" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Ἀκυρώνοντας τόν ῥωσσικό πολιτισμό,ἡ Δύσις ἀκυρώνεται καί ἐπιστρέφει στήν βαρβαρότητα...

«Ἀπό τήν βαρβαρότητα στόν Πολιτισμό ἀπαιτεῖται ἕνας αἰῶνας,ἀπό τόν Πολιτισμός στήν βαρβαρότητα χρειάζεται μία ἡμέρα » Will Durant 

Πολλοί έχουν ήδη υποστηρίξει ότι οι περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι βέβαιο ότι θα βλάψουν τη Δύση περισσότερο από ό,τι θα βλάψουν ποτέ τη Ρωσία, μια χώρα που είναι: α) πιο αυτάρκης από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη γη και β) ζει υπό κυρώσεις για πολύ καιρό.

 Περισσότερο από οποιοδήποτε επιχείρημα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη σκληρή πραγματικότητα των υψηλών τιμών ενέργειας που συνδέονται ουσιαστικά με τη σύντομη διεθνή προσφορά λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Εκτός από τις οικονομικές κυρώσεις, η διαδεδομένη τάση ακύρωσης οποιασδήποτε πτυχής της ρωσικής κουλτούρας ανήκει σε μια διαφορετική κατηγορία: Είναι ένα θανατηφόρο πλήγμα για τον Δυτικό Πολιτισμό, τον οποίο, πολλοί υποδεικνύουν πως βρίσκεται ήδη σε θανάσιμη δίνη

Οι οικονομικές κυρώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα οδηγήσουν σύντομα σε αποδολαριοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας με σοβαρά αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για τη Δύση. Αλλά η ακύρωση του ρωσικού πολιτισμού θα χρεοκοπήσει τη Δύση ηθικά, πολιτικά και πολιτιστικά.

«Ἀπό τόν φανατισμό στήν βαρβαρότητα εἶναι μόνον ἔνα βῆμα» Denis Diderot

Αρχικά, επιτρέψτε μου να δώσω μερικά δείγματα ακύρωσης της ρωσικής κουλτούρας διεθνώς:

1.Στη Ρωσία, η Disney και η Warner Bros. έχουν σταματήσει τις προβολές στις αίθουσες των κινηματογράφων.

2.Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ποτοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ έχουν βγάλει τη ρωσική βότκα από τα ράφια τους.

3.Η Metropolitan Opera διέκοψε τους δεσμούς της με έναν από τους διάσημους καλλιτέχνες της επειδή αρνήθηκε να καταγγείλῃ τον Πούτιν.

4.Η Eurovision, η FIFA και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν απαγορεύσει στους Ρώσους να συμμετέχουν στους φετινούς διαγωνισμούς. Σε πολλά αθλήματα δεν γίνονται δεκτοί οι Ρώσοι – αλλά οι «Παραολυμπιακοί Αγώνες»; Αυτοί οι διεφθαρμένοι ηλίθιοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής γνωρίζουν τη θέση τους στον Δυτικό Πολιτισμό; Είναι καιρός οι Αγώνες να επιστρέψουν στην Ελλάδα! Μόνο εκεί θα έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης…

5.Αλλά και στην Ελλάδα η υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη ακύρωσε την επερχόμενη παράσταση της «Λίμνης των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι από το Μπαλέτο Μπολσόι, ίσως την κορυφαία οργάνωση κλασικού μπαλέτου στον κόσμο!! Τι ντροπή για την Ελλάδα!

6.Ένα πανεπιστήμιο στην Ιταλία ακύρωσε μια διάλεξη για τον Ντοστογιέφσκι κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου, αλλά η οργή ήταν τόσο μεγάλη που αναγκάστηκαν να την επαναφέρουν!! Υπάρχουν ακόμα ελπίδες!!

7.Ο Λέων Τολστόι την έχει γλυτώσει μέχρι τώραΔώστε όμως λίγο χρόνο στους ηλίθιους της αμερικανικής και δυτικής διανόησης και στο Χόλιγουντ και θα βρουν λόγους να τον διαγράψουν κι αυτόν!

8.Αλλά το διεθνές βραβείο της βλακείας «Canceling Russia» πηγαίνει στην Federation International Feline για την ακύρωση των ρωσικών γατών από τον διαγωνισμό τους…( ἐμεῖς εἴχαμε γράψει σχετικῶς ἐδῶ

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι αυτό το κύμα «ακύρωσης κουλτούρας» όπως τα δύο προηγούμενα (BLM και η πανδημία) προέρχεται από την αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος, το ίδιο ιδεολογικό πεδίο που πάλεψε για δεκαετίες για την ελευθερία της έκφρασης, τους ίδιους ανθρώπους. (κάποιοι είναι ακόμα ζωντανοί) που υπέφεραν πολλά χρόνια Μακαρθισμού. Σήμερα έχουμε να κάνουμε με έναν νέο Μακαρθισμό, όπως τον ονόμασε ο Ted Galen Carpenter, που σχετίζεται με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου… Αλλά στην περίπτωση του «Cancel Russia», αυτός ο Μακαρθισμός αντικαθιστά τον σοβιετικό φόβο για τη ρωσοφοβία και είναι πολύ λιγότερο αιτιολογημένος από ό,τι ο Μακαρθισμός της δεκαετίας του 1950 όπως εξήγησε ο Tyler Cowen του Bloomberg

 «Ὁποιοσδήποτε μπορεῖ νά εἶναι βάρβαρος ἀπαιτεῖται ὅμως τρομερή προσπάθεια νά παραμείνῃ κάποιος ἕνας πολιτισμένος ἄνθρωπος» leonard Woolf

Όσο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους τυράννους της τεχνολογίας, έχουν ξεπεράσει τα όρια για άλλη μια φορά, για άλλη μια φορά στο πλευρό της φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης.

Κάποιοι θα πρότειναν ότι αυτή ήταν η κατάλληλη απάντηση στις ρωσικές «ωμότητες» στην Ουκρανία. Θα υπενθυμίσω σε εκείνους των οποίων η μνήμη είναι μικρή, τις θηριωδίες των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ με τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου στη Σερβία το 1999. Οι λίγες εκατοντάδες θάνατοι αμάχων μέχρι στιγμής στην Ουκρανία είναι ένα μικρό κλάσμα από αυτούς που «ισοπεδώνουν με βομβαρδισμούς» στο Ιράκ και αλλού… Επιτρέψτε μου να σταματήσω εδώ… Με απλά λόγια, ο Δυτικός Πολιτισμός δεν μπορεί να υπερασπιστεί αξιόπιστα χρησιμοποιώντας τα ίδια βάρβαρα μέσα των δήθεν «βάρβαρων» επικριτών του. Η Δύση έχει βομβαρδίσει για να αφανίσει μέχρι ενός πάρα πολλούς ανθρώπους. Αλλά αυτός ο πολιτιστικός βομβαρδισμός των αντιπάλων ανήκει σε μια νέα κατηγορία και πιθανότατα θα είναι η τελευταία.

Οι πολιτισμοί πεθαίνουν όταν διαβρώνονται τα πολιτιστικά θεμέλια που τους υποστηρίζουν. Ο Δυτικός Πολιτισμός βασίζεται αποκλειστικά στις ατομικές ελευθερίες και κυρίως στην ελευθερία της έκφρασης. Μετά το κίνημα του BLM που  «ακύρωσε την κουλτούρα»  και μετά το πανδημικό τσουνάμι «ακύρωση της ελευθερίας», ο δυτικός πολιτισμός δεν μπορεί να αντέξει ένα (τρίτο σε τρία χρόνια!!) παγκόσμιο κύμα πολιτιστικής ακύρωσης, αυτή τη φορά ενάντια στον «ρωσικό πολιτισμό». Θα είναι η δική της θανατική ποινή! Γιατί; Γιατί κανείς δεν θα ξέρει ποιανού σειρά θα είναι η επόμενη και τι θα ακυρωθεί μετά – τόσο απλά. Ο δυτικός πολιτισμός καθιερώθηκε ως το πλαίσιο που επιτρέπει την απεριόριστη «ελευθερία βάσει των νόμων». Θα ασφυκτιά όταν κυριαρχείται από τον περιορισμό των πιο βασικών ελευθεριών ελλείψει κανενός νόμου!!

Θα κλείσω με τη θαρραλέα απάντηση της Candace Owens:

«Απολύτως αποτρόπαιος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι Ρώσοι στην Αμερική και στο εξωτερικό. Το ότι οι ηγέτες μας και οι κυβερνητικοί θεσμοί μας επιτρέπουν —και κατά καιρούς ζητούν αυτή τη διάκριση μετά την παγκόσμια υστερία του "οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία" είναι αρκετά ενδεικτικό.

Οι ζωές των Ρώσων έχουν σημασία».

Ἀπό : helleniscope.com

Γιά τήν ἀναδημοσίευσιν :

Ἡ Πελασγική

10 σχόλια:

  1. Αγαπητή μου εύχομαι καλορίζικοι!
    Ο Λευκορώσος πρόεδρος πριν λίγες μέρες νομίζω δήλωσε πως σε λίγο καιρό δεν θα θυμάται κανένας τι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία............
    Στα πλαίσια της επικοινωνίας που ξεκίνησα μαζί σου πριν λίγο καιρό με αφορμή το συγκεκριμένο κομμάτι των pink floyd....σήμερα σου δίνω αυτό!
    Δεν το δένουμε....50%-50%....κρατάμε μικρό καλάθι.

    Other Helio Scientists are now discovering what I have found

    https://www.youtube.com/watch?v=tBnatS1A7Gs

    Απλός ανώνυμος σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΤΊΤΛΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΣ

    "ΈΚΤΑΚΤΗ ΕΚΠΟΜΠΉ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎΣ ΥΠΌΤΙΤΛΟΥΣ"

    https://www.youtube.com/watch?v=X_aUYWjmw4o

    ”Καλύτερα να βρεθείς κρεμασμένος γιατί έμεινες πιστός, παρά γιατί πρόδωσες..” Είναι το καταληκτικό επιμύθιο από εκπομπή του πιο μεγάλου εν ζωή σκηνοθέτη της Ρωσίας Νικίτα Μιχάλκοφ για τα γεγονότα στην Ουκρανία.

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΆΣΟΥΝ

    ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΠΌ ΤΟ 2014 ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΝΈΒΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΆΘΑΜΕ ΠΟΤΕ.

    ------

    Πούτιν Συνέντευξη στον Όλιβερ Στόουν

    https://www.youtube.com/watch?v=u-h4QUp_zvw&t=351s

    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΆΣΟΥΝ


    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο εβραιο-καλογερος τους αποκαλυπτει.................
    https://www.realjewnews.com/?p=1531

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥ
    ΒΙΝΤΕΟ με ελληνικούς υπότιτλους
    αναλυτικά για Ζελένσκι και Ουκροναζί

    https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/03/blog-post_0.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐχαριστῶ ἀγαπητέ τόσο ἐσένα ὅσο καί τήν ἀγαπητή Ἀγγελική γιά τό σπουδαῖο πραγματικά,βίντεο-ντοκουμέντο. Τελικῶς ὅσο δέν ἀσχολήθηκε ἡ άνθρωπότητα μέ τά ὅσα συνέβησαν ἐπί 8 χρόνια στήν Ἀνατολική Οὐκρανία, ἀσχοληθήκαμε ὅλες αὐτές τίς τελευταῖες ἡμέρες μετά τήν Ῥωσσική ἐπιχείρησιν στά ἐκεῖ ἐδάφη.

      Καί νά φαντασθῆ κανείς πώς ἦταν δῖπλα μας. Στήν δική μας Ἤπειρον !

      Σᾶς εὐχαριστοῦμε.

      Ἡ ἀνάλογος ἀνἀρτησις ἐδῶ :https://sxolianews.blogspot.com/2022/03/8_14.html

      Καλησπέρα ἀγαπητέ,καλησπέρα ἀγαπητή Ἀγγελική !

      Διαγραφή
    2. https://katakomviki-ecclesia.blogspot.com/2022/03/59.html

      δες κι εδω Ευαγγελία πως την πάτησαν απο τον στρατηγό άνεμο
      χαχαχαχα

      Διαγραφή
    3. Καλά μιλᾶμε δεν ἔχουν ἴχνος ντροπῆς ! Ἤμαρτον !!!

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  5. https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/vomvardisan-me-vallistikous-pyraylous-amaxous-sto-ntonetsk-oi-oukranoi-vinteo/


    κι επίσημα βομβαρδισμοί σε άμαχο πληθυσμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ποια ελευθερία του Δυτικού πολιτισμού αναφέρεται;
    “Όσο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους τυράννους της τεχνολογίας, έχουν ξεπεράσει τα όρια για άλλη μια φορά, για άλλη μια φορά στο πλευρό της φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης.”

    Το ίδιο κάνει η Δύση από την εποχή της “Γαλλικής επανάστασης”, της κουμούνας του Παρισιού και της “Ρωσικής επανάστασης”. Τα εγκλήματα της αριστεράς τα κρύβει κάτω από το χαλί και υπερμεγιστοποιεί τα εγκλήματα της δεξιάς που απλώς αμύνεται ενάντια στην δολοφονική αριστερά.
    Εμείς εδώ στην Δύση και ιδίως οι Ελληνες δεν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα.

    Κατά την διάρκεια της “Ρωσικής επανάστασης” βασανίζονταν δολοφονούνταν εκατομμύρια Χριστιανοί συνάνθρωποί μας εξαιτίας της κομμουνιστικής ιδεολογίας και ο πρωθυπουργός μπεν σελόν δήλωνε πως ο κομμουνισμός είναι καλός . Το ΚΚΕ , έλεγε , είναι προδοτικό κόμμα όχι η κομμουνιστική ιδεολογία του.
    Η δε “αντικομμουνιστική” Δύση αποδεχόταν τα βραβεία ειρήνης λένιν και στάλιν!
    (Εννοείται πρώτοι και καλλίτεροι μεταξύ αυτών οι ήρωες των Ελλήνων Κώστας Βάρναλης, Μανώλης Γλέζος, Γιάννης Ρίτσος, Μίκης Θεοδωράκης, Χαρίλαος Φλωράκης.)
    Μιλάμε για την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας! Στους δολοφόνους βραβεία ειρήνης! Χωρίς κανείς μα κανείς άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών να τολμήσει να ομολογήσει την αλήθεια.
    (Οσοι μιλούσαν και μιλάνε είναι ελάχιστοι και αποδιοπομπαίοι χουντικοί από το σύστημα που μας κυβερνά).

    “Οι λίγες εκατοντάδες θάνατοι αμάχων μέχρι στιγμής στην Ουκρανία είναι ένα μικρό κλάσμα από αυτούς που «ισοπεδώνουν με βομβαρδισμούς» στο Ιράκ και αλλού…”
    Οι ελάχιστες θανατικές καταδίκες του καθεστώτος Μεταξά και Παπαδόπουλου …καταλαβαίνεται τι θέλω να γράψω ας μην συνεχίσω.

    Που είναι λοιπόν το περίεργο; Ποία η διαφορά; Απλά τώρα υπάρχει το διαδίκτυο και φτάνει – στα αυτιά ελαχίστων – η αντίθετη άποψη. Αυτό είναι όλο. Και αυτό για να είμαστε απασχολημένοι στα πληκτρολόγια όσοι διαφωνούμε με αυτούς που μας παραμυθιάζουν. Είτε Δυτικόφιλοι είτε Ρωσόφιλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικῶς τό ἔχω γράψει ἀπό τήν ἀρχή τῆς Οὐκρανικπης κρίσης : « ἐμεῖς εἴμαστε μέ τήν πολιτιστική παράδοσι».( https://sxolianews.blogspot.com/2022/02/blog-post_48.html)

      Τό σημερινό θέμα,μέ τό βίντεο τοῦ Μιχάλκωφ ( https://sxolianews.blogspot.com/2022/03/8_14.html),νομίζω πώς ἀποδεικνύει ἀκριβῶς αὐτό πού ὑποστήριξα ἀπό τήν ἀρχή.

      Συνεπῶς γιά ἐμένα δέν τίθεται θέμα διαφωνίας δυτικοφίλων-ρωσσοφίλων...

      Δέν κλείνω τά μάτια οὔτε γιά ὅ,τι ἔγινε στό παρελθόν,οὔτε γιά ο,τι γίνεται σήμερα ἤ θά γίνῃ στό μέλλον ἀπό τούς ἀριστερούς.
      Δεξιά καί ἀριστερά εἶναι ἁπλῶς τό γνωστότατο παραμύθι τῶν ἐξουσιαστῶν πού βασίζεται στό δόγμα τους «διαίρει καί βασίλευε».

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή