" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Διαχρονικῶς,τό κακό ἦταν πάντα ἑβραϊκή ὑπόθεσις ...
Ο ΣΟΡΟΣ, Η ΕΣΠΕΡΑΝΤΟ, ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Γράφει ὁ Ἰωάννης Αὐξεντίου

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να φέρει στο φως τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από τις δραστηριότητες του πολύ γνωστού ιουδαϊκής καταγωγής πολυεκατομμυριούχου Τζωρτζ Σόρος, ο οποίος απασχολεί τη διεθνή κοινότητα εδώ και δεκαετίες.
Ο Τζωρτζ Σόρος πρεσβεύει μία πολιτική και κοινωνική φιλοσοφία η οποία συνοψίζεται από τον ίδιο ως εξής:
 «… Επιπλέον, η ‘ανοιχτή κοινωνία’ ως παγκόσμια έννοια υπερβαίνει όλα τα σύνορα. Οι κοινωνίες αντλούν τη συνοχή τους από κοινές αξίες. Αυτές οι αξίες έχουν ρίζες στην κουλτούρα, τη θρησκεία, την ιστορία και την παράδοση. Όταν μία κοινωνία δεν έχει σύνορα, πού βρίσκονται οι κοινές αξίες; Πιστεύω ότι υπάρχει μόνο μία πιθανή πηγή: η έννοια της ανοιχτής κοινωνίας. » (George Soros, The Capitalist Threat, The Antlatic, February 1997).

Ο Σόρος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν αξιωματικές αλήθειες, ότι ουδείς γνωρίζει την αλήθεια, οπότε για να απαλειφθούν οι συγκρούσεις μεταξύ των διαφορετικών κοσμοθεωρήσεων, για να επικρατήσει η κοινωνική ειρήνη, πρέπει να ισχύσει ο απόλυτος υποκειμενισμός και η ανοχή σε κάθε διαφορετική ιδέα, άποψη και στάση ζωής: Η μονή αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει αλήθεια. Το πρόβλημα με τον Σόρος έγκειται στο γεγονός ότι αυτό τον οραματισμό του προσπαθεί να τον εφαρμόσει πρακτικά στην ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας ως μέσον την τεράστια οικονομική δύναμη που διαθέτει.

Συνήθως, οι ρίζες της φιλοσοφίας του ανάγονται από τους διάφορους ερευνητές στο δάσκαλό του, τον ιουδαϊκής καταγωγής φιλόσοφο της επιστήμης Καρλ Πόπερ. Αυτή η άποψη δεν είναι εσφαλμένη, πράγματι πολλά στοιχεία της σκέψης αυτού του φιλοσόφου (πχ, η θεωρία των ‘ανοιχτών κοινωνιών’, κλπ) έχουν επηρεάσει τον Σόρος, όμως η καταγωγή της όλης φιλοσοφίας του πηγαίνει ακόμη πιο πίσω στο χρόνο: Ήταν η εποχή που κάποιοι Εβραίοι στοχαστές άρχισαν να επεξεργάζονται μία κοσμοπολίτικη–παγκοσμιοποιητική πολιτική, κοινωνική και θρησκευτική φιλοσοφία και ένα πρακτικό σχέδιο εφαρμογής αυτής της φιλοσοφίας.

Θα αρχίσουμε το ταξίδι μας στο χρόνο, με μία παράδοξη δήλωση του Σόρος όσον αφορά την οικογενειακή του ιστορία:
«γεννήθηκα σε ένα ιουδαϊκό, αντισημιτικό σπίτι». Υπονοώντας με αυτή τη φράση ότι οι γονείς του, αν και ιουδαϊκής καταγωγής δεν είχαν σχέσεις με τον Ιουδαϊσμό και με το Σιωνισμό. Και μάλλον φαίνεται ότι ακολουθεί τ’ αχνάρια της οικογένειας του μια που και ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον Ιουδαϊσμό αλλά και στο Ισραήλ ούτε ταξίδι δεν μπορεί να πάει μια που οι σιωνιστικές κυβερνήσεις τον θεωρούν εχθρό τους.
Ο πατέρας του Σόρος, Tivadar Soros (αρχικό όνομα Theodor Schwarz) ήταν ένας δικηγόρος με κοσμοπολίτικες ιδέες, είχε απορρίψει την ιουδαϊκή θρησκεία και ασπάστηκε μία νέα... Δραστηριοποιήθηκε στη διάδοση της τεχνητής διεθνούς γλώσσας Εσπεράντο και γι αυτό το σκοπό ίδρυσε το 1922 το περιοδικό Literatura Mondo. Ο λόγος για τον οποίο αποκαλέσαμε ‘θρησκεία’ τη γλώσσα Εσπεράντο θα φανεί στη συνέχεια.


Ὦ ναί,προωθεῖται καί ἀπό τήν UNESCO ὁ ἑβραῖος Zamenhof ! Ὅπως τά δεντράκια τῆς,ἐπίσης ἑβραίας Hedva ...
Ο εφευρέτης αυτής της γλώσσας υπήρξε ο Ιουδαίος γιατρός Ludwik Lejzer Zamenhof. Ήταν μία προσωπικότητα που διακατεχόταν από εκείνες τις τυπικές μεσσιανικές-χιλιαστικές και οικουμενιστικές δοξασίες που χαρακτήριζαν πολλούς Εβραίους εκείνης της εποχής. Δηλαδη, μια πίστη σε μία οικουμένη χωρίς σύνορα, χωρίς διαφορές, χωρίς δόγματα, μία ενιαία θρησκεία που θα περιλάμβανε στοιχεία από όλες τις παραδοσιακές θρησκείες. Με άλλα λόγια μία φιλοσοφία που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρόδρομος της φιλοσοφίας της New Age (Νέας Εποχής).


Ο Hillel διδάσκει έναν άνθρωπο την έννοια ολόκληρης της Τορά ενώ βρίσκεται στο ένα πόδι (ἐδῶ)
Πράγματι, ο Zamenhof δημιούργησε μία νέα θρησκεία που την ονόμασε Homaranismo από την λέξη εσπεράντο Homaro που σημάνει ανθρωπότητα. Αυτή η θρησκεία στηριζόταν πάνω στις διδασκαλίες ενός ραββίνου του Hillel the Elder ο οποίος έζησε στην Ιερουσαλήμ την εποχή του Ηρώδη.

Ο Homaranismo ήταν ουσιαστικώς μία οκουμενιστική θρησκεία, η οποία αποδεχόμενη ότι ουδείς κατέχει τη μία και μόνη αλήθεια έθετε τις βάσεις του σύγχρονου οικουμενισμού αλλά και του κοσμοπολίτικου υποκειμενισμού. Είναι αξιοσημείωτο ότι αργότερα, μία από τις κόρες του Zamenhof, η Lidia ασπάστηκε την ιρανική θρησκεία του Μπαχαϊσμού ο οποίος: «αποδίδει έμφαση στην πνευματική ενότητα της ανθρωπότητας και την κρυμμένη ενότητα όλων των μεγάλων θρησκειών του κόσμου. Η θρησκευτική ιστορία εκδηλώθηκε μέσα από μία σειρά θείων αγγελιαφόρων, οι οποίοι εγκαθίδρυσαν την κατάλληλη για τις ανάγκες της εποχής τους θρησκεία. Σε αυτούς τους θείους αγγελιαφόρους σύμφωνα με την Πίστη Μπαχάι περιλαμβάνεται ο Αβραάμ, ο Μωυσής, ο Ζωροάστρης, ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Ιησούς, ο Μωάμεθ και προσφάτως, ο Μπαμπ και ο Μπαχαολλά. Στην Μπαχάι Πίστη κάθε αγγελιαφόρος φέρεται ότι δίδαξε αυτό που θα ακολουθούσαν οι επόμενοι αγγελιαφόροι και ότι οι ισχυρισμοί και οι διδασκαλίες του Μπαχαολλά εκπληρώνουν τις εσχατολογικές υποσχέσεις προγενέστερων γραφών. Η ανθρωπότητα γίνεται κατανοητή ως εμπλεκόμενη σε μία συλλογική εξελικτική διαδικασία με σκοπό τη σταδιακή εγκαθίδρυση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ενότητας σε παγκόσμιο επίπεδο…»

Από την Εσπεράντο στον Homaranismo έως τον Μπαχαϊσμό και μέχρι την Open Society (ανοιχτή κοινωνία), είναι ένα τσιγάρο δρόμος, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι. Στο άρθρο των New York Τimes με τίτλο How Do You Say‘Billionaire’ in Esperanto? απεικονίζεται ο Τζωρτζ Σόρος σε μία ομιλία του για τη γλώσσα Εσπεράντο και διακρίνεται η εικόνα του Lejzer Zamenhof.

Όμως τι αντανακλούν όσα περιγράψαμε; Ο ιουδαϊκός μεσσιανισμός επειδή δεν οραματίζεται την Ουράνια Ιερουσαλήμ αλλά προσβλέπει στη γήινη βασιλεία, δεν επηρέασε μόνον τους πιστούς αυτής της θρησκείας αλλά και γενικότερα όλη την εβραϊκή κοσμική σκέψη, η οποία κάθε τόσο εφευρίσκει τους δικού της μεσσιανισμούς που θέλουν να σχεδιάσουν τον κόσμο όπως εκείνοι νομίζουν ότι πρέπει να είναι. Έτσι, αυτός ο ιουδαϊκος κοσμικός μεσσιανισμός μας έδωσε διάφορα ρεύματα: την Eσπεράντο, το φιλελευθερισμό, το μαρξισμό, τον πολιτιστικό μαρξισμό (Σχολή Φρανκφούρτης) και τέλος την ‘Open Society’. 

Η εβραϊκή σκέψη δεν ανέχεται αυτό τον κόσμο, δεν τον μπορεί, δεν τον αντέχει, αισθάνεται ξένη, γιατί αποξενώθηκε από το Δημιουργό αυτού του κόσμου. Εξού και η γνωστική πίστη που χαρακτηρίζει όλα αυτά τα ρεύματα και που τόσο έντονα φανερώνεται στον Σόρος: η πίστη δηλαδή ότι είναι δυνατή η παρέμβαση στο πραγματικό, ότι είναι δυνατή η μεταστοιχείωση του πραγματικού.

Ο Τζωρτζ Σόρος και ο Καρλ Πόπερ αποτελούν ίσως το πιο παράδοξο επίτευγμα του ιουδαϊκού μεσσιανισμού: είναι οι μεσσιανιστές του αντιμεσσιανισμού, οι κατέχοντες την αλήθεια της άρνησης της αλήθειας.


πηγή : Θεόδοτος 


«Ήμουν ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ των ΝΑΖΙ»…
«Σόρος» ὁ ἀγαπημένος τῶν Ναζί πού κατέδιδε ἑβραίους χωρίς φόβο καί πάθος,χωρίς καμμία ἀπολύτως ἐνοχή ... ! 

Ἄν δέν ἦταν αὐτός,νά βοηθήσῃ στήν κατάσχεσιν τῶν ἑβραϊκῶν περιουσιῶν στήν Οὐγγαρία,ἀπό τούς Ναζί,θά ἦταν κάποιος ἄλλος. Ἔτσι λοιπόν ἦταν αὐτός καί δέν νοιώθει καμμία ἐνοχή γι᾿αὐτό ...Γιατί ἄλλως τε ; Ποῦ τό περίεργον ; Ἕνας ἐβραῖος καταδίδει ἑβραίους,βοηθᾶ στήν κατάσχεσιν τῶν περιουσιῶν τους καί βγαίνει κερδισμένος. Δέν εἶναι φυσιολογικόν; Γιά τούς ἑβραίους,ἐννοῶ...

Ἰδού,λοιπόν καί ἡ ξεχασμένη (;) συνέντευξις τοῦ 1998,μέ τήν ὁμολογία τοῦ (Soros)  György Schwartz,τοῦ ὁποίου ἡ οἰκογένεια πλαστογραφοῦσε ἔγγραφα γιά νά παρουσιάζονται ὡς χριστιανοί γιά νά γλυτώσουν τό τομάρι τους. Ἔμ πῶς ἀλλιῶς ὁ György θά γινόταν ὁ μεγιστάνας τοῦ σήμερα καί προωθητής τῆς «ἀνοιχτῆς κοινωνίας» καί τῆς πανθρησκείας; !

Ὁ  (Soros)  György Schwartz ὁ ὁποῖος τήν πρώτη ἑταιρεία του τήν ὀνόμασε «Double Eagle» διπλό ἀετό ἤ δικέφαλο; Χμμ...τυχαῖον; ἔλα ντέ ;


Ἐπίσης νά σημειώσουμε πώς τό «Soros» σημαίνει κατά τήν ἐσπεράντο,πού ἀγαπᾶ καί θέλει νά ἐπιβάλῃ στήν «ἀνοιχτή κοινωνία» πού ...ὀνειρεύεται,ὁ ἀνυψωμένος,αὐτός πού ἐκτινάσσεται στά ὕψη !

(“Soros,” the de-Judaized familial name, means “to soar” in Esperanto.) 

Ὁρῖστε πώς ἐκτινάχθηκε στά ὕψη,ὁ ...ἐκλεκτός «Σόρος» ὁ György Schwartz, ὁ ἑλληνιστί  Γεώργιος Μαῦρος ...(παρακολουθεῖστε τήν συγκεκριμένη ὁμολογία, ἀπό τό 07:20΄ τοῦ βίντεο)

Υ.Γ.  Εὐχαριστῶ τόν ἀγαπητό Τᾶσο Καρ. γιά τήν πληροφορία καί τό βίντεο. 


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

 1. : "είναι οι μεσσιανιστές του αντιμεσσιανισμού, οι κατέχοντες την αλήθεια της άρνησης της αλήθειας."

  Όπως ακριβώς στις μέρες μας η...παγκοσμιοποιημένη..."αντι -παγκοσμιοποίηση"...
  Π.χ. Οι διάφορες ...οιΚΩΛΟγικές οργανώσεις (είναι πλέον γνωστό...ότι η ...πράσινη περιβάλλοντική ευαισθησία είναι δημιούργημα των διαφόρων ιδρυμάτων...τύπου Ροκφέλερ τη δεκαετία του '70)

  Η νέα μόδα νεανική των μαθητών κάθε Παρασκευή... (τριήμερο) για την..."διάσωση του πλανήτη) κ.ο.κ.

  Y.Γ.Η Greta Thunberg της Γερμανίας ονομάζεται...Reemtsma. (γκουγλαρετε λίγο το επίθετο αυτό...)
  Όπως και η Greta (που δε χαμογελάει ποτέ..) ...φουλ αριστοκρατία....
  Με λίγα λόγια αυτοί που μας "πουλούν" τα...προβλήματα, μας "πουλούν" και τις...λύσεις....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ἐξυπακούεται πώς,αὐτοί δημιουργοῦν τό πρόβλημα καί αὐτοί πλασάρουν καί τήν λύσιν του !

   Εἶναι ὅπως ἐκείνους τούς πονηρούς καί ὕπουλους ἀνθρώπους,πού ἐφ᾿ ὅσον κάνουν τήν ζημιά τους μετά παρουσιάζονται διαμαρτυρόμενοι καί κατήγοροι τῶν ὑπαιτίων ! Καί τό χεἰριστον προτείνουν λύσεις γιά τήν ζημία,οἱ ὁποῖες περνοῦν καί πάλιν μέσῳ αὐτῶν ! Σοῦ θυμίζει κάποιους;

   Ναί,ὅπως τό ἔγραψε ὁ Διηνέκης :

   Εβραϊκός τρόπος τού σκέπτεσθαι: "Στην αρχή, η πρώτη δουλειά τού διοργανωτού, είναι, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗ τα θέματα ή τα προβλήματα"...

   Τώρα γιά τήν συγκεκριμένη Greta Thunberg,ξέρεις πώς ἡ ἐκκλησία τῆς Σουηδίας,πέρσι,τήν διακήρυξε ὡς διάδοχο τοῦ Ἰησοῦ; ! ! !
   http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/09/greta-thunberg.html

   Χμμ...
   Μέσῳ τῶν «Παρασκευῶν γιά τό Μέλλον»,καί τῶν ...παιδιῶν πού ὅλο καί περισσότερα συντάσονται (μιμοῦνται τήν Γκρέτα,στήν οὐσίαν,τήν διάδοχο τοῦ Ἰησοῦ !) σέ τέτοιες ὁμάδες «ἀκτιβιστικές» ὑπέρ τοῦ καλοῦ τοῦ πλανήτου,βλέπουμε τόν ἐρχομό τῆς παγκόσμιας θρησκείας;

   Καί στήν οὐσίαν τί σημαίνει: ἡ ἀλήθεια τῆς ἀρνήσεως τῆς ἀληθείας; Ἄν βάλουμε καί ἐδῶ τήν ἀντιπροσώπευσιν τῆς Ἀληθείας,σέ θρησκευτικό ἐπίπεδον, πού εἶναι ὁ Ἰησοῦς,ἀντιλαμβανόμεθα περί ποίας «ἀρνήσεως τῆς ἀληθείας» γίνεται λόγος...

   Δυστυχῶς ἔχουμε μπῆ στήν δίνη τους καθ᾿ὁλοκληρίαν καί δέν μπορῶ νά διακρίνω τρόπους σωτηρίας...

   Ἕνας κοῦκος δέν φέρνει τήν Ἄνοιξιν !

   Σ᾿εὐχαριστῶ ἀγαπητέ !

   Διαγραφή