" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Κυβέρνησις Κούλη : Κανένας «μετανάστης» δέν φεύγει ἀπό τήν Λέσβο


Βασική γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι κανένας μετανάστης δεν θα πάει στην ενδοχώρα.
  • Λίγες εκατοντάδες να πάνε στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ στην Μυτιλήνη
  • Παράταση του προγράμματος φιλοξενία κυρίως για στέγαση σε ξενοδοχεία/διαμερίσματα
  • Ενδεχόμενο να έρθει επιβατηγό πλοίο – Είναι σε ετοιμότητα το πολεμικό ναυτικό αν μπορούν να στείλουν κάποιο αρματαγωγό σε περίπτωση που πρέπει και εκεί να στεγαστούν για ορισμένο διάστημα άτομα που αυτή την στιγμή δεν έχουν που να κοιμηθούν τις επόμενες ημέρες-.( ἐδῶ)
Κοντολογίς γιά τούς 13000 «μετανάστες» ἑτοιμαζεται τό πρόγραμμα στεγάσεως μέ τήν δημιουργία μιᾶς νέας πολιτείας ! Μιᾶς μουσουλμανικῆς,ἀμιγῶς,πολιτείας,ἡ ὁποία ἀντιλαμβάνεσθε τί ἔκτασι θά ἔχῃ,μ᾿ἕναν πληθυσμό 13000 ὅπου ἄνετα θά προστίθενται καμμιά 100/ἀνά χρόνο, μέ τίς νέες γέννες...

Πῶς τό εἶπε ὁ Ἐρντογάν γιά τά Δωδεκάνησα; Πῶς; «Μουσουλμανικές μειονότητες» ; Ὅπα !

Γιατί νομίζετε πώς τούς στέλνει μέ τό τσουβάλι,κυριολεκτικῶς,πρός τά ἐδῶ; Γιά πλᾶκα ; Ἄμ δέ. Ξέρει αὐτός,ἐξ οὖ καί ἡ καραμέλα περί Συνθήκη Λωζάνης καί μουσουλμανικῶν μειονοτήτων μέ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ καί ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΝ !

Οι Τούρκοι των Δωδεκανήσων είναι μια κοινότητα 5.500 τουρκόφωνων και εθνοτικών Τούρκων, που ζουν στα νησιά των Δωδεκανήσων, Ρόδος (τουρκικά: Rodos) και Κως (τουρκικά: İstanköy), τα οποία δεν επηρεάστηκαν από την ελληνοτουρκική ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, δεδομένου ότι τα νησιά βρίσκονταν τότε υπό την κυριαρχία του Βασιλείου της Ιταλίας (από το 1912). Όλοι οι κάτοικοι των νησιών έγιναν Έλληνες πολίτες μετά το 1947, όταν τα νησιά έγιναν μέρος της Ελλάδας.

Σουλεϊμάιγιέ τζαμί,Ῥόδος (ἀπό τό 1522 )
Ως αποτέλεσμα αυτής της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα και λόγω της κατάστασης μετά το Κυπριακό και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, πολλοί μουσουλμάνοι Τούρκοι εγκατέλειψαν τα νησιά και εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία Πολλοί από αυτούς στερήθηκαν την ελληνική ιθαγένεια και την ιδιοκτησία τους.

Τά τζαμιά τῆς Ῥόδου
Μερικοί από αυτούς που παρέμειναν, εγκατέλειψαν την τουρκική γλώσσα και τη θρησκεία τους.

Ἄδεια λειτουργίας,σέ τρία τζαμιά,σέ Κῶ καί Ῥόδο, ἔδωσε πέρσι,ἡ κυβέρνησις τοῦ Κούλη.(ἐδῶ)
Οι Τούρκοι στην Κω είναι μερικώς οργανωμένοι γύρω από τη Μουσουλμανική Κοινότητα της Κω, η οποία δίνει τον αριθμό των 2.000 για τον συνολικό πληθυσμό των μουσουλμάνων στο νησί.

Εκείνοι στη Ρόδο, οργανώνονται γύρω από τη Μουσουλμανικό Κοινότητα της Ρόδου, η οποία δίνει τον αριθμό των 3.500 για τον συνολικό πληθυσμό των μουσουλμάνων στο νησί.

Μερικές φορές, χρησιμοποιείται ο πιο γενικός όρος Adalı (δηλαδή «νησιώτες»).

Βρέ τούς Ἀδαλή ! 5500 χιλιάδες; Οἱ φανεροί. Καί οἱ κρυφοί; « Μερικοί από αυτούς που παρέμειναν, εγκατέλειψαν την τουρκική γλώσσα και τη θρησκεία τους

Μήν κυττᾶτε πού ἔχουμε μαῦρα μεσάνυχτα,ἀπολύτως μαῦρα,γιά τό τί συμβαίνει μέ τούς μουσουλμάνους στά Δωδεκάνησα.Ὁ Ταγίπ,ξέρει...

Ἀλήθεια,στήν Θράκη,ξέρετε πόσα τζαμιά ὑπάρχουν; Κρατηθεῖτε :





Γι᾿αὐτό σᾶς λέω,πώς ξέρει τί λέει καί κάνει ὁ Ταγίπ :

Εγείρουν θέμα μειονότητας σε Κω και Ρόδο



Ο πρόεδρος της οργάνωσης ( Σύνδεσμος Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων της Ρόδου, της Κω και της Δωδεκανήσου. Ο σύλλογος, που ιδρύθηκε από τους Τούρκους που μετανάστευσαν από τη Ρόδο και την Κω στην Τουρκία, εδρεύει στη δυτική επαρχία της Σμύρνης στις ακτές του Αιγαίου.), Mustafa Kaymakçı, με γραπτή δήλωση υποστηρίζει πως το τζαμί Algerian Gazi Hasan Pasha (Lonca) Mosque δεν έχει επισκευαστεί μετά τον σεισμό του 2017, που κατέστρεψε τη δομή του.

...καταστράφηκαν και τα καταστήματα που βρίσκονται κάτω από το τζαμί, τα οποία ανήκαν στο μουσουλμανικό ίδρυμα «Kos Muslim Foundation Properties», ενώ ζημιές υπέστη από τον σεισμό κι άλλο ένα τέμενος στον οικισμό Πλατάνι του νησιού.

«Ωστόσο, η αποκατάσταση του τζαμιού δεν επιτρέπεται, με τους τοπικούς μουσουλμάνους να εξαναγκάζονται να χρησιμοποιούν την αυλή του για τις καθημερινές προσευχές τους».

«Τζαμιά, μουσουλμανικοί τάφοι και νεκροταφεία (Masjids) της Κω παραμελούνται και σχεδόν όλα καταστρέφονται»

«Ζητάμε από την Ελλάδα να τερματίσει τις πολιτικές αφομοίωσης, που έχουν εφαρμοστεί στους Τούρκους στα νησιά και να σεβαστούν την ελευθερία θρησκείας και λατρείας της τουρκικής κοινωνίας της Κω πριν από την εορτή της θυσίας», ανέφερε.

Το δημοσίευμα κατέληξε ενημερώνοντας τους Τούρκους πολίτες, αλλά και τους λοιπούς διεθνείς αναγνώστες πως «στη Ρόδο και την Κω φιλοξενούνται περί τους 6.000 Μουσουλμάνοι-Τούρκοι μειονοτικοί».


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΡΟΔΟΥ ¨Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ¨ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ. Ἀγαστή συνεργασία μουσουλμάνων Ῥόδου μέ αὐτούς τῆς Ξάνθης. Κατά τ᾿ἄλλα «ἡ ἀδελφοσύνη» ! Ἡ εἴδησις εἶναι ἀπό τό 2011...
Καταλάβατε; Ὡραῖα ! Τώρα λοιπόν πού θά προστίθενται καί τά λαθρομουσλίμ πού καταφθάνουν καθημερινῶς,ἐκεῖ νά ᾿δεῖτε τί πρὄκειται νά συμβῇ ! Στά Δωδεκάνησα...

Σημ. Μήν ξεχνοῦμε πώς πέρσι,τήν ἴδια ἡμέρα :


Σήμερα 9 Σεπτεμβρίου, στις 9 το πρωί, επέτειο της έναρξης του αγώνα κατά των Ελλήνων το 1922, πραγματοποιήθηκε πορεία στη Σμύρνη με τη συμμετοχή εκατοντάδων εθνικιστών.Οι διαδηλωτές ζήτησαν να επανεξεταστεί το καθεστώς των Δωδεκανήσων ( Σμύρνη: Τούρκοι εθνικιστές ζητούν την «απελευθέρωση» των Δωδεκανήσων)

Καί βεβαίως,ἐννοεῖται πώς τό ἐπανέλαβαν καί φέτος. Ἀλλοίμονον !


Ντεβλέτ Μπαχτσελί : «Αυτά τα νησιά τα πήραν από εμάς άδικα, άδικα και παράνομα. Πρέπει να επανεκτιμηθεί το καθεστώς των Δωδεκανήσων. Το πρόβλημα του Αιγαίου μεταξύ μας και της Ελλάδας δεν είναι τίποτα περισσότερο από το πρόβλημα των Δωδεκανήσων που αποκτά μια νέα διάσταση».( ἐδῶ)


Οι ακροδεξιοί Γκρίζοι Λύκοι του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στενού πολιτικού σύμμαχου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προγραμματίζουν για αύριο Τετάρτη ( σήμερα δῆλα δή) πορεία στη Σμύρνη με την οποία ζητούν να δοθούν τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία. 

« Η Τουρκία έχει στα Δωδεκάνησα δικαιώματα, λόγο, μνήμες, ανεξίτηλα ίχνη. Λαμβάνοντας υπόψη τι συνέβη από το 1912 έως σήμερα, είναι εντελώς αντίθετο με το εθνικό πνεύμα να αρνηθούμε και να παραμελήσουμε τα δικαιώματά μας στα Δωδεκάνησα»( ἐδῶ)


Υ.Γ. Ὅσο γιά τήν κατάστασι στήν Λέσβο,θέλω νά ᾿δῶ ποιά κατασκευαστική θά πάρῃ τό ἔργο γιά τήν «ἀνάπλασιν» τῆς Μόριας...



Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου