τους από τους Λοβέρδους, όπως τα: Λιβιεράτος, Λασκαράτος, Μικελακάτος, Τζουγανάτος, και άλλα.

Μεταξύ των γνωστότερων μελών της οικογένειας Λοβέρδου υπήρξαν και τα παρακάτω (με κατά το δυνατό χρονολογική σειρά):

Δον Γεράσιμος Λοβέρδος (1390-1510), αρχιεπίσκοπος Κεφαλληνίας

Νικηφόρος, αρχιεπίσκοπος Κεφαλληνίας μεταξύ 1518-1526

Στάθης Λοβέρδος (16ος αι.), θεολόγος και ελληνιστής

Δον Σωφρόνιος Λοβέρδος, αρχιεπίσκοπος Κεφαλληνίας μεταξύ 1536 και 1550, κατά κόσμο Σπυρίδων

Φιλόθεος, αρχιεπίσκοπος Κεφαλληνίας μεταξύ 1567 και 1580

Αγάπιος από τον κλάδο των Δοττοράτων (1710-1795), λόγιος κληρικός και δάσκαλος

Δον Αγάπιος, αρχιεπίσκοπος Κεφαλληνίας το 1717

Ευφήμιος ή Ευθύμιος από τον κλάδο των Μικελακάτων (1752-1800), ιατρός και διοικητικός αξιωματούχος

Κωστής Ιωάννης Λοβέρδος (1773-1842), ιστοριοδίφης

Νικόλαος Λοβέρδος (1773-1837), στρατηγός του γαλλικού στρατού

Σπυρίδων Σπυρακάτος (γενν. 1770), νομομαθής και στιχουργός  (ἐδῶ)

Οι Λομβαρδοί ήταν αρχαίος γερμανικός λαός επίσης γνωστός ως Λογγοβάρδοι.

Ἀδυναμία στόν Ἐλισάφ... !  ἐδῶ

Ανδρέας Λοβέρδος
: Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι γιος του Νικολάου Λοβέρδου, συμβολαιογράφου με καταγωγή από την Αγία Θέκλη Ληξουρίου (ἐδῶ)

Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο ιδρυτής της Δημοκρατικής Παράταξης. Αυτές είναι οι ρίζες μας.,λέει ὁ Λοβέρδος,ἐδῶ

Ἁγία Θἐκλη Ληξουρίου,Κεφαλλονιά : Οι πρώτοι κάτοικοι του οικισμού προέρχονταν από την οικογένεια των Λοβέρδων οι οποίοι ήρθαν από το Βυζάντιο. Από την οικογένεια των Λοβέρδων δημιουργήθηκε η οικογένεια των Λιβιεράτων και από αυτήν, άλλες δώδεκα. Στα χρόνια της γερμανικής Κατοχής στο χωριό υπήρξε αρχηγείο του ΕΑΜ και έγιναν πολλές εκτελέσεις. Υπάρχει ανδριάντας με τα ονόματα των εκτελεσθέντων στο προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου. To γυμνάσιο της Αγίας Θέκλης λειτουργεί από το 1892 και η πρώτη ονομασία του ήταν Ραλλάτειος Σχολή, κατόπιν ελληνικό σχολείο και μετέπειτα αστικό σχολείο. Το χωριό, όπως και όλη η χερσόνησος της Παλικής, έπαθε πολύ σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του 2014...( ἀπό ἐδῶ)


Τό Πασοκ τοῦ 21ου αἰ. ἀρχίζει καί τελειώνει μ᾿ἕναν Λοβέρδο... ! 


ἀπό ἐδῶ



Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα αγαπητή Πελασγική

    Όσοι δεν γνωρίζουν ας "γκουγκλάρουν" ...Λοβέρδος - σαιντεολογία...

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...
      στις 10 και 11 Μαΐου 1999 ο Γεώργιος Μαύρος, μαζί με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο (πρώην υφυπουργό Εξωτερικών) υπερασπίστηκαν μέλη της Scientology, τα οποία κατηγορούνταν για τα γνωστά φακελώματα πολιτικών, δημοσιογράφων, κληρικών, δικαστικών, κλπ. Συνοπτικά, οι κατηγορίες ήταν ότι έκαναν συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν την ιδιωτική, κοινωνική, επαγγελματική, υπηρεσιακή ζωή, φιλοσοφικές, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες σημαντικών προσώπων της δημόσιας ζωής της πολιτικής, εκκλησιαστικής και δικαστικής αρχής, της δημοσιογραφίας και στη συνέχεια ότι ταξινομούσαν και καταχωρούσαν αυτές τις πληροφορίες σε έγγραφα και ατομικούς φακέλους, στοιχεία τα οποία έστελναν σε ξένα κέντρα πληροφοριών...

      ...Ο κ. Λοβέρδος, αφού υπερασπίστηκε τους Σαϊεντολόγους και επιτέθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τοποθετήθηκε στη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών μετά από την παραίτηση/απομάκρυνση του προκατόχου του (Γιάννη Ζαφειρόπουλου) στη γνωστή υπόθεση, όπου ο προκάτοχος του φέρεται να μην συμβιβαζόταν με τις επιθυμίες του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τη διάθεση κονδυλίων σε διάφορες αμαρτωλές «Μη κυβερνητικές οργανώσεις» και για την πολιτική που ασκούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα Βαλκάνια.

      Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό ἐνδιαφέρον θέμα,ὥστε νά μήν ξεχνοῦμε μέ ποιούς ἔχουμε νά κάνουμε :

      Ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι Σαϊεντολόγοι και η κυβέρνηση Σημίτη
      https://www.newsbomb.gr/bomber/apokalypseis/story/446174/o-andreas-loverdos-oi-saientologoi-kai-i-kyvernisi-simiti

      Εύχαριστοῦμε ἀγαπητέ Ἀντώνιε !

      Διαγραφή
  2. Δε σου λέω και το δικό μου επίθετο να μου πεις για τους προγόνους μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά μοῦ τό δώσῃς,ποῦ ξέρεις,μπορεῖ νά μᾶς προκύψῃς μεγάλος σοΐλης !

      Λές νά φᾶς καί τόν Λοβέρδο;


      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ἄθενς !

      Διαγραφή
  3. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΟΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΩΝ, Ο Γ. ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ << ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑΣ>> ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΓΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ... ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1994 Η ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΤΖΥ , ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ , ΕΙΧΕ ΟΡΑΝΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ << ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ >>. ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ JOINT VISION 2010. ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ , ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΣΥΝΟΧΗΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ. ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΥΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΙΧΕ – ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πώς στοχοποιημένος εἶναι ὁ Χριστιανισμός ἁπανταχοῦ τοῦ πλανήτου.Ἄλλως τε,ὁ Χριστιανισμός χαρακτηρίζει ἀπολύτως τόν δυτικό πολιτισμό καί κατ᾿ἐπέκτασιν τήν λευκή φυλή ὡς ἐκπρόσωπό του.Ὁ Στόχος,λοιπόν,εἶναι δεδομένος...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ἀννίκερι !

      Διαγραφή
  4. Ο Λοβλερδος ειναι ο λαγός του Γαπα. Αυτός θα του παραχωρήσει τήν προεδρία.Στο τέλος θα κάνει ¨πίσω¨και θα στείλει τούς "δικούς του" στον Γιωργάκη του Ανδρεα. "βαριά" κληρονομιά! ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή