" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Τό σωστό ἄτομο, στό «σωστό» Ὑπουργεῖο. Διότι ὁ νεοταξίτης Κούλης, ξέρει...

 

Ο Τζωρτζ Σόρος είναι ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος. Υπήρξε αυτοδημιούργητος και τα κατάφερε χάρη στις πετυχημένες χρηματιστηριακές του επενδύσεις. Εδώ και τέσσερις δεκαετίες είναι επίσης ένας υπερ-δραστήριος φιλάνθρωπος, έχοντας δωρίσει πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως στα Ιδρύματα της «Ανοικτής Κοινωνίας» που υποστηρίζει.​..

Ο Σόρος δώρισε μεγάλο μέρος του πλούτου του για να βοηθήσει τις δοκιμαζόμενες πρώην κομουνιστικές χώρες στην πολύ δύσκολη περίοδο της μετάβασής τους. Ίδρυσε το εξαιρετικά πετυχημένο και με μεγάλη διεθνή ακτινοβολία Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης στη Βουδαπέστη. Όμως, δεν υπήρξε απλώς ένας φιλάνθρωπος πλούσιος. Ο Σόρος ξέρει ιστορία, έχει άποψη και ενδιαφέρεται για τις ιδεολογικές αναζητήσεις του καιρού μας, ακόμα κι όταν αυτές καταλήγουν σε βαριές φιλοσοφικές αντιπαραθέσεις.

φωτό
Αυτό ίσως έχει να κάνει και με την καταγωγή του. Όντας Εβραίος της «Μεσευρώπης»...  γνώρισε προσωπικά και ενστερνίστηκε τη φιλοσοφία του σπουδαίου Karl Popper.

.....Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις εναντίον του πολλαπλασιάζονται. Την αρχή έκανε ο Βίκτωρ Ορμπάν..... έχει αναγάγει τον Σόρο στον υπ’ αριθμό ένα δημόσιο κίνδυνο για την Ουγγαρία, ως του πλούσιου διεθνιστή που θέλει να πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες-τρομοκράτες... 

.....Στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθοδόν για τις ενδιάμεσες εκλογές που διεξάγονται σήμερα, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι μιμήθηκαν τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορα Ορμπάν, και κατήγγειλαν τον Σόρο ότι χρηματοδοτεί μετανάστες για να εισβάλουν στη χώρα και να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της.

Γιατί όμως ο Σόρος προκαλεί τόσο μίσος και έχει καταστεί ο πιο δημοφιλής στόχος της Ακροδεξιάς Διεθνούς σε Ευρώπη και Αμερική; Ο Σόρος είναι ο τέλειος στόχος: είναι πλούσιος, χρηματιστής, Εβραίος, ζει στη Νέα Υόρκη και ξέρει να κάνει πολύ θόρυβο γύρω από ότι θέλει να υποστηρίξει ή να καταδικάσει... οι επιθέσεις εναντίον του Σόρου δύσκολα κρύβουν τον αντισημιτικό τους χαρακτήρα. Οι επιθέσεις εναντίον του Σόρου θυμίζουν τις επιθέσεις εναντίον του εβραϊκού κεφαλαίου κατά τον μεσοπόλεμο... Ο συνειρμός είναι πολύ επικίνδυνος επειδή ξέρουμε που οδήγησε την Ευρώπη της δεκαετίας του 1930...

( ἀπό ἐδῶ κι᾿ἐδῶ

Ποιός ἔγραψε αὐτό τόν "ὕμνο" σέ Σόρο καί συνειρμικῶς σέ ἑβραίους ; Ποιός ἐκθείαζε τό πλέον μισάνθρωπο,πού πλασσάρεται ὡς φιλάνθρωπος, ἄτομο τό ὁποῖο δέν ὑπάρχει συνωμοσία κατά τῆς Ἀνθρωπότητος πού νά μήν κρύβεται ἀπό πίσω. 

Ζάεφ-Σόρος. Τά καλά φιλαράκια τά λένε κατ᾿ἰδίαν στό σπίτι... ( φωτό)

Ποιός θαυμάζει τίς "ἱστορικές γνώσεις " τοῦ ἑβραίου Σόρος πού εἶχε ἀναγάγει σέ "σταυροφορία" τήν  ὀνομασία τῶν Σκοπίων σέ Μακεδονία. Τήν κλοπή ὄχι μόνον τοῦ ονόματος ἀλλά τῆς Ἱστορικῆς Κληρονομιᾶς πού φέρει ἡ ὀνομασία Μακεδονία καί κατ᾿ἐπέκτασιν ὅ,τι προκύψει στήν συνέχεια εἰς βάρος τῆς Ἑλλάδος βεβαίως.

Ἤ τήν ὑποστήριξιν τοῦ Ἀλβανοῦ Ῥάμα καί μέ ὅσα πρεσβεύει καί πάλιν σέ βάρος τῆς Ἑλλάδος, κάτι πού θά φανῃ μελλοντικῶς...

Ῥάμα- Σόρος πατήρ καί υἱός. Καί μέ αὐτό τό φιλαράκι σέ κατ᾿ἰδίαν συνάντησιν στό σπίτι... (φωτό)

Ποιός βλέπει πίσω ἀπό τό μῖσος κατά τοῦ ἀνακατεμένου σ᾿ὅ,τι κακό καί σ᾿ὅποια χώρα, μόνον τό θέμα τῆς καταγωγῆς του ; Χωρίς ν᾿ἀναρωτηθῇ ἤ ν᾿ἀφήσῃ κάποιο περιθώριο γιά μία πιθανότητα τό γεγονός τῆς καταγωγῆς του νά εἶναι ὅντως αἰτία τῶν κακῶν ( ὅπως ἡ ἴδια ἡ Ἱστορία μέχρι σήμερα τό ἀποδεικνύει) .

Θέλετε νά σᾶς πῶ ποιός εἶναι ὁ μεγάλος λάτρης αὐτοῦ τοῦ ὑποκειμένου πού εἶχε πεῖ πώς ἡ ἐκλογή Τράμπ ἦταν ἕνα ἀτύχημα καί ὀρκιζόταν πώς δέν θά ξανασυνέβαινε ΠΟΤΕ ; 

Ὁ νέος ὑπουργός μεταναστεύσεως. Ὁ Καιρίδης

Ὄχι πώς μοῦ κάνει ἐντύπωσιν ἡ ἐπιλογή τοῦ Κούλη. Ἀπεναντίας θά μοῦ ἔκανε ἄν ΔΕΝ ἐπέλεγε ἕνα τέτοιο ἄτομο.

"Συμβιώνοντας μέ τήν μετανάστευση", συλλογικό ἔργο στό ὁποῖο συμμετέχει ἡ σύζυγος Καιρίδη, πρώην σύμβουλος γιά τά θέματα τῶν Βαλκανίων,στό ΥΠΕΞ τό 2007,στήν κυβέρνησι Κώστα Καραμανλῆ...

Από το 2009 διευθύνω «Navarino Network» δίκτυο προβληματισμού και δράσης γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι δύναμη χειραφέτησης της δημοκρατίας και γιατί η Θεσσαλονίκη δικαιούται έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια.): μια πρωτοβουλία δημόσιας πολιτικής με έδρα τη Θεσσαλονίκη και την Ευρωπαϊκή Ένωση Διεθνών Σπουδών (EISA)...Από το 2002 διευθύνω μια διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία ,«Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας» μᾶς πληροφορεῖ ὁ Καιρίδης,ὁ σύζυγος τῆς Μαριλίζας Ἀναστασοπούλου

Γι᾿αὐτο σᾶς λέω τό παράξενο θά ἦταν ὁ Κούλης νά μήν ἔβαζε στό Μεταναστεὐσεων ἕναν ...Καιρίδη...

Καί νά μήν ξεχνιόμαστε πόσος μεγάλος εἶναι ὁ κίνδυνος ἐμφανίσεως λαγόψαρου στά νερά τοῦ Αἰγαίου ...

Αυτός ο επισκέπτης δεν είναι καθόλου αθώος αφού αποτελεί μεγάλη απειλή για το θαλάσσιο οικοσύστημα της όπως έδειξαν τα αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας που μελέτησε τις επιπτώσεις του λαγόψαρου σε περισσότερα από 1000 χιλιόμετρα ακτογραμμής στην Ελλάδα και στην Τουρκία.  Τα δύο είδη λαγόψαρων που βρέθηκαν στην Μεσόγειο, διείσδυσαν μέσω της διώρυγας του Σουέζ και η επίδρασή τους στο οικοσύστημα είναι μεγάλη όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές...(  Λαγόψαρο απειλεί τα νερά του Αιγαίου 

Ἀπό ἐδῶ, ὅπου καί ἄλλα,πολλά ἀκόμη γιά τόν ὑμνητή τοῦ Γκεόργκι Σβάρτζ ἤ Σόρος...


Ἡ Πελασγική

11 σχόλια:

  1. Ο ψυχικα και σωματικα ανωμαλος ομοφυλοφιλος Καιριδης, ειναι ακρως επικινδυνος για το Ελληνισμο και το Ελληνικο Εθνος.
    Θα ελεγα οτι ειναι λιγοτερο επικινδυνος απο τον τουρκο, αλλα εξ ισου επικινδυνος με τον εβραιο.
    Πρεπει να κατανοηθει οτι η ψυχοσωματικη του αυτη ανωμαλια, το κουσουρι που λεμε στην δημοτικη, τον ανεβασε στα ανωτατα κλιμακια της διακυβερνησης του τοπου. Δηλαδη ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥ με την ΑΠΟΦΑΣΗ του εβραιου.
    Εδω πρεπει να τονισω οτι ο ....δεξιος Μητσοτακης δεν επιλεγει αυτος τα μελη της κυβερνησης του.
    Παιρνει ετοιμη λιστα απ' το ΚΙΣΕ με εντολη ΠΟΙΟΥΣ και ΠΟΥ να υπουργοποιησει και ΠΟΙΟΥΣ ΟΧΙ. Κι οταν λεω Μητσοτακης εννοω ο καθε Μητσοτακης ή ο καθε Τσιπρας, κλπ κλπ.
    Αυτος ειναι και ο λογος αν εχετε παρατηρησει που σκονταφτουν δημοσια ο ενας πανω στον αλλον να ριξουν τους δικανικους τους περι φασισμου ναζισμου και αντισημιτισμου.....ποτε περι ανθελληνισμου. Πρωτος και καλυτερος ο καραφλος που πουλαει αλοιφες για την ....καραφλα και που δηλωσε οτι θ' αρχισει τις μηνυσεις γιατι τον ειπαν "ακροδεξιο"

    Για αυτο φοβουνται και τρεμουν τους Σπαρτιατες οπως ο διαλος το λιβανι (αποδειξη η τρεχαλοπηλαλα που τους εχει πιασει μετα τις εκλογες) κι εχουν αρχισει να επεξεργαζονται ενα καινουργιο και πιθανως ανανεωμενο "σχεδιο Ρουπακια".
    Ηδη ξεκινησαν, περιφεροντας την βιζιτα/γυφτισσα, ενα απολειφαδι γυναικας με αποκαλυπτες πετσες θα συμπληρωνα, απ τα τσοντοκαναλα τους για να αποδειξουν ΠΟΣΟ σεξιστες και ΠΟΣΟ μισογυνηδες ειναι οι Σπαρτιατες που την απεκλεισαν απ τα ψηφοδελτια τους.
    Κι οταν εισαι σεξιστης και μισογυνης τι σε κανει να μην δερνεις την γυναικα σου στο σπιτι, να μην κλωτσας τον αδεσποτο σκυλο στο δρομο και να μην μαχαιρωνεις τα αφροπακιστανα στην Νικαια; ή στο Κερατσινι;
    Κατανοειτε ΠΩΣ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ!
    Κανονικη δοκιμασμενη εβραϊκη συνταγη, που μου θυμισε εκεινο το ......ο Σανταμ Χουσεϊν ειναι ο νεος Χιτλερ.
    Πρωτα του αφαιρεις την ανθρωπινη υποσταση και μετα τον βομβαρδιζεις με τα γνωστα αποτελεσματα, την θαλασσα των αλχμπαρηδων που κατακλυζουν και κυριευουν την Ευρωπη δολοφονοντας ατιμωρητι τον λευκο Ευρωπαιο.

    Δεν θα ηταν υπερβολη αν ελεγα οτι ολοι αυτοι και οι παρατρεχαμενοι τους ειναι ηθικοι αυτουργοι στην προσφατη δολοφονια της Πολωνεζας, για να μην παμε σε αλλα εγκληματα του προσφατου παρελθοντος.


    Καλησπερα σας


    ΥΓ
    Αγαπητη Π. σχετικα με τον ΛΟ@ΚΙ.
    Μην ασχολεισαι μαζι του. Ενας ρουφιανακος ειναι που την παει λαου-λαου την δουλεια με τα σχολια του, γιατι ξερει οτι αν ξερασει θα τον φαει η μηρμυγκοτρυπα.

    ΥΓ 2
    Παλι καλα που ο Μητσοτακης δεν εβαλε τον Καιριδη στο ΥΕΘΑ.
    Θα ηταν ορθανοιχτος για καθε "διαλογο" με τους τουρκαλαδες.
    Πιθανως να επαιρνε μαζι του το Πατελι, το Καπουστιδι, το Χατζηδακι κι αλλες κρυφες κυριες.....απ τον Αρειο Παγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ κεντάς! Κόντρα γαζί λέμε. Απόλαυσις!
      Να σ' έχει γερό ο Χριστούλης μας, η γλώσσα σου είναι κοπίδα!

      Διαγραφή
    2. Όσον πιό ανισόρροπος και τρύπιος είσαι, τόσον περισσότερον ανεβαίνεις τις βαθμίδες της εξουσίας. Γλύτσα.

      Διαγραφή
    3. Ἔτσι ἀκριβῶς ! Ἕνα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα τό Ἀδωνάϊ,χωρίς νά θεωρῶ πώς καί ὁ Μαυρουδής πάει πίσω...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  2. Ἡ ἐπιλογή γίνεται σέ σχέσι μέ τό πόσο ΚΑΚΟ ἄτομο εἶναι κάποιος,πόση μαυρίλα ἔχει στήν ψυχή του καί τήν ἐξωτερικεύει ἑναντίον κάθε τι πού καταστρέφει τίς ἀνθρώπινες κοινωνίες καί τέλος μέ τό πόσο γλύφτης τῶν ἑβραϊκῶν ὑποδημάτων εἶναι. Ὅσο πιό προσκυνημένος τόσο πιό κοντά στήν ...ἐπιτυχία !

    Ἔτσι ὅσοι ἐπιβραβεύουν τέτοιες καταστάσεις καί διά τῆς ψήφου τους δίνουν τήν δυνατότητα νά παγιώνονται σέ μόνιμη βάσιν εἶναι τό ἴδιο ἔνοχοι μέ τούς εξουσιαστές καί τίς πρακτικές τους.

    Υ.Γ. Ὁ ΛΟΚΙ ; Πάει φιρί -φιρί ................ !

    Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου πρωτα ευχαριστησω τους παρα-πανω φιλους για τα καλα τους λογια και οι οποιοι καταφανως συμφωνουν με τις σκεψεις μου θα πω το εξης:

    Ετσι δουλευουν υποχθονια οι εβραιοι και οι συνοδοιποροι τους.
    Η απανθρωπια και το ειδεχθες εγκλημα βρισκεται μεσα στο μολυνσμενο DNA τους.
    Τους παρακολουθω χρονια τωρα, απ το καιρο που σχεδιασαν, προετοιμαστηκαν και βεβαιωθηκαν οτι τα "κοζια" τους στην Αμερικη ειναι στεγανα εκαναν σκονη τους τρεις πυργους στην ΝΥ και κατοπιν με το προσχημα της ...."ισλαμικης τρομοκρατιας" αιματοκυλισαν την Μεση Ανατολη*.
    Και φυσικα γνωριζαν και ειχαν προ-μελετησει, οτι με τους πολεμους αυτους εκτος τους θανατους, τις κακουχιες, την πεινα, την ορφανεια και την υλικη και φυσικη καταστροφη στην Μεσοποταμια (κατα τ’ αλλα βλεπουν τους παγους που «λιωνουν» στους πολους οι περιβαλοντολογοφυλακες) θα δημιουγειτω και τσουναμι μεταναστων οι οποιοι θα εδιναν τα παντα να φυγουν απ' το ματι του κυκλωνα και να βρεθουν που;
    Μα στην πολιτισμενη Ευρωπη που θα μπορουσαν να βιαζουν να σφαζουν να κλεβουν και οτι αλλο καλουδι υπαρχει στον καμμενο εγκεφαλο τους.
    Για σκεφτειτε τι μισος θαχει ενας νεος Ιρακινος οταν ειδε οτι οι ....δυτικοι Χριστιανοι (οχι οι εβραιοι φυσικα- αυτοι ξερουν να κρυβονται απ τους ηλιθιους μονο) του βομβαρδισαν το σπιτι, του βιασαν την μανα και τις αδερφες και μετα τις δολοφονησαν πιθανον να βιασαν και τον ιδιο και τωρα βρισκεται μονος κι ερημος στην Ευρωπη.
    Τι καλο θα περιμενε καποιος απο αυτον το ζωντανο-νεκρο νεαρο ανδρα;
    Μυρια οσα τα παραδειγματα στην Ευρωπη και σιγη ιχθυος για τον πραγματικο λογο που γινονται αυτα τα μεμονομενα ή και ομαδικα εγκληματα απ τις παγκοσμιες και τις εδωδιμες πορνες της ...δημοσιογραφιας. Αυτες (οι πορνες) ψαχνουν να βρουν αντισημιτες, ναζιδες, φασιστες και γυναικοκτονιες γιατι αυτο τους εχουν επιβαλλει «αθεατα» να κανουν οι εβραιοι. Και μην ξεφυγουν απ την δεδομενη γραμμη γιατι οι εβραιοι εχουν ΟΛΟΥΣ τους λογαριασμους των καναλοτετοιων στις τραπεζες χαρτι και καλαμαρι με τα κλεμμενα, τις υπεξαιρεσεις, τα μαυρα απ τα ναρκωτικα και το λαθρεμποριο χωρια οι εν ψυχρω δολοφονιες πουχουν διαπραξει εν καιρω σε αντιπαλους/ανταγωνιστες μαφιοζους και ουτω καθ εξης.

    Συνεχιζεται......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνεχεια.........

    Οι εβραιοι εχουν φακελλο για τον καθε ενα ξεχωριστα.
    Κι οχι μονον αυτο αλλα οι αραβοφωνοι και «σουαχιλι ομιλουντες» μαυροι πρακτορες του ισραηλ, τρεχουν σε ΜΗ εμπολεμες χωρες της Αφρικης να εφοδιασουν την αραπια με οτι χρειαζονται για το μεγαλο ταξιδι της "ελπιδας" στην Ευρωπη, οπως ακριβως κανουν με του εξαθλιωμενους ισπανοφωνους λαους της Νοτιας Αμερικανικης Ηπειρου.
    Ειναι βλεπεις και το ονειρο τους πρωτα να εξαλειψουν την Λευκη Φυλη απ τον πλανητη Γη και κατοπιν τους υπολοιπους "γκογιμ" θα τους εχουν για τα σκουπιδια. Ουτως ή αλλως τους θεωρουν “useless eaters”. Μας τα λενε πολλαπλως και οι ιδιοι δηλαδη ή μεσα απ τα Πρωτοκολλα τους ή δια ζωσης στα γιουτουμπια.

    Στο θεμα «Σπαρτιατες» μεχρι κι ο ιος της χολερας, Ψαρας (απορω που με τοσα εμβολια δεν εχει ψοφησει ....ο ιος) δινει διαταγες να μην τους διαφημιζουν οι ηλιθιοι Μητσοτακηδες και Βοριδηδες με εκλογοδικεια Αρειους Παγους και λοιπα γιατι εδω κοτζαμ «γιουροπαιοι ακαδημαϊκοι του ....ισραηλ εχουν ασχοληθει με την ανοδο της "ακροδεξιας" στην Ευρωπη και δεν ταχουν καταφερει και θα τα καταφερουν τουτοι δω οι Αλεβιζατοι και λοιπα κουμμουνια «συνταγματολογοι» του 20ρικου;
    Φαινεται εχει εβραϊκο γρασσο στα ματια ο Ψαρας και δεν βλεπει οτι ΑΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΡΟΔΙΔΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΙΖΕ ΤΑ ΕΘΝΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ. Αλλα κι αυτος πληρωμενος ρουφιανος της «Ροζας Λουξεμπουργκ» και της συναγωγης της γερμανιας ειναι, οποτε μη χαλαμε τα λογια μας και την ζαχαρενια μας.

    Το λοιπονου ευχαριστω και παλι οσους συμφωνησαν με το προηγουμενο σχολιο μου και χαιρετω Κατιδη στυλ, γιατι εδω που φτασαμε πρεπει να τους τρολλαρουμε και λιγο για να γελασει το χειλακι μας επειδη οπου στραφουμε, η στο βενζιναδικο ή στο μπακαλη ή στον φουρναρη ή στο χασαπη ή στους γιατρους-αχρειαστοι ναναι, τρωμε σφαλιαρες ευρωεβραϊκες.

    Ας ριξουμε κι εμεις καμια μπουφλα εστω και ιντερνετικη.



    *Τωρα αιματοκυλουν την Ουκρανια με απωτερο σκοπο να ανακαταλαβουν την Ρωσσια οπως επι ΕΣΣΔ, ενω αφησαν πισω τους στην Μεση Ανατολη φατριες να βγαζουν τα ματια τους αναμεταξυ τους.



    Καλησπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκ. τά εἶπες ὅλα !

      Εἶναι βεβαίως ἕνα θέμα,οἱ ἐν λόγῳ,πού τό ἀναλύει ἡ ἀνθρωπότης ἐδῶ καί χιλιετίες ! Ναί,χιλιετίες ( θυμήσου τόν Σωκράτη...)

      Σίγουρα δέν εἶναι ἁπλό. Σίγουρα ἔχει καί κάτι ἀκόμη πού μᾶς διαφεύγει. Τό πιστεύω...

      Δέν ξέρω ὅμως ἄν ἀξίζει τόν κόπο τέτοια ἐνασχόλησις μέ τούς συγκεκριμένους. Ἴσως χάνουμε πολύτιμο χρόνο πού θά μποροῦσε νά ἀξιοποιηθῇ πρός ὅφελός μας. Ἴσως πάλι ἄν περιοριζόμεθα στό πῶς θά καλυτερέψουμε, ἀπό κάθε ἄποψιν, τό κέρδος νά ἦταν πολλαπλάσιο ἀκόμη καί πρός ἀντιμετώπισιν τῶν συγκεκριμένων.

      Πάντως νομίζω πώς ἡ μεγαλύτερη εὐθύνη γιά τό γιγάντεμά τους εἴμαστε ἐμεῖς οἱ ἴδιοι πού τούς δίνουμε τήν δύναμη πού ποτέ δέν εἶχαν...

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
    2. Θά 'θελα πολύ να μου υποδείξεις τί είπε ο Σωκράτης για τα εν λόγω δίποδα.
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Τί είπε ο Σωκράτης;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος30 Ιουνίου 2023 στις 6:55 μ.μ.
      Ανώνυμος30 Ιουνίου 2023 στις 6:57 μ.μ.

      Ἀμφότεροι θέλετε νά μάθετε τί εἶπε ὁ μεγάλος αὐτός Ἕλλην Φιλόσοφος σχετικῶς μέ τούς ἑβραίους. Μᾶλλον γιά νά εἶμαι πιό ἀκριβής γιά τήν συγκεκριμένη φρᾶσιν πού τοῦ καταλογίζεται σχετικῶς μέ τούς Φοίνικες ἐμπόρους.

      Δέν ξερω κατά πόσον εἶναι ἀληθές αὐτό,ἔχω ψάξει ἀλλά δέν ἔχω βρῆ κάποια πηγή ἀρχαίου κειμένου,ἀλλά τό ἐκλαμβάνω ὡς πραγματικό μόνον ἐπεί δή μᾶς τό εἶχε πρωτοειπεῖ ὁ Σωτήριος Σοφιανόπουλος.

      Βλέποντας λοιπόν ὁ Σωκράτης κάποια ἡμέρα πού βρισκόταν στό λιμάνι τοῦ Πειραιᾶ μέ τούς μαθητές του, ἕνα φοινικικό καράβι νά φορτώνει ἐμπόρευμα,εἶπε : « Ἰδού ὁ κίνδυνος».
      Ἡ φρᾶσις,ὅπως μᾶς εἶχε πεῖ ὀ Σοφιανόπουλος, ἦταν ἀπάντησις σέ σχετική ἐρώτησιν γιά τό ποιόν θεωροῦσε μεγαλύτερο κίνδυνο γιά τούς Ἕλληνες.

      Θά ἤθελα πραγματικῶς νά εἶχα μία ἀρχαία πηγή πού νά τό ἀποδεικνύει,ἀλλά ἀφοῦ δέν βρίσκω πρός τό παρόν ἀποδέχομαι τήν φρᾶσιν ὅπως ἀποδίδεται στόν παμμέγιστο φιλόσοφον.

      Υ.Γ. Ἀγαπητέ 6:55 μ.μ.
      δέν ὐποδεικνύω ποτέ,ἄποψιν ἐκφράζω.

      Καλησπέρα ἀγαπητοί !

      Διαγραφή