" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Βλαντιμίρ Ποῦτιν : «Καμμία ἄλλη ἐπιλογή»: Ἀπό τήν ὁμιλία τοῦ Ποῦτιν ὅταν κήρυξε τόν πόλεμο

 Το πρωί της επιχείρησης της Ρωσίας, της 24ης Φεβρουαρίου, για τον καθαρισμό της Ουκρανίας,

ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγησε το σκεπτικό και τους στόχους της Ρωσίας.

Αυτά δεν έχουν αναφερθεί στα δυτικά μέσα ενημέρωσης τα οποία είναι πλέον απλώς κρατική προπαγάνδα. Όπως όλα τα δυτικά θεσμικά όργανα, η δημοσιογραφία δεν έχει καμία απολύτως αξιοπιστία. Υπό αυτό το πρίσμα, δημοσιεύω αποσπάσματα από την ομιλία του Πούτιν.

Με ηθικούς όρους, η Δύση απέρριψε την θρησκεία, ασπάστηκε τον σατανισμό και προκάλεσε έναν φρικτό Βιβλικό απολογισμό.

πηγή

Βλαντιμίρ Πούτιν : «Καμία άλλη επιλογή»: Από την ομιλία του Πούτιν όταν κήρυξε τον πόλεμο

(Αποσπάσματα αυτής,από το henrymakow.com)

« Επί 30 χρόνια προσπαθούμε επίμονα και υπομονετικά να καταλήξουμε σε συμφωνία με τις κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ για τις αρχές της ίσης και απαραβίαστης ασφάλειας στην Ευρώπη.

Ως απάντηση στις προτάσεις μας, αντιμετωπίζαμε συνεχώς είτε κυνική εξαπάτηση και ψέματα, είτε προσπάθειες πίεσης και εκβιασμού, ενώ το ΝΑΤΟ, παρά τις διαμαρτυρίες και τις ανησυχίες μας, συνέχιζε να επεκτείνεται σταθερά. Η πολεμική μηχανή κινείται και, επαναλαμβάνω, πλησιάζει τα σύνορά μας.»

» Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, άρχισε η αναδιοργάνωση του κόσμου και οι κανόνες του διεθνούς δικαίου -η ανάπτυξη των κυρίων, των βασικών. που υιοθετήθηκαν στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και εδραίωσαν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμά του - άρχισε να παρεμποδίζει τον αυτοαποκαλούμενο νικητή του Ψυχρού Πολέμου.

...Η ευφορία από την απόλυτη ανωτερότητα, ένα είδος σύγχρονου απολυταρχισμού και το χαμηλό επίπεδο γενικής κουλτούρας και αλαζονείας των υπευθύνων λήψης αποφάσεων [οδήγησαν] σε αποφάσεις που προετοιμάστηκαν, υιοθετήθηκαν και προωθήθηκαν, που ήταν ωφέλιμες μόνο για τους ίδιους. Η κατάσταση άρχισε να εξελίσσεται σύμφωνα με ένα διαφορετικό σενάριο.

Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για παραδείγματα.

Πρώτον, με χωρίς καμία έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, πραγματοποίησαν μια αιματηρή στρατιωτική επιχείρηση κατά του Βελιγραδίου, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη και πυραύλους ακριβώς στο κέντρο της Ευρώπης. [Πραγματοποίησαν] συνεχείς βομβαρδισμούς πολλών εβδομάδων,πόλεων και κρίσιμων υποδομών. Πρέπει να υπενθυμίσουμε αυτά τα γεγονότα, καθώς σ᾿ορισμένους δυτικούς συναδέλφους δεν τους αρέσει να θυμούνται αυτά τα γεγονότα, και όταν μιλάμε για αυτό, προτιμούν να μην επισημαίνουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αλλά τις συνθήκες που ερμηνεύουν όπως τους συμφέρει...

» Μετά ήρθε η σειρά του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας.Η παράνομη χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά της Λιβύης, η ανατροπή όλων των αποφάσεων που έλαβε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Λιβυκό ζήτημα οδήγησε στην πλήρη καταστροφή του κράτους, στην εμφάνιση μιας μεγάλης εστίας διεθνούς τρομοκρατίας, σε μια ανθρωπιστική καταστροφή και εμφύλιο πόλεμο που δεν έχει τελειώσει μέχρι σήμερα. Η τραγωδία, στην οποία καταδίκασαν εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια ανθρώπους όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά σε όλη αυτή την περιοχή, οδήγησε σε ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη.

»Εξασφάλισαν παρόμοια μοίρα για τη Συρία. Οι στρατιωτικές δραστηριότητες του δυτικού συνασπισμού στο έδαφος αυτής της χώρας χωρίς τη συγκατάθεση της συριακής κυβέρνησης ή την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι παρά επιθετικότητα, παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας.

»Ωστόσο, ανάμεσα σ᾿αυτά, υπάρχει ξεχωριστή θέση για την εισβολή στο Ιράκ, η οποία πραγματοποιήθηκε επίσης χωρίς νομική βάση. Ως πρόσχημα, προέβαλαν δήθεν αξιόπιστες πληροφορίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την παρουσία όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ. απόδειξη αυτού, δημόσια, μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τίναξε ένα είδος δοκιμαστικού σωλήνα με λευκή σκόνη, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι αυτό είναι ένα χημικό όπλο που αναπτύσσεται στο Ιράκ. Και μετά αποδείχθηκε ότι όλα αυτά ήταν μια φάρσα, μια μπλόφα: δεν υπήρχαν χημικά όπλα στο Ιράκ».

»Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξαν υποσχέσεις στη χώρα μας να μην επεκταθεί το ΝΑΤΟ ούτε μια ίντσα προς τα ανατολικά. Επαναλαμβάνω - μας εξαπάτησαν, με άλλα λόγια, απλώς μας κορόιδεψαν.Ναι, μπορείτε συχνά να ακούσετε ότι η πολιτική είναι μια βρώμικη δουλειά. Ίσως [αυτό είναι έτσι], αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό. Άλλωστε, μια τέτοια συμπεριφορά εξαπάτησης έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με τις αρχές των διεθνών σχέσεων, αλλά κυρίως με τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες ηθικής. Πού είναι εδώ η δικαιοσύνη και η αλήθεια; Μόνο ολοκληρωτικά ψέματα και υποκρισία...

»Παρ' όλα αυτά, τον Δεκέμβριο του 2021 επιχειρήσαμε για άλλη μια φορά να συμφωνήσουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στις αρχές της διασφάλισης της ασφάλειας στην Ευρώπη και της μη επέκτασης του ΝΑΤΟ. ήταν μάταιη. Η θέση των ΗΠΑ δεν άλλαξε. Δεν θεώρησαν απαραίτητο να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία για αυτό το σημαντικό για εμάς θέμα, συνεχίζοντας να επιδιώκουν τους δικούς τους στόχους και αδιαφορώντας για τα συμφέροντά μας».

» Όσον αφορά τη στρατιωτική σφαίρα, σήμερα, η σύγχρονη Ρωσία, ακόμη και μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και την απώλεια σημαντικού μέρους της ικανότητάς της, είναι μια από τις πιο ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο και διαθέτει ορισμένα πλεονεκτήματα σε μερικούς από τους νεότερους τύπους των όπλων. Από αυτή την άποψη, κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι μια άμεση επίθεση στη χώρα μας θα οδηγήσει σε ήττα και φρικτές συνέπειες για κάθε πιθανό επιτιθέμενο».

» Καθώς το ΝΑΤΟ επεκτείνεται προς τα ανατολικά, κάθε χρόνο που περνά, η κατάσταση για τη χώρα μας γίνεται χειρότερη και πιο επικίνδυνη. Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες η ηγεσία του ΝΑΤΟ μιλά ανοιχτά για την ανάγκη επιτάχυνσης, επιβολής της προόδου του για υποδομές της συμμαχίας μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας. Δηλαδή διπλασιάζουν τη θέση τους. Δεν μπορούμε πλέον απλώς να παρακολουθούμε ό,τι συμβαίνει. Θα ήταν απολύτως ανεύθυνο εκ μέρους μας.

» Η περαιτέρω επέκταση της υποδομής του ΝΑΤΟ και η έναρξη της στρατιωτικής ανάπτυξης στα εδάφη της Ουκρανίας είναι απαράδεκτα για εμάς. Το πρόβλημα, φυσικά, δεν είναι το ίδιο το ΝΑΤΟ - είναι μόνο ένα όργανο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Το πρόβλημα είναι ότι στα γειτονικά εδάφη σε εμάς (δηλαδή την Ουκρανία) - εδάφη που ήταν ιστορικά δικά μας, τονίζω - δημιουργείται μια εχθρότητα απέναντί ​​μας «αντι-Ρωσική», τίθεται υπό πλήρη εξωτερικό έλεγχο· εποικίζεται εντατικά από τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών του ΝΑΤΟ και εφοδιάζεται με τα πιο σύγχρονα όπλα.

» Για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, αυτή είναι η λεγόμενη πολιτική περιορισμού της Ρωσίας, [η οποία φέρνει] προφανή γεωπολιτικά οφέλη. Και για τη χώρα μας, αυτό είναι τελικά ζήτημα ζωής και θανάτου, ζήτημα του ιστορικού μας μέλλοντος ως λαός. Και αυτό δεν είναι υπερβολή - είναι αλήθεια. Αυτή είναι μια πραγματική απειλή όχι μόνο για τα συμφέροντά μας, αλλά για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας, την κυριαρχία του. Αυτή είναι η ίδια η κόκκινη γραμμή για την οποία έχουν συζητηθεί πολλές φορές. Την διέσχισαν.

» Σχετικά με την κατάσταση στο Ντονμπάς. Βλέπουμε ότι οι δυνάμεις που πραγματοποίησαν πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014, κατέλαβαν την εξουσία και την κρατούν μέσω ψευδών εκλογικών διαδικασιών, έχουν παραιτηθεί από την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης. Για οκτώ χρόνια, για οκτώ ολόκληρα χρόνια, κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να επιλύσουμε την κατάσταση με ειρηνικά, πολιτικά μέσα. Όλα ήταν μάταια.

» Όπως είπα στην προηγούμενη ομιλία μου, δεν μπορεί κανείς να δει τι συμβαίνει εκεί χωρίς κανένα έλεος. Απλώς δεν γίνεται να αντέξουμε άλλο όλο αυτό. Είναι απαραίτητο να σταματήσει αμέσως αυτός ο εφιάλτης - η γενοκτονία κατά των εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν εκεί, που βασίζονται μόνο στη Ρωσία, μόνο σε εμάς. Αυτές οι φιλοδοξίες, τα συναισθήματα, ο πόνος των ανθρώπων είναι το κύριο κίνητρο για να λάβουμε την απόφαση να αναγνωρίσουμε τις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς.


» Αυτό που νομίζω ότι είναι σημαντικό να τονιστεί περαιτέρω είναι ότι οι κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ, προκειμένου να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους, υποστηρίζουν ακραίους εθνικιστές και νεοναζί στην Ουκρανία, οι οποίοι, με τη σειρά τους, δεν θα συγχωρήσουν ποτέ τους κατοίκους της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης που επέλεξαν την επανένωση. με τη Ρωσία.

» Φυσικά, θα τρυπώσουν στην Κριμαία, όπως στο Ντονμπάς, για να σκοτώσουν, όπως οι συμμορίες Ουκρανών εθνικιστών, συνεργοί του Χίτλερ, που σκότωσαν ανυπεράσπιστους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Διεκδικούν ανοιχτά μια σειρά από άλλα ρωσικά εδάφη.

» Η εξέλιξη των γεγονότων και οι εισερχόμενες πληροφορίες δείχνουν ότι η σύγκρουση της Ρωσίας με αυτές τις δυνάμεις είναι αναπόφευκτη. Είναι μόνο θέμα χρόνου: ετοιμάζονται, περιμένουν την κατάλληλη στιγμή. Τώρα ισχυρίζονται επίσης ότι αποκτούν πυρηνικά όπλα. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό».

» Δεν μας άφησαν άλλη επιλογή για να προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας, πέρα από αυτή που θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε σήμερα. Η κατάσταση απαιτεί να λάβουμε αποφασιστική και άμεση δράση. Οι λαϊκές δημοκρατίες του Ντονμπάς στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα για βοήθεια.

» Από αυτή την άποψη,... αποφάσισα να ξεκινήσω μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Στόχος είναι να προστατέψω ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια. Και γι' αυτό θα επιδιώξουμε την αποστρατικοποίηση και την αποναζοποίηση της Ουκρανίας, καθώς και την προσαγωγή στη δικαιοσύνη όσων διέπραξαν πολυάριθμα αιματηρά εγκλήματα κατά αμάχων, συμπεριλαμβανομένων πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

» Τα σχέδιά μας δεν περιλαμβάνουν την κατάληψη ουκρανικών εδαφών. Δεν πρόκειται να επιβάλουμε τίποτα σε κανέναν με το ζόρι. ..Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν προκύπτει από επιθυμία καταπάτησης των συμφερόντων της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού. Σχετίζεται με την προστασία της ίδιας της Ρωσίας από αυτούς που πήραν την Ουκρανία όμηρο και προσπαθούν να τη χρησιμοποιήσουν εναντίον της χώρας μας και του λαού της...».

» Τώρα μερικά σημαντικά, πολύ σημαντικά λόγια για όσους μπορεί να μπουν στον πειρασμό να παρέμβουν στα τρέχοντα γεγονότα. Όποιος προσπαθήσει να μας εμποδίσει ή να απειλήσει τη χώρα μας ή τον λαό μας, πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι άμεση και θα σας οδηγήσει σε συνέπειες που δεν έχετε αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία σας. Είμαστε έτοιμοι για κάθε τροπή των γεγονότων. Όλες οι απαραίτητες αποφάσεις σχετικά με αυτό το θέμα έχουν ληφθεί. Ελπίζω να εισακουστώ ».

-----

Ἀπό ἐδῶ

Ὄφειλα νά δημοσιεύσω τά παραπάνω πού ἀποτελοῦν τήν αἰτιολόγηση τῆς Ῥωσσικῆς ἐπιχειρήσεως στήν Οὐκρανία,ἀπό τό στόμα τοῦ ἰδίου τοῦ Προέδρου τῆς Ῥωσσίας,Βλαδιμήρου Ποῦτιν,γιά ἕναν ἁπλό λόγο : ἐπεί δή ἀξίζει ἱστορικῶς νά καταγράψουμε τούς λόγους γιά τούς ὁποίους στηρίζουμε τήν κίνησιν τῆς Ῥωσσίας. Εἶναι θέμα ἠθικόν, ἀποδόσεως τοῦ δικαίου καί ὑπερασπίσεως ἀξιῶν. 

Κι᾿ἐλπίζω νά μήν διαψευστῶ...


Ἡ Πελασγική 

7 σχόλια:

  1. Δεν θα διαψευσθής Πελασγική. Ουδείς από εμάς θα διαψευσθή.
    Οι Ρως, είναι εξευγενισμένη φυλή, από τους Βυζαντινούς.
    Τουναντίον, οι Χάζαροι, είναι γνοφώδεις οντότητες. Το πύον τής Οικουμένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εἴθε,Διηνέκη !

      Προσωπικῶς βασίζομαι στήν δυνατή τους Πίστιν.Τό ὅτι πέρασαν 70 χρόνια μέ τούς μπολσεβίκους καί ἐπέζησε ἡ Πίστις τους,αὐτό ἀπό μόνο του σημαίνει τόσα πολλά !

      Ναί ὅπως τό γράφεις : «Οι Ρως, είναι εξευγενισμένη φυλή, από τους Βυζαντινούς.»

      Καλησπέρα Διηνέκη !

      Διαγραφή
    2. Την Ρωσίδα γιαγιά δες Πελασγική: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/apisteyto-giagia-stayronei-ta-rosika-armata-maxis-pou-mpainoun-stin-oukranias-vinteo/
      ==========================
      ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ «ΠΙΣΤΕΥΩ ΩΣ ΡΩΣΟΣ ΧΩΡΙΑΤΗΣ»;

      Διαγραφή
    3. Ὄχι αὐτή καθ᾿αὐτή τήν φρᾶσιν.Ὅμως ἀπό ταινίες πού ἔχω ᾿δεῖ,ἀλλά καί ἀνάλογες ἱστοσελίδες ῥωσσικές,ἡ πίστις αὐτῶν τῶν ἀνθρώπων εἶναι ἀξιοθαύμαστος !

      Εἰδικῶς τῶν ἁπλῶν ἀνθρώπων τῆς ῥωσσικῆς ἐπαρχίας !

      Θἀ ἔλεγα μάλιστα,σχεδὀν ὅλων τῶν σλαυϊκῶν χωρῶν,οἱ λαοί ἔχουν αὐτό τό χαρακτηριστικό: τήν δυνατή Πίστιν στήν Ὀρθοδοξία !

      Διαγραφή
  2. Και ενα θετικο νεο απο τον πολεμο στην Ουκρανια.

    Η "δημοσιογραφος" Μαρινα Ομπσενικοβα τρουπωσε (οπως θαλεγε κι ο μακαριτης ο Βουτσας) σε τηλεοπτικο σταθμο κρατουσα ενα κομματι χαρτονι, διαμαρτυρομενη για τον πολεμο.
    Απ οτι υποψιαζομαι και απ την φωτογενεια της, η...δημοσιογραφος θα κανει λαμπρη καριερα στην δυση. Ηδη ο Μακρον την προσκαλεσε στην Γαλλια για περαιτερω ...διαμαρτυριες.
    Αλλα μαλλον λογω φωτογενειας θα την παραλαβουν οι ειδικοι του Χολλυγουντ και θα της προσφερουν συμβολαια για ερωτικες ταινιες.

    Δεν ξερω αν θα την καλεσει και ο Μακης, οπως ειχε καλεσει πριν καιρο την 24χρονη "παθουσα" απ την Θεσσαλονικη.


    Π. Τσιρωνης
    Τζακσονσβιλ, Φλοριδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις ποιοί ἔχουν τήν ...ἰκανότητα νά τρουπώνουν,γενικῶς,ἔτσι; Συνεπῶς καμμία ἀμφιβολία γιά τό ...λαμπρό της μέλλον !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου Π. !

      Διαγραφή