" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Amish καί Covid : Ἀντιμετώπισαν τήν πανδημία καί νίκησαν !

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ (Νικ Σταματάκης): Ακραία παραδείγματα/καταστάσεις είναι τα πιο χρήσιμα στην προσπάθεια εύρεσης της αλήθειας για κοινωνικά φαινόμενα. Αυτή είναι η περίπτωση των Αμίς που δεν έπαψαν ποτέ να ακολουθούν τις παραδοσιακές τους πεποιθήσεις - έπιναν αγιασμό από το ίδιο κύπελλο! - και ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στην ανοσία της αγέλης, μερικούς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας. 

Η προσωπική μου γνώμη (και ο βέλτιστος δρόμος) βρίσκεται κάπου στη μέση: Θα ήμασταν πολύ καλύτερα σαν κοινωνία αν κρατούσαμε τα πάντα ανοιχτά αλλά χρησιμοποιούσαμε προστατευτικά μέτρα (καλής ποιότητας μάσκες, κοινωνικές αποστάσεις, φάρμακα και εμβόλια) για τους ηλικιωμένους και πιο ευάλωτα. 

Αλίμονο, αυτό που είχε νόημα και βασίστηκε σε πολλούς αιώνες ανθρώπινης εμπειρίας, πετάχτηκε υπέρ της πολιτικής σκοπιμότητας: για να ικανοποιήσει την πείνα της Αριστεράς και των Παγκοσμιοποιητών για εξουσία και κοινωνικό έλεγχο…  

==========================

Amish καί Covid

....

Κομητεία Λάνκαστερ, Πενσυλβάνια: χιλιάδες οικογένειες ζουν ζωές σε μεγάλο βαθμό διαφορετικές από τη σύγχρονη Αμερική. Οι Αμις είναι μια χριστιανική ομάδα που δίνει έμφαση στους ενάρετους παρά στους επιφανειακούς. Συνήθως δεν οδηγούν, δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα ή δεν έχουν τηλεόραση. Και κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid-19, έγιναν υποκείμενα σε ένα τεράστιο κοινωνικό και ιατρικό πείραμα.

Sharyl: Έτσι, είναι ασφαλές να πούμε ότι υπήρχε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση εδώ σε αυτήν την κοινότητα όταν ξέσπασε ο κοροναϊός από πολλά άλλα μέρη;

Calvin Lapp: Απολύτως.

Ο Calvin Lapp είναι Amish Mennonite ( Μεννονίτες εἶναι μία ἀκραία μορφή τῶν Προτεσταντῶν ὅπως οἱ Ἄμις,οἱ Κουάκεροι καί ἄλλοι που ἀνήκουν στούς Ἀναβαπτιστές  ) .

Lapp: Υπάρχουν τρία πράγματα που δεν αρέσουν στους Amish. Και αυτά είναι η κυβέρνηση - δεν θα εμπλακούν στην πολιτική και την εξουσία, δεν τους αρέσει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα - δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στα  σχολεία και επίσης δεν τους αρέσει το σύστημα υγείας. Μας ξεφτιλίζουν. Αυτά είναι τρία πράγματα με τα οποία νιώθουμε ότι παλεύουμε συνεχώς. Λοιπόν, αυτά τα τρία πράγματα είναι όλα μέρος του τι είναι Covid.

..............

Lapp: Όταν κάνουν λειτουργία της κοινωνίας, ρίχνουν το κρασί τους σε ένα φλιτζάνι και παίρνουν τη σειρά τους για να πιουν από αυτό το φλιτζάνι. Έτσι, πηγαίνετε σε όλη τη γραμμή και όλοι πίνουν από αυτό το φλιτζάνι, εάν ένα άτομο έχει κοροναϊό, η υπόλοιπη εκκλησία θα πάρει τον κοροναϊό. Την πρώτη φορά που επέστρεψαν στην εκκλησία, όλοι προσβλήθηκαν από κορονοϊό.

Ο Lapp λέει ότι δεν αρνούνταν τον κορονοϊό, τον αντιμετώπιζαν κατάματα.

Lapp: Είναι χειρότερο να σταματάς να δουλεύεις παρά να πεθαίνεις. Η δουλειά είναι πιο σημαντική από το να πεθαίνεις. Αλλά για να κλείσουμε τα πάντα και να πούμε ότι δεν μπορούμε να πάμε στην εκκλησία, δεν μπορούμε να συναντηθούμε με την οικογένεια, δεν μπορούμε να δούμε τους ηλικιωμένους μας στο νοσοκομείο, πρέπει να σταματήσουμε τη δουλειά; Είναι εντελώς ενάντια σε όλα όσα πιστεύουμε. Αλλάζετε τελείως την κουλτούρα μας για να προσπαθήσετε να συμπεριφέρεστε όπως ήθελαν να κάνουμε εμείς τον τελευταίο χρόνο και δεν πρόκειται να το κάνουμε.

Ο Στιβ Νολτ είναι μελετητής της κουλτούρας των Αμίς και των Μεννονιτών και ο ίδιος ο Μενονίτης. Μελετά τις εκδόσεις ειδήσεων Amish για να αναλύσει τις τάσεις σε ολόκληρη την κοινότητα.

Sharyl: Λέτε, λοιπόν, από τον Μάιο του 2020, τα πράγματα επανήλθαν στο φυσιολογικό στην κοινότητα των Amish;

Steve Nolt: Ως επί το πλείστον, ναι, στα μέσα Μαΐου, είναι σαν να επιστρέψαμε σε μια κανονική συμπεριφορά ξανά.

Αυτό σήμαινε επίσης την αποφυγή των νοσοκομείων.

Nolt: Γνωρίζω ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες οι Άμις αρνήθηκαν να πάνε στο νοσοκομείο, ακόμη και όταν ήταν πολύ άρρωστοι, επειδή αν πήγαιναν εκεί, δεν θα μπορούσαν να έχουν επισκέπτες. Και ήταν πιο σημαντικό να είσαι άρρωστος, ακόμη και πολύ άρρωστος στο σπίτι και να έχεις την ικανότητα να έχεις μερικούς ανθρώπους γύρω σου παρά να πηγαίνεις στο νοσοκομείο και να απομονώνεσαι.

Στη συνέχεια, τον περασμένο Μάρτιο, αξιόλογα νέα. Το Amish County Lancaster αναφέρθηκε ότι ήταν η πρώτη κοινότητα που πέτυχε "ανοσία αγέλης", πράγμα που σημαίνει ότι ένα μεγάλο μέρος ενός πληθυσμού είχε μολυνθεί από τον Covid-19 και είχε ανοσία.

Nolt: Ακόμη και όσοι πίστευαν ότι είχαν Covid έτειναν να μην υποβληθούν σε εξετάσεις. Η προσέγγισή τους έτεινε να είναι: «Είμαι άρρωστος. Ξέρω ότι είμαι άρρωστος. Δεν χρειάζεται να έχω κάποιον άλλο που να μου λέει ότι είμαι άρρωστος ». Ή μια ανησυχία ότι εάν έλαβαν θετικό τεστ, τότε θα τους ζητούσαν να περιορίσουν πραγματικά δραματικά αυτό που έκαναν με τρόπο που μπορεί να ήταν άβολο για αυτούς. Έτσι, δεν έχουμε αυτόν τον αριθμό τεστ.

Lapp: Δεν θέλαμε να ανεβούν οι αριθμοί, γιατί τότε θα έκλειναν περισσότερο τα πράγματα. Ποιο είναι το πλεονέκτημα της εξέτασης;

Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν υπάρχει καμία ένδειξη για περισσότερους θανάτους μεταξύ των Αμίς παρά σε μέρη που έκλεισαν - ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ήταν λιγότεροι εδώ. Αυτό είναι χωρίς μάσκα, παραμονή στο σπίτι ή άλλο σημαντικό μέτρο.

Sharyl: Έκανε, το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας, τουλάχιστον οι ενήλικες, το εμβόλιο Covid-19;

Nolt: Και πάλι, δεν έχουμε δεδομένα σχετικά με αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετά σαφές ότι σε ποσοστά, λίγοι το έκαναν.

Lapp: Ω, είμαστε χαρούμενοι που όλοι οι Άγγλοι έκαναν τα εμβόλια Covid. Αυτό είναι υπέροχο. Γιατί τώρα δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα, μπορούμε να κάνουμε ό, τι θέλουμε. Καλό για σένα. Σας ευχαριστώ. Το εκτιμούμε.

Ἐμείς;  Όχι, δεν κάνουμε εμβόλια. Φυσικά και όχι. Όλοι έχουμε κολλήσει τον Covid, οπότε γιατί να κάνουμε εμβόλιο;

Παραμένοντας ανοιχτοί, οι Amish εδώ έχουν ένα απτό επίτευγμα 2020 που λίγοι άλλοι μπορούν να ισχυριστούν.

Lapp: Έχουμε αυτό το αστείο: όταν όλοι οι άλλοι άρχισαν να περπατούν, εμείς αρχίσαμε να τρέχουμε. Κερδίσαμε περισσότερα χρήματα τον τελευταίο χρόνο από ό, τι ποτέ. Ήταν η καλύτερη χρονιά μας.

Βρήκαν πραγματικά οι Amish μια μαγική φόρμουλα; Λένε ναι. Και δεν τους ενδιαφέρει ποιος το αμφισβητεί.

Lapp: Ναι, όλοι οι Amish γνωρίζουν ότι έχουμε ανοσία αγέλης. Φυσικά έχουμε ανοσία αγέλης! Όλη η εκκλησία προσβάλλεται από κορονοϊό. Ξέρουμε ότι έχουμε κορωνοϊό. Νομίζουμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι από όλους. Δεν πρέπει να καυχιόμαστε, αλλά πιστεύουμε ότι κάναμε το σωστό.

Ἀπό : helleniscope.com

Ἐν τέλει : 

Ἡ δημοσιογρἀφος ἐρωτᾷ : « Γιατί δέν ἐπηρέασε ἐσᾶς ὁ Covid ; » Ἀπάντησις ἀπό τόν Ἄμις : «Δέν ἔχουμε τηλεόραση » ! ( ἀπό ἐδῶ)

Τό κανονικό ἐρώτημα θά ἔπρεπε νά ἦταν : Γιατί δέν σταμάτησε ἡ δική σας ζωή ἐξ αἰτίας τοῦ covid; 

Καί αὐτή εἶναι ἡ οὐσία καί τό νόημα ἀπ΄ὅλο τό θέμα. Ὅπως τό ἀναφέρει στήν ἀρχή ὁ Νϊκ Σταματάκης
Αλίμονο, αυτό που είχε νόημα και βασίστηκε σε πολλούς αιώνες ανθρώπινης εμπειρίας, πετάχτηκε υπέρ της πολιτικής σκοπιμότηταςγια να ικανοποιήσει την πείνα της Αριστεράς και των Παγκοσμιοποιητών για εξουσία και κοινωνικό έλεγχο…  


Ἡ Πελασγική 

1 σχόλιο:

  1. Ενδιαφερον βιντεο με αμερικανιδα γιατρο:
    http://greeknewsondemand.com/2021/10/13/%ce%b1%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b5%cf%83-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%85%cf%86%ce%b1%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b9%ce%b1/

    Οι πτήσεις εκτρέπονται λόγω πιλότων με πόνο στο στήθος…
    Οι πτήσεις εκτρέπονται λόγω επιβατών που εμφανίζουν πόνους από το εμβόλιο κατά τη διάρκεια της πτήσης…
    Ένας πιλότος από το Σιάτλ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από εμβολή λόγω του εμβολίου…
    Οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί δεν επιστρέφουν στην ενεργό υπηρεσία αφού έλαβαν το τρύπημα λόγω δυσμενών ενεργειών…
    Δύο αεροσυνοδοί από την Ατλάντα βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι λίγες ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου COVID…
    Οι πιλότοι αντιμετωπίζουν σημαντικές λοιμώξεις λόγω του τρυπήματος και στη συνέχεια πεθαίνουν από νεφρική ανεπάρκεια μετά από θεραπεία με το τοξικό φάρμακο Remdesivir….

    ΑπάντησηΔιαγραφή