" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Πυρκαϊές δασῶν,Κλοπές,καταστροφές ἡ τραγική καθημερινότης τοῦ Ἕβρου ! Ἀπό τούς «μετανάστες πού μᾶς κάνουν ὑπερηφάνους» κατά τόν Κούλη ...

Μετά τίς ἀπανωτές,στήν κυριολεξία,πυρκαϊές( οἱ ὁποῖες,δυστυχῶς,συνεχίζονται),ἄρχισαν καί στόν Ἕβρο τίς ἐπιδρομές κατά τῶν κοπαδιῶν ἑλλήνων κατοίκων τῆς περιοχῆς. 

Την στιγμή που το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης καταδίκαζε σε φυλάκιση 26 μηνών με αναστολή τον Εβρίτη κτηνοτρόφο γιατί προσπάθησε να βοηθήσει την αστυνομία στη σύλληψη 8 Τούρκων που μπήκαν παράνομα στην χώρα και ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα τους, 29 λαθρομετανάστες δρούσαν ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι μερικές δεκάδες χιλιόμετρα πιο μακριά, στο χωριό της περιοχής Σουφλίου. Όλοι τους κατάφεραν να περάσουν ανενόχλητοι και χωρίς να εντοπιστούν από τις αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις μέσω του ποταμού Έβρου

Σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν οι κάτοικοι του Μεγάλου Δερείου, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι οποίοι μας έστειλαν και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, νεαρός κτηνοτρόφος διαπίστωσε ότι του έκλεψαν δύο κατσίκες και πήγε στο χωριό να ενημερώσει τον πατέρα του. Αυτοί, μαζί με νεαρούς συγχωριανούς τους έψαξαν μέσα στο δάσος και εντόπισαν τους 29 λαθρομετανάστες, νεαρούς στην πλειοψηφία τους, να έχουν ήδη μαγειρέψει και φάει τα δυο ζώα που έκλεψαν. Δίπλα τους άλλωστε υπήρχαν και τα σύνεργα αλλά και τα σκεύη της υπαίθριας κουζίνας που χρησιμοποίησαν. 
Εξάλλου και σε πολλά ακόμα σημεία του ορεινού όγκου στα Πομακοχώρια, υπάρχουν παρόμοιες υπαίθριες κουζίνες μέσα στο δάσος. Κι ύστερα αναρωτιούνται κάποιοι πως ξεσπούν τόσες πυρκαγιές και καίγονται τα δάση του Έβρου. 
Οι κάτοικοι του Μεγάλου Δερείου, που ήταν πολλοί μαζί γιατί ο αριθμός των λαθρομεταναστών ήταν μεγάλος και φοβήθηκαν μην αντιδράσουν και τους επιτεθούν, ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία έφτασε έστω και με καθυστέρηση και τους συνέλαβε. Δίπλα τους υπήρχε μάλιστα και ένα αυτοκίνητο που θα το χρησιμοποιούσαν οι διακινητές για την μεταφορά τους προς το εσωτερικό της χώρας, μέσω του δρόμου που υπάρχει παράλληλα με τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους 29 λαθρομετανάστες αποχώρησαν οι κάτοικοι του χωριού.

 Άλλωστε δεν θέλει και πολύ να… μπλέξουν και αυτοί όπως ο Φεριώτης κτηνοτρόφος και να βρεθούν κατηγορούμενοι, με κάμποσους μήνες φυλάκιση στις πλάτες τους, έστω και με αναστολή. 

Όπως μάλιστα καταγγέλουν τόσο οι κάτοικοι του Μεγάλου Δερείου όσο και των άλλων χωριών, τα φαινόμενα αυτά είναι σχεδόν καθημερινά. Με κλοπές ζώων, τροφίμων από αποθήκες και σπίτια, ακόμα και μαγαζιά. 
Όπως αυτή που πριν από λίγες ημέρες συνέβη στο χωριό Σιδηρώ που βρίσκεται επίσης στην ορεινή περιοχή Σουφλίου και ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr δημοσιοποιώντας και τα ΒΙΝΤΕΟ από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.( Ἀπό : Σουφλί: Έκλεψαν, έσφαξαν και έφαγαν κατσίκια στο Μεγάλο Δέρειο 29 λαθρομετανάστες, που τελικά συνελήφθησαν)



Ὅπως πληροφορούμεθα,ἀπό τήν ἴδια σελίδα,νέα πυρκαϊά μαίνεται στήν περιοχή : 



Νέα πυρκαγιά ξέσπασε εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή μεταξύ του Αρδανίου και της Καβησού, με την Πυροσβεστική να έχει σημάνει συναγερμό, αφού επικρατούν ισχυροί άνεμοι και ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση είναι μεγάλος.

Δέν ξέρω ποῦ θά φτάσῃ αὐτή ἡ κατάστασις,ἀλλά τό πλέον σίγουρο εἶναι πώς διόλου τυχαίως δέν γίνονται ὅλα αὐτά.Ἀπό τίς κλοπές ζώων,καταστροφές στίς περιουσίες τῶν Ἑλλήνων μέχρι τίς πυρκαϊές τῶν δασικῶν περιοχῶν τό πρᾶγμα γίνεται ὅλο καί πιό ἄγριο ! 

Ποιά θά εἶναι ἡ κατάληξις γιά τοῦτη τήν χώρα πού οἱ «μετανάστες» τήν κάνουν «ὑπερήφανη»,ὅπως λέει ὁ Κούλης ; Τί διάολο ὑπερηφάνεια βλέπει καί ποῦ ἄρα γε; 

Ἀλλά ξέχασα,εἶναι οἱ ἐξετάσεις πού δίνει στήν Κάσνερ/Κάζμιερτσακ/Μέρκελ ὁ Κούλης τοῦ μητσοτακέϊκου,γιά τό πόσο καλῶς προχωρᾶ ἡ ἰσλαμοποίησις τῆς Ἑλλάδος ...

Υ.Γ. Λές νά ξαναβγῇ ὁ Λιάκος πρός νέα ὑπεράσπισιν τῶν ...ἀνηλίκων; Μόνον πού ἐπεί δή ἐδῶ δέν ὑπάρχει ἡ «κόλασις τῆς Μόριας»,πρέπει νά ἐπιστρατεύσῃ τήν φαντασία του ὥστε νἀ βρῇ τήν κατάλληλον αἰτιολόγησιν... 

Βρέ οὔστ,λέμε ! 

Ἡ Πελασγική 

4 σχόλια:

  1. Και να πεις κάτι; Αν γράψεις κάτι; Θα έχεις πρόβλημα με το καθεστώς!

    Κάθε χρόνο και χειρότερα...

    Η Ελλάδα είναι κολαστήριο για τους απλούς ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἐμεῖς τά γράφουμε διότι εἶναι μία πραγματικότης.Ποιός μπορεῖ νά διαψεύσῃ τήν πραγματικότητα;

      Ὅσον ἀφορᾷ τόν σχολιασμό της,δέν χρειάζονατι ἰδιαίτερα λόγια,μιλᾷ ἀπό μόνη της !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. Ἄλλως τε,πλέον,τά ὁμολογοῦν μόνοι τους :

      Ἀντιπεριφερειάρχης καί πρόεδρος τοῦ Συντονιστικοῦ Ὀργάνου τῆς Πολιτικῆς Προστασίας τοῦ Νομοῦ,Δημήτρης Πέτροβιτς.
      https://sxolianews.blogspot.com/2020/09/blog-post_23.html

      Καί ὁ ἀρχηγός τοῦ Πυροσβεστικοῦ Σώματος Στέφανος Κολοκούρης :
      https://sxolianews.blogspot.com/2020/09/blog-post_52.html

      ὁπότε οὐδέν πρόβλημα.

      Διαγραφή
  2. αυτα ειναι η αρχη...σιγα σιγα θα κανουν και '''επενδυσεις'''υπομονη, μην βιαζεστε....Σουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή