" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Τά νεο-φιλελέ γεράκια ἐν δράσει !

Σάλλιβαν-Νούλαντ τά νεο-φιλελέ γεράκια τῶν ΗΠΑ. φωτό, ἐδῶ κι᾿ἐδῶ

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν θα ηγηθεί μιας αντιπροσωπείας για μια άτυπη συνάντηση με αξιωματούχους από πολλά έθνη που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τη γραμμή της Ουάσιγκτον για την Ουκρανία και διατήρησαν φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία, ανέφεραν την Πέμπτη οι Financial Times.

Οι συνομιλίες πρόκειται να γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κοπεγχάγη της Δανίας, ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα. Η Βικτόρια Νούλαντ, η τρίτη υψηλότερη αξιωματούχος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλο ένα γεράκι κατά της Ρωσίας στην κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, θα συνοδεύει τον Σάλιβαν, σύμφωνα με την έκθεση. Θα παραστεί επίσης υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.

Έρχονται να τους ακούσουν εκπρόσωποι της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής. Αξιωματούχοι από την Τουρκία ενδέχεται να συμμετάσχουν, ενώ η Κίνα θα μπορούσε να στείλει έναν παρατηρητή, ανέφεραν πηγές.

Όλα τα έθνη εκτός από την Τουρκία ανήκουν στους BRICS, ένα οικονομικό μπλοκ που υπολογίζει τη Ρωσία ως το πέμπτο μέλος του. Όλοι ήταν δύσπιστοι για την αφήγηση της Ουάσιγκτον για την κρίση στην Ουκρανία, η οποία ισχυρίζεται ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση ήταν μια απρόκλητη επιθετική πράξη που πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά. Η Κίνα έχει προσδιορίσει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη ως τη βασική αιτία της σύγκρουσης, ενώ η Βραζιλία δήλωσε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία μπορούν να κατηγορηθούν.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ αλλά έχει λάβει ουδέτερη θέση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και έχει διατελέσει μεσολαβητής μεταξύ Μόσχας και Κιέβου σε πολλές περιπτώσεις.

Οι FT περιέγραψαν την προσπάθεια της Ουάσιγκτον στην Κοπεγχάγη ως «διπλωματική επίθεση» κατόπιν αιτήματος του Κιέβου, η οποία έρχεται εν μέσω της αποτυχίας της Ουκρανίας να κάνει σημαντικές προόδους στο πεδίο της μάχης κατά της Ρωσίας. Η συνάντηση δεν αναμένεται να δώσει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά μάλλον αποσκοπεί στην προώθηση της αμερικανικής άποψης, ανέφεραν πηγές.

«Μόνο ελάχιστα συνειδητοποιούμε πόσο πολύ δεν είναι πεπεισμένος ο υπόλοιπος κόσμος», είπε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εφημερίδα. «Δεν είναι πεπεισμένοι. Είναι τρομερό πράγμα να το αναγνωρίσεις».

Τα μέλη των BRICS μαζί με την Τουρκία έχουν αψηφήσει τις εκκλήσεις της Ουάσιγκτον να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία. Η Κίνα και η Ινδία έχουν ωφεληθεί ιδιαίτερα από την αύξηση των αγορών ενέργειας από τη Ρωσία, ακόμη και όταν οι δυτικές χώρες προσπαθούσαν να μειώσουν τις εξαγωγές πετρελαίου της Μόσχας παγκοσμίως με ανώτατο όριο τιμών.

ἀπό ἐδῶ

Ἀντιλαμβάνεσθε σέ πόσο δύκολη θέσι βρίσκονται οἱ παγκόσμιοι ἐξουσιαστές πού δέν τούς βγαίνει τό ἀφήγημα μέ τήν Οὐκρανία ; Ἀλλά κυρίως ἀντιλαμβάνεσθε πόσο τά  ἔχουν κάνει ἐπάνω τους,κυριολεκτικῶς, μέ τήν ὑπόθεσιν τῶν BRICS καί τήν δύναμιν πού ὅλο καί περισσότερο αὐξάνει μέ τήν εἴσοδο μελλοντικῶν χωρῶν στήν ἕνωσιν ; 


Εάν γίνουν δεκτά, τα νέα προτεινόμενα μέλη των BRICS θα δημιουργήσουν μια οντότητα με ΑΕΠ 30% μεγαλύτερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού και θα ελέγχουν το 60% των παγκόσμιων αποθεμάτων φυσικού αερίου.
.. ( Γράφαμε ἐδῶ

Ἐπίσης σημαντικό τό μέρος ἀπό τήν ὁμιλία τοῦ Ῥώσσου ΥΠΕΞ, Σεργκέϊ Λαβρόφ,στό Συμβούλιο Ἀσφαλείας τοῦ ΟΗΕ, ὅπου σημείωνε : 

Ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: κανείς δεν επέτρεψε στη δυτική μειονότητα να μιλήσει εξ ονόματος όλης της ανθρωπότητας. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε αξιοπρεπώς και να σεβόμαστε όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότηταςΕπιβάλλοντας μια τάξη βασισμένη σε κανόνες, οι συντάκτες της απορρίπτουν αλαζονικά τη βασική αρχή του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών - την κυρίαρχη ισότητα των κρατών

Η πεμπτουσία του "κόμπλεξ της αποκλειστικότητας" ήταν η "περήφανη" δήλωση του επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕΖοζέφ Μπορέλ, ότι « η Ευρώπη είναι ένας κήπος της Εδέμ και ο υπόλοιπος κόσμος είναι μια ζούγκλα ( ὁλόκληρη ἡ ὀμιλία Λαβρόφ, ἐδῶ) 


Τώρα ἔχουν ἐπιστρατεύσει τά "μεγάλα μέσα" μέ Νούλαντ καί Σάλλιβαν ! Πραγματικά ὅρνεα,μᾶλλον νεο-φιλελέ γεράκια πού ἔχουν βγάλει ἀφρούς καθώς βλέπουν ἀπό τήν μία νά μήν μποροῦν νά ἔχουν τό ἀποτέλεσμα πού ἐπιθυμοῦν παρά τό χρῆμα καί τόν ἄνευ ὀρίων ἐξοπλισμό πού προσφέρουν στούς νεοναζί Οὐκρανούς τοῦ Ζελένσκυ. Καί ἀπό τήν ἄλλη ὁ κίνδυνος νά βρεθοῦν γιά τά καλά στό περιθώριο μέσα ἀπό τήν μία οἰκονομική ἕνωσις πού ὅσο πάει καί γιγαντώνεται ἀλλά πρωτίστως ἀποτελεῖ παγκόσμιο ἐκπρόσωπο μιᾶς ὑγιοῦς ἀντιλήψεως περί ἑνός πολυπολικοῦ κόσμου μέ σεβασμό στήν κυριαρχία κάθε χώρας καί τήν κρατική της ὑπόστασιν. Δῆλα δή ἀκριβῶς τό ἀντίθετο ἀπό αὐτό πού ἀντιπροσωπεύουν τά  νεο-φιλελέ γεράκια τῆς παγκοσμιοποιήσεως.

Τρέχουν νά προλάβουν,νά σπείρουν τά ζιζάνια ( ὅπως ξέρουν πολύ καλά νά κάνουν,παλαιόθεν) ἀλλά κατά πώς δείχνει τό πρᾶγμα, μᾶλλον θά τούς γυρίσῃ μπούμερανγκ, γι᾿ἀκόμη μία φορά. 


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:

  1. Εννοειται βεβαια οτι η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΙΤ (Ασιατικης προελευσης) κατα την συνηθη πρακτικη της θα προσπαθησει να εισχωρησει στους BRICS και ιδιως στην Κινα με τον ενα η αλλο τροπο.Ηδη ο Μακρον εκανε μια βλακωδη αναγνωριστικη κινηση. Δεν θα τα καταφερουν ομως οπως δεν τα καταφεραν τοτε με την Σοβιετικη Ενωση.Ειναι επικινδυνοι οσο τιποτα αλλο αλλα νομιζω οτι τα τοσο κομπλικε τους συστηματα στο τελος θα μπλοκαρουν και παλι. Πρεπει να λαβουμε υπ οψιν και να αξιολογησουμε σοβαρα (και ευαρεσκα θα ελεγα) την οιηση και την απιστευτη ξιπασια τους. Την απιστευτη ξιπασια τυπου ΝΟΥΛΑΝΤ, τυπου ΠΑΙΑΤ, τυπου ΧΙΛΑΡΥ και αλλων ως modus operandi της πολιτικης τους. Αυτη η εντελως αυτιστικη επαρση που εχουν σχετικα με την πρωτοκαθεδρια τους και την ανωθεν δυνατοτητα χειραγωγησης των γεωπολιτικων εξελιξεων υπο συνθηκες ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΦΕΛΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ειναι η Αχιλλειος πτερνα τους. Αφου η Υβρις ξεχειλιζει και αυτο αρχισε να γινεται αντιληπτο απ ολους! Μιλανε λες και αντιπροσωπευουν ολο τον πλανητη ενω δεν αντιπροσωπευουν ουτε καν την Δυση αφου οι "υπηκοοι" τους λιγο πολυ ειναι απεναντι και αυτο νομιζω θα αναδειχθει οσονουπω. Ιδιως στην Ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιά χαρά καί πολύ σωστά τά ἔγραψες ἀγαπητέ.
      Συμφωνῶ μαζύ σου καί δέν ἔχω νά προσθέσω τίποτε περισσότερο.
      Ἤσουν τόσο ἀκριβής γιά ᾿δαύτους ! Προσωπικῶς μέ κάλυψες.

      Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ μου Θαλῆ !

      Διαγραφή
  2. Η έκφρασις του προσώπου της λεγάμενης στην κάτω φωτογραφία:
    Το Αρχέτυπον της ταλμουδοσατανίλας.
    Ούτε στον "εξορκιστή" τέτοια μούρη, ο απόλυτος τρόμος λέμε, μπρρρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί λίγα λές...!

      Ἔχεις ᾿δεῖ τήν φἀτσα τοῦ ἑβραίου πατέρα της ; Ἱατρός χειροῦργος. Τά ἔχομε πεῖ γιατί προτιμοῦν ὡς ἐπάγγελμα τήν Ἱατρική καί Φαρμακευτική,ἔτσι ;

      https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjORMsuCphomRPWDKC2RJQfHm304GUktcd5Lvy-2DCjKePVZQuNxGUb7NANzHS_cmNZcIQDglgMp98p4xhIQlZsReaUL5JTclTMU_KovhLm2R0NiBnldawBSMoA-Bo5LA7S3n0nx0FkVxgJTbNKfUM9HzwXvxIrQPwwuQZ_551ndiG6j3LiWvNqN9ZT_Bw/w528-h640/2014-03-05-2045_Dr-Sherwin-B-Nuland.jpg

      Καί οἱ δυο γονεῖς τοῦ πατέρα της, ἑβραῖοι ἀπό Μολδαβία καί Λευκορωσσία. Τό πραγματικό ἐπίθετό του ἦταν Shepsel Ber Nudelman. Ἐπίσης ἔχομε πεῖ γιατί ἀλλάζουν τά ἐπίθετά τους ...
      Τῆς μάννας τοῦ πατρός της,τῆς γιαγιᾶς της, Vitsche Lutsky.

      Καί φυσικά ὅπως πολλάκις ἔχομε ἀναφέρει τό σοβαρό πρόβλημα πού ἔχουν μέ τά ψυχολογικά τους ( ἐξ οῦ καί οἱ ἐνασχολήσεις τους μέ ψυχανάλυσιν καί τά συναφῆ), διαβάζουμε γιά τόν πατέρα της :

      Σε μια ομιλία του 2001 στο TED , που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2007, ο Nuland μίλησε για τη σοβαρή κατάθλιψη και τις εμμονικές του σκέψεις στις αρχές της δεκαετίας του 1970, που πιθανότατα προκλήθηκαν από τη δύσκολη παιδική του ηλικία και τη διάλυση του πρώτου του γάμου. Καθώς η φαρμακευτική αγωγή παρέμενε αναποτελεσματική, προτάθηκε λοβοτομή , αλλά ο θεράπων ιατρός του πρότεινε αντ' αυτού θεραπεία με ηλεκτροσόκ , η οποία οδήγησε στην ανάρρωσή του...γράφει σχετικῶς τό βικιπαίδεια.

      Ὁπότε,ἄστα νά πᾶνε πολύ κακό μπλέξιμο ἔχομε μέ ᾿δαὐτους.
      Εἰλικρινῶς μερικές φορές δέν ξέρω πῶς νά χαρακτηρίσω τήν περιπτωσίν τους....

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
    2. Δεν μου επιτρεπεται να σχολιασω γι αυτην την εβραιοπατσαβουρα Νουντελμαν καθ' οτι στην παρουσα ιστοσελιδα σχολιαζουν και αξιοτιμες κυριες.

      ΥΓ
      Ψυθιριζεται, οτι στο εκλογικο κεντρο που πηγε να ψηφισει ο Τσιπρας καποιος του φωναξε:
      "Τσιπρα ψηφισε Σπαρτιατες για να εκδικηθεις τον Κουλη"!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Λές νά τόν ἀκούσῃ ὁ Ἀλέξης καί νά τό ῥίξῃ στούς Σπαρτιᾶτες ; Το φαντάζεσαι ;

    Υ.Γ. Αὐτές οἱ ἐκλογές ἄν δέν στερήσουν τήν πλειοψηφία στόν ἀρχινεοταξίτη Κούλη,τοὐλάχιστον νά δώσουν ἕνα καλό,πολύ καλό ποσοστό στούς Σπαρτιᾶτες.
    Ἄ, καί νά ἀφήσουν ἐκτός τήν ἀντρογυναίκα Ζωή,πού ἄρχισε τίς καρατομήσεις πρίν ἀκόμη μπῆ στήν Βουλή. Γιά τά μάτια του μόνον... ;

    Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή