" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Ὅταν οἱ Βούλγαροι κατασκεύαζαν τήν «σλαυομακεδονική γλῶσσα»,118 χρόνια πρίν !


Κυρίες και κύριοι, εδώ έχουμε γεννητούρια! 

Εφημερίδα ΣΚΡΙΠ – 8 Ιουλίου 1905 – «Οἱ Βούλγαροι κηρύσσοντες μίαν Μακεδονικήν γλῶσσαν

«Προ μηνών» λέει η εφημερίδα από την «Μακεδονική Οργάνωση» (δηλαδή το Εσωτερικό Μακεδονικό-Αδριανουπολίτικο Επαναστατικό Κομιτάτο που αργότερα μετονομάστηκε σε Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση, το γνωστό μας από τότε μέχρι και σήμερα ΙMRO), δηλαδή οι «Βούλγαροι εν Μακεδονία» κατήρτισαν στο Μοναστήρι επιτροπή από 7 γλωσσολόγους με σκοπό να φτιαχτεί γραμματική, η οποία «κυρήχθηκε» ως «μακεδονική γλώσσα» με πρώτη ύλη την διάλεκτο (της βουλγαρικής) που ομιλείτο στο βιλαέτι του Μοναστηρίου.


Ταυτόχρονα δίνονται εντολές στους δασκάλους των σλάβικων σχολείων, διότι ως γνωστόν υπήρχαν τότε και μεγάλα ελληνικά σχολεία στην περιοχή, να πάψουν να διδάσκουν στα σέρβικα ή στα βουλγάρικα (διότι, οι άμοιροι αυτές τις δύο γλώσσες δίδασκαν ως τότε, αφού δεν υπήρχε άλλη σλάβικη γλώσσα να διδάξουν), και να ξεκινήσουν να διδάσκουν αυτή τη νέα γλώσσα που μόλις είχε καταρτιστεί. Τα σέρβικα και τα βουλγάρικα τίθενται υπό απαγόρευση.

Ἀπό τήν ἐφημερίδα ΣΚΡΙΠ τῆς 8ης Ἰουλίου 1905,ΕΔΩ 

«Προσεχώς θα τυπωθούν και βιβλία» - έχουν και λίγο πλάκα, έτσι; Πώς λέμε «προσεχώς στις αίθουσες κινηματογράφου της γειτονιάς σας», κάπως έτσι.

Μέσω αυτής της γλώσσας θα έμπαιναν «οι βάσεις» για την «δημιουργία μίας Ανεξάρτητης Μακεδονίας».

Μιλάμε για Ιούλιο του 1905, άρα το «προ μηνών» μας τοποθετεί κάπου στο πρώτο εξάμηνο του 1905. Την περίοδο αυτή μαίνονται οι ελληνοβουλγαρικές μάχες του Μακεδονικού Αγώνα (1904-08). 

Παρένθεση. Θυμίζω ότι λίγο νωρίτερα στις 13 Οκτωβρίου 1904 είχε σκοτωθεί ο Παύλος Μελάς, και ακριβώς την επομένη, στις 14 Οκτωβρίου 1904, σκότωσαν οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες την Αικατερίνη Χατζηγεωργίου από τη Γευγελή, την ηρωική φωτισμένη δασκάλα 22 ετών, κάνοντας ολοκαύτωμα το σπίτι της, επειδή δίδασκε ελληνικά στα ελληνόπουλα του χωριού Γραίτσιστα της Μακεδονίας. Τα τελευταία της λόγια πριν την πυρπολήσουν ήταν «Δεν παραδίνεται ποτέ μια Ελληνίδα». Κλείνει η παρένθεση.

Αυτήν την κατασκευασμένη διάλεκτο των 7 γλωσσολόγων πήρε ο Τίτο το 1944, την απο-βουλγαροποίησε λίγο ακόμα και την πλάσαρε με δικούς του γλωσσολόγους ως «μακεδονική γλώσσα».

Έτσι για να μην ξεχνάμε, δίοτι σε 15 ημέρες κλείνουν 5 ολόκληρα χρόνια από τη μεγαλύτερη προδοσία του ελληνισμού από τα χρόνια του Εφιάλτη: την υπογραφή στις Πρέσπες. ( ἀπό ἐδῶ

Τό διαβάσαμε στό : Φιλοσοφία -Ἔρευνα 

Ἄμα σᾶς λέω πώς πρὄκειται γιά ὕαινες...

 Τί ζητοῦν οἱ Βούλγαροι ;


Καί βεβαίως ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ : 

Ἐμεῖς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ καί θά τό θυμίζουμε πάντα : Δέν ξεχνῶ τήν ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Δέν ξεχνῶ τούς ΠΡΟΔΟΤΕΣ

1, 2 ,3,  45,  6,  7,  8,9,10,11,12,13,14 ,15


Ἡ Πελασγική

11 σχόλια:

 1. Βεβαίως και δεν ξεχνούμε τίποτα, αλλά το πρόβλημα είναι τεράστιο με τους "πυροβολημένους χειροφιλιτές " . Κάποιοι είναι υπερήφανοι που ο μηχανισμός του predator σαρώνει όλη την Ελλάδα, είναι υπερήφανοι που το FBI εμπλέκεται στα εσωτερικά της "χώρας" σαν να είμαστε πολιτεία (εκτός κι αν είμαστε και δεν το ξέρουμε) της USA. Μήπως προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους Μακεδόνες με Μογγολοχαζάρους και δεν ξέρουμε ότι "αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες" ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί νά σοῦ πῶ,ὅταν εἶδα αὐτή τήν φωτό : https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_yyun0ivfBDudquiMrwExIwzk44QUV1lm_ZE8wD2kugSiPqn2l-IZF0zT1z7Or_9u3otWKhp2S-9wAXDn0D3C1iugysecjHeDVr35NJlSptg2rXbpcZyYaRuPJ2ObWkn354IfdLsyvdbv3KalWMznzCcHDrmbDCyE5Ou0BjyYBJyR-8TB2IE1LQid/w524-h640/orkomosia-samara-maios-ekloges-2023-6.jpg

   πραγματικά ἀντελήφθην πώς κάτι δέν πάει ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ στόν τόπο. Μά κι᾿ὁ Τσούνης ; ....!

   Τί ἀπέδειξε ὅλο τό σκηνικό μέ τήν ὀρκωμοσία Σαμαρᾶ καί τόν Τσούνη στήν Βουλή ; Ὅτι το σύμβολο ἦταν ὁ Σαμαρᾶς. Ὁ χιλιοβραβευμένος Σαμαρᾶς,ἔτσι ;
   https://sxolianews.blogspot.com/2023/05/blog-post_49.html

   Γιατί αὐτός ; Μά ποιός ἄλλος ἐπέτυχε νά συνδέσῃ τήν λέξιν ἐθνικισμός μέ τό ἔγκλημα ; Καί τούς ἐθνικιστές ὡς ἐγκληματική ὀργάνωσιν, πίσω ἀπό τά σίδερα τῆς φυλακῆς ;
   Ναί,αὐτός. Ὁ Σαμαρᾶς,τό Σὐμβολον,διότι μήν ξεχνᾶτε πώς ἔτσι εἶχε ( καί αὐτός σάν κάτι ἄλλους...) αὐτοπροσδιοριστεῖ ὡς "πατριώτης" .

   Συνεπῶς τίποτε δέν εἶναι ἀπίθανο σέ μία χώρα πού ὅλα ἔχουν γκρεμιστεῖ καί ἀκόμη δέν τό ἔχομε καταλάβει...

   Καλό ξημέρωμα ἀγαπητέ !

   Διαγραφή
 2. Για πολλά ίσως, γιατί κουκούλωσε και σταμάτησε τις έρευνες στον Τύμβο Καστά και άνοιξε η πόρτα στους Κομιτατζήδες και ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. Τοιούτου φρονήματος κι ο Πόργκυ από τα Κράβαρα (σόϊ πάει το Βασίλειο), ίσως γιατί έθεσε την Ελλάδα υπό τον ζυγό του Αγγλικού δικαίου, ίσως....ίσως. η μεγαλύτερη τιμή για την φάρα τους είναι η Προδοσία. Βέβαια διατηρεί άριστες σχέσεις με την Φαμίλια τόσο με τον αποβιώσαντα Don Korleone όσο και με τους διαδόχους ,λόγω κοινής καταγωγής όλων αυτών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοινή ἤ ὄχι καταγωγή,ὁ ἑλληνικός λαός μιλᾷ διά τῶν ἐκλογῶν καί τούς ἀποδίδει τίς ἀνάλογες τιμές.
   Αὐτοί,προφανῶς κάνουν τήν δουλειά τους. Ἑμεῖς,τί δέν ἔχομε καταλάβει ἀκόμη ; Τί εἶναι τόσο δύσκολο πιά ;

   Καλησπέρα ἀγαπητέ !

   Διαγραφή
 3. Η αναληψη της νομισματικης εξουσιας απο μια διεστραμμενη και λυσσασμενη για απολυτο εξουσια ΕΛΙΤ ειναι η απαρχη των σημερινων δεινων της Δυσης και της Ελλαδας ιδιαιτερα. Απο κει και περα οταν παραγει καποιος το χρημα(fiat money) περιπου οπως ενα τυπογραφειο τα φειγ βολαν ολα γινονται ευκολα. Πολυ ευκολα. Για παραδειγμα:Μισεις αφορητα τους Ελληνες? Χρηματοδοτεις γενναια μια επιτροπη πχ 7 προθυμων γλωσσολογων και δρομολογεις στη πορεια μια "εθνογεννεση".Μπορεις να περιμενεις, δεν βιαζεσαι! Η δινεις χρηματα αφειδως στον Χ Ραμα και στον Ψ Μπερισα να μην υπογραψουν ΠΟΤΕ ΑΟΖ με την Ελλαδα η αν υπογραψουν να ειναι εις βαρος της.. Η χρηματοδοτεις τις ΜΚΟ των Δημητραδων για να γεμισουν την Ελλαδα με λαθρο.Ευκολακι. Και, και, και, και!!! Η αιτια των παγκοσμιων αλλα και των εθνικων μας δεινων ειναι (περα απο το απυθμενο μισος που ο διεθνης εξουσιαστικος παραγων εχει για την Ελλαδα) η καταληψη της Νομισματικης κυριαρχιας απο την γνωστη Ελληνοφοβικη Ελιτ. Χωρις αυτη την παγκοσμια νικη τους δεν θα μπορουσαν να κανουν και πολλα.Χρηματοδοτουν λοιπον αναριθμητους προδοτες στην Ελλαδα και αντιστοιχους εθνικους εχθρους μας στο εξωτερικο και καταφερνουν να φερνουν στα μετρα τους ολες τις προκλησεις. Μας επιβαλλουν ας πουμε τα....... Σκοπια. Σε λιγο και την Βουλγαρια και την Αλβανια που δεν εχουν στρατο ουσιαστικα.Ενω εμεις εχουμε και παραεχουμε αλλα μονο για σκοπους του ΝΑΤΟ, ολοι οι αλλοι ειναι απαγορευμενοι. Εστω και χωρις δικο μας νομισμα oμως θα μπορουσαμε να αντισταθουμε αν ειχαμε καποιο ελαχιστο αποθεμα πατριωτισμου. Δεν εχουμε ομως, και αυτο φαινεται. Η αν εχουμε δεν ειναι επαρκες δεν ειναι ικανο να σταματησει τον κατηφορο.Ακραιο παραδειγμα:Ποσοι νεοι θα ελεγαν οχι σ ενα διορισμο που θα ειχε ως εργασιακο αντικειμενο το διοικητικο κυνηγι των ανεμβολιαστων ας πουμε?? Ελαχιστοι νομιζω. Εξου και η καταντια μας. Το δημοσιο ιδιως και οι ενταγμενοι σαυτο, πλην φωτεινων εξαιρεσεων, δυστυχως ειναι η πισω αυλη των παγκοσμιοποιητων, οι πραιτωριανοι του δυναστη ενω υπηρετουν ελαχιστα πλεον τα συμφεροντα της πατριδας. Να τι ελεγε ο Κικερων για την προδοσια που ενδημει τοσο καθοριστικα εδω σε μας: ................... ....... "Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει των ανοησιών του, ακόμα και των υπέρμετρων φιλοδοξιών του. Όμως δεν μπορεί να επιζήσει της προδοσίας εκ των έσω.
  Ένας εξωτερικός εχθρός είναι λιγότερο φοβερός, γιατί είναι γνωστός και ανεμίζει τη σημαία του.
  Ο προδότης όμως μετακινείται ελεύθερα μεταξύ όλων που βρίσκονται πίσω από τις πύλες της πόλης, συνωμοτώντας διαδίδοντας ψεύδη απ τα πιο χαμηλά σοκάκια, μέχρι και στους υψηλούς προθαλάμους της ίδιας της κυβέρνησης.
  Γιατί ο προδότης δεν μοιάζει με προδότη. Μιλάει με προφορά ίδια με τα θύματα του, μοιάζει μαζί τους στο πρόσωπο και στην ενδυμασία και απευθύνεται στην ποταπότητα που κρύβεται βαθειά στις καρδιές όλων των ανθρώπων.
  Καταστρέφει τη ψυχή του έθνους, εργάζεται μυστικά, άγνωστος στο σκοτάδι για να υπονομεύσει τους πυλώνες της πόλης. Μολύνει το σώμα της πολιτικής ώστε να μην αντιστέκεται πλέον."...................

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναί,ἡ Ἱστορία μας ἄν καί στίς πιό σημαντικές της στιγμές ἔβλεπε τούς προδότες νά τήν κατακρημνίζουν,δέν μπόρεσε νά κληρονομήσῃ τό μέγεθος τῆς προδοσίας πού τήν ἔφερε στήν καταστροφή ὥστε νά μάθῃ αὐτός ὁ λαός ἀπό τά παθήματά του.
   Ἀποτέλεσμα οἱ ἐφιάλτες,οἱ κερκόπορτες,οἱ νενέκοι ἁπλῶς προσπέρασαν καί κατεγράφησαν. Ἔτσι οἱ σύγχρονοι προδότες γνωρίζοντας πώς γιά τόν Ἕλληνα " τό μεγαλύτερο θαῦμα κρατᾶ 3 ἡμέρες" προβαίνουν σέ προδοσίες πού προδιαγράφουν τήν μελλοντική μας καταστροφή, νοούμενοι πώς "ἀθέτησαν τίς ὑποχρεώσεις τους" , ἔτσι ἁπλά..

   Εὐχαριστῶ γιά τό κείμενο τοῦ Κικέρωνος.

   Καλησπέρα ἀγαπητέ Θαλῆ !

   Διαγραφή
  2. -Η αναληψη της νομισματικης εξουσιας απο μια διεστραμμενη και λυσσασμενη για απολυτο εξουσια ΕΛΙΤ ειναι η απαρχη των σημερινων δεινων της Δυσης και της Ελλαδας ιδιαιτερα.-

   Χμμμμμμ! Μια φραση τα λεει ΟΛΑ!
   ΠΟΙΑ ναναι ομως αυτη η ΕΛΙΤ;
   και ΠΩΣ θαταν σημερα ο κοσμος, αν αυτη η ΕΛΙΤ ειχε απομονωθει ΑΠΟ ΤΟΤΕ ας πουμε στην....Μαδαγκασκαρη;

   Διαγραφή
  3. Μπά,καλλίτερα καί σαφῶς πιό ἀποτελεσματικό θά ἦταν ἡ ἀπομόνωσις στήν Γροιλανδία. Γιά σκέψου το...

   Καλησπέρα ἀγαπητέ ΕΑΦ !

   Διαγραφή
  4. Εεεεεεε,,,,, χωρις .......καλοριφερ θα συμφωνησω

   Διαγραφή
  5. Στην Ανταρκτική στη μέση της και γύρω γύρω στην εξωτερική περίμετρο πληθυσμοί πολικών αρκούδων.

   Διαγραφή
  6. Ἐννοεῖς νά μεταφέρουν πολικές ἀρκοῦδες στήν Ἀνταρκτική ἐν εἴδη φυλάκων ; Διότι ὅπως γνωρίζεις δέν ὑπάρχουν πολικές ἀρκοῦδες ἐκεῖ.
   Ἄν σέ περίπτωσιν τίς μετέφεραν στήν Ἀνταρκτική, ὅπως διαβάζουμε :

   « .... Στην Αρκτική οι πολικές αρκούδες τρέφονται με φώκιες και περιστασιακά πουλιά ή αυγά. Η Ανταρκτική τα έχει και τα τρία σε αφθονία, με έξι είδη φώκιας και πέντε είδη πιγκουΐνου.

   Επιπλέον, κανένα από τα είδη αυτά δεν έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να ανησυχεί για μεγάλους, περιπλανώμενους θηρευτές.

   Η Ανταρκτική θα ήταν εξαιρετικός κυνηγότοπος για τις πολικές αρκούδες- και ακριβώς για αυτό δεν θα έπρεπε να μεταφέρει κανείς πολικές αρκούδες εκεί, καθώς η μεγάλη τους όρεξη, σε συνδυασμό με την άγνοια της τοπικής πανίδας για θηρευτές τέτοιου είδους, θα οδηγούσαν σε οικολογική καταστροφή....»
   https://www.huffingtonpost.gr/entry/yiati-den-eparchoen-polikes-arkoedes-sten-antarktike_gr_623874c7e4b0c727d480cc9d

   Ὀπ ! Τί νά ὑποθέσω ὅταν τίς θέλεις γιά ...φύλακες κάποιου ἀνθρωπίνου εἴδους ;

   Ὄχι,ὄχι ἡ Γροιλανδία εἶναι μία χαρά !

   Καλησπέρα ἀγαπητέ !

   Διαγραφή