" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

«Τά δυτικά μμε λένε ψέματα γιά τό τί συμβαίνει στήν Οὐκρανία γιά νά ἐφαρμόσουν τήν δική τους ἀτζέντα »

 Ὀλλανδή δημοσιογράφος στό Ντονμπάς : «Τά δυτικά μμε λένε ψέματα γιά τό τί συμβαίνει στήν Οὐκρανία»

Μία Ολλανδή δημοσιογράφος που βρίσκεται στην Ουκρανία έχει ένα επείγον μήνυμα για τον δυτικό κόσμο: Σταματήστε να πιστεύετε τις ψεύτικες ειδήσεις και τα ατελείωτα ψέματα που σας σερβίρονται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.


(Το άρθρο του Baxter Dmitry αναδημοσιεύτηκε από το NewsPunch.com )

Σύμφωνα με τη Sonja van den Ende, μια ανεξάρτητη δημοσιογράφο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης « λένε συνεχώς ψέματα για τα πάντα μόνο και μόνο για να εφαρμόσουν τη δική τους ατζέντα».

Σε αντίθεση με τους mainstream hacks των μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν τον πόλεμο από τα άνετα στούντιο εκπομπής τους στις δυτικές πρωτεύουσες, η  Van den Ende κάνει ρεπορτάζ από την Ουκρανία και παρακολουθεί πώς εκτυλίσσεται η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος και με τα δικά της μάτια.

Η Van den Ende λέει ότι υπάρχουν « μόνο λίγοι » δυτικοί δημοσιογράφοι στο έδαφος στο hotspot του Donbass, στην Ουκρανία, ενώ ο δυτικός τύπος «εγκρίνει ψεύτικες ειδήσεις » σχετικά με την ουκρανική κρίση χρησιμοποιώντας τα ίδια πρότυπα που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν. Ιράκ, Αφγανιστάν και Συρία.

Απογοητευμένη από τα κύρια ψέματα των μέσων ενημέρωσης, η Van den Ende ταξίδεψε στις αποσχισμένες περιοχές του Ντόνετσκ και των Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και έγινε ανταποκρίτρια ρεπόρτερ του ρωσικού στρατού για να δει τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία.

Ο ήχος του βομβαρδισμού και της έκρηξης δεν την φοβίζει πλέον. Πριν από επτά χρόνια, η van den Ende εργάστηκε στη Συρία, μήνες πριν οι Ρώσοι παρέμβουν μετά από αίτημα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και καταστρέψουν το ISIS, αλλάζοντας το ρεύμα του εμφυλίου πολέμου. Λέει ότι οι παραλληλισμοί μεταξύ της κάλυψης των δυτικών κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης για τις συγκρούσεις στη Συρία και την Ουκρανία είναι εντυπωσιακοί.

« Λένε συνεχώς ψέματα για τα πάντα μόνο και μόνο για να εφαρμόσουν τη δική τους ατζέντα », είπε η Van den Ende. Όπως στη Συρία, ο Πρόεδρος Άσαντ ήταν « ο δολοφόνος» και τώρα ο Πρόεδρος Πούτιν είναι «ο χασάπης». Είχαν χρησιμοποιήσει αυτό το σενάριο για πολλά χρόνια στο Ιράκ, τη Βενεζουέλα και [άλλες] χώρες που δεν συμμορφώνονται με την ατζέντα τους. χρειάζονται έναν κακό «άνθρωπο». Αλλά αυτά (τα μέσα) δεν είναι καν εκεί στην εμπόλεμη περιοχή, δεν μπορούν να κρίνουν. Μόνο μια χούφτα δημοσιογράφων από τη Δύση είναι εδώ: ο Γκράχαμ Φίλιπς, ο Πάτρικ Λάνκαστερ, η Αν-Λορ Μπονέλ κι᾿ εγώ .

Αυτός δεν είναι ο μόνος εντυπωσιακός παραλληλισμός, σύμφωνα με την Ολλανδή δημοσιογράφο. Έχει επιστήσει την προσοχή στις ψεύτικες αναφορές του Κιέβου και στις επιχειρήσεις «ψευδούς σημαίας», συμπεριλαμβανομένης της περιβόητης φάρσας του Snake Island, της διαφημιστικής εκστρατείας για την υποτιθέμενη «επίθεση» της Ρωσίας στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye (NPP), την απομυθοποιημένη πλέον ιστορία του «χτύπημα» της Ρωσίας σε Νοσοκομείο της Μαριούπολης και η πιο πρόσφατη προβοκάτσια της Bucha.

Η Van den Ende λέει ότι οι ουκρανικοί ισχυρισμοί και η παραπληροφόρηση των δυτικών μέσων ενημέρωσης μοιάζουν με ψεύτικες σημαίες των τζιχαντιστών στη Συρία και τις οργανωμένες «επιθέσεις με αέριο» των Λευκών Κράνων.

Υπενθυμίζει συγκεκριμένα τη χημική πρόκληση στις 4 Απριλίου 2017 στο Khan Sheikhun της Idlib, η οποία απομυθοποιήθηκε από ερευνητές ρεπόρτερ, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου με Πούλιτζερ δημοσιογράφου Seymour Hersh.

« Το ίδιο συνέβη και στο Bucha », λέει η Ολλανδός δημοσιογράφος. « Πολλοί μάρτυρες λένε ότι ο ρωσικός στρατός έφυγε στις 30 Μαρτίου. Ακόμη και ο ουκρανικός στρατός που ήρθε την 1η Απριλίου δεν ανέφερε για πτώματα στους δρόμους. Αυτό συνέβη στις 3 Απριλίου, σύμφωνα με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης, τα στοιχεία λένε ότι τα σώματα είχαν λευκά περιβραχιόνια, το σήμα του ρωσικού στρατού, οι στρατιώτες τα φορούσαν. Δηλαδή οι στρατιώτες σκοτώνουν τους Ρώσους Ουκρανούς; Με τιποτα."

Ο ουκρανικός νεοναζισμός δεν είναι μύθος

Η Van den Ende μίλησε με πολλούς Ουκρανούς πολίτες ενώ ταξίδευε στο Donbass. Λέει ότι σχεδόν όλοι καταδίκασαν το καθεστώς του Ζελένσκι στο Κίεβο επειδή απαγόρευσε τη ρωσική γλώσσα και τους στέρησε πολλά πολιτιστικά και εγχώρια ανθρώπινα δικαιώματα.

« Η πλειοψηφία των ανθρώπων με τους οποίους μίλησα ήταν πολύ χαρούμενοι που ξεκίνησε η [ρωσική ειδική] επιχείρηση », λέει η Ολλανδή δημοσιογράφος. « Φυσικά, κανείς δεν θέλει τη βία και τον πόλεμο, αλλά υποφέρουν ήδη οκτώ χρόνια από τον πόλεμο, τη σφαγή και την καταστροφή από τις ουκρανικές δυνάμεις. Τα χειρότερα ήταν τα ναζιστικά τάγματα, που πολεμούσαν μαζί με τον τακτικό στρατό. ”

Ο ουκρανικός νεοναζισμός δεν είναι μύθος, επιμένει η van den Ende. Όταν επισκέφτηκε το ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού το 2016 και το 2017, σημείωσε το φασιστικό αίσθημα που εξαπλώνεται σε όλο το έθνος από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι ιδεολογικοί διάδοχοι του Stepan Bandera, της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN), της 14ης Μεραρχίας Εθελοντών SS «Γαλικία» και του τάγματος Nachtigall πέρασαν στην παρανομία κατά τη σοβιετική περίοδο. Ωστόσο, μετά από πολλά χρόνια αυτές οι δυνάμεις έχουν αναδυθεί ξανά από τη σκιά και τώρα οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ τις χρησιμοποιούν για να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία, λέει.

Η  Sonja van den Ende λέει πως τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης « λένε συνεχώς ψέματα για τα πάντα μόνο και μόνο για να εφαρμόσουν τη δική τους ατζέντα».

Ο τρόπος με τον οποίο αυτοί οι δυτικοί γεωπολιτικοί παράγοντες χρησιμοποιούν τους Ναζί μοιάζει πολύ με τον τρόπο που ο Ομπάμα χρησιμοποίησε το ISIS για να αποσταθεροποιήσει τη Συρία και να ανατρέψει τον Άσαντ, λέει η δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με την van den Ende, μετά την πραγματοποίηση ενός πραξικοπήματος το 2014 στην Ουκρανία, η μειοψηφία των νεοναζί κατέλαβε την εξουσία και τρομοκρατούσε το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής περιοχής της χώρας χρησιμοποιώντας μοχθηρές και σκληρές μεθόδους ναζιστικού τύπου τα τελευταία οκτώ. χρόνια.

Η Δύση προσπαθεί συνεχώς να κατηγορήσει τη Ρωσία για όλες τις ζημιές που προκλήθηκαν στα ουκρανικά χωριά και πόλεις. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες από την Ανατολική Ουκρανία λένε ότι οι περισσότερες καταστροφές στις περιοχές αμάχων προκλήθηκαν από τον υποχωρούντα ουκρανικό στρατό και τους νεοναζιστικούς σχηματισμούς, συμπεριλαμβανομένων των διαβόητων Ταγμάτων Αζόφ, σύμφωνα με την Ολλανδή δημοσιογράφο. Εκτός από τη χρήση πολιτικών εγκαταστάσεων ως ασπίδες, ο ουκρανικός στρατός αναφέρεται ότι βομβάρδισε αδιακρίτως τις θέσεις που άφησαν και παραχώρησαν στις ρωσικές δυνάμεις.

Για να καταδείξει την άποψή της, η van den Ende περιγράφει τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στη Volnovakha, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ. Το κτίριο δεν βομβαρδίστηκε από αέρος, αλλά δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες και ρουκέτες, λέει, επικαλούμενη έναν κάτοικο της Volnovakha.

Η Δύση ισχυρίζεται ότι βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους, αλλά όπως μου είπε μια κυρία, που δούλευε εκεί όλη της τη ζωή και ότι ο Ουκρανός [στρατιωτικός στρατος] –που ήταν κλεισμένος στο νοσοκομείο– βομβάρδισε και κατέστρεψε την εγκατάσταση και το σπίτι της. ήταν δίπλα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Ολλανδή δημοσιογράφο, οι Ανατολικοί Ουκρανοί αντιμετωπίζονται πολύ καλά από τον ρωσικό στρατό και λαμβάνουν τακτικά ανθρωπιστική βοήθεια στις περισσότερες τοποθεσίες. Επιπλέον, οι ντόπιοι λένε ότι επιτέλους νιώθουν προστατευμένοι, προσθέτει.

Σφοδρές μάχες μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των ταγμάτων νεοναζί από τη μία πλευρά και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία πολιτοφυλακών DPR και LPR από την άλλη πλευρά άφησαν πολλά σπίτια ερείπια. Ωστόσο, οι κάτοικοι του Ντονμπάς δεν τα έβαλαν κάτω, τονίζει η δημοσιογράφος.

«Όπως είπε μια γυναίκα: «Είμαστε δυνατοί, μπορούμε να το ξαναχτίσουμε, για να έχουν ειρήνη τα παιδιά και τα εγγόνια μας », σημειώνει η van den Ende.

Η Ρωσία χάνει έναν πόλεμο πληροφοριών;

Ορισμένοι παρατηρητές υποστηρίζουν ότι η Ρωσία χάνει τον πόλεμο πληροφοριών με τη Δύση. Η μηχανή Western Big Media λειτουργεί μέρα και νύχτα με την υποστήριξη της Big Tech, ενώ τα περισσότερα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία είτε έχουν λογοκριθεί είτε έχουν φιμωθεί πλήρως στις δυτικές χώρες.

«Όχι, η Ρωσία δεν χάνει εντελώς τον πόλεμο της πληροφορίας», υποστηρίζει η van den Ende. «Νομίζω ότι εξαρτάται από εμάς, τους λίγους Δυτικούς, να ξυπνήσουμε την πλειοψηφία των Δυτικών που ακόμα κοιμούνται και βομβαρδίζονται με ψεύτικες ειδήσεις και επινοημένες ιστορίες μέρα με τη μέρα».

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η σύγκρουση υποκινείται από τους δυτικούς πολιτικούς καταρχάς, λέει ο Ολλανδός δημοσιογράφος. Σύμφωνα με αυτήν, η Δύση έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα στη Συρία, αλλά τελικά έχασε εκείνον τον πόλεμο.

Ο κόσμος αλλάζει και το δυτικό κατεστημένο δεν έχει ακόμη συμφιλιωθεί με την αναδυόμενη πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, σύμφωνα με την van den Ende. Σημειώνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε την αρχή αυτής της αλλαγής στην ομιλία του στο Μόναχο το 2007.

Αν και οι ελίτ της παγκοσμιοποίησης επέλεξαν να αγνοήσουν τα λόγια του εκείνη την εποχή, είναι πλέον προφανές ότι μια μονοπολική Νέα Παγκόσμια Τάξη έχει φύγει οριστικά, καταλήγει η δημοσιογράφος.

Ἀπό ἐδῶ


Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. Aγαπητή Πελασγική καλησπέρα και καλή A N A Σ T A Σ H . Tίθεται το εξής ερώτημα για τον δυτικό κόσμο : είναι σε θέση να λάβει το μήνυμα της ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αὐτή ἀκριβῶς τήν ἀπορία ἐκφράζουμε πολλάκις,ὅταν διαπιστώνουμε τό πόσο χειραγωγούμενη εἶναι ἡ πλειοψηφία,ἡ συντριπτική πλειοψηφία τῶν δυτικῶν,ἀπό τά κυρίαρχα μμε τῶν παγκοσμιοποιητῶν.

      Εἶναι δύσκολο,πολύ δύσκολο ν᾿ἀντιδράσῃ.Ἴσως ἐν τέλει μεσολαβήσει κάποιο πολύ συνταρακτικό γεγονός πού θά μᾶς κάνῃ νά ἐλπίζουμε σέ κάτι καλλύτερο.

      Καλή Ἀνάσταση καί Καλή Λαμπρή νά ἔχουμε !

      Διαγραφή
    2. Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ Κ.Η.Ι.Χ. .ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ , Η ΙΔΙΚΗ ΜΑΣ , ΕΙΔΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝ , ΟΙ ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ .

      ΧΕΡΕΣΘΕ ΚΑΙ ΑΓΑΛΙΑΣΘΕ !

      Διαγραφή