" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Ὁ Ζελένσκυ,ὁ Ἰσραηλινός Πρωθυπουργός καί ἡ Ἱερουσαλήμ ...


 Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky πρότεινε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου θα μπορούσαν να διεξαχθούν στην Ιερουσαλήμ.

... είπε επίσης ότι πιστεύει ότι το Ισραήλ μπορεί να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας για τη χώρα του και είπε ότι ελπίζει ότι ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ θα έχει θετική επιρροή στις διαπραγματεύσεις.

Μπένετ,Ζελένσκυ,Ποῦτιν ( φωτό)

«Γενικά υποστηρίζουμε τη διαμεσολάβηση από οποιονδήποτε», είπε σε μια απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τον πιθανό ρόλο του Ισραήλ, που έθεσε ένας δημοσιογράφος της Haaretz . «Αλλά δεν θα αποκαλούσα τον πρωθυπουργό Μπένετ «οποιονδήποτε». Μπορείτε να παίξετε σημαντικό ρόλο γιατί το Ισραήλ είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία».

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί μετανάστες ήταν μεταξύ των ιδρυτών του Ισραήλ, «που έφεραν μαζί τους την ιστορία τους και την επιθυμία τους να χτίσουν μια μεγάλη χώρα, όπως είναι τώρα. Οπότε δεν είναι καθόλου κακό να έχουμε τέτοια διαμεσολάβηση».

Είπε ότι είπε στον Μπένετ ότι δεν πιστεύει ότι θα μπορούσαν να γίνουν διαπραγματεύσεις στη Ρωσία, την Ουκρανία ή τη Λευκορωσία.

«Αυτά δεν είναι μέρη όπου μπορούμε να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συνεννόηση για τον τερματισμό του πολέμου — δεν μιλάω για τεχνικές συναντήσεις αλλά για συναντήσεις μεταξύ ηγετών. Πιστεύω ότι το Ισραήλ μπορεί να είναι ένα τέτοιο μέρος, ειδικά η Ιερουσαλήμ. Νομίζω ότι ναι, και το είπα στον Μπένετ»....

Είπε επίσης ότι η Ρωσία «θα κατακτήσει το Κίεβο μόνο αν μας σκοτώσει όλους

Μιλώντας στις ειδήσεις του Channel 12, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουκρανία Michael Brodsky, ο οποίος επιστρέφει προσωρινά στο Ισραήλ, είπε σχετικά με τις δηλώσεις του Zelensky: «Η ιδέα να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος κορυφής στην Ιερουσαλήμ έχει επίσης τεθεί στο παρελθόν. Εάν μπορεί να συμβάλει, νομίζω ότι φυσικά πρέπει να συμφωνήσουμε και να προωθήσουμε την ιδέα.

..... η Ιερουσαλήμ έχει συμβολική σημασία και νομίζω ότι ο Πρόεδρος Zelensky αναφέρεται ακριβώς σε αυτή τη σημασία...

Νωρίτερα την ίδια μέρα, κορυφαίος σύμβουλος του Ζελένσκι διέψευσε μια αναφορά ότι το Ισραήλ πίεσε τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί μια πρόταση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που θα έβλεπε το Κίεβο να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις για τον τερματισμό της εισβολής της Ρωσίας...

Το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε διπλωματικές προσπάθειες για να προσπαθήσει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Μπένετ να ταξίδεψε στη Μόσχα το περασμένο Σάββατο για μια πολύωρη συνάντηση με τον Πούτιν. Ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που κάθισε με τον Ρώσο πρόεδρο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου...

Το Ισραήλ έχει εδώ και καιρό καλές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία και επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να μεσολαβήσει για μια συμφωνία καθώς προσπαθεί επίσης να περπατήσει σε τεντωμένο σκοινί διατηρώντας τους δεσμούς του και με τις δύο χώρες. Αλλά η σχέση της με το Κίεβο έχει τεταθεί καθώς ο Μπένετ απέφυγε να κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία για τον πόλεμο, αν και ο υπουργός Εξωτερικών Yair Lapid το έκανε...Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα πιέσει το Ισραήλ για περισσότερη υποστήριξη από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της. Ωστόσο, το Ισραήλ επιδιώκει να αποφύγει τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, η οποία έχει ισχυρή παρουσία στη Συρία, όπου το Ισραήλ διεξάγει στρατιωτική δράση εναντίον ομάδων που συνδέονται με το Ιράν... ( ὁλόκληρο το θέμα,ἐδῶ)

Ὅπως καί νά δῆ κανείς τήν Οὐκρανική κρίση,παντοῦ ἀνακατεμμένους θά βρῆ τούς περιουσίους ! Ἔτσι λοιπόν τώρα συνδέουν μία πιθανή λήξη τοῦ πολέμου μέ τό Ἰσραήλ τό ὁποῖο ὁφείλει τήν ἵδρσή του ὡς κράτος καί στούς Οὐκρανούς ἑβραίους. Συνεπῶς εἴτε ἔτσι εἴτε ἀλλιῶς οἱ ἑβραῖοι θά πρωταγωνιστήσουν σέ κάθε περίπτωσιν...

Πῶς τά καταφέρνουν !!! Τά καταφέρνουν ὅμως...




Ἡ Πελασγική

5 σχόλια:

  1. Εχθες θαυμαζα στην Τι-Βι τον μικρο ουκρανο "Χασαν" ο οποιος, τι αθλο εκανε λετε;
    Περπατησε ΜΟΝΟΣ του ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ απο την Ουκρανια στην Σλοβακια;(αν ακουσα καλα) καπου 700 χιλιομετρα περιπου. Ουτε η κοκκινοσκουφιτσα δεν εχει κανει τετοιον τετοιον αθλο. Δεν βρεθηκε κανεις λυκος μεσα απ' τα δαση και τα βουνα να φαει τον μικρο Χασαν.
    Μου θυμιζει τους "κακους" ιρακινους στρατιωτες που στον πρωτο πολεμο στο Ιρακ, το 1991, αρπαζαν τις θερμοκοιτιδες απ το μαιευτηριο πεταγαν τα νεογεννητα μωρα στο "κρυο" πατωμα να πεθανουν κι εστελναν τις θερμοκοιτιδες στο Ιρακ οπως μας αφηγηθει με γοερο κλαμα "νοσοκομα" του νοσοκομειου του Κουβεϊτ.....μονο που οπως απεδειχθει εκ των υστερων και μετα εκατονταδες χιλιαδες νεκρους Ιρακινους, η εν λογω "νοσοκομα" απεκαλυφθει οτι ηταν πριγκηπισσα και κορη του πρεσβη του Κουβείτ στις ΗΠΑ και το αφηγημα της ηταν καραμπινατη εβραϊκη προπαγανδα.

    Και μιας και μιλησα για Ιρακ βλεπω οτι οι "κακοι" Ιρανοι βομβαρδισαν την πρεσβεια των ΗΠΑ στο ........Ιρακ στην λεγομενη "πρασινη" ζωνη.
    Λετε οι εβραιοι που εχουν φαγωθει εδω και χρονια να σπρωξουν τις ΗΠΑ να βομβαρδισει τους Περσες, να αφησουν την ευκαιρια με τον πολεμο στην Ουκρανια να περασει ετσι;

    Ελπιζω ο Πουτιν να 'χει παρει τα μετρα του με δαυτους.


    Απ το στομα του..... Trey Yingst που λεει ΜΟΝΟ την αληθεια. (Που το βρισκεις αυτο το παλληκαρι μια στην Ουκρανια μια στο Ιρακ. Ουτε Κυψελη-Παγκρατι να 'τανε)

    https://www.youtube.com/watch?v=AQIVhT6pZ04

    Καλημερα σε ολους

    Π. Τσιρωνης
    Τζακσονσβιλ
    Φλοριδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ ! ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΝ ΔΕΧΘΗ Ο ΠΟΥΤΙΝ , ΠΑΝΤΩΣ ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ,ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΤΕ !ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΤΙΕΥΣ13 Μαρτίου 2022 στις 9:37 π.μ.

    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ , ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ! ΟΥΦ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί νά συνέλθουν ; Αὐτά εἶναι τά κληρονομικά τους χαρακτηριστικά,δέν τίθεται θέμα διαφοροποιήσεως...


    Καλησπέρα ἀγαπητέ Γεώργιε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή