" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Στό « Διεθνές Ρωσσοφιλικό Κίνημα », ὅλοι πλήν Ἑλλάδος . Καμμία ἔκπληξις ...

Ο Αρχιεπίσκοπος Βιγκάνο, ο Σεργκέι Λαβρόφ και άλλοι διαφωτιστές ξεκινούν ένα πολλά υποσχόμενο νέο παγκόσμιο κίνημα βάσης που θα μπορούσε να γίνει πολύ, πολύ μεγάλο. Ρωσόφιλοι από 40 χώρες συγκεντρώνονται στη Μόσχα.

Είναι χαρά μου να παρουσιάσω την πρώτη περιεκτική, λεπτομερή αναφορά στα αγγλικά, γραμμένη από έναν εμπιστευόμενο, σχετικά με το Διεθνές Ρωσόφιλο Κίνημα, που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα στη Μόσχα.

Αυτό το έργο, που υποστηρίζεται από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, στοχεύει να καταπολεμήσει τα ανελέητα κύματα ρωσοφοβίας και να ακυρώσει το αναλογο κλίμα που εξαπέλυσαν και καλλιεργουν, οι συνήθεις ύποπτοι, από την έναρξη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης (SMO) στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Όπως οι αναγνώστες θα μπορούν να καταλάβουν, αυτό είναι ένα πολυπολικό έργο πληροφοριών που μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τον Παγκόσμιο Νότο. Η ιδέα είναι να αντιμετωπιστεί η αλαζονεία και η μισαλλοδοξία με μια θετική στάση που είναι βαθιά ριζωμένη στον πολιτισμό, τις πολιτισμικές αξίες και το όραμα ενός πιο δίκαιου συστήματος διεθνών σχέσεων.

Ήρθε η ώρα να αλλάξει το αφήγημα.

Το πρόσφατα εγκαινιασμένο International Russophile Movement, το οποίο προέρχεται από το γαλλικό του ακρωνύμιο, MIR (Mouvement International Russophile), που σημαίνει «ειρήνη» ή «κόσμος» στα ρωσικά, γιόρτασε το ιδρυτικό του συνέδριο τον Μάρτιο στη Μόσχα με μια λαμπερή σειρά από καλά οργανωμένες δημόσιες εκδηλώσεις που καλύφθηκαν από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, με φίλους και εκπροσώπους από 42 χώρες.

...............

τό βίντεο ἀπό ἐδῶ

Σέ μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, το MIR διεξήγαγε εύστοχα το ιδρυτικό του συνέδριο σε ένα μεγάλο, γυάλινο αίθριο του κύριου μουσείου της Ρωσίας αφιερωμένο στον αγαπημένο του ποιητή, τον Ρώσο ιδιοφυΐα Alexander Pushkinεγάλες πολιτικές προσωπικότητες της Ρωσίας από όλο το φάσμα καλωσόρισαν τους αντιπροσώπους, ξεκινώντας από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την κ. Ζαχάροβα , αρκετούς αρχηγούς των μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων της Ρωσίας, κορυφαία μέλη της κυβέρνησης, τον εξέχοντα επιχειρηματία Konstantin Malofeev, τον τεραστίας επιρροής πολιτικό φιλόσοφο Alexander Dugin και μήνυμα για θερμή υποδοχή από τον Προϊστάμενο της Ρωσικής Εκκλησίας Πατριάρχη Κύριλλο, που μετέφερε ο κ. Malofeev.

.................


Μια πολύ αξιοσημείωτη ομιλία σε μια ημέρα μεγάλων ομιλιών ήρθε από τον Ιταλό Αρχιεπίσκοπο Vigano, πρώην Παπικό Νούντσιο στις ΗΠΑ και ειλικρινή επικριτή του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος έδωσε μια ομιλία 10 λεπτών μέσω σύνδεσης βίντεο, αποκαλώντας τη Ρωσία, «το τελευταίο προπύργιο του πολιτισμού ενάντια στη βαρβαρότητα »

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έδωσε την κύρια ομιλία στην εκδήλωση. Ξεκίνησε διαβάζοντας ένα μήνυμα προς το Κογκρέσο από τον Πρόεδρο Πούτιν. Μπορείτε να βρείτε το πλήρες κείμενο εδώ .

............

Μετά τις ομιλίες, οι σύνεδροι ίδρυσαν επίσημα το κίνημα και εξέλεξαν ένα διοικητικό σώμα.

Γράφοντας για την εκδήλωση στο Zerohedge, ο Escobar εξήγησε γιατί εντάχθηκε στο MIR:

Είμαι ιδρυτικό μέλος και το όνομά μου είναι στο καταστατικό. Στις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μου ως ξένος ανταποκριτής, δεν συμμετείχα ποτέ σε κανένα πολιτικό/πολιτιστικό κίνημα πουθενά στον κόσμο. Οι ανεξάρτητοι νομάδες είναι μια άγρια ​​ράτσα.

Αλλά αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό: οι σημερινές, απελπισμένα μέτριες αυτοαποκαλούμενες «ελίτ» της συλλογικής Δύσης θέλουν να ακυρώσουν τη Ρωσία σε όλο το φάσμα.

«No pasaran»

....................

Η Ρωσία, σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις περισσότερες χώρες, διαθέτει έναν τεράστιο και σε μεγάλο βαθμό απραγματοποίητο πόρο ήπιας δύναμης στον ασυνήθιστο πλούτο και τη δημοτικότητα των πολιτιστικών, χριστιανικών και ιστορικών επιτευγμάτων της ανά τους αιώνες. Η λογοτεχνία, η μουσική, το μπαλέτο, ο χορός, η τέχνη, ο αθλητισμός και άλλα είναι θρυλικά, αγαπημένα και θαυμαστά ευρέως και δεν πρόκειται να υποκύψουν σε μια προγραμματισμένη εκστρατεία δαιμονοποίησης από τους παγκοσμιοποιητές. Η ανάδειξη της Ρωσίας ως τον κύριο υπερασπιστή του παραδοσιακού Χριστιανισμού είναι ένα άλλο επιτακτικό μέτωπο. Δεκαετίες πρωταθλητισμού κυριαρχίας και αντιαποικιακών κινημάτων στον 3ο κόσμο έχουν κερδίσει φίλους και θαυμαστές της Ρωσίας σε όλο τον παγκόσμιο νότο.

.............

Φαίνεται ότι το MIR είναι πολύ η σωστή ιδέα τη σωστή στιγμή, που συμπίπτει με μια εντυπωσιακή αύξηση της υποστήριξης και της συμπάθειας προς τη Ρωσία στη Δύση και σε όλο τον κόσμο, τους τελευταίους μήνες ως απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Αν στην αρχή της στρατιωτικής επέμβασης πριν από 14 μήνες βασίλευε η δυτική παγκοσμιοποιητική προπαγάνδα, δημιουργώντας έντονη συμπάθεια για την Ουκρανία, έκτοτε οι δυτικοί πληθυσμοί είχαν χρόνο να κατανοήσουν καλύτερα τη σύγκρουση και με τα γεγονότα που είναι ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο, πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν με τη Ρωσία. Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Δυτική Ευρώπη, η υποστήριξη προς τη Ρωσία έχει αυξηθεί δραματικά, φθάνοντας σε σημαντικά επίπεδα, όπως το 30% στις ΗΠΑ, ασκώντας πίεση στην ικανότητα του νεο-συντηρητικού κατεστημένου ( διαβᾶστε ξανά ΕΔΩ) να διώξει περαιτέρω τον πόλεμο.

....................

« ...Το κύριο πράγμα που θέλω να περάσω σε αυτή τη συνέντευξη είναι αυτές οι 3 απλές ιδέες, που ενσωματώνουν την ιδέα της ρωσοφιλίας», τόνισε ο Malinov, «Παραδοσιακές ΑξίεςΙσχυρά Εθνικά ΚράτηΈνας Πολυπολικός Κόσμος». Αναλυτικά, «το να είσαι ρωσόφιλος σημαίνει να είσαι πατριώτης της χώρας σου, γιατί η Ρωσία αντιπροσωπεύει την πολυπολικότητα». Ο Malinov εξήγησε ότι αυτές οι απλές ιδέες λειτουργούν με όλες τις παγκόσμιες θρησκείες και πολιτικά συστήματα, και ότι μετά από πολλή σκέψη, απόσταξε τις αρχές της οργάνωσής του σε αυτά τα τρία σημεία, ακριβώς επειδή μπορούν να γίνουν δεκτά σε όλο τον κόσμο.

.......................

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ των ιδρυτών του Διεθνούς Κινήματος των Ρωσόφιλων

Η Ρωσία έχει πολλούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Για ιστορικούς, πολιτισμικούς και πολιτιστικούς λόγους, προκαλεί ειλικρινή συμπάθεια, σεβασμό ακόμα και αγάπη πολύ πέρα ​​από τα σύνορά της.

Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο, καθοδηγούμενοι από θερμά συναισθήματα για τη Ρωσία και τον ρωσικό λαό, ενδιαφέρονται για τη γλώσσα και τον πολιτισμό της, προσπαθούν για επικοινωνία και καλύτερη κατανόηση με τον ρωσικό λαό και αναζητούν αξιόπιστες και ιδεολογικά αμερόληπτες πληροφορίες για την οικονομική και πολιτική ζωή της Ρωσίας.

Αυτά τα συναισθήματα, αυτά τα ενδιαφέροντα και αυτές οι φιλοδοξίες αξίζουν σεβασμό και κάθε υποστήριξη. Με οδηγό αυτά τα πιο θερμά συναισθήματα για τον ρωσικό λαό, και επίσης 

  • λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο και την επιρροή της Ρωσίας στον σύγχρονο κόσμο· 
  • δηλώνοντας το σεβασμό μας για την ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ρωσίας· 
  • όντας ακράδαντα πεπεισμένοι ότι η αμοιβαία συνεργασία κάνει τους λαούς μας ισχυρότερους· 
  • εκφράζοντας την πεποίθησή μας ότι χωρίς έναν ενεργό και καλοπροαίρετο διάλογο με τη Ρωσία, ο παγκόσμιος μας κόσμος είναι ατελής και ασταθής·

Εμείς, οι ρωσόφιλοι διαφορετικών χωρών, δημιουργούμε το Διεθνές Κίνημα Ρωσόφιλων, και μέσω της συνεχούς ενίσχυσης και επέκτασής του,

  • να προωθήσει τη διάδοση του ρωσικού πολιτισμού και τη γνωριμία με τα επιτεύγματά του·
  • να βοηθήσει τους φίλους της Ρωσίας σε όλο τον κόσμο, οργανωτικά και μεθοδικά, στις δραστηριότητές τους που σχετίζονται με τη Ρωσία.
  • υποστήριξη της διάδοσης αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με τη Ρωσία και τη στάση της σε επίκαιρα ζητήματα της εποχής μας·
  • ενίσχυση της «λαϊκής διπλωματίας» της αγάπης και της καλοσύνης, για την υπεράσπιση ενός πολυπολικού, ειρηνικού και αρμονικού κόσμου.

Μέσω της «λαϊκής διπλωματίας», οι ρωσόφιλοι σε όλο τον κόσμο μπορούν να βοηθήσουν εξαιρετικά τους πολιτιστικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς θεσμούς στις χώρες τους, να προωθήσουν την αναζήτηση αμοιβαίας κατανόησης και να εργαστούν για να ξεπεραστεί η εχθρότητα, η παραπληροφόρηση και η δυσπιστία στον σημερινό κόσμο των συγκρούσεων.

Εμείς, οι ιδρυτές του Διεθνούς Κινήματος Ρωσόφιλων, είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει λογική εναλλακτική λύση στον αμοιβαίο σεβασμό και τη φιλία μεταξύ των λαών και καλούμε όλους όσοι θεωρούν την πρωτοβουλία μας απαραίτητη και χρήσιμη για τον κόσμο να μας στηρίξουν υπογράφοντας το Προκήρυξη.

( Διαβᾶστε ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ

Νά σημειώσουμε πώς στίς 40 χῶρες πού εἶχαν ἀντιπροσώπους στό ἱδρυτικό συνέδριο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πώς δέν ὑπῆρξε κανείς ἀπό τήν Ἑλλάδα !!! Ἀπεναντίας ἡ Κύπρος ἐκπροσωπήθηκε...

Τό ἔχουμε πεῖ τόσες φορές : πιό νεοταξίτικο κράτος ἀπό τήν σημερινή Ἑλλάδα,δέν ὑπάρχει σ᾿ὁλόκληρο τόν κόσμο! 

Ἀλλά τό καλό θά θριαμβεύσῃ ! Ἡ Ἁγία Ῥωσσία εἶναι ὁ φωτεινός φάρος τῆς Ἀνθρωπότητος.



Ἡ Πελασγική

4 σχόλια:

  1. Η "Ορθόδοξη" Ελλάς πάντως, έκανε τον Κατερίνο Εκπαιδευτικό. Η Ορθόδοξη Απχαζία, ψήφισε νόμο με τον οποίο θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 10 βασικών μισθών σε όποιους-ες κυκλοφορούν εντός των πόλεων με μαγιό ή σορτς από ημίγυμνους άνδρες ή και γυναίκες, καθ' όσον παραβιάζονται οι ηθικές αξίες και οι παραδόσεις του λαού . Όχι παίζουμε!! https://www.5-tv.ru/news/435189/vabhazii-v20-raz-uvelicili-straf-zapoavlenie-naulicah-vkupalnikah/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὄχι,δέν παίζουμε μέ τήν Πολιτιστική Παράδοσιν καί τά ἤθη κι᾿ἔθιμα τῶν λαῶν. Ἀλλά δυστυχῶς αὐτό δέν ἰσχύει γιά ὅλους. Διότι βλέπεις ὅταν ἀνήκεις σέ μία χώρα πού νομίζει πώς ἡ πρόοδος ταυτίζεται μέ τήν ἡθική κατάπτωσιν καί μάλιστα μία χώρα πού γέννησε τόν Πολιτισμό,τότε ὅ,τι καί νά πῆ κανείς εἶναι τόσο λίγο πρός ἀπόδειξιν τοῦ ξεπεσμοῦ της,ἀπό κάθε ἄποψιν.

      Συνεπῶς θά ἔρχεται ἡ Ἀμπχαζία νά μᾶς διδάξῃ τήν ἡθική πού ἄν κι᾿ἐμεῖς δημιουργήσαμε ὡς ἐπιστήμη τήν ξεχάσαμε ἤ τήν πετάξαμε χάριν τῆς ...προόδου !

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ ivan !

      Διαγραφή
  2. ΔΈΕΝ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΆΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΟΥΔΟΥΛΆΡΕΣ
    ΨΕΚΑΖΖΜΈΝΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣιΆΡΕΣ ΥΣΤΕΡΙΚΈΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=OYVvJjB5CFE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ρωσσια αυτη την στιγμη αποτελει ισως το μοναδικο αναχωμα κατα της φρικωδεστερης επερχομενης Τυραννιας.Αυτη της ΝΤΠ. Αν ηττηθει που δεν το πιστευω, ο ανθρωπος σε ολο τον πλανητη απο πολιτης θα μεταβληθει σε ανδραποδο και σε θηραμα της εξουσιας. Δεν θα μπορει κανενας να σταθει πουθενα αν δεν ομωσει πιστη, τυφλη υπακοη και ΣΥΝΕΝΟΧΗ στο παγκοσμιο αφηγημα που εχουν ηδη ετοιμο.Αν βγει απο τη μεση η Ρωσσια δεν θα μεινει τιποτα δυστυχως και απο τους BRICS, καθοσον ο πολυπολικος και ταυτοχρονα εθνοκεντρικος κοσμος ειναι συλληψη και δημιουργημα κυριως της Ρωσσιας.Αλλωστε η κομμουνιστικη ΚΙΝΑ καραδοκει και η Ρωσσια το γνωριζει αυτο αλλα ευελπιστει πιστευω να το αντιμετωπισει αργοτερα..Δεν υπαρχουν αλλωστε και πολλες εναλλακτικες. Οντας εγκλωβισμενη σ ενα πολεμο που αριστοτεχνικα και εκ του μακροθεν μαστορεψαν οι Αγγλοσαξονες μαζι με τα θλιβερα Ευρωπαικα τους υποχειρια μοιαζει ταυτοχρινα να μπορει να ξεφυγει απο τις παγιδες που της εστησαν. Αλλωστε η αρκουδα, το συμβολο της ισχυος της στην ιστορια της Ρωσσιας ηταν παντα χαλκεντερη και κυριως απροβλεπτη.Η Ρωσσια εχει αναλαβει το τιτανιο εργο της διασωσης του πολιτισμου στον πλανητη αυτη ειναι η αληθεια grosso moto.Ειχα γραψει καπου πριν αρκετα χρονια οτι μετα την Γαλλικη Αυτοκρατορια, μετα την Ναζιστικη Γερμανια ηρθε η ωρα η πολυπαθη αυτη χωρα να αναμετρηθη ΚΑΙ με την Αγγλοσαξονικη Αυτοκρατορια. Αυτη της ΝΤΠ.Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο Τσωρτσιλ οταν παρεδωσε τα σκηοτρα στην Αμερικη το 1948 σε μια ομιλια του προτεινε ξεκαθαρα να ξεμπερδευουν και με την ΕΣΣΔ τοτε. Τωρα καταλαβαινουμε οτι δεν ειχε προβλημα τοσο με τον κομμουνισμο οσο με την ιδια την χωρα αυτη. Η τελευταια εχει επωμισθει ειναι αληθεια ευθυνες υπερβολικα μεγαλυτερες για τις ουτως η αλλως μεγαλες δυνατοτητες της. Αποψη μου ειναι οτι οι λαοι ιδιως της Ευρωπης αλλα και της Αμερικης, τελειως απροσμενα, ΟΣΟΝΟΥΠΩ θα επιδιωξουν τον διαλογο και την συνεργασια με την Ρωσσια. Ιδιως στον ενεργειακο αλλα και αμφιπλευρα στον οικονομικο τομεα. Πιθανον αυτο θα συμβει μολις οι λαοι συνειδητοποιησουν (νομιζω οτι αυτο ηδη γινεται) οτι πρεπει να σταθουν καθετα απεναντι απο τις προδοτικες κυβερνησεις τους.Ισως γινει αυτο μολις πεσει η πεινα και διαλυθουν πολλες αυταπατες και προπαγανδισμενες ψευδαισθησεις. Μιλαμε για πολλα ψεματα. .Οι χωρες αυτες δεν ειναι αχυροκαλυβες οπως η Ελλαδα. Ειναι τροπο τινα ουρανοξυστες και οι ουρανοξυστες στον σεισμο πεφτουν. Μονο οταν πεσουν λοιπον θα ξυπνησουν οι Ευρωπαιοι.Αυτο ειναι το παραδοξο. Μονο οταν τα ΑΤΜ θ αρχιζουν να βγαζουν αερα θα επελθει η επιγνωση.Και ειμαστε αρκετα κοντα νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή