" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Ἑλληνικό Κογκρέσο Ἀμερικῆς (Hellenic Congress of America)

 “Το Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής (Hellenic Congress of America) αποτελεί ομογενειακό κίνημα από τη βάση. Σκοποί του είναι να ενώσει και να εμπνεύσει τους Έλληνες και Φιλέλληνες της Αμερικής, να παροτρύνει και να συντονίζει οργανώσεις και άτομα για κοινή δράση. Το σπουδαιότερο, να προωθήσει, να διαδώσει και να διατηρήσει τις διαχρονικές αξίες, αρχές και ιδεώδη του Ελληνισμού στην παρούσα και στις μέλλουσες γενεές στην Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο.”

Οι προσπάθειες άρχισαν στις 4 Φεβρουαρίου 2016 όταν 33 Ελληνοαμερικανοί συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο La Guardia Plaza Hotel της Νέας Υόρκης και αποφάσισαν 1) να προχωρήσουν στην ίδρυση νέας Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης και 2) να εκλέξουν μια Επιτροπή με την εξουσιοδότηση να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη σύσταση αυτής της οργάνωσης.

Το Hellenic Congress of America σέβεται την αυτονομία όλων των Ελληνο-Αμερικανικών Ομοσπονδιών και άλλων οργανώσεων και επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί τους για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους που είναι η Ενότητα και η Διαιώνιση του Ελληνισμού, καθώς και η προσπάθεια αποτελεσματικότερου Συντονισμού των δραστηριοτήτων μας.

Βασική επιδίωξη του Hellenic Congress είναι να ενώσει δημιουργικά και προοδευτικά την Ομογένεια της Αμερικής, να αξιοποιήσει την ισχύ της και να προβάλει τη φωνή της όπου οι περιστάσεις το απαιτούν.

Μέσω ενός ανοικτού εκλογικού συστήματος, εκπροσωπεί δημοκρατικά τους ομογενείς σε όλα τα τοπικά, εθνικά και διεθνή “fora”.

Φιλοδοξεί να συντονίζει συστηματικά και ουσιαστικά τις προσπάθειες των ομογενών για συλλογική συμμετοχή και οργανωμένη δραστηριότητα για την ευόδωση των σκοπών του.

Προωθεί και παροτρύνει την ανάμειξη των νέων ομογενών στα ομογενειακά και στα κοινά του τόπου διαμονής τους.

Συμβάλλει, σε συνεργασία με άλλους φορείς, στην ανάπτυξη και προβολή πολιτιστικών θεμάτων. Δημιουργεί δίκτυα Νέων για την παραγωγή σύγχρονων ερευνητικών Προγραμμάτων και την διαφύλαξη λαογραφικών εθίμων και παραδόσεων.

Συμβάλλει στην προβολή και προώθηση των εθνικών θεμάτων.

Συνεργάζεται με θρησκευτικές οντότητες/κοινότητες, Ομοσπονδίες, συλλόγους, επιστημονικές και επαγγελματικές οργανώσεις και κρατικές δομές στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συμμετέχει στη χάραξη Στρατηγικής για τον Απόδημο Ελληνισμό, για την αξιοποίηση της πνευματικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής προσφοράς του Απόδημου Ελληνισμού τόσο τοπικά, όσο και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Με την ελπίδα ότι το μήνυμα του Hellenic Congress θα φτάσει μέσω των Ομογενειακών ΜΜΕ στο ευρύτερο κοινό της Ελληνοαμερικανικής παροικίας, θέλουμε να επαναλάβουμε τη σημασία κάποιων από τις πρωτοβουλίες που προωθούμε όπως:

-την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Απόδημου Ελληνισμού,

-την ίδρυση Ελληνικού Ομογενειακού Ταμείου Παιδείας, και,

– τη διεκδίκηση από κοινού με άλλες ομογενειακές οργανώσεις του δικαιώματος συμμετοχής των ομογενών από τον τόπο διαμονής τους στις Ελληνικές εκλογές με επιστολική ψήφο.

Την Μεταβατική Οργανωτική και Συντονιστική Επιτροπή αποτελούν οι:

Πρόεδρος:   Νίκος Αποστολόπουλος (επενδυτής ακινήτων από τη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνα, πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ευρυτάνων “Βελούχι”, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος Αμερικής)

ΑντιπρόεδροςΧρυσόστομος Δήμου (πρόεδρος πολυεθνικής εταιρείας, Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών)

Γραμματέας: Δημήτριος Φίλιος (Δημοσιογράφος/ Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, πρώην Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής), και,

Ταμίας: Δρ. Γεώργιος Μελικόκης (Εκπαιδευτικός – τέως διευθυντής Ελληνοαμερικανικών Σχολείων- Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής).

Την Επιτροπή απαρτίζουν επίσης οι Νίκος Αλυσανδράτος, Θεόδωρος Βασιλάκης, Χρήστος Ν. Βουρνάς, Φώτης Γερασόπουλος, Τιμολέων Κακούρος, Νίκος Μπάρδης και Δημοσθένης Τριανταφύλλου

Η έδρα του Hellenic Congress of America φιλοξενείται προσωρινά στο Αρκαδικό Σπίτι του Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μωριά» στη διεύθυνση 39-05 27 Street, Suite 1R, Long Island City, NY 11101. Η ιστοσελίδα του HECAείναι: www.helleniccongress.org και το email ειναι: info@helleniccongress.org. ( ἐδῶ

Καί ἡ σελίδα τους στό φ/β : ΕΔΩ 

Συνέντευξη του Προέδρου του Hellenic Congress of America Νίκου Αποστολόπουλου στην Panhellenic Post


Τι πρότειναν οι εκπρόπσωποι της ομογένειας στην Διακομματική Επιτροπή για την «Ημέρα Αποδήμου Ελληνισμού»



Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

  1. Ειναι Ελληνες η κρυπτοοβραιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί γιατί πρέπει νά εἶναι κρυπτοεβραῖοι; Τί ἀκριβῶς θά ἐξυπηρετήσουν μέσα ἀπό ἕναν ἑλληνικό σύλλογο;

      Ἕλληνες καί μάλιστα ΚΑΛΟΙ Ἕλληνες ὅπως καί ἡ συντριπτική πλειοψηφία τῆς Ἑλληνικῆς ὁμογενείας :

      Ομογενής επιχειρηματίας της Αυστραλίας «δώρισε» ένα κτίριο-κόσμημα στο Νοσοκομείο Καλύμνου
      https://www.panhellenicpost.com/2021/11/14/%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%ae%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%85%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%bb/
      Τo έργο διεκπεραιώθηκε, από τις μελέτες μέχρι και την “τελευταία πινελιά”, αποκλειστικά με δαπάνες του Καλύμνιου Επιχειρηματία Γιάννη Χαλίκου, που με τις δράσεις του είναι επί χρόνια αρωγός σε κάθε ανάγκη της Καλύμνου, ενώ το Νοσοκομείο έχει δεχτεί πολλές φορές την έμπρακτη συμπαράστασή του, όπως για παράδειγμα η μονάδα παροχής οξυγόνου....

      Κατάλαβες ἀγαπητέ μου ; Αὐτό σημαίνει Ἑλληνική ὁμογένεια καί Ἀπόδημος Ἑλληνισμός !

      Ἐνῶ ἐμεῖς ἐδῶ φαγωνόμαστε μεταξύ μας,χωρίς σταματημό...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  2. ....πάντως η χειραψία στην αφίσα ειναι μασονική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΕΛΑΣΓΙΚΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΕΥΝΑ....
    ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ...
    ΟΠΩΣ ΦΥΤΕΥΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ-ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΤΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΒΙΑ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑΡΑΒΙΝΟΥ!!!!! ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΞΕΣΗΚΏΘΗΚΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
    ΒΡΗΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΌ ΤΥΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ !!!!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΙΑ ΤΟ ΛΙΝΚ.. ΛΟΓΟ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΔΙΣΚΟΥ.
    (ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρεμπουμπλικανικό κόμμα στήν Ἑλλάδα-

      ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Να εμπνεύσουμε τα εννέα εκατομμύρια των Αμερικανών πέραν του Ατλαντικού, ώστε εμπλακούν όλο και πιο πολύ στη δημοκρατική πολιτική διαδικασία των ΗΠΑ μέσω των ενημερώσεων, της πολιτικής έρευνας και της υποστήριξης.

      Ὀμάδα ἠγεσίας ( https://republicansoverseas.gr/el/leadership-el/)

      Τό ἑλληνικό τμῆμα (εδρεύει στην Αθήνα, στην οδό Δημητρέσσας 18) ἀποτελεῖται ἀπό τόν Τζόναθαν Κωνσταντίν

      « Η απόφαση των «Υπερπόντιων Ρεπουμπλικανών» να με διορίσουν Πρόεδρο του Ελληνικού Κεφαλαίου είναι μεγάλη μου τιμή. Υπόσχομαι να βοηθήσω στη συνειδητοποίηση του οράματος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσής μας να δημιουργήσει, να επανδρώσει και να λειτουργήσει ένα γραφείο εργασιών στην Ελλάδα, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό και τη βοήθεια Ρεπουμπλικανών πολιτών των ΗΠΑ στην Ελλάδα ....»
      ( https://republicansoverseas.gr/el/hellenic-chapter-el/about-el/)

      Ἐγώ ἐρωτῶ :Ἀφοῦ ἀφορᾶ τούς ἀμερικανούς πού ζοῦν ἐδῶ,ἐμᾶς τί μᾶς νοιάζει;

      Στίς ΗΠΑ οἱ σύλλογοι,οἱ ὁμάδες,οἱ ἑνώσεις πού δημιουργοῦνται μέ τήν ὅποια ὀνομασία,γίνονται ἀπό Ἕλληνες καί ἀφοροῦν τούς Ἕλληνες.

      Τί ν᾿ἀσχοληθοῦμε μέ τούς ῥεπουμπλικανούς καί τούς ἑβραίους ;

      Ἄς κυττάξουμε πώς νά εἴμαστε ἑνωμενοι καί νά προωθοῦμε τά συμφέροντα τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί μόνον. Ὅλα τ᾿ἄλλα εἶναι ἐμπόδιο στόν ἀγῶνα γιά τό καλό τῆς Πατρίδος μας.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ!!
      ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ !!!!ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΜΑΣ..ΩΡΎΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ ...ΚΛΠ
      ΤΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ "ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ" ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΛΛ. ΚΟΜΜΑΤΑ..ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΗΔΗ.
      ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΔΙΕΊΣΔΥΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς αρκετοί ελληνοαμερικανοί συνεργάζονται με Εβραίους, τους εχθρούς του Ελληνισμού και του λευκού ελληνορωμαϊκού πολιτισμού. Πρώτοι και καλύτεροι οι Μανάτοι, πρώην ή και νυν επικοινωνιολόγοι της ελληνικής πρεσβείας. Έφθασαν να βραβεύσουν τον διαβόητο διευθυντή της AJC Nταβίντ Χάρρις. Η American Jewish Committee ασκεί θηριώδη επιρροή ού μόνον στις ΗΠΑ αλλά και ανά την Υφήλιον, όπου υπάρχουν Ιουδαίοι και συμφέροντα τους. Εδώ διαθέτουν αρκετούς υποτακτικούς τους.
    Υπάρχει βεβαίως και ετέρα AJC η Αmerican Jewish Congress αντίστοιχο με το ενταύθα ΚΙΣ.

    Η προσπάθεια των ομογενών, μεταξύ των άλλων, πρέπει να επικεντρωθή στην επαναφορά των κλασσικών σπουδών στα αμερικανικά πανεπιστήμια, αίτινες έχουν ατονίσει λόγω Νεοταξισμού...

    Μέτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οἱ ἑβραῖοι καλά κάνουν τήν δουλειά τους,ἐμεῖς τί κάνουμε;Συνεργάζονται,γράφεις,Ἕλληνες μέ ἑβραίους,ναί μά τό ἀντίστοιχο μποροῦν νά ποῦν καί οἹ ἑβραῖο γιά ἐμᾶς.

      Γράφεις : Έφθασαν να βραβεύσουν τον διαβόητο διευθυντή της AJC Nταβίντ Χάρρις.

      Ναί καί οἱ ἐν Ἑλλάδι ἑβραῖοι,οἱ τοῦ Συνδέσμου Φιλίας Ἑλλάδος-Ἰσραήλ,ἔκαναν ἐπίτιμο πρόεδρό τους τήν Γιάννα Ἀγγελοπούλου.

      Ἀπό τό 1965 πού ἔχει ἱδρυθεῖ ὁ Σύνδεσμος,ἡ Ἑλληνίς ( ...) Ἀγγελοπούλου εἶναι ἡ πρώτη πού λαμβάνει τέτοια τιμή ! Τήν εκδήλωση ὁργάνωσε ἡ Ἰσραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ( https://www.voria.gr/article/i-gianna-angelopoulou-proti-epitimi-proedros-tou-sindesmou-filias-elladas-israil)

      Ἀντιλαμβάνεσαι τί θέλω νά πῶ,μέ τόν παραλληλισμό τῶν θεμάτων,ἔτσι ;

      Τέλος ἔχω νά σημειώσω πώς στούς ὁμογενεῖς παρατηρῶ πολύ μεγαλύτερη ὀξύνοια πνεύματος,γνώσεις καί εὐρέια ἀντίληψη τῶν συγχρόνων θεμάτων πού ἀπασχολοῦν τίς κοινωνίες.Ἐμεῖς ἐδῶ εἴμαστε λίγο καθυστερημένοι,ἀκὀμη,εἴτε μᾶς ἀρέσει εἴτε ὄχι πρέπει νά τό παραδεχθοῦμε...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Μέτονα !

      Διαγραφή