" ...μητρός τε καί πατρός καί τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερόν ἐστιν πατρίς καί σεμνότερον καί ἁγιώτερον καί ἐν μείζονι μοίρᾳ καί παρά θεοῖς καί παρ᾽ ἀνθρώποις τοῖς νοῦν ἔχουσι..." Σωκράτης

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ἀνθρώπινες ἀσπίδες οἱ ἄμαχοι γιά τόν Οὐκρανικό στρατό τῶν νεοναζί

" Σύμφωνα με τα αρχεία μας, 200 χιλιάδες άμαχοι είναι παγιδευμένοι μόνο στη Μαριούπολη και κρατούνται υπό την απειλή όπλων από το τάγμα του Αζόφ. Η ανθρωπιστική κατάσταση στις πόλεις επιδεινώνεται ραγδαία." ... Πολλοί Ουκρανοί κατέφυγαν στη Ρωσία. Οι ρωσοκρατούμενες πόλεις είναι ειρηνικές.

«Δεν θέλω να γίνω ασπίδα»: άνθρωποι που έχουν κολλήσει στο Χάρκοβο λένε ότι έχουν βαρεθεί να είναι η κάλυψη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 

Δήλωση του Μόνιμου Αντιπροσώπου Vassily Nebenzia στην ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία

(Αποσπάσματα από henrymakow.com)

Κυρία Πρόεδρε,

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών μας κατηγόρησε ότι δεν τηρούμε τις υποχρεώσεις μας για τη δημιουργία ασφαλών ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Ας το λύσουμε αυτό.

Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι απειλή για τους αμάχους στην Ουκρανία δεν αποτελεί ο Ρώσος στρατός που δεν στοχεύει τις πολιτικές υποδομές, αλλά οι Ουκρανοί ριζοσπάστες και οι νεοναζί που κρατούν ομήρους τον πληθυσμό πολλών πόλεων. Χρησιμοποιώντας τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα, δεν τους αφήνουν να βγουν από τις πόλεις, ακόμη και παρά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και τις εκεχειρίες που έχουν κανονίσει οι ρωσικές δυνάμεις. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί με πολλά παραδείγματα. ( Ἔτσι ἀκριβῶς εἶναι. Ὅπως τό βίντεο πού μᾶς ἔδωσε μέ σχόλιό της,ἐδῶ,ἡ "Κατακομβική Ἐκκλησία", ἀπό τήν ἀνάρτησίν της : ΝΕΟΝΑΖΙ εμποδίζουν ΑΜΑΧΟΥΣ να φύγουν από Ουκρανική πόλη. Παρακολουθεῖστε το.) 

Στις 4 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας I.Vereshchuk διαπραγματεύτηκαν τις παραμέτρους των ανθρωπιστικών διαδρόμων από τη Μαριούπολη στο Zaporozhye και από το Volnovakh στο Denepropetrovsk. Θα έπρεπε να είχαν ανοίξει στις 10 το πρωί στις 5 Μαρτίου. Όπως ζήτησε το Κίεβο, εκπρόσωποι της ΔΕΕΣ προσκλήθηκαν στις περιοχές των ανθρωπιστικών περασμάτων. Η ρωσική πλευρά ήταν έτοιμη να παράσχει ολοκληρωμένη βοήθεια για τη διατήρηση της ασφάλειας κατά τη διάρκεια της εκκένωσης. Ενημερώσαμε σχετικά τη Γραμματεία του ΟΗΕ εν ευθέτω χρόνω.

Ωστόσο, οι Ουκρανοί ριζοσπάστες που βρίσκονταν στη Μαριούπολη παραβίασαν αυτή τη συμφωνία. Όπως το παίρνουμε από μια αναχαιτισμένη επικοινωνία δύο διοικητών του τάγματος Azov, οι ριζοσπάστες στο Volnovakh έλαβαν εντολή να γονατίσουν όσους κατευθύνονταν προς τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Όσοι τόλμησαν να φύγουν από τη Μαριούπολη με δικό τους κίνδυνο και ρίσκο, πυροβολήθηκαν από Ουκρανούς Ναζί στα σημεία ελέγχου όταν προσπαθούσαν να βγουν από την πόλη. Και πάλι, υπάρχουν πολλά βίντεο που το αποδεικνύουν.

Σύμφωνα με τα αρχεία μας, 200 χιλιάδες πολίτες είναι παγιδευμένοι μόνο στη Μαριούπολη και κρατούνται υπό την απειλή όπλου από το τάγμα του Αζόφ. Η ανθρωπιστική κατάσταση στις πόλεις επιδεινώνεται ραγδαία. Όσο για τους ανθρωπιστές που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν, δεν μπορούν να μπουν εκεί και να αποτρέψουν την εκτυλισσόμενη καταστροφή. Οι άνθρωποι σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας που έχουν αποκλειστεί από εθνικιστικά τάγματα βρίσκονται στην ίδια απελπιστική κατάσταση.

Οι Ουκρανοί ριζοσπάστες δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο μέρα με τη μέρα πιο ευδιάκριτα. Οι ντόπιοι αναφέρουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πέταξαν έξω το προσωπικό του νο1 μαιευτηρίου της πόλης της Μαριούπολης και έστησαν ένα πυροβολείο εντός των εγκαταστάσεων. Εξάλλου, κατέστρεψαν ολοσχερώς έναν από τους παιδικούς σταθμούς της πόλης.

Επιπλέον, η ουκρανική πλευρά αρνείται σθεναρά να συνεργαστεί όσον αφορά την εκκένωση αμάχων από το Χάρκοβο και το Σούμι.

Λαμβάνοντας υπόψη την θλιβερή ανθρωπιστική κατάσταση και την απότομη επιδείνωση της στο Κίεβο, το Χάρκοβο, το Σούμι και τη Μαριούπολη, καθώς και κατόπιν προσωπικού αιτήματος του Προέδρου της Γαλλίας Ε. Μακρόν προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας Β. Πούτιν, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι στις 10.00 π.μ. στις 7 Μαρτίου 2022, θα ξεκινήσει μια εκεχειρία και θα ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι από το Κίεβο, τη Μαριούπολη και το Σούμι για να διευκολυνθεί η έξοδος τόσο στο έδαφος της Ρωσίας (για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υλικοτεχνικά αξιόπιστη διαδρομή) όσο και στο έδαφος της Ουκρανίας .

Χθες το απόγευμα, αυτές οι πληροφορίες κοινοποιήθηκαν στο Κίεβο, στους εξειδικευμένους μηχανισμούς του ΟΗΕ, του ΟΑΣΕ, της ΔΕΕΣ ( Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού) και άλλων διεθνών οργανισμών μέσω όλων των διαθέσιμων πόρων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των ΜΜΕ.

Λάβαμε την επίσημη απάντηση του Κιέβου μόνο στις 07:10 π.μ. ώρα Μόσχας και αγνόησε τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς τη Ρωσία. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ουκρανίας I.Vereshchuk διευκρίνισε σε επίσημη δήλωση, χαρακτηρίζοντας την πρόταση για άνοιγμα ανθρωπιστικών διόδων που οδηγούν στη Ρωσία "παράλογη και απαράδεκτη".

Είναι σαφές για εμάς ότι το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να αποτρέψει την έξοδο αμάχων και ξένων πολιτών στη Ρωσία με κάθε δυνατό τρόπο, από το φόβο ότι μόλις απελευθερωθούν, οι άνθρωποι θα πουν σε όλους την αλήθεια για τις πράξεις των Ουκρανών ριζοσπαστών.

Στην πραγματικότητα,οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τους ριζοσπάστες, το κάνουν ήδη - λένε την αλήθεια για απειλές, εκβιασμό, σωματική βία, πυροβολισμούς αμάχων και ξένων για να σκοτώσουν. Για παράδειγμα, επιτρέψτε μου να παραθέσω τον δήμαρχο του Σούμι, κ. Oleksandr Lysenko, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση σήμερα από κοινού με έναν διοικητή εθνικιστικού τάγματος: «Δεν θα υπάρχουν πράσινοι διάδρομοι, κανένας άμαχος δεν θα βγει στη Ρωσία και όσοι επιχειρούν κάνοντας αυτό θα πυροβοληθεί».

Ενώ λένε ότι οι Ουκρανοί άμαχοι δεν μπορούν να διαφύγουν στη Ρωσία, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι αγνοούν το γεγονός ότι οι Ουκρανοί πρόσφυγες είναι ήδη παρόντες στις ρωσικές περιοχές. Περισσότεροι από 168.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει στη Ρωσία από τις περιοχές της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, μεταξύ των οποίων 43.469 παιδιά. Τις τελευταίες 24 ώρες, συνολικά 5.550 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, μεταξύ των οποίων 740 παιδιά.

19.256 προσωπικά οχήματα διέσχισαν τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένων 900 προσωπικών οχημάτων τις τελευταίες 24 ώρες.

Οργανώνουμε εγκαταστάσεις προσωρινής διαμονής, όλες είναι έτοιμες να συνεργαστούν μεμονωμένα με πολίτες που φτάνουν από την Ουκρανία.

Δυστυχώς, πολιτικοποιούνται και ζητήματα εκκένωσης από άλλες περιοχές, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την ανθρωπιστική βοήθεια.

Συγκεκριμένα, το αίτημα της Ουκρανίας (που διατυπώθηκε λιγότερο από 3 ώρες πριν από το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων) να οργανώσει την εκκένωση από έναν αριθμό οικισμών που ελέγχονται από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται παράλογο. Κανένας από τους κατοίκους αυτών των οικισμών δεν έδειξε προθυμία να φύγει.

Ζουν ειρηνικά στα σπίτια τους, τίποτα δεν τους απειλεί. Παράλληλα με αυτό, μας ζητείται να οργανώσουμε εκκένωση πληθυσμού από πόλεις που ελέγχονται μέχρι στιγμής από εθνικιστικά τάγματα.

Τέλος, καλούμαστε να παραδώσουμε ουκρανικά φερόμενα ανθρωπιστικά φορτία στη Μελιτόπολη και στο Μπερντιάνσκ της περιοχής Zaporozhye και στην πόλη Kherson. Αυτό φαίνεται επίσης κυνικό όσον αφορά τους κατοίκους αυτών των πόλεων, επειδή επί του παρόντος αυτές οι περιοχές βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και ο πληθυσμός ζει την ειρηνική ζωή του, ενώ προμηθεύεται ό,τι χρειάζεται, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπιστικής βοήθειας της Ρωσίας, 550 τόνους που έχουν παραδοθεί σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας. ...

Η τοποθέτηση βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας, πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων και βομβαρδισμού πυροβολικού σε πυκνοκατοικημένες περιοχές δεν είναι πλέον σποραδικές περιπτώσεις, αλλά μάλλον καθιερωμένη πρακτική για τα ουκρανικά εθνικιστικά τάγματα. Στις διαμαρτυρίες του τοπικού πληθυσμού και στις απαιτήσεις για απόσυρση του εξοπλισμού, απαντούν με απειλές για χρήση όπλων.

Αυτό το είδος δειλής συμπεριφοράς μαχητών που χρησιμοποιούν αμάχους ως ομήρους παραβιάζει όχι μόνο τους κανόνες ηθικής, αλλά και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των άρθρων 57 και 58 του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου στις Συμβάσεις της Γενεύης του 1949. Εξάλλου, σε ορισμένες πόλεις, ιδίως στην Οδησσό, τοποθετούν εξοπλισμό κοντά ή μέσα σε χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς, γεγονός που παραβιάζει το άρθρο 53 του αναφερόμενου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου.

Η υπονόμευση της εκκένωσης αμάχων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων αποτελεί παραβίαση του άρθρου 75 του αναφερόμενου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου, ενώ τα βασανιστήρια Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, βίντεο των οποίων δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραβιάζουν το άρθρο 14 της Σύμβασης της Γενεύης του 1949 που ορίζει άμεσα τον σεβασμό των την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των αιχμαλώτων πολέμου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Συνάδελφοι, σας καλώ να δώσετε μια σωστή αξιολόγηση σε αυτές τις κραυγαλέες περιπτώσεις. Αναμένουμε από την ηγεσία του ΟΗΕ να κάνει το ίδιο. Διαφορετικά, ενθαρρύνετε μόνο τους Ουκρανούς ριζοσπάστες και τους νεοναζί να διαπράξουν περαιτέρω εγκλήματα.

Ἀπό ἐδῶ.


Ἡ Πελασγική

6 σχόλια:


  1. Πως το είπε εκείνος ο Μπορέλλ(ανάρτηση στο sxolianews δευτέρα 28 φεβρουαρίου 2022:<<...ζούμε βιβλικές εποχές και αυτό δεν θα τελειώσει εδώ>>,<>.Ο Διατηρητής(το κατέχον) και η θέση του<< κατέχοντος >>,του Διατηρητή ήταν κενή.Ακριβέστερα διαφυλάχθηκε κενή(αυτό λέγεται<< ο θρόνος προετοιμασμένος για>> και δηλώνει την Ετοιμασία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί γιατί δέν μᾶς γράφεις καί ποιός θά καταλάβῃ τόν θρόνο;

      Ὁ Ζοσέπ καί τ᾿ἀφεντικά του ξέρουν τί λένε.Τὀ θέμα εἶναι ὁ κόσμος γιατί τούς ἀνέχεται,ὅταν τοῦ τά λένε καθαρἀ καί ξάστερα πώς τόν πᾶνε γιά ξεκλήρισμα !

      Εἶπε ὁ Ῥόμπερτ Κέννεντυ Τζούνιορ :

      « Η πιθανότητα να πεθάνεις από καρδιακή προσβολή από αυτό το εμβόλιο, σύμφωνα με τις δικές τους μελέτες, είναι 500% μεγαλύτερη από ό,τι αν είσαι ανεμβολίαστος, οπότε ήξεραν ότι θα σκότωναν πολλούς ανθρώπους και το έκαναν ούτως ή άλλως.»

      Πῶς εἴπατε ; Ἀντέδρασε ὁ κόσμος ; Πότε ; Μήπως ὅταν ἡ ἑταιρία τοῦ Σαλονικοῦ ἑβραίου Μπουρλᾶ ἔδωσε στήν δημοσιότητα 38 σελίδες μέ 1291 διαφορετικές παρενέργειες ἀπό τό μπόλι τους ; Ὄχι βεβαίως.

      Ἔ,το ἴδιο καί τώρα. Μούγκα ...

      Ποιός κόσμος ; .....................

      Συνεπῶς ὁ θρόνος εἶναι ἕτοιμος καί περιμένει ποιόν καί γιά ποιό πρᾶγμα ;

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
    2. Δεν πέρασε ολο το σχόλιο συγνώμη για αυτό,στο πρώτο σχόλιο 5:20μ.μ, απο το Ο Διατηρητής και μετά δεν έχει σχέση με αυτά που ειπε ο Μπορέλλ έχει σχέση με αυτα που έγραψε ο Αλεξάντρ Ντούγκιν ... υπαρχει ενα αρθρο το ειδα στο epilekta.com.Άρθρο του Αλεξάντρ Γκέλιεβιτς Ντούγκιν 10.3.2022, Η ΩΡΑ Ζ ΣΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:Ήμασταν προορισμένοι να επιστρέψουμε στο υψηλότερο επίπεδο της ιερής ιστορίας,οπου η Ρωσία είναι εκείνο το ΚΑΤΕΧΟΝ.ο Διατηρητής- το κατέχον και η θεση του κατέχοντος ήταν κενη Ακριβεστερα διαφυλάχθηκε κενή αυτό λέγεται ο θρόνος προετοιμασμένος για και δηλωνει την Ετοιμασία.

      Διαγραφή
    3. Δέν ἄλλαξε κάτι ἀπό τό ...νόημα τοῦ σχολίου.Ἡ ἀπάντησις,λοιπόν,παραμένει ἡ αὐτή !

      Καλησπέρα ἀγαπητέ μου !

      Διαγραφή
  2. Δεν παιζονται ............
    Συμφωνουν διαφωνωντας οι περιουσιοι

    https://www.youtube.com/watch?v=FeIjDxbAZeM&t=91s


    Π. Τσιρωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι αλλο.............

    https://www.youtube.com/watch?v=fUPKZkqXfZI


    Π. Τσιρωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή