" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Τά εὐνόητα,δῆλα δή...


«κατά τα διδάγματα κοινής πείρας ντόπιος Σερραίος ομιλών την ντόπια γλώσσα είναι αποκλειστικά ο Έλληνας Μακεδόνας που γεννήθηκε και κατοικεί στην περιοχή των Σερρών, η οποία ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας που ονομάζεται Μακεδονία και ομιλεί την ελληνική γλώσσα».

«Λουκέτο» στη φιλοσκοπιανή ΜΚΟ «Κύριλλος και Μεθόδιος»

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών, μπαίνει «λουκέτο» στην φιλοσκοπιανή ΜΚΟ «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος», που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018, στα απόνερα της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Αδελφότητα γηγενών-ντόπιων νομού Σερρών Κύριλλος και Μεθόδιος 
«Δια του σφετερισμού των εννοιών "ντόπιος" Σερραίος και "ντόπια" γλώσσα, οι οποίες τίθενται στον καταστατικό πυρήνα του σκοπού του, το υπό σύσταση σωματείο, παραχαράσσει σκοπίμως την ιστορία και την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής στην προσπάθειά του να αντλήσει ιστορικό επιχείρημα για τις θέσεις των μελών του, αποσκοπώντας ευθέως στη δημιουργία και διεύρυνση μιας διακριτής γλωσσικής και πολιτιστικής κοινότητας στην παραμεθόριο περιοχή των Σερρών μέσω της για πρώτη φορά συστηματικής καταγραφής και καλλιέργειας σε βάθος χρόνου στον πληθυσμό των Σερρών, που στην πραγματικότητα ομιλεί την ελληνική γλώσσα και είναι αμιγώς ελληνικής εθνικής συνείδησης, ενός αποκαλούμενου ιδιώματος που δεν αναγνωρίζεται από την Ελληνική πολιτεία με στοιχεία άλλων εθνικών γλωσσών που ομιλούνται από Κράτη που συνορεύουν με την Ελληνική Επικράτεια».

Ἔχουμε ἀσχοληθῇ καί στό παρελθόν μέ τό ἐν λόγῳ ...σωματεῖο,θυμᾶστε;

ΕΔΩ,ΕΔΩ,ΕΔΩ καί ΕΔΩ

Τότε πού μαζύ μέ τόν Κοτζιᾶ καί τά λοιπά κομμούνια,πανηγύριζαν καί κυριολεκτικῶς ἔκαναν ὅ,τι ἤθελαν εἰς τάς Σέρρας ! Ἀλλά ἔχει ὁ καιρός γυρίσματα...Καί οἱ Ἕλληνες κότσια,ὅταν θέλουν... !

Με την υπ' αριθμ. 185/2019 απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών, που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, η έδρα έκανε δεκτή την ανακοπή του Εισαγγελέα Σερρών και τις πρόσθετες παρεμβάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών και της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδος απορρίπτοντας την αίτηση αναγνώρισης του σωματείου με την επωνυμία «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων: Κύριλλος και Μεθόδιος».

Καί γιατί νά μήν θέλουν ὅλο καί περισσότεροι Ἕλληνες,τά εὐνόητα; 

Καί μία ἰδέα περί τοῦ τί ἀκριβῶς προωθοῦσαν οἱ τοῦ συγκεκριμένου σωματείου,ὡς ἀπόδειξιν τῆς «ντόπιας» γλώσσης πού ομιλοῦσαν οἱ κάτοικοι τῶν Σερρῶν,παραπέμποντας :

Η ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ «ΚΟΜΜΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ»

καί μέ τήν ἀνάλογον φωτό «ντοκουμέντο» ! 


Συνθήματα στα μακεδονικά γραμμένα στη γλώσσα που μιλιόταν στα μακεδονικά χωριά που στήριζαν τους μαχητές και τις μαχήτριες του Δημοκρατικού Στρατού στον εμφύλιο πόλεμο
Τά εὐκόλως ἐννοούμενα παραλείπονται...

Σημείωσις : Ἔχουν καί σελίδα στό φ/β,ὅπου ἔτρεξε,ποιός ἄλλος,ὁ γνωστός Δημητρᾶς τοῦ παρατηρείου τοῦ Ἐλσίνκι,νά δημοσιεύσῃ τήν ἀπόφασιν (ΕΔΩ)καί νά ἀφήσῃ τό ὑπονοούμενον : τα σχόλια δικά σας...
Ξέρετε τί σημαίνει αὐτό,ἔτσι;
Ἄλλως τε,πρό τῆς ἀποφάσεως εἶχε δημοσιευθῇ,ἄρθρο στήν ἐν λόγῳ σελίδα,ἀπό κάποιον Τσιτσελίκη (!!),ὁ ὁποῖος ἦταν μάρτυς ὑπερασπίσεως τοῦ σωματείου,στήν ὑπόθεσιν,μέ τόν τίτλον «σέ ποιά ῥάτσα ἀνήκετε;» ὅπου μετά ἀπό ἕνα χείμαρρο ἀσυναρτησιῶν,κατέληγε :

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί το Εφετείο Θεσσαλονίκης να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Και παραπέρα, ότι δεν δούμε άλλη μια φορά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να διαπιστώνει μιαν ακόμα παραβίαση για το δικαίωμα στη σύσταση συλλόγου.(ἐδῶ)

Καταλάβατε τήν σημασία τῆς παρεμβάσεως Δημητρᾶ; Ναί,σαφῶς καί θά ὑπάρξῃ συνέχεια...

Περί Τσιτσελίκη,διαβάζουμε ΕΔΩ :  

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τσιτσελίκης και η καθηγήτρια Ιωαννίδου (βρίσκεται σε διαδικασία τοποθέτησης της στο ΠΑΜΑΚ) κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του φιλοσκοπιανού σωματείου “Κύριλλος και Μεθόδιος” και ισχυρίστηκαν ότι «οι ντόπιοι στις Σέρρες μιλούσαν ανέκαθεν την σλαβική διάλεκτο» υιοθετώντας πλήρως τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.
Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι φέρουν την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου και διδάσκουν τη νέα γενιά με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.


Ἡ Πελασγική 

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΕΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ.....ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΓΕ ΣΕ ΥΒΡΙ,ΤΩΡΑ ΥΜΝΗΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΗ ΣΑΝ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ.....ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ........Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΠΛΑΣΜΑ ΑΠ ΟΣΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΤΡΟΦΙΜΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ.....ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή