" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Ἐκτελοῦν τά σχέδιά τους,ἀλλά ὁ Θεός ἔχει τό δικό Του...


Τά συμπεράσματα,γιά ὅλα αὐτά τά πύρινα μέτωπα πού ἔχουν ἀνοίξῃ,σήμερα,στήν Ἑλλάδα,τ᾿ἀφήνω στόν ἀναγνώστη. 

(φωτό)
Φωτιά σε Κερατέα - Ανάβυσσο: Έως την Κρήτη έφτασε ο καπνός

(φωτό)
Ο καπνός από την πυρκαγιά στη Λαυρεωτική έφτασε μέχρι τις βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης, όντας μάλιστα ορατός από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-1.

Η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής δημιούργησε καπνό ο οποίος είναι ορατός από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-1.


Μάλιστα όπως φαίνεται σε σχετική δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε το meteo.gr ο καπνός έφτασε έως τις βορειοδυτικές ακτές της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αναμένεται να διατηρηθούν κατά τις επόμενες ώρες στα πέντε έως επτά μποφόρ με κατά τόπους ισχυρότερες ριπές.

Φωτιά τώρα στην Κηφισιά: Η πυρκαγιά καίει σε κατοικημένη περιοχή αλλά δεν απειλούνται σπίτια
Στο σημείο επιχειρούν έξι πυροσβεστικά οχήματα, 15 πυροσβέστες αλλά και εθελοντές



Φωτιά στην Ηλεία: Έφτασε στα σπίτια – Εκκενώνεται το χωριό Δάφνη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης (09/09), δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Δάφνη, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

«Κόλαση» και πάλι η Μόρια! Έβαλαν φωτιά σε σκηνές - Τρέχουν να σωθούν οικογένειες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ομάδα μεταναστών πυροπόλησε ό,τι είχε απομείνει στον καταυλισμό, προκαλώντας νέο χάος στην περιοχή.

Οι οικογένειες είχαν επιστρέψει στον καταυλισμό για να μαζέψουν ό,τι απέμεινε από χθες, όταν ξαφνικά βρέθηκαν και πάλι να απειλούνται από την πυρκαγιά.

Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις...


Φωτιά στην Κερατέα


Άλλαξε, αργά το απόγευμα της Τετάρτης, η ανησυχητική εικόνα που επικρατούσε στα Καλύβια, καθώς η πυρκαγιά, που οδήγησε στην εκκένωση περιοχών και στην κήρυξη του δήμου Σαρωνικού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, βρίσκεται σε ύφεση. Η βελτιωμένη εικόνα στα Καλύβια παρουσιάστηκε ύστερα από τη μείωση της έντασης των ανέμων, που ήταν αναμενόμενη κατά τις βραδινές ώρες.

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά θα ερευνηθεί, καθώς στην περιοχή του δήμου Σαρωνικού, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στη Ζαγορά Πηλίου

Ἀπό τήν ἄλλη ... 

Κάποιοι,σήμερα,ἑορτάζουν τήν ἀπαρχή γιά τήν πύρινη κόλασι καί τίς ὡμές ἐγκληματικές ἐνέργειες πού διέπραξαν,στήν ἑλληνική Σμύρνη,ἀλλά καί τόν ἀφανισμό τῶν Ἑλλήνων τῆς Ἰωνίας καί τῆς Μικρᾶς Ἀσίας.



σαν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 1922 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, οι Έλληνες παράδωσαν τη Σμύρνη στους Τούρκους.


Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ανάρτησή του στο twitter έγραψε: 

«Σαν σήμερα, πριν από 98 χρόνια, δεν σώθηκε μονάχα η Σμύρνη από την ελληνική καταπίεση, αλλά ολόκληρη η Ανατολία. Η Ελλάδα καταδικάστηκε σε αποζημιώσεις. Επίσης, αυτοί που εμπιστεύτηκαν άλλους, απογοητεύτηκαν στο τέλος. Τιμάμε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τους μάρτυρές μας και τους βετεράνους του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας».(ἐδῶ)

Τό ποιός ἀπαλλάχθηκε ἀπό τήν καταπίεσιν,τό ἀποδεικνύουν μέχρι σήμερα,τά χιλιάδες θύματα τῆς τουρκικῆς «πολιτικῆς» δικτατορίας,πρός τούς ἴδιους,τούς δικούς τους,τούς ὁμογενεῖς τους πολίτες... 

Ὄχι,δέν ὑπονοῶ κάτι,οὔτε συσχετισμό γεγονότων κάνω,διότι εἴπαμε : τά συμπεράσματα δικά σας...

Μόνον ἕνα μήνυμα πρός τουρκαλάδες : Σείεται τήν χατζάρα στόν ἀέρα καί μακαρίζετε τόν Ἀρχί-σφαγέα κεμάλ,ἔ ; Ἔλα ὅμως πού ἐπέρχεται ἡ Θεία Δίκη ! Καί θά εἶναι ἀμείλικτη !  



Σεισμός στη Θάλασσα του Μαρμαρά - Αισθητός σε Έβρο και Κωνσταντινούπολη


Εκτίμηση-σοκ επιστημόνων: Πιθανό να γίνει σεισμός 7,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη 

 Για την μητροπολιτική περιοχή της Κωνσταντινούπολης και της Θάλασσας του Μαρμαρά στη βορειοδυτική Τουρκία, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι υψηλή η πιθανότητα μεγάλου σεισμού στο κοντινό μέλλον.... το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας περνάει, κάτω από τον βυθό της Θάλασσας του Μαρμαρά, σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Συνεπώς, τονίζουν ότι ένας σεισμός έως 7,5 συνιστά μεγάλη απειλή για τις υποδομές και τους κατοίκους της.


ΑΝΩ ΤΩΝ ΕΦΤΑ ΡΙΧΤΕΡ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο…ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, (βίντεο)

...Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος του τμήματος Κωνσταντινούπολης των Μηχανικών και Αρχιτεκτονικών Επιμελητηρίων της Τουρκίας, (TMMOB) μηχανικός Sami Teymurtaş, επεσήμανε ότι ο κίνδυνος είναι πλέον ορατός και ότι οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι οι παραθαλάσσιες του Μάρμαρα, ενώ όπως τόνισε η καταστροφή θα είναι πολύ μεγάλης κλίμακας.

Σημάδια καιρών;;;

Ὄχι,ἀπαντῶ στόν συντάκτη τοῦ θέματος,τό σχέδιο τοῦ Θεοῦ ...


Ἡ Πελασγική

1 σχόλιο: