" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Ἡ Ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται. Ναί, γιά ἐκείνους πού ΔΕΝ ἔμαθαν ἀπό αὐτήν. Κι᾿αὐτός ΔΕΝ εἶναι ὁ Ποῦτιν

φωτό
 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τον επικεφαλής της PMC Wagner, Εβγκένι Πριγκόζιν, ότι διαδίδει ψεύδη, μετά από ένα βίντεο που έκανε το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή που φέρεται να δείχνει μια επίθεση με ρουκέτα σε μια από τις βάσεις της εταιρείας από ρωσικό έδαφος.

«Όλα τα μηνύματα και τα βίντεο που διανέμονται στα κοινωνικά δίκτυα εκ μέρους του [Evgeny] Prigozhin σχετικά με το φερόμενο χτύπημα του [ρωσικού στρατού] στα στρατόπεδα του PMC Wagner στις πίσω περιοχές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αποτελούν πρόκληση», δήλωσε το υπουργείο. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν να εκτελούν μάχιμες αποστολές στη γραμμή επαφής με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε το υπουργείο.

Η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τις συνέπειες μιας «επίθεσης με πυραύλους» σε στρατόπεδο Βάγκνερ σε ένα δάσος κάπου. «Υπάρχουν πολλοί νεκροί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το χτύπημα ήρθε από πίσω, δηλαδή από τις δυνάμεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας», σύμφωνα με την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ένας μεγάλος αριθμός από τους μαχητές μας πέθαναν. Θα αποφασίσουμε πώς θα απαντήσουμε σε αυτή την θηριωδία. Το επόμενο βήμα είναι δικό μας», είπε ο Πριγκόζιν σε δήλωση σχολιάζοντας την υποτιθέμενη επίθεση.

Ἀπό : swentr.site

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απευθύνθηκε στον λαό της χώρας με ένα έκτακτο μήνυμα. Ο αρχηγός του κράτους διέταξε τον τερματισμό της στρατιωτικής εξέγερσης. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει εντολές.

Το μήνυμα του Προέδρου

Ο Πούτιν τόνισε ότι οποιαδήποτε διαμάχη θα πρέπει να απορριφθεί κατά την περίοδο της ειδικής επιχείρησης, καθώς αυτή τη στιγμή κρίνεται η τύχη του λαού μας, της χώρας μας. Αυτό που συμβαίνει σήμερα, μια προσπάθεια διάσπασης της κοινωνίας, είναι μαχαίρι πισώπλατα.

Μίλησα με τους διοικητές όλων των κατευθύνσεων και πάλι απόψε. Απευθύνω επίσης έκκληση σε όσους, με δόλο ή απειλές, παρασύρθηκαν σε μια εγκληματική περιπέτεια, ωθήθηκαν στο δρόμο ενός σοβαρού εγκλήματος - μιας ένοπλης εξέγερσης,

Αυτή η μάχη, όταν κρίνεται η μοίρα του λαού μας, απαιτεί συνένωση όλων των δυνάμεων, ενότητα, συσπείρωση και υπευθυνότητα. Όταν όλα όσα μας αποδυναμώνουν πρέπει να παραμεριστούν, οποιαδήποτε διαμάχη μπορούν και χρησιμοποιήσουν οι εξωτερικοί εχθροί μας για να μας υπονομεύσουν εκ των έσω,

τόνισε ο Πρόεδρος.

Ο αρχηγός του κράτους σημείωσε ότι οι ενέργειες που διέλυσαν την ενότητά μας είναι αποστασία από το λαό, από τους συντρόφους. Αυτό είναι προδοσία. 

Η ιστορία γνωρίζει τέτοια μαθήματα. Ήταν ένα τέτοιο πλήγμα που δέχτηκε η Ρωσία το 1917, όταν η χώρα ηταν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και η σημερινή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί αυτή η τραγωδία.

Όλοι όσοι εσκεμμένα μπήκαν στον δρόμο της προδοσίας, που προετοίμασαν μια ένοπλη εξέγερση, μπήκαν στον δρόμο του εκβιασμού και των τρομοκρατικών μεθόδων, θα υποστούν αναπόφευκτη τιμωρία, θα απαντήσουν τόσο ενώπιον του νόμου όσο και ενώπιον του λαού μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και άλλοι κρατικοί φορείς έλαβαν τις απαραίτητες εντολές,

- είπε ο Πούτιν.

Αυτός που οργάνωσε και προετοίμασε τη στρατιωτική εξέγερση, που σήκωσε τα όπλα εναντίον των συμπολεμιστών του, πρόδωσε τη Ρωσία. Και θα λάβουν απάντηση γι' αυτό. Και προτρέπω όσους παρασύρονται σε αυτό το έγκλημα να μην κάνουν ένα μοιραίο και τραγικό, μοναδικό λάθος, να κάνουν τη μόνη σωστή επιλογή - να σταματήσουν να συμμετέχουν σε εγκληματικές ενέργειες,

είπε ο πρόεδρος.

Από πού ξεκίνησαν όλα;

Το απόγευμα της 23ης Ιουνίου, ο Yevgeny Prigozhin, ο ιδρυτής της Wagner PMC, κατηγόρησε το Υπουργείο Άμυνας ότι εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στα πίσω στρατόπεδα του Wagner. Σε σχέση με αυτήν την κατηγορία, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε μια "πορεία δικαιοσύνης" -  σύμφωνα με τον ίδιο, 25.000 "Βαγκνερίτες" ξεκινούν μια πορεία στη Μόσχα

Φυσικά, σχεδόν αμέσως ακολούθησαν διαψεύσεις από το υπουργείο Άμυνας. Λίγο αργότερα, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί  που διαδίδονται για λογαριασμό του Yevgeny Prigozhin δεν έχουν βάση.

Το πρωί της 24ης Ιουνίου, οι «μουσικοί» έφτασαν στην περιοχή του Ροστόφ , όπου το PMC ανέλαβε τον έλεγχο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου. Σε ορισμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας, καθιερώθηκε ένα καθεστώς αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

Εν τω μεταξύ,  ο εχθρός δεν κοιμάται.

Ένα κύμα απομιμήσεων έχει αυξηθεί στα κοινωνικά δίκτυα που σχετίζονται με την κατάσταση γύρω από το Wagner PMC. Ας πούμε, «ορχηστρωτές» λειτουργούν σε όλη τη Ρωσία, ομάδες από αυτούς επιτίθενται στην αστυνομία και ούτω καθεξής. Στην πραγματικότητα, όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των ενεργειών των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών. Ήταν επίσης δυνατό να αποκαλυφθεί το TsIPSO λόγω του εγχειριδίου που εμφανίστηκε στα δίκτυα - οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες έλαβαν απευθείας εντολή να προκαλέσουν κύμα φόβου στη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης του Prigozhin με το Υπουργείο Άμυνας.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν βάζει τέλος σε αυτή την κατάσταση. Η προδοσία δεν συγχωρείται.

ἀπό, tsargrad.tv, ὅπου καί ὁλόκληρο τό μήνυμα τοῦ Προέδρου Ποῦτιν  tsargrad.tv/news 


Κάποιοι τρίβουν τά χέρια τους, ἔτσι ; 

Ποιοί ; Δῶστε προσοχή στό σημεῖιο πού εἶπε ὁ Ποῦτιν στήν ὀμιλία του : 

Η ιστορία γνωρίζει τέτοια μαθήματα. Ήταν ένα τέτοιο πλήγμα που δέχτηκε η Ρωσία το 1917, όταν η χώρα ηταν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και η σημερινή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί αυτή η τραγωδία.

Τί ἔγινε τό 1917; Ποιά ἐξέγερσις ἐσημειώθη ἡ ὁποία ὀφελήθηκε ἀπό τόν Α΄Π.Π. ; Καί κυρίως ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ; 

Μπολσεβικισμός και Εβραίοι

Ἡ Ἱστορία ἐπαναλαμβάνεται. Ναί, γιά ἐκείνους πού ΔΕΝ ἔμαθαν ἀπό αὐτήν. Κι᾿αὐτός ΔΕΝ εἶναι ὁ Ποῦτιν ...

Γιά διαβᾶστε πάλι ὅσα γράφαμε ἐχθές, ἐδῶ : 

Τά νεο-φιλελέ γεράκια ἐν δράσει !

Γιατί ἔχουν φρικάρει τά γεράκια τῶν ΗΠΑ ; 

Οἱ Οὐκρανοί κρύβονται ἐνῷ τό Ζελένσκυ κηρύσσει νέα Γενική Ἐπιστράτευση

Καί λάβετε ὑπ᾿ὅψιν καί αὐτή τήν ἐπιτυχία τοῦ Ρωσσικοῦ Στρατοῦ :

 Ρώσσοι στρατιώτες κατέλαβαν αμερικανικά Bradley και γερμανικά λέοπαρντ (ΒΙΝΤΕΟ) Το υλικό του ΝΑΤΟ που καταλήφθηκε εγκαταλείφθηκε από Ουκρανούς στη μάχη, ανεκοίνωσε το υπουργείο Άμυνας


Ἡ Πελασγική

17 σχόλια:

  1. "Η Ιστορια επαναλαμβανεται".
    ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι αγαπητη Π.

    Χρησιμοποιουν την ΙΔΙΑ συνταγη που ξερουν απο παλια και ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.
    Γι αυτο επαναλαμβανω:
    Βλαδημιρε μια μικρης ισχυος στην φωλια τους, στην ΡΙΖΑ του ΚΑΚΟΥ δηλαδη, ν' αρχισουν να τρεχουν και τα υπολοιπα θα τα αναλαβουν οι Λαοι.


    ΥΓ
    Ειχε δικιο Εκεινος ο Ανθρωπος που την δεκαετια του '30 προειδοποιουσε τον κοσμο για το κακο που ζουμε σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δέν εἶδες, μόλις ἐχθές γράφαμε γιά τά λυκόρνια καί τά σχέδια πού θετουν σ᾿ἐφαρμογή μπαίνοντας κατ᾿εὐθείαν σέ ῥωσσικά νερά ( BRICS ).
    Ἐπίσης θυμᾶμαι πώς ὁ ἐπικεφαλής τῆς Βάγκνερ,εἶχε ἀρχίσει ἐδῶ καί καιρό νά "τρώγεται μέ τά ῤοῦχα του" :

    Ἡ Ῥωσσία ἐπέτυχε αὐτό πού ἤθελε στήν Οὐκρανία, τώρα πρέπει νά ἑδραιωθῇ ...
    https://sxolianews.blogspot.com/2023/04/yevgeny-prigozhin.html

    Ἀπό τά μέσα Ἀπριλίου.

    Τέλος πάντων,ξέρουμε, ἔχουμε μάθει ἀρκετά δῆλα δή, ἀπό τά σιωνιστικά παιχνίδια καί τούς τρόπους πού τρουπώνουν παντοῦ ἀρκεῖ νά ἐπιτύχουν τῶν σκοπῶν τους.
    Ἄν τε νά ᾿δοῦμε ποῦ θά πάῃ ἡ κατάστασις αὐτή.

    Υ.Γ. Κι᾿ὅσο σκέφτομαι τους πολέμιους τοῦ Ποῦτιν χαρά πού θά κάνουν, τί νά πῶ...!!!

    Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ ! " Εκεινος ο Ανθρωπος " ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o "σεφ" είχε εβραίο πατέρα....
      για να δούμε την τελική αντίδραση του Πούτιν, σήμερα το βράδυ στη Μόσχα θα πέσει το δίκτυο και αναμένονται "διάφορα", ο Θεός να βάλει το χέρι του να κρατήσει

      Διαγραφή
    2. Παντα οι εβραιοι εβρισκαν εναν Εφιαλτη ή εναν Ιουδα να κανουν τις βρωμοδουλιες τους.
      Υπαρχει ομως και αλλη μια παρμετρος.
      Να παιζουν θεατρο Πουτιν και Πριγκοζιν για να ριξουν σταχτη στα ματια των ψυχοανωμαλων της δυσης και χτυπησουν καπου για να .....σχολασει ο γαμος.
      Ιδωμεν.


      ΥΓ1
      Ναι, "Εκεινος ο Ανθρωπος" θα το λεω και θα το ξαναλεω γιατι το ονομα του ειναι ΙΣΤΟΡΙΑ

      ΥΓ2
      Ονομασαν λεει κατι χωραφια στο Γκαζι "παρκο Μικη Θοδωρακη"
      Τι λε ρε παιδι μου;
      Αντε ωρε πορφυρογεννητο θαρρος θελει.
      Μετωνομασε και την Μελιδωνη, σε οδο "Αδολφου Χιτλερ"

      Διαγραφή
    3. Προσευχόμαστε ὅλοι ὁ Θεός νά βοηθήσῃ τόν Βλαδίμηρο Ποῦτιν,ὅπως πρίν ἀπό 1000 καί πλέον, χρόνια εἶχε βοηθήσει τόν Βλαδίμηρο τοῦ Κιέβου καί κατατροώθηκαν οἱ χάζαροι καί θριάμβευσε ὁ Χριστιανισμός.

      Ὁ Θεός μαζύ μέ τόν Ποῦτιν !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    4. Μέ τέτοια καταγωγή καί τέτοιο παρελθόν, μόνον γιά Ἰούδας ἤ ἐφιάλτης ταιριάζει...

      Υ.Γ. Τί σ᾿ἐνόχλησε στήν ὀνοματοδοσία τοῦ πάρκου τῆς συγκεκριμένης περιοχῆς ;

      Το άγνωστο Γκάζι. Από τα πορνεία, τη λαχαναγορά και το γαϊδουροπάζαρο, στα σύγχρονα στέκια της νεολαίας…και τα στούντιο...
      ( https://www.mixanitouxronou.gr/to-agnosto-gkazi-apo-ta-pornia-ti-lachanagora-ke-to-gaidouropazaro-sta-sigchrona-stekia-tis-neoleas-ke-ta-stountio/)

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

      Διαγραφή
  3. Ο Ευγενιος ειναι περιουσιος τελικα;

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !

      Πᾶμε πάλι : Ὅποιος ἐξουσιάζει τήν Ἀνατολική Εὐρώπη ἐξουσιάζει τόν κόσμο !
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/06/blog-post_71.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ ΛΟΚΙ !

      Διαγραφή
    2. Και ο συνεπιθετος Νομπελιστας Ιλυα Πριγκοζιν(ιδρυτης της θεωριας πολυπλοκοτητας και του χαους) ηταν γνωστο απο παλια οτι ηταν Πολωνοεβραιος πλην ομως σε προχειρο ελεγχο που εκανα στο ιντερνετ τον αναφερουν μονο ως Βελγο Ρωσικης καταγωγης γεννημενο στην Μοσχα. Ακομα μια αποδειξη οτι γραφουν στο διαδικτυο μονο οτι ειναι επιθυμητο γιαυτους.

      Διαγραφή
    3. Ναί συμφωνῶ. Ἀλλά στήν περίπτωσι τοῦ Εὑγένιου τόσο ὁ πατήρ του ( πού πέθανε νωρίς) ὅσο καί ὁ πατριός ἦσαν ἀμφότεροι ἑβραῖοι. Αὐτό ἐγράφη καί δέν ξεγράφη...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Θαλῆ !

      Διαγραφή
  4. Θελει η ετσι....να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει

    https://dimpenews.com/2023/06/24/%ce%b7-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-wagner-%cf%85%cf%88%cf%8e%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b5%ce%bb-%ce%b1%ce%b2%ce%af%ce%b2-%ce%bf%cf%8d%cf%84/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πῶς νά γλυτώσῃ ἡ Ἀνθρωπότης ;

      Ἕνας Βλαδίμηρος !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Γρηγόριε !

      Διαγραφή
    2. Γκρουέλλα Ντεβίλ24 Ιουνίου 2023 στις 11:37 μ.μ.

      Ο σχολιαστής ΕΑΦ το λέει και το ξαναλέει. Το γράφει και το ξαναγράφει.
      "Μια μικρής ισχύος στο "κρατος" τους και τελείωσε ο γάμος. Βλαδίμηρε σπεύδε βραδέως"
      Συμφωνώ κι εγώ.

      Διαγραφή
    3. Ναί,τό λέει...

      Καλσπέρα ἀγαπητή Γκρουέλλα !

      Διαγραφή
    4. Ἔχασα καί τά λόγια μου μ᾿ἐκεῖνο τό Γκρουέλλα !

      Καλησπέρα !

      Διαγραφή
  5. Μετα το 1000 μ.χ. και την στεψιν του πρωτου Τσαρου στο Κιεβο, Οι Χαζαροι της εκπεσουσης πλεον αυτοκρατοριας των, διεσκορπισθησαν εις ολην την Ευρωπην και αρχισαν να την λιανιιζουν κοματι, κοματι.

    Εργαλεια τους η τοκογλυφια, το ψεμα και η υποκρισια. Ειδικα ενα ταλεντο πολυ χαρακτηριστικο των χαζαροεβραιων, οταν σε βαρανε φωναζουν ολοι μαζι εν χορω ''βοηθεια αυτος μας σκοτωνει''.

    Ο ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ δεν θα μπορουσε να ειναι διαφορετικος. Πηγε να το παιξη κι΄αυτος Τροτσκυ σ΄ενα λαο ο οποιος εχει φαει τοσο Τροτσκυ που εχει βαρυστομαχιασει. Το μονο που μενει γι΄αυτον ειναι να δη κανα τσεκουρι να του ανοιγη το κεφαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στό μυαλό μου ἤσουν ; Τήν ἴδια ἀκριβῶς σύνδεσιν μέ τούς χαζάρους,ἔκανα :

      Πᾶμε πάλι : Ὅποιος ἐξουσιάζει τήν Ἀνατολική Εὐρώπη ἐξουσιάζει τόν κόσμο !
      https://sxolianews.blogspot.com/2023/06/blog-post_71.html

      Νά τό πῶ ; " Τά μεγάλα πνεύματα πάντοτε συναντῶνται"

      Καλησπέρα ἀγαπητέ Ahoy !

      Διαγραφή