" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

«Ὁ τρόμος τοῦ Ἰράν»,τό νέο ἔργο στήν Μέση Ἀνατολή,ἀπό τούς Ἰσραηλινούς,φυσικά...

 


Δέν ὑπάρχει ἡμέρα πού στίς ἱστοσελίδες τῶν ἰσραηλινῶν μέσων ἐνημερώσεως νά μήν διαβάσῃ κανείς μία εἴδηση πού ν᾿ἀφορᾷ τό Ἰράν καί τόν κίνδυνο πού ἀντιπροσωπεύει,σέ παγκόσμιο ἐπίπεδο καί ὄχι μόνον γιά τό Ἰσραήλ. Θά ἔλεγα πώς ἀπό τήν ἐκλογή τοῦ νέου ἰσραηλινοῦ πρωθυπουργοῦ,Νεφθαλείμ Μπένετ, ξεκίνησε αὐτή ἡ ἔντονη ...«ἰρανοφοβία». Τήν περασμένη ἑβδομάδα ἔγινε μία ἀπόπειρα δολοφονίας ἑνός ἰσραηλινοῦ ἐπιχειρηματία,στήν Κύπρον, ὅπου  συνελήφθη ὁ δράστης,ἕνας Ἀζερος ἐκ Ρωσσίας. Ὅμως ἐπισήμως οἱ Ἰσραηλινοί καί βεβαίως τά μμε,βλέπουν πώς πίσω ἀπό τήν ἀπόπειρα αὐτή βρίσκεται καί πάλι,τό Ἰράν. Διαβάζουμε : 

ἐδῶ
Το Ιράν ήταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Τέντι Σάγκι την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, Μάταν Σίντι.

«Σε αντίθεση με όσα δημοσιεύτηκαν το βράδυ της Κυριακής σε σχέση με το περιστατικό στην Κύπρο, ζητώ να διευκρινίσω, στο όνομα αξιωματούχων ασφαλείας, ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση από το Ιράν εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών που ζουν στην Κύπρο», είπε ο ματάν Σίντι. «Δέν πρόκειται για εγκληματικό περιστατικό,ο Σάγκι δεν ήταν στόχος της επίθεσης»

ἐδῶ

Η ιρανική πρεσβεία στη Λευκωσία δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί ήταν αβάσιμοι.

Τα σχόλια του Σίντι ήρθαν μετά από αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το αν η απόπειρα δολοφονίας ήταν τρομοκρατική επίθεση ή το αποτέλεσμα μιας επιχειρηματικής διαμάχης μεταξύ του Σάγκι και των Ρώσων επιχειρηματιών.

Ο Σάγκι ανέφερε ότι το Ιράν ήταν υπεύθυνο για την επίθεση.

Η απόπειρα δολοφονίας ήταν "μια άλλη πράξη επιθετικότητας από το Ιράν με στόχο ισραηλινούς στόχους", δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς.

«Το Ιράν εξακολουθεί να αποτελεί παγκόσμια και περιφερειακή απειλή και πρόκληση για το Ισραήλ, και θα συνεχίσουμε να ενεργούμε προς υπεράσπιση των πολιτών μας και την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ παντού και ενάντια σε κάθε απειλή», είπε ο Μπένυ Γκάντς.

Ο υπουργός Εξωτερικών Yair Lapid δήλωσε: «Οι Ισραηλινοί επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες, αλλά το Ισραήλ μπορεί και ξέρει πώς να προστατεύσει τους πολίτες του ».

Η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε έναν 38χρονο Αζέρο από την Ρωσία,στις 27 Σεπτεμβρίου για σχεδίαση δολοφονίας αρκετών Ισραηλινών επιχειρηματιών που ζούσαν στη Λευκωσία.

«Συνελήφθη ένα άτομο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν πιστόλι και φυσίγγια», δήλωσε τη Δευτέρα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου Στέλιος Παπαθεοδώρου. "Είναι μια ευαίσθητη υπόθεση, γι᾿ αυτό και έγινε αίτηση προφυλάκισης κεκλεισμένων των θυρών".

«Όλες οι πιθανότητες διερευνώνται», είπε.

Ο δράστης βρισκόταν στην Κύπρο για περίπου 20 ημέρες πριν από τη σύλληψή του, πρώτα διασχίζοντας από τη Βόρεια Κύπρο που ελέγχεται από τους Τούρκους με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια πηγαίνοντας πέρα ​​δώθε αρκετές φορές μέσω ενός ηλεκτρικού σκούτερ, μέσω μιας διάβασης πεζών, ανέφερε η αστυνομία. Νοίκιασε δύο αυτοκίνητα διαδοχικά και σε ένα από αυτά βρέθηκε σιγαστήρας κατά τη σύλληψή του.

Ο Σάγκι ενημερώθηκε από ανώνυμες ισραηλινές αρχές ότι είχε γίνει στόχος δολοφόνου, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Κυριακής. Αυτές οι αρχές βοήθησαν τον Σάγκι να φύγει από την Κύπρο και να αποφύγει τη ζημιά.

Παραμένει ασαφές ποιος είχε προειδοποιήσει τον Σάγκι, αλλά η Μοσάντ είναι πιθανώς η ανώνυμη ισραηλινή αρχή που δραστηριοποιείται ή δίνει πληροφορίες σχετικά με μια ξένη χώρα όπως η Κύπρος.  

Ο Sagi είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρείας λογισμικού τζόγου Playtech και της εταιρείας πρόληψης απάτης SafeCharge και ιδιοκτήτης της Camden Market στο Λονδίνο.Η περιουσία του εκτιμάται στα 3,6 δις δολ.ΗΠΑ.

( ἀπό : Jerusalem Post

ὁ ψηφιακός τζογαδόρος,μέ τούς γονείς του ...

Ὅσο γιά τήν ἐνημέρωσιν τοῦ ἐπιχειρηματία,ὁ ὁποῖος σημειῶστε πώς πολιτογραφεῖται καί Κύπριος( πληροφορίες σχετικῶς ἐδῶ),θά ἤθελα νά ἤξερα τί ἀναρωτιοῦνται; Ξεχάσανε τήν ὑπόθεση τοῦ πρωην κατασκόπου τῆς Μοσάντ μέ τό ὑπερσύγχρονο κατασκοπευτικό βάν, πού κυκλοφοροῦσε στήν Κύπρον; ( Τά γράφαμε ΕΔΩ,ἀλλά καί γενικῶς γιά τήν ὅλη δραστηριότητα τῶν Ἰσραηλινῶν στήν νῆσον πού προφανῶς τήν θεωροῦν κάτι σάν ...τσιφλίκι τους,πολλά χρόνια τώρα...ΕΔΩ

Μέ τόν συγκεκριμένο φαίνεται πώς τό τσιφλίκι μεγαλώνει καί περιλαμβάνει τήν χώρα μας,ἀφοῦ ὅπως διαβάζουμε,ἡ Μύκονος εἶναι τό δεύτερο σπίτι του καί φυσικά ὄχι τυχαίως ὅταν οἱ οἰκονομικές του βλέψεις στό νησί ἔχουν ξεκινήσει ἐδῶ καί πλέον τῆς 6ετίας

Τέντι Σάγκι : Ὁ ἰσραηλινός πού ...ἀγοράζει τήν Μύκονο

Στό παραπάνω θέμα ἀναφέρεται πώς ἡ μητέρα του εἶναι Κύπρια. Ἐμεῖς διαβάζουμε σχετικῶς μέ τήν Κυπριακή του ὑπηκοότητα : 

Το 2009 ο Σάγκι απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα ως μέρος του σχεδίου « χρυσής βίζας » από την κυπριακή κυβέρνηση. Καθώς η Κύπρος είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Sagi απέκτησε διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Το 2013, η The Guardian ανέφερε ότι ο Sagi «είχε έδρα στην Κύπρο εδώ και μερικά χρόνια» (ἐδῶ)

Η " χρυσή βίζα " είναι μια βίζα μόνιμης διαμονής που εκδίδεται σε άτομα που επενδύουν, συχνά μέσω της αγοράς ακινήτων, ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στη χώρα έκδοσης...(ἐδῶ)

Συνεπῶς δέν πρὄκειται γιά τήν καταγωγή τῆς μαμάς του ἀλλά προφανῶς γιά τό πόσο ...μεγάλες εἶναι οἱ ἐπενδύσεις του,σέ ἀκίνητα. 

Τώρα σχετικῶς μέ τήν ἐμμονή τῶν ἰσραηλινῶν μέ τό Ἰράν,φαίνεται νά εἶναι τό «νέο ἔργο» πού θά παιχθῇ προσεχῶς στήν Μέση Ἀνατολή. Θά ᾿δοῦμε....


Ἡ Πελασγική

7 σχόλια:

 1. Αιντε κουμπαροι, πειτε το δυτικο ισραηλ το νησι μπας και λεφτερωθει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οπως ειχε ξεφυγει απ το στομα του κομμουνιστοδεξιοφασιστα μουσικοσυνθετη
  Μ. Θοδωρακη αυτοι ειναι η "ριζα του κακου".
  Εχουν φαγωθει οι εβραιοι να βαλουν παλι τα αμερικανακια να κανουν πολεμο με το Ιραν.
  Αλλα οι Ιρανοι ειναι σκληρο καρυδι καθ' οτι ειναι πελατες της Ρωσσιας και της Κινας κι αν κανουν οι ηλιθιοι εβραιοι που κυβερνουν τις ΗΠΑ το λαθος να ξεμυτισουν εναντιον του Ιραν, μαυρο φιδι που τους εφαγε.
  Χωρια που οι Περσες θα εξαερωσουν την εβραιοφωλια της δυτικης Μεσογειου μιας κι εχουν την μπομπα στα χερια τους απ τον βορειοκορεατη Κιμ.
  Προς το παρον θα βλεπουμε δολοφονιες και σαμποταζ σε ισραηλινους και αμερικανικους στοχους (απο τους ιδιους φυσικα ή απ' τους συνοδοιπορους τους) για να ενοχοποιουν το Ιραν, οπως καλη ωρα γιναμε μαρτυρες της προπαγανδας της Δυσης περι "δηλητηριασης" ή "δολοφονιας" απο τον Πουτιν καποιων εβραιο-πρακτορων με Ρωσσικο διαβατηριο, με απωτερο σκοπο την δυσφημηση του Πουτιν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ......κι αν κανουν οι ηλιθιοι εβραιοι που κυβερνουν τις ΗΠΑ....
  Πόσο σωστός είσαι ανώνυμε (5 Οκτωβρίου 2021 - 12:17 π.μ.)

  ............................

  -Τα πολιτικά γκρουπόσκυλα των ΗΠΑ' "Αμήν, να γίνει το θέλημά τους" χτύπησαν και πάλι.
  Το αμερικανικό κογκρέσο βρίσκεται χωμένο για τα καλά στην τσέπη του Ισραήλ-

  https://www.unz.com/pgiraldi/the-amen-corner-strikes-again/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εὐχαριστοῦμε γιά τό καλό ἄρθρο πού μᾶς πρότεινες.

   Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

   Διαγραφή
 4. Το Ιράν είναι κάρφος στους οφθαλμούς των σιωνιστών του Ισραήλ, διότι δεν το ελέγχουν μέσω των κυβερνήσεων των αγγλοσαξωνικών κρατών ΗΠΑ και Αγγλία.
  Το 1953 ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Μωσαντέκ τους πέταξε έξω. Εθνικοποίησε την Anglo-Persian που εξεμεταλλεύτο τους υδρογονάθρακες, στην Αγγλία μετενομάσθη στην γνωστή ΒP. Απέλυσε τον από τους Άγγλους διορισμένο βασιλέα (σάχη) Ρεζά Παχλεβί, για την ακρίβεια ήτο διάδοχος του πατέρα του, αξιωματικός του ιππικού, τον οποίο διόρισαν σάχη.
  Πολλοί Εβραίοι τότε έφυγαν για Ισραήλ, Τουρκία, Ευρώπη κλπ. Ανήκουν στην κατηγορία των Μισραχί, ήτοι Ανατολίτες, ως οι της Βαγδάτης,Δαμασκού και Τατζικιστάν.
  Οι ΗΠΑ και Αγγλία μέσω των μυστικών υπηρεσιών τους CIA και MI6 ανέτρεψαν τον Μωσαντέκ επαναφέρωντας τον Παχλεβί στον δοτό θρόνο του.
  Η βασιλεία του διήρκεσε μέχρι την επανάσταση του 1979, ότε και κατελύθη η ξενοκρατία και ο Ρεζά Παχλεβί όργανο των εβραιοαγγλοσαξώνων υπεχρεώθη σε εξορία.
  Τοτε το σύνολον σχεδόν των μισραχί Ιουδαίων μετώκησε στο σιωνιστικό κράτος, ενώ έτεροι έφθασαν στις ΗΠΑ. Στο Λος Άντζελες έχουν σχηματίσει συνοικία 50.000 ατόμων, εξακολουθώντας να ομιλούν την φαρσί και να διατηρούν την περσική κουζίνα.

  Η Κύπρος μας έχει καταστεί χώρος για εγκατάσταση αποβρασμάτων από όλο τον πλανήτη. Η κυπριακή ιθαγένεια πωλείται, η σημαία της έγινε σημαία ευκαιρίας για φοροφυγάδες εφοπλιστές.
  Οι Ισραηλινοί εισβάλλουν στην Μεγαλόνησο και οσονούπω θα μετέχουν στην κυβέρνησι των γραικύλων της Κύπρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ενας κοσμος ανοσσοροπος..Ενας κόσμος μεσα στην πορνεια,στην λαγνεια,στην βλακεια στην εκφυλοτητα στην αταξια..
  Μια εικόνα του μεσαιωνα,που περιεφεραν στα κλουβια ,ολα τα τερατα. με τρια χερια δυο βυζια ,ενα ματι..Η ατραξιον της εποχης .Και κονομουσαν χρημα απο αυτο. Το ιδιο και στον σημερινο μεσαιωνα,διχως κλουβια. Οτι ανισοροπο και αρρωστο στον αφρο. Καμμια νοηση κανενα νοικοκυριο καμμια ταξη,κανενα προγραμμα.Ενας κοσμος των εβραιων.Κυριολεκτικα.Αυτο εχουν αυτο μοιραζουν. Αηδιασε ο ανθρωπος. Τρομαξε απο την αρρωστια,που σκορπισαν.Εβγαλαν στην επιφανια καθε αρρωστο δημιουργημα,και προσπαθει να βουλωσει την λογικη.Καλο το κολπο τους..Μα η ανθρωποτητα θα αντιδρασει. Η ανθρωποτητα συνεχιζει την διαδρομη της ,και αποβαλει καθε τι που την εμποδιζει.Νομοτελεια? Επιβιωση? Παντως ειναι το μονο σιγουρο.Θα εχει αγριο τελος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή