" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Τά εἶπαν,στό ὀβάλ γραφεῖο...

 Τά εἶπαν,Βαρθολομαῖος καί Μπάϊντεν,στό ὀβάλ γραφεῖο, παρόντος τοῦ Ἐλπιδοφόρου πού ἔπλεε σέ πελάγη εὐτυχίας...

Βαθύτατα εὐγνώμονες πρός τόν πρόεδρο Μπάϊντεν γιά τήν συνάντησίν μας στό ὀβάλ γραφεῖο ὅπου ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης ὑπογράμμισε τήν ἀναγκαιότητα ἀντιμετωπίσεως τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς ἀπό τούς πολιτικούς ἡγέτες,τήν συνεισφορά τοῦ Μπάϊντεν στήν ὑπόθεσιν τῶν ἐμβολιασμῶν για τίς ἀναπτυσσόμενες χῶρες καί τήν ἐπαναλειτουργία τῆς Σχολῆς τῆς Χάλκης.  

Επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η κλιματική αλλαγή. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε ότι η ανάγκη ανταπόκρισης των πολιτικών αρχηγών είναι ιδιαίτερα επίκαιρη υπό το πρίσμα της επικείμενης συνεδρίασης της COP26 στη Γλασκώβη.

Ο Βαρθολομαίος ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την αποφασιστική του ανταπόκριση στην πανδημία και για την ετοιμότητά του να υποστηρίξει τις αναπτυσσόμενες χώρες στην εξασφάλιση εμβολίων Covid-19 για τους πληθυσμούς τους.

Καί τά εἶπαν καί τά ὑπέγραψαν,μέ τόν ΥΠΕΞ τῶν ΗΠΑ Ἄντονι Μπλίνκεν. ... Ο Blinken είπε ότι συζήτησαν τη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν την παγκόσμια θρησκευτική ελευθερία.
«Εκτιμούμε τη συνεργασία μας με την ορθόδοξη χριστιανική κοινότητα παγκοσμίως και τις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία και την περιοχή».

...«Είναι άνθρωπος με πίστη και όραμα, και γνωρίζουμε ότι θα προσφέρει σε αυτή την υπέροχη χώρα και στον κόσμο, την καλύτερη ηγεσία και κατεύθυνση στο πλαίσιο των σημαντικών εξουσιών του», είπε ο Βαρθολομαίος γιά τον Μπάϊντεν.

Στήν συνάντηση παρέστησαν ο Γέροντας Μητροπολίτης Χαλκηδόνας Εμμανουήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Γενικός Εφημέριος της Αρχιεπισκοπής π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

...Στις 2 Νοεμβρίου, την ημέρα πριν από το τέλος του ταξιδιού του Βαρθολομαίου, ο Παναγιώτατος θα προεδρεύσει της τελετής των θυρανοιξίων στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τον Εθνικό Ναό της Νέας Υόρκης.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου –που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ground Zeroκαταστράφηκε καταστρέφοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Τώρα, 20 χρόνια αργότερα έχει ξαναχτιστεί για να περιλαμβάνει ιερό και μνημείο για την τραγωδία. Η εκκλησία φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά την παραμονή της 20ής επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου τον περασμένο μήνα.

( Ἀπό :greekreporter.com ) 

Ἐπίσης περί π. Ἀ. Καρλούτσου καί Ι. Ν. Ἁγίου Νικολάου καί τό μεγάλο φαγοπότι, πολλά θέματα ΕΔΩ

Ἔτσι ἔμειναν ἰκανοποιημένοι ὅλοι. Κι᾿ἔζησαν καί ζοῦν αὐτοί καλά κι᾿ἐμεῖς...



Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο:

  1. ο "πράσινος" (οιΚΩΛΟγία και ξερό ψωμί) πατριάρχης ΤΟΥΣ πήγε στο Αμέρικα ΜΟΝΟ για 2 (δυο) "εκλεκτά" συμφέροντα ...για την ΚΟΚΑ κόλα (,μπορεί και Pepsi...καλή χώνεψη...) και για το..."βραβείο" μακκα(κα)βαίων...φυσικά όλα αυτά "κεκλεισμένων των θυρών"...

    τα υπόλοιπα "ματς-μουτς" με Biden και λοιπούς υπαλληλάκους ΤΟΥΣ (ότι δείξουν στα κανάλια ΤΟΥΣ) είναι για "για τα μάτια κόσμου" δηλ για μας του κοινούς θνητούς γκοιμ....

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή