" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Μά τέτοιος φόβος ; !!!


Η Samsung αλλάζει το όνομα των smartphone μετά την έκκληση της Ουκρανίας να «ποινικοποιηθεί» το γράμμα «Z» 

από τον Tyler Durden 

Η νοτιοκορεατική εταιρεία τεχνολογίας Samsung απέσυρε αθόρυβα το γράμμα «Z» από τη νεότερη σειρά αναδιπλούμενων έξυπνων τηλεφώνων της σε πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, πιθανώς από φόβο μήπως συνδεθεί με ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οἱ Ρῶσσοι πρέπει ν᾿ἀγαποῦν τό  Samsung Z

Η Samsung είχε ονομάσει τα νεότερα τηλέφωνα της ως «Galaxy Z Fold 3» και «Galaxy Z Flip 3» και είχε κυκλοφορήσει μια σειρά διαφημιστικού υλικού με το γράμμα «Z» να αναγράφεται στις συσκευές.

 Ωστόσο, τα προϊόντα αναφέρονται πλέον απλώς ως «Galaxy Fold 3» και «Galaxy Flip 3» στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας στις χώρες της Βαλτικής. Η Samsung έχει αφαιρέσει το «Z» από τα τηλέφωνά της σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. 


Τα Z Fold/Flip3 πωλούνται απλώς ως Galaxy Fold3/Flip3. Η αλλαγή μπορεί να οφείλεται στο σύμβολο «Z» που αντιπροσωπεύει τον ρωσικό στρατό κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία. Έχουν εκτυπωθεί και νέα κουτιά λιανικής. 

 Καμία επίσημη δήλωση δεν έχει γίνει από την εταιρεία, ωστόσο «η κορεατική επωνυμία μάλλον απορρίπτει το γράμμα Z σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, λαμβάνοντας υπόψη τις αγορές όπου ισχύει η αλλαγή του ονόματος», σημείωσε η εφημερίδα Android Headlines. 

Παραδόξως, το σύμβολο εξακολουθεί να εμφανίζεται στο μάρκετινγκ εντός της Ουκρανίας τη στιγμή της σύνταξης.. Το γράμμα «Z» που έχει εντοπιστεί στο ρωσικό στρατιωτικό υλικό και για κάποιους έχει φτάσει να συμβολίζει την υποστήριξη προς το Κρεμλίνο, αν και το «Z» δεν έχει υιοθετηθεί επίσημα από τον ρωσικό στρατό. Ενώ και η γερμανική πρεσβεία έγραψε στο Twitter ότι οι δυνάμεις ασφαλείας «παρακολουθούν τη χρήση του συμβόλου» και ότι «όποιος εγκρίνει δημόσια τον πόλεμο μπορεί να υπόκειται σε δίωξη στη Γερμανία»

Ἀπό σχόλιο ἐδῶ

Τί νά πῶ ; Μέχρι καί τά γράμματα τῆς ἀλφαβήτου πῆραν ...κόκκινη κάρτα !!!  Ἤμαρτον ! 


Ἡ Πελασγική

11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,ευτυχώς ζήσαμε τις ωραίες εποχές με την βασική τεχνολογία και χωρίς τις χειροπέδες της σύγχρονης,επίσης χωρίς τόσους πολλούς ηλίθιους σε ολοκληρο τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐτυχῶς!

      Ναί,εὐτυχῶς διότι μποροῦμε καί κάνουμε τήν σύγκρισιν.Ἀξιολογοῦμε τά καλλύτερα καί ποιός ξέρει,ἴσως κληθοῦμε νά τά ἐπαναφέρουμε...

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Bill- Kill !

      Διαγραφή
  2. Σημεία των καιρών , αγαπητή Πελασγική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
    ( βαζω το λινκ απο την σελιδα μου για να διαβασεις το σχόλιο μου)

    https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/03/7.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περιμένω την ανακοίνωση του Hollywood για την απόσυρση των ταινιων Ζορρό

    by the way επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία…
    Ζοροβάβελ Εβραίος Βιβλικός ήρωας

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%96%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CE%BB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντισιμητες που μου καταργειτε το Ζ.
    Αυτο ειναι το (Ζ)ει του κομμουνιστη Γαβρα για τους απλυτους Λαμπρακηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔλα ντέ,δέν ντρέπονται !

      Ἄν τε νά ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ διά ροπάλου ἡ πώλησις βιβλίων καί προβολή τῆς ἐν λόγου ταινίας. Ὁρίστε μας. Ἄκου "Ζ" !!!

      Τί μοῦ θύμισες τώρα μέ τόν Γαβρᾶ ;

      υπάρχει μια ταινία του Γαβρά, που προβλήθηκε το 1970, η οποία είναι παντελώς ΑΓΝΩΣΤΗ στην Ελλάδα, καίτοι παίζουν σ’ αυτήν μεγάλοι ηθοποιοί της εποχής τους (όπως ο –πρωταγωνιστής και του «Ζ»- Υβ Μοντάν, η Σιμόν Σινιορέ κ.α.), έχει κερδίσει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις (Αργυρή Κορδέλα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας από το Ιταλικό Συνδικάτο Κριτικών Κινηματογράφου και βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα Βραβεία Sant Jordi, της Ισπανίας) και συμμετέχει σ’ αυτήν σε -όχι πρωταγωνιστικό, αλλά σε βασικό- ρόλο ένας Έλλην (και αριστερότατος…) ηθοποιός, ο μακαρίτης Βασίλης Διαμαντόπουλος!

      ........Πρόκειται για την έγχρωμη ταινία «L’ aveu» («Η Ομολογία»), γαλλο-ιταλικής παραγωγής και διάρκειας 135 λεπτών.

      ..........Η ταινία- καταγγελία της παρανοίας του σταλινισμού, είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Άρθουρ Λόντον, υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους στην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία του 1951, που έπεσε θύμα σταλινικής εκκαθαρίσεως.

      ( τά γράφαμε τό 2015,ἐδῶ : https://sxolianews.blogspot.com/2015/05/blog-post_22.html )

      Καλησπέρα ἀγαπητέ !

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα αγαπητή Πελασγική,

    επίσης και η μαρκα παπουτσιών New Balance να σταματήσει να έχει το ανάποδο Ζ (δηλ.Ν) στο παπούτσι της...και να το αντικαταστήσει π.χ. με το "λογότυπο" του Τάγματος του Αζόφ (δύο αστραπούλες)...κι όποιος "Ρωσόφιλος" δε "συμμορφώνεται"...να ...πυροβολείται στα ...παπούτσια
    πλάκα πλάκα τους έχω ικανούς (ακόμη και για...πυροβολισμούς) όλους όπου σε προϊόντα που απεικονίζεται το γράμμα Ζ η έστω ανάποδα όπως στα παπούτσια να αντικατασταθούν - ή ακόμη και να αποσυρθούν-(απλά "έτσι με το νόμο") με τίποτα "εκλεκτά" ή (και πάλι δικά τους) φασιστικά "λογότυπα"....

    Υ.Γ. ιδιοκτήτης της New Balance είναι ο ελληνικής καταγωγής James Davis..

    Αντώνης Γερμανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἔ, μᾶλλον Ν εἶναι παρά Ζ. Γιατί νά τό ἀντιστρέψῃ κάποιος ;

      Ὅσο γιά τόν ἰδιοκτήτη,James Davis,ἑβραῖος εἶναι,ἀπό γονεῖς μετανάστες πού κατοικοῦσαν στήν Ἑλλάδα, ὅπως καί ἡ οἰκογένεια Δαυΐδ τῆς 3Ε. Πιθανῶς καί νά ὑπάρχῃ συγγένεια.

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Ἀντώνιε !

      Διαγραφή