" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Πάϊατ : Πρέπει νά προσλάβουμε τόν Μητσοτάκη νά δουλέψῃ γιά ἐμᾶς...

 


Ναί,ναί ὅσο καί νά σᾶς φαίνεται ...τραβηγμένο τό εἶπε ὁ Πάϊατ,ἔτσι ἀκριβῶς !

« We Should Hire Mitsotakis To Work For Us!!»

Διαβάζουμε : 

Το τερμάτισε ο Πάιατ: “Φέρτε να προσλάβουμε τον Μητσοτάκη στην Αμερική

Μάλλον σαν … “υπάλληλο” πρέπει να βλέπει ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι ως … πολιτικο! Διαφορετικά δεν εξηγείται η … έκρηξη “ενθουσιασμού” με την απόδοσή του … χθες στο Forum των Δελφών!

Αφού προσπάθησε να εξηγήσει πολλά … αμφιλεγόμενα στην Ουκρανία και ειδικά στην Κριμαία από το 2014 όπου ο πρωταγωνίστησε ο ίδιος ως πρέσβης στο Κίεβο, ο Τζέφρυ Πάιατ (αποχωρεί από την Αθήνα) δήλωσε … “ huge fan του Kυριάκου Μητσοτάκη” και του τρόπου με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση μεταμόρφωσε τη λειτουργία του κράτους με τη χρήση νέων τεχνολογιών και πέτυχε στην πανδημία. “Με ενέπνευσε το να βρίσκομαι στην Ελλάδα, όπου η δημοκρατία ενισχύθηκε” είπε ο Τζέφρι Πάιατ. Μάλιστα πρόσθεσε με χιούμορ ότι επισκεπτόμενοι τη χώρα μας Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν μετά τη γνωριμία τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό: “Πώς να τον προσλάβουμε να δουλέψει για εμάς;”

Ο Αμερικανός πρεσβευτής εξήρε ιδιαίτερα τις πρωτοβουλίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, (δεν τον άφησε παραπονεμένο…) ο οποίος λ.χ. επισκέφθηκε την Μαριούπολη πριν και από τον Γερμανό συνάδελφό του, και τόνισε ότι οι ουκρανικές ακτές είναι μια περιοχή στην οποία η Ελλάδα έχει ρόλο και θα έχει και στο μέλλον, με όσα κάνουμε μαζί στην Αλεξανδρούπολη και αλλού”.

Ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη χώρα μας υπήρξε ενθουσιώδης σε ό,τι αφορά την ελληνο-αμερικανική στρατιωτική συνεργασία, η οποία “στέκει αυτοτελώς, ενώ είναι εδραιωμένη σε μια κοινή στρατηγική αντίληψη για το τι θέλουμε στα Δυτικά Βαλκάνια ή την Βόρεια Αφρική”. 

Επικαλέστηκε δε, ως “διαφήμιση” της ελληνοαμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας, την πρόσφατη άσκηση Ωρίων, όπου “είχαμε όλα τα όπλα και τις επικοινωνίες που οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει, διότι θέλουν μια ισχυρή Ελλάδα που να προβάλλει την ισχύ της στην περιοχή”. Υπενθύμισε άλλωστε ότι η θαλάσσια ζώνη του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας και της ανατολικής Μεσογείου είναι ζωτικής σημασίας και για τη Ρωσία και την Δύση.

Στο θέμα, ωστόσο, του αγωγού East Med ο κ. Πάιατ ήταν επίσης σαφής, αλλά κατά τρόπο που δεν ευχαριστεί απαραιτήτως την Αθήνα.

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για τη συμμετοχή του στη διαδικασία “3+1” (ΗΠΑ συν η τριμερής Αθηνών, Καϊρου, Λευκωσίας), τόσο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και με κυβέρνηση ΝΔ, και τόνισε ότι συνεργασία στον τομέα της ενέργειας συνεχίζεται, ενώ το γεωπολιτικό τοπίο αλλάζει λ.χ. με τις Συμφωνίες του Αβραάμ. ( Πρὄκειται γιά τίς συμφωνίες πού ὑπογράφηκαν τό 2020 μεταξύ ΗΑΕ καί Ἰσραήλ, μέ τήν διαμεσολάβηση τῶν ΗΠΑ. Σχετικῶς ἐδῶ)

Η προτεραιότητα, είπε, είναι να εντοπίσουμε μη ρωσικές πηγές φυσικού αερίου και από αυτή την άποψη η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και μπορεί να παίξει παγκόσμιο ρόλο στην μεταφορά LNG.

Πάντως, το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να φτάσει στην Ευρώπη σε ένα-δύο χρόνια και όχι με ένα σχέδιο όπως ο East Med που θα χρειαστεί επτά χρόνια και τεράστιο προϋπολογισμό.

Το αν μακροπρόθεσμα θα ενταχθεί σε αυτά τα σχέδια η Τουρκία, που άλλωστε ήδη συμμετέχει στον αγωγό ΤΑΡ είναι ένα ερώτημα. Άλλωστε και η ίδια σκέφτεται να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο, επεσήμανε ο κ. Πάιατ.

Ἀπό : helleniscope.com 

Ἀπολαῦστε το !  


Ἡ Πελασγική

8 σχόλια:

  1. Τα ίδια δεν ψυθιριζαν και για το Giωργακη ; ότι θα έχει θέση αδρά αμοιβομενου σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ;δεν θυμάστε;Τώρα το Gιωργακη είναι σαν χαμένο στην Ελλάδα και μπερδεύει τα τοστ με τις σπανακόπιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ὁ Γιωργάκης ἀκόμη ἀκριβοπληρώνεται γιά μία ὀμιλία του,σέ πανεπιστήμια,παγκοσμίως ! Ὁ Κούλης εἶναι τό ἀπόλυτο δεῖγμα δολοπρεπείας ! Γι᾿αὐτό τοῦ τρέχουν τά σάλια τοῦ Πάϊατ !

      Πῶς δήλωσε ; « huge fan » Φανατικός θαυμαστής του !!!

      Μάλιστα...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. Γ.Γ. τού ΝΑΤΟ θέλει να γίνη το "kuli", λέει...
      Μόλις το άκουσαν αυτό, στο ΝΑΤΟ, «πάγωσαν»...

      Διαγραφή
    3. Καί ποῦ ξέρεις,μπορεῖ νά γίνῃ καί αὐτό! Τίποτα ἀπίθανο μέ δαύτους ! Καί βεβαίως διόλου τυχαίως δέν λέει ὅσα λέει ὁ Πάϊατ...

      Καλημέρα ἀγαπητέ Διηνέκη !

      Διαγραφή
  2. Δε χρειάζεται να προσλάβουν κάποιον που *ΗΔΗ* εργάζεται για αυτούς.
    Από φοιτητής στο Χάρβαρντ, είχε επιλεγεί ως μελλοντικός πρωθυπουργός.

    Όπως ο Σα(χλα)μαράς και ο Γοδεφρίγος (Τζέφρι)-Γ.Α.Π.

    Όταν είσαι αποικία τού Αμερικανο-Σιωνισμού,
    πρέπει να έχεις και τούς ανάλογους πρωθυπουργούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ.. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΛΩΣ , Ο κ. ΠΑΕΙ ΑΤΑ ( ΠΑΙΑΤ ) ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ,ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ , ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΟΧΑΙΡΕΤΑΚΙΑ ΚΟΥΛΗ .ΜΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ , ΑΛΛΑ ΘΑ...

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πώς ἔχουμε νά δοῦμε πολλά ἀκόμη. Ἀπό κάθε ἄποψιν μέχρι καί τοῦ Κούλη...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Γεώργιε !

      Διαγραφή