" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Ὁ Ζελένσκυ καί οἱ Ναζί συνεργάτες του, μέ νόμο κλέβουν τήν περιουσία τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας

Η Λαύρα των σπηλαίων του Κιέβου (ρωσικά: Киeво-Печерская лавра) είναι ορθόδοξο χριστιανικό μοναστήρι στο Κίεβο.  Επί του παρόντος, η δικαιοδοσία του χώρου μοιράζεται ανάμεσα στο Κρατικό Μουσείο, το Εθνικό Ιστορικό-Πολιτιστικό Μνημείο Κιέβου-Πετσέρσκ και την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), στην οποία έχει τη θέση της επικεφαλής Μονής και αποτελεί κατοικία του προκαθήμενού της, Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριου. Από την ίδρυσή του το 1051, το μοναστήρι έχει γίνει το προεξέχον κέντρο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ανατολική Ευρώπη. Μαζί με τον καθεδρικό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου, έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1990. Το μοναστικό συγκρότημα θεωρείται εθνικό ιστορικό-πολιτιστικό μνημείο, καθεστώς που του δόθηκε τις 13 Μαρτίου 1996.Σε ψηφοφορία το 2007, το μοναστήρι ανακηρύχθηκε ένα από τα Εφτά Θαύματα της Ουκρανίας, με βάση ψηφοφορία ειδικών και της διαδικτυακής κοινότητας.( ἀπό ἐδῶ)

Το νομοσχέδιο βουλευτού από το VO "Svoboda" προβλέπει την εθνικοποίηση της Λαύρας του Κιέβου, των εκκλησιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων των κοινοτήτων της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας.

Το Verkhovna Rada δημοσίευσε ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου της Ουκρανίας αριθ. 7204  της 22ας Μαρτίου 2022 " Περί ἀπαγορεύσεως τοῦ Πατριαρχείου Μοσχας στό ἔδαφος τῆς Οὐκρανίας", δημοσίευσε στόν ἰστότοπο Verkhovna Rada,η βουλευτής  της Πανουκρανικής Ένωσης «Svoboda», Oksana Savchuk.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την απαγόρευση στο έδαφος της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας – της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των θρησκευτικών οργανώσεων που αποτελούν μέρος του, «συμπεριλαμβανομένης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

«Όλη η εκκλησιαστική περιουσία των ανώτερων εκκλησιαστικών οργάνων και διοίκησης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία και των θρησκευτικών οργανώσεων που αποτελούν μέρος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, συνοδικά ιδρύματα, επαρχιακές διοικήσεις, εντός 48 ωρών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου, καταγράφεται και εθνικοποιείται σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει θεσπίσει το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας», αναφέρεται στο έγγραφο.

Το άρθρο 2 προβλέπει ότι οι θρησκευτικές κοινότητες, τα μοναστήρια και τα θεολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα του Πατριαρχείου Μόσχας μπορούν να αλλάξουν την υποταγή τους εντός 14 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου σύμφωνα με τον νόμο της Ουκρανίας «Περί Ελευθερίας Συνείδησης και Θρησκευτικών Οργανώσεων», ο οποίος θα τους επιτρέψει να κρατήσουν όλη τους την περιουσία.

Το άρθρο 4 ορίζει ότι η Λαύρα της Ιεράς Κοιμήσεως του Κιέβου-Πετσέρσκ, η Λαύρα της Ιεράς Κοιμήσεως Ποτσάιβ, η Λαύρα της Ιεράς Κοιμήσεως Σβιατογίρσκ και άλλα αρχιτεκτονικά μνημεία εθνικής σημασίας που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από το Πατριαρχείο Μόσχας γίνονται κρατικά και οι συναλλαγές (αποφάσεις) για τη χρήση τους ακυρώνονται.

Το άρθρο 5 ορίζει ότι όταν αλλάζει την υποταγή των θρησκευτικών κοινοτήτων, των μοναστηριών και των θεολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Πατριαρχείου Μόσχας, η Ουκρανία ελέγχει πληροφορίες για αντι-ουκρανικές ή οποιεσδήποτε αντικρατικές δραστηριότητες ή συνεργασία με τον Ρώσο επιτιθέμενο και, εάν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, οι δράστες έχουν ποινική ευθύνη σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Διαβάζουμε καί τόν σχολιασμό τοῦ συντάκτου τοῦ Helleniscope,Νίκου Σταματάκη,ὅπου φιλοξενεὶται τό ἀνωτέρῳ θέμα :  

 Οι αναγνώστες του Helleniscope γνωρίζουν ήδη ότι η λεγόμενη «εκκολαπτόμενη δημοκρατία» στην Ουκρανία του Zelensky έχει εισαγάγει έναν νόμο το 2019 που απαγορεύει τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στις περισσότερες επίσημες λειτουργίες σε όλη την Ουκρανία – πηγαίνοντας τη χώρα πίσω (οι προηγούμενοι νόμοι επέτρεπαν στις περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες μια ειδική κατάσταση). Τα ρωσικά, γηγενή στο 30% των Ουκρανών πολιτών και προτιμώμενο μέσο επικοινωνίας σε ποσοστό άνω του 50% δεν είναι «μειονοτική» ή περιφερειακή γλώσσα και η απαγόρευσή της αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πριν από λίγες μέρες η «εκκολαπτόμενη δημοκρατία» ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εισαγάγει έναν νόμο που θα θέσει εκτός νόμου την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» (UOC) με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Onufriy, έναν αληθινά άγιο άνθρωπο. Η UOC είναι μια αυτοκέφαλη Εκκλησία, ακολουθούμενη από το 70% των Ορθοδόξων πιστών στην Ουκρανία και οργανωμένη ως νομική οντότητα της Ουκρανίας, αλλά υπό το Πατριαρχείο Μόσχας - όπως η Εκκλησία μας είναι υπό το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ!!! Αυτός ο νόμος θα αφαιρέσει όλες τις εκκλησίες, τα μοναστήρια και άλλα ιδρύματα και θα τα μεταβιβάσει στις κρατικές αρχές!!

Κάποιες «φωνές» του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης – το οποίο έχασε de facto τον τίτλο «Οικουμενικό» – χαίρονται ανόητα για την αποτρόπαια ιδέα… Για χρόνια αγνοούσαν τη βία κατά της UOC που έχει γίνει πλέον κρατική βία… Ρώσοι αξιωματούχοι σε όλα τα επίπεδα τους είχαν προειδοποιήσει για την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας. Είναι τόσο ανόητοι που πιστεύουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα τους αφήσει να «βεβηλώσουν» την Αγία Λαύρα στο Κιέβ, όπου βαφτίστηκε ο Άγιος Βλαντιμίρ πριν από χίλια χρόνια;

Όχι μόνο το κατεστημένο της Ουάσινγκτον DC, αλλά και η κυβέρνηση Ζελένσκι μας ανάγκασαν να θυμηθούμε πολλές φορές πρόσφατα το απόφθεγμα του Αϊνστάιν: «Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο».

Ἀπό ἐδῶ.

Τά πράγματα γίνονται ὅλο καί πιό περίπλοκα.Ἡ ὑπόθεσις «τραβιέται» στά ἄκρα ἀπό τόν γελωτοποιό πού παριστάνει τόν κυβερνήτη τῆς Οὐκρανίας καί τούς ναζιστές πού θέλουν νά τιτλοφοροῦνται ...δημοκράτες. Τὀ ποῦ θά καταλήξῃ ἐξαρτᾶται πρωτίστως ἀπό τόν Πρόεδρο τῆς Ῥωσσίας ... 

Σίγουρα δέν πρὄκειται νά ἀνεχθῇ,σέ θέματα πού ἔχουν νά κάνουν κυρίως μέ τήν Θρησκεία,οὔτε τήν ἐλάχιστη προσβολή καί βεβήλωσιν. 

Ὅσο γιά ἐμᾶς,δυστυχῶς οἱ ὑψηλά  ἱστάμενοι ἱεράρχες μας,πιστοί στό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο δέν τολμοῦν νά βγάλουν κίχ καί τό μόνον πού τούς ἐπιτρέπετε εἶναι νά παπαγαλίζουν ὅ,τι τούς ὑποδεικνύεται ἀπό τό Φανάρι...


Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. Ἀποκαλύπτεται πλήρως ὁ βρώμικος ρόλος τοῦ ψευδο-πατριάρχου Βαρθολομαίου ὑπέρ τῶν Οὐνιτῶν τῆς Οὐκρανίας καί τῶν Σατανιστῶν τῆς Δύσεως γενικώτερον. Ἐάν δέν δημιουργοῦσε τό σχίσμα τό 2019, ἀναγνωρίζων τήν ψευδο-εκκλησίαν τῶν Οὐνιτῶν ὑπό τόν Ἐπιφάνιον ὡς αὐτοκέφαλον, χωρίς νά ἔχῃ δικαίωμα πρός τοῦτο, τίποτε ἀπό αὐτά δέν θά συνέβαινε. Φανερόν ὄργανον τοῦ Σατανᾶ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά,μία ἀκόμη ἀπόδειξις.Ἄλλως τε δέν εἶναι λίγα τά ὅσα ἔχουμε γράψει μέχρι σήμερα σχετικῶς μέ τήν σχέσιν Βαρθολομαίου καί Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας καί τήν ἀναγνώρισιν τῆς Αὐτοκεφαλίας ( Κακοκεφαλίας πού γάράφει καί ὁ Σταματάκης) κυρίως ἔως σήμερα.

    Σίγουρα νεοταξιτικο ὄργανον...

    Καλησπέρα ἀγαπητέ Δημήτριε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κι' εὐχαριστῶ γιά τίς ἄκρως ἐνδιαφέρουσες ἀναρτήσεις σας, καί μάλιστα εἰς τήν παραδοσιακήν Ἑλληνικήν γλῶσσαν, ἀλλά καί διά τήν φιλοξενίαν σας!

      Διαγραφή